Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδη εσυ ψαχνεις για σοβαρες κολλησεις, παρε ενα τετοιο. Στο εγγυωμαι εγω :afro:

prv_prd_390x293_65800.jpg

http://www.lrp.cc/en/products/blue-factor/tools/produkt/lrp-highpower-loetstation/details/

Δυστυχώς ούτε τη φωτογραφία βλέπω ούτε το link μου ανοίγει... ..αμώ τα firewall ...αμώ :furious3:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δυστυχώς ούτε τη φωτογραφία βλέπω ούτε το link μου ανοίγει... ..αμώ τα firewall ...αμώ :furious3:

αν έβγαινε σε πρασινάκι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αν έβγαινε σε πρασινάκι...

Δεν απαντω γιατι δεν μου απηυθυνες το λογο :flipout:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

FORCE ειναι μεν οικονομικη σειρα αλλα εδω και κανενα χρονο την δουλευουν στο συνεργειο μου χωρις κανενα προβλημα εκτος απο ενα σπασμενο καρυδακι το οποιο εφαγε πολυυυυ ζορι.
Για εναν ερασιτεχνη θα ειναι σουπερ!!!

Πάντως επαγγελματίας που έχει FORCE καρυδάκια, όσο τα απλά όσο και τα μαύρα που είναι τα βαρέως τύπου και τα φέρνει κάθε μέρα στα όρια τους προφανώς μιας και έχει βουλκανιζατέρ, τα έχει από όσο μου έχει πει πάνω από 25 χρόνια και δεν του έχουν κάνει κιχ = (αυτό που είπε ακριβώς). Τώρα όσον αφορά αυτό το καρυδάκι που λες ότι έσπασε , εξαρτάται και την χρήση αλλά και το ζόρι που έφαγε, αν π.χ. ένα απλό καρυδάκι 1/2 το βάλεις με αντάπτορα σε μπουλονόκλειδο αέρος 3/4 και του δώσεις στο φουλ (σύνηθες φαινόμενο στα συνεργεία ειδικά) τότε εννοείται πως θα το πάρεις στο χέρι αυτονόητα. Τα λεγόμενα που παραθέτω προφανώς για εσένα είναι αυτονόητα φίλε endura1 μιας και από όσο έχω καταλάβει είσαι προχωρημένος στο θέμα μαστορεμάτων, επισκευών, κατασκευών και εργαλείων γενικότερα.

Αν το γνωριζω σωστα για τα καρυδακια, τα μαυρα μονο ειναι για εργαλεια αερος. Τα αλλα ειναι μονο για καστανιες κι οχι σφηηηηξιμο, για βιδωμα μονο. Σφηξιμο με κλειδι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

η ΤΟΝΑ Είναι μια πολύ καλή εταιρεία με καλά εργαλεία αλλά δεν ήξερα ότι τα βρίσκεις εδώ !!!

Εδώ είναι ο κατάλογος της ο οποίος έχει πολύ ωραία σετάκια σε βαλιτσάκια αλουμινίου !!!

Μου κάνει εντύπωση που τα γνώριζες....:SFGSFGSF: Εγώ να σου πω την αλήθεια η πρώτη φορά που άκουσα για αυτά ήταν η πρώτη φορά που τα είδα μαζί με την προσφορά που έτρεχε:flipout::flipout::flipout:, αν και ασχολούμαι αρκετά και γνωρίζω κάμποσα από εργαλεία γενικότερα.... Η θήκη που τα περιελάμβανε μέσα ήταν η κλασσική η μεταλλική, που έβγαιναν αυτά κάποτε αυτού του είδους οι σειρές να φανταστείς:2thumb22sup:. Το σετάκι μπορεί να είχε ξεμείνει εκεί και από την πτώση του ανατολικού μπλοκ:flipout::flipout::flipout::flipout:, ώσπου ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να ξεστοκάρει.:fahne90:

Αν το γνωριζω σωστα για τα καρυδακια, τα μαυρα μονο ειναι για εργαλεια αερος. Τα αλλα ειναι μονο για καστανιες κι οχι σφηηηηξιμο, για βιδωμα μονο. Σφηξιμο με κλειδι.

Αυτό είναι το σωστό που λες, όμως στην πράξη λίγοι εώς ελάχιστοι είναι αυτοί που το σέβανται και το εφαρμόζουν.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάντως επαγγελματίας που έχει FORCE καρυδάκια, όσο τα απλά όσο και τα μαύρα που είναι τα βαρέως τύπου και τα φέρνει κάθε μέρα στα όρια τους προφανώς μιας και έχει βουλκανιζατέρ, τα έχει από όσο μου έχει πει πάνω από 25 χρόνια και δεν του έχουν κάνει κιχ = (αυτό που είπε ακριβώς). Τώρα όσον αφορά αυτό το καρυδάκι που λες ότι έσπασε , εξαρτάται και την χρήση αλλά και το ζόρι που έφαγε, αν π.χ. ένα απλό καρυδάκι 1/2 το βάλεις με αντάπτορα σε μπουλονόκλειδο αέρος 3/4 και του δώσεις στο φουλ (σύνηθες φαινόμενο στα συνεργεία ειδικά) τότε εννοείται πως θα το πάρεις στο χέρι αυτονόητα. Τα λεγόμενα που παραθέτω προφανώς για εσένα είναι αυτονόητα φίλε endura1 μιας και από όσο έχω καταλάβει είσαι προχωρημένος στο θέμα μαστορεμάτων, επισκευών, κατασκευών και εργαλείων γενικότερα.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
Ναι εφαγε ζορι με καστανια αερος πολλων Νm οποτε λογικο ειναι να παραδωσει πνευμα.
Ολα θελουν τον καταλληλο τυπο για να γινει δουλεια χωρις δυσσαρεστα επακολουθα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ναι βρε Γιώργη, αλλά άμα βγάζουν 3 κολλήσεις στο σετ μπαταρίας....και τζάμπα να στο δώσουν....

Παίζουν μετά από τόσα χρόνια τόσες επαναφορτιζόμενες και ταχυφορτιστές που δεν νομίζω να μείνω ποτέ, άσε που αν είναι κάτι που θέλει χρόνο θα βγει το ηλεκτρικό...
Αυτό το θέλω πχ. για να κολλήσω ένα καλώδιο σε ένα βύσμα στα γρήγορα χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Αυτό το θέλω πχ. για να κολλήσω ένα καλώδιο σε ένα βύσμα στα γρήγορα χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Ακριβώς αυτή είναι η αποστολή του. Η θέση του είναι στην εργαλειοθήκη και όχι σε μόνιμο πάγκο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

οπότε η επόμενη ερώτηση είναι με ενελούπ λειτουργεί καλά; (χαμηλότερη τάση των επαναφορτιζόμενων) και πόσες κολλήσεις κάνεις;

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερίζω άπαντες από αυτό εδώ το νήμα μιας και με το γενικότερο αντικείμενο του forum δηλώνω άσχετος!

Σας διαβάζω αρκετό καιρό και ομολογώ ότι γράφτηκα διότι το συγκεκριμένο topic είναι ίσως ότι πιο αξιόλογο μπορεί να διαβάσει κανείς στο ελληνικό internet σε σχέση με εργαλεία.
Δεν ντρέπομαι να δηλώσω επίσης οτι σας ζηλεύω τόσο για την πληθώρα των εργαλείων που έχετε αλλά και για ορισμένα κοφτερά και πατεντιάρικα μυαλά που γράφουν εδώ.

Επί της ευκαιρίας, με λένε Σπύρο και αν και τελειόφοιτος λογιστής πάντα μου άρεσαν τα μαστορέματα...πέρα από τα λίγα του σπιτιού αυτό τον καιρό ασχολούμαι και με την αναπαλαίωση μιας φλορετας...

Επίσης θέλω να θέσω δυο ερωτήσεις και περιμένω τις απόψεις σας.

1) Θέλω να κάνω κάποιες τρύπες 4cm διάμετρο χ 2cm βάθος σε μικρά κούτσουρα συκιάς..έλεγα για τρυπάνι φτερού αλλά 4cm δεν ξέρω αν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα ένα παλιό δράπανο bosch που έχω και επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει και τόσο μεγάλο φτερού...
Η δεύτερη σκέψη είναι ποτηροτρύπανο και στην συνέχεια σκαρπέλο...

Τι μου προτείνετε εσείς?

2) Έχω το εξής τριβείο http://www.parkertools.co.uk/Product/0486655/Makita+BO4561 το οποίο ταιριάζει ο κωδικός απλά δεν έχει το δέλτα...Λόγω κακής χρήσης η πλαστική βάση με το βελκρο έχει στραβοφαγωθεί και χρίζει αλλαγής...
Έλυσα τις τέσσερις βίδες που την συγκρατούν αλλά δεν κουνήθηκε και δεν συνέχισα μήπως και κάνω κάποια ζημιά...

Μήπως λοιπόν έχετε να μου προτείνεται κάποιο μαγαζί που θα μπορούσα να πάρω αυτή την βάση και αν ξέρετε πως ξεκουμπώνει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά -bye-

@ sbouz

Καταρχας καλωσορισες.

Για το πρωτο που ρωτας (μου κανει κατι σε βαση για ρεσο:afro:).
Για ευκολα θα ακολουθουσα τη δευτερη σκεψη σου. Ποτηρο τρυπανο και σκαρπελακι. Τωρα αν θες και ο "πατος" να ειναι ισιος, περνας και με ενα κοντιλακι με το ντρεμελ και το ισιωνεις.

Για το δευτερο, για δες εδω

http://www.powertoolspares.com/tool/makita/spares-and-accessories-for-bo4561/bo4561/spares/

Last edited:

Καλωσήρθες Σπύρο!

Για το πρώτο ο πιο καθαρός τρόπος είναι δράπανο σε κάθετη βάση ή κολωνάτο και forstner bit (τρυπάνι μεντεσέδων).

οπότε η επόμενη ερώτηση είναι με ενελούπ λειτουργεί καλά; (χαμηλότερη τάση των επαναφορτιζόμενων) και πόσες κολλήσεις κάνεις;

Mε eneloop λειτουργει αριστα, οχι απλως καλα.

Oσο για την χαμηλοτερη ταση που γραφεις, οντως η ονομαστικη αξια σε volt μιας Ενελουπ ειναι 1.2v, αλλα οταν την βγαλεις απο τον φορτιστη ειναι περιπου 1.4v.
Aρα ουσιαστικη διαφορα δεν υπαρχει.

Διαφορα ομως υπαρχει, υπερ της ενελουπ, στη διατηρηση της ενεργειας. Το παρακατω γραφημα ειναι self explanatory.

HighVoltageLevel.jpg

Αναφορικα με το ποσες κολλησεις μπορεις να κανεις με 3 μπαταριες στο κολλητηρι δεν εχω μετρησει, αλλα πιστευω αρκετες ωστε να δικαιολογουν απολυτα την αγορα αυτου του εργαλειου.
Προσωπικα το κολλητηρι αυτο εχει αντικαταστησει σε τεραστιο βαθμο, ολα τα υπολοιπα κολλητηρια που εχω, οταν προκειται για τις απλες κολλησεις, χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις.

1) Θέλω να κάνω κάποιες τρύπες 4cm διάμετρο χ 2cm βάθος σε μικρά κούτσουρα συκιάς..έλεγα για τρυπάνι φτερού αλλά 4cm δεν ξέρω αν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα ένα παλιό δράπανο bosch που έχω και επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει και τόσο μεγάλο φτερού...
Η δεύτερη σκέψη είναι ποτηροτρύπανο και στην συνέχεια σκαρπέλο...

Τι μου προτείνετε εσείς?

Ευχαριστώ προκαταβολικά -bye-

Ο ευκολοτερος τροπος για να κανεις τρυπα 4εκ. ειναι τρυπανι τυπου forstner η μεντεσε. Υπαρχει σε τετοιο μεγεθος αλλα ειναι ακριβουτσικο.
http://www.toolstore.gr/wolfcraft-3325000-τρυπανι-μεντεσε-μακρυ-40mm-p-10261.html#.UvuMnvtfQig

Αν εχεις μικροτερο μεγεθος (τα σετακια βγαινουν μεχρι και 35χιλιοστα), μπορεις να κανεις δουλεια σιγα σιγα, κοβωντας μικροτερους κυκλους, αλλα μετα πρεπει να λειανεις τον τελικο κυκλο με γυαλοχαρτο η dremel.

Kαι τα τρυπανια φτερου κανουν. Υπαρχει μεγαλο μεγεθος 40μμ αλλα ειναι ακριβα.

Τα ποτηροτρυπανα δεν στα συστηνω διοτι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια η διαδικασια μετα, για να βγαλεις το ξυλο.

Θεωρητικα την δουλεια μπορεις να την κανεις και με κοινα ξυλοτρυπανα (το εