Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το συγκεκριμενο μικρο καρφωτικο ειναι για συνδετηρες και καρφακια μεχρι 1.5εκ. μηκος. Αμα δεν καρφωνεις σε σκληρα ξυλα ειναι μια χαρα.
Το αλλο, το μεγαλυτερο ειναι για περιπου το διπλασιο μεγεθος συνδετηρων και καρφιων. Συν το οτι ειναι πιο καταλληλο για σκληροτερες επιφανειες.

Για οσους ασχολουνται με μικροκατασκευες και οχι μονο, εχει ολα τα βασικα εξαρτηματα για εργαλεια τυπου dremel σε ωραια θηκουλα (εγω θα τα παρω μονο και μονο για τη θηκη!!) με 14 ευρω.
Επισης εχει και διαφορες κολλες. Και κολλα σε σπρευ.

To SDS ειναι το καλυτερο συστημα για κρουση/καλεμισμα. Τι δεν σε εχει βολεψει ακριβως?
Αν θελεις ομως ενα κρουστικο δραπανο κυριως για βιδωμα/βιδωμα με κρουση καλυτερα να πας σε καποιο χωρις SDS.
Εγω εχω αυτο...http://www.lidl-service.com/cps/rde...ml?id=49267426&rdeLocaleAttr=el&title=ΔΡΑΠΑΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 2-ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ PABH 18 LI A1 και αυτο εχει μονο το οποιο Συμπεριλαμβανει μονο αντάπτορα για τρυπάνια με εξάγωνη υποδοχή ή οποια ειναι οκ για υποδοχή μπιτ, αλλα εγω τουλαχιστον θελω να μπορω να βαζω και κοινα τρυπανια ξυλου κτλ κτλ...αυτο φανταζομαι μονο γινεται μονο με την προσθηκη του παρακατω αλλα αυτο θα κανει το εργαλειο αρκετα πιο μακρυ, αν εχω καταλαβει καλα δλδ οτι προστηθεται στο ηδη υπαρχων τσοκ αρα και γινεται πολυ μακρυτερο...
$(KGrHqN,!rUFCNqzW+hbBQnjB3cwy!~~60_12.JPG

Τhanks guys!

H αληθεια ειναι πλεον οτι εχω ολα τα προσαρτηματα, εξαρτηματα και πολυεργαλεια της dremel εκτος απο το max saw (γωνιακο τροχο) διοτι δεν ειναι γκατζετ, ειναι γομαρι :))

Η συλλογη αυτη περα απο το οτι εμπιπτει στις κανονικες συλλογες μου σαν συλλεκτης, ειναι και εξαιρετικα χρησιμη!!

Τις βασεις φρεζαρισματος Κυριακο, θα τις χρησιμοποιησω κυριως στο woodworking/μικροξυλοκατασκευες που σκεφτομαι να ξανα αρχισω σαν χομπυ. Αλλα και στα διαφορα μαστορεματα αν χρειαστει.
Hδη μαζευω διαφορα pdf απο το διαδικτυο για ξυλοκατασκευες :))

H Bosch έχει φτιάξει Προσαρμογέα για ποτηροπρίονα τον Power Change όπου προσαρμόζει πάνω του τα παρακάτω είδη ανάλογα την εργασία :

Special for Sheet Metal, Ειδικά για μεταλλικά φύλλα

11907.jpg

Multi Construction, Για σκληρά και μαλακά υλικά

36949.jpg

Speed for Multi Construction, Για σκληρά και μαλακά υλικά και μεγάλη ταχύτητα κοπής

82935.jpg

Diamond for Hard Ceramics, για Κεραμικά

46292.jpg

Ο Προσαρμογέας Power Change βγαίνει με εξάγωνο στέλεχος υποδοχής 8 mm και 11 mm με ή χωρίς κεντραδόρο σκληρομετάλλου.

41453.jpg

39559.jpg

41446.jpg

39566.jpg

Οι διαστάσεις ποικίλουν ανάλογα την εργασία/είδος από 19-210 mm.

Επιλέγουμε Προσαρμογέα ανάλογα το Δράπανο, εξάγωνο ή SDS Plus και όποια ποτηροπρίονα χρειαζόμαστε ανάλογα το είδος και την διάσταση.

Εγω εχω αυτο...http://www.lidl-service.com/cps/rde...ml?id=49267426&rdeLocaleAttr=el&title=ΔΡΑΠΑΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 2-ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ PABH 18 LI A1 και αυτο εχει μονο το οποιο Συμπεριλαμβανει μονο αντάπτορα για τρυπάνια με εξάγωνη υποδοχή ή οποια ειναι οκ για υποδοχή μπιτ, αλλα εγω τουλαχιστον θελω να μπορω να βαζω και κοινα τρυπανια ξυλου κτλ κτλ...αυτο φανταζομαι μονο γινεται μονο με την προσθηκη του παρακατω αλλα αυτο θα κανει το εργαλειο αρκετα πιο μακρυ, αν εχω καταλαβει καλα δλδ οτι προστηθεται στο ηδη υπαρχων τσοκ αρα και γινεται πολυ μακρυτερο...

Hδη εχεις ενα καλο κρουστικο δραπανο SDS που μπορεις να κανεις καλη δουλιτσα.
Aρα παρε και ενα νορμαλ δραπανακι και απεφυγε καλυτερα τους ανταπτορες, αν δεν ειναι αναγκη, που καταπονουν το εργαλειο και η δουλεια δεν γινεται οσο σωστα πρεπει.

Κατι για εμας δεν εχει??? χιχιχιχιχι

Πως δεν εχει! Δες τι σε ενδιαφερει απο το ιντερνετ και πες μου να δω αν το εχω.

Υπαρχουν ειδικα θεματα για κατασκευες με σεγες, με ρουτερ, με το χερι, ετοιμες μακετες να τις κοψεις κλπ.

Από τη σύντομη χρήση με τον αντάπτορα, το βασικό πρόβλημα είναι το μήκος του που μειώνει κατακόρυφα την ευκολία στη χρήση και τη σταθερότητα, αλλά και τονίζει πολύ τυχόν στραβώματα στα τρυπάνια (αν η συλλογή πχ είναι παλιά και ταλαιπωρημένη). Κάνει επίσης πολύ πιο εύκολο το στράβωμα του άξονα του δράπανου (φαινόμενο του μοχλού) αν πιεστεί όχι κάθετα στο τρυπάνι. Ειδικά όταν παίζουμε με κρουστικό.
Για μένα, είναι περισσότερο πρόβλημα η χρήση του, παρά λύση. Έτσι κι αλλιώς είναι ακριβός. Συμφωνώ ότι με λίγα περισσότερα παίρνεις και δεύτερο δράπανο με απλό τσόκ.
Και γώ έτσι το έχω κρατήσει. Το SDS για τοίχους και δουλειές σε τσιμέντα κλπ, και το απλό για όλα τα άλλα. Έτσι κι αλλιώς και η SDS συλλογή του lidl είναι πάμφτηνη

Από τη σύντομη χρήση με τον αντάπτορα, το βασικό πρόβλημα είναι το μήκος του που μειώνει κατακόρυφα την ευκολία στη χρήση και τη σταθερότητα, αλλά και τονίζει πολύ τυχόν στραβώματα στα τρυπάνια (αν η συλλογή πχ είναι παλιά και ταλαιπωρημένη). Κάνει επίσης πολύ πιο εύκολο το στράβωμα του άξονα του δράπανου (φαινόμενο του μοχλού) αν πιεστεί όχι κάθετα στο τρυπάνι. Ειδικά όταν παίζουμε με κρουστικό.
Για μένα, είναι περισσότερο πρόβλημα η χρήση του, παρά λύση. Έτσι κι αλλιώς είναι ακριβός. Συμφωνώ ότι με λίγα περισσότερα παίρνεις και δεύτερο δράπανο με απλό τσόκ.
Και γώ έτσι το έχω κρατήσει. Το SDS για τοίχους και δουλειές σε τσιμέντα κλπ, και το απλό για όλα τα άλλα. Έτσι κι αλλιώς και η SDS συλλογή του lidl είναι πάμφτηνη

Hδη εχεις ενα καλο κρουστικο δραπανο SDS που μπορεις να κανεις καλη δουλιτσα.
Aρα παρε και ενα νορμαλ δραπανακι και απεφυγε καλυτερα τους ανταπτορες, αν δεν ειναι αναγκη, που καταπονουν το εργαλειο και η δουλεια δεν γινεται οσο σωστα πρεπει.

αντιληπτο...να 'στε καλα για τις συμβουλες...Ετσι και αλλιως ειχα πει οτι θα περιμενω να παρω το 18βολτο του Lidl για κατσαβιδιερα και τρυπανι ξυλου...και βλεπουμε...πιστευω οτι δεν θα χρειαστω αλλο τρυπανι...Απλα ελεγα μπας και βγαινει με ενα...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πως δεν εχει! Δες τι σε ενδιαφερει απο το ιντερνετ και πες μου να δω αν το εχω.

Υπαρχουν ειδικα θεματα για κατασκευες με σεγες, με ρουτερ, με το χερι, ετοιμες μακετες να τις κοψεις κλπ.

Από τις αγαπημένες μου πηγές έμπνευσης...

http://www.thewoodwhisperer.com/

Για ένα διάστημα είχα συνδρομή και στο http://www.popularwoodworking.com/

Έχει και πολλά δωρεάν σχέδια

Αν έχετε διάθεση ανοίξτε ένα θέμα για προτάσεις για ξυλοκατασκευές!

Κάτι δεν πάει καλά στην σχέση μου με το lidl.... :ADFADF1:

Έστειλα μέιλ στην εξυπηρέτηση πελατών το ΠΡΩΙ (μέσα από την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους), αν μπορούν να μου κρατήσουν έναν φορτιστή μπαταριών από το κατάστημα Αγ. Στεφάνου, για να το παραλάβω αύριο Τρίτη. Μέχρι τώρα, ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Φίλος που πέρασε από το κατάστημα πριν λίγο, ΔΕΝ βρήκε κάποιο διαθέσιμο κομμάτι...... :music-smiley-005:

Μιλάμε για εξυπηρέτησηηηηηηηηη, όχι αστείααααααααα....

Λοιπόν, για να αποδώσω 'τα του καίσαρος τω καίσαρι', ένα μικρό update.

Μπορεί απαντητικό email να μην έλαβα, με πήραν όμως τηλέφωνο και μου κράτησαν έναν φορτιστή (όχι στο κατάστημα που τους είπα, αλλά στο πιο κοντινό). Άρα, όποιος ψάχνει κάτι και δεν θέλει να γυροφέρνει, η μέθοδος τηλεφώνου/εμαιλ του lidl λειτουργεί!!!!!!

ΟΚ κάτι θα κάνουμε :)

Παρεμπιπτώντως, κάποιος ρωτούσε για τη βάση δράπανου του lidl.
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ή αρκετά στιβαρή, αλλά είναι αρκετά τίμια για τα λεφτά της. Έχω και μια άλλη της Wolfcraft σε στύλ plunging router, που είχα πάρει 50 ευρώ και τη χρησιμοποιώ περισσότερο μιας και δεν έχει τον περιορισμό της απόστασης από την κολώνα. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ τη μέγγενη, κυρίως με το κολωνάτο μου. Αν την έπαιρνα μόνη απ το εμπόριο θα έδινα περισσότερα. :)

Dimkasta ποιο ειναι το ονομα σου μη μιλαμε με nicknames!

Αν καποιος εχει σκοπο να ασχοληθει και δε θελει να του σπανε τα νευρα αλλα εχει και χωρο καλο ειναι να επενδυσει σε ενα κολωνατο δραπανο.
Ειναι οτι καλυτερο.
1_42870.jpg

Συνυπογράφω Κυριάκο!

Έχω ένα αντίστοιχο, το είχα πάρει από ebay γερμανίας (τελική τιμή κάπου στα 70 ευρώ αν θυμάμαι καλά, μαζί με ταχυδρομικά!), και πραγματικά είναι εργαλείο... για τρύπημα σίδερου, λύνει πραγματικά τα χέρια....

άμα είναι, θα βάλω φώτο αργότερα

Δημήτρης :)

Το κολωνάτο είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο εργαλείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί τα budget είναι τελείως ακατάλληλα για δουλειά ακριβείας ή για πολύ χοντρό τρύπημα, εξαιτίας του μεγάλου τζόγου.

Με μια μετατροπή πχ με βίδες στην κεφαλή ή με πρόσθετα από teflon μπορεί να έρθει αρκετά βέβαια, αλλά το νού σας γιατί μπορεί να πάθετε ζημιά.

Πήρα πριν κανένα 6μηνο το Eihnell το 2ο φτηνότερο γιατί βαρέθηκα να περιμένω το lidl και δεν το μετάνιωσα, αλλά όταν έχω να κάνω τρύπημα ακριβείας φτιάχνω οδηγό σε MDF

χα χα και γω ακριβως το ιδιο στυλ κολωνατου εχω, εδω και 15 χρονια! Γερμανικο. Λιτο και αθανατο!

Βεβαια, μετα την αγορα της βασης dremel, για το dremel, ολες τις τρυπες σε μεταλλα μεχρι 3-4χιλιοστα τις κανω εκει. Σε ξυλο μεχρι 6χιλιοστα, ανετα.
Αυτο ειναι και το 90% των αναγκων μου. Ειδικα με το dremel-ακι μπαταριας, ουτε ρευματα θες ουτε καλωδια.

ΟΚ κάτι θα κάνουμε :)

Παρεμπιπτώντως, κάποιος ρωτούσε για τη βάση δράπανου του lidl.
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ή αρκετά στιβαρή, αλλά είναι αρκετά τίμια για τα λεφτά της. Έχω και μια άλλη της Wolfcraft σε στύλ plunging router, που είχα πάρει 50 ευρώ και τη χρησιμοποιώ περισσότερο μιας και δεν έχει τον περιορισμό της απόστασης από την κολώνα. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ τη μέγγενη, κυρίως με το κολωνάτο μου. Αν την έπαιρνα μόνη απ το εμπόριο θα έδινα περισσότερα. :)

Η βαση της dremel ειναι πολυ καλη και πολυ βολικη για μικρες διατρησεις ακριβειας. Μονο με rotary tools dremel βεβαια.
Περα απο αυτο, μια αλλη εξαιρετικα βολικη χρηση της ειναι να κραταει σταθερο το dremel υπο γωνια (0-45μοιρες) για να κανεις δουλεια.

Για την (καλη) μεγγενη της wolfcraft εχεις δικιο, μονο καθε φορα που τη βαζω στο καλαθι την βγαζω αμεσα γιατι ειναι ακριβη..:))

Επειδή ο αντάπτορας κουβαλάει όλα αυτά τα προβλήματα πολλές εταιρείες (Bosch, Makita, κλπ) έχουν περιστροφικά πιστολέτα όπου αλλάζει το ταχυτσόκ από SDS+ σε απλό και όχι να προσθέτουν ένα επιπλέον ταχυτσόκ στο είδη υπάρχον.

454b8ac8c8fce8542c036cb59522bbbe.jpg

1617000328.jpg

Last edited: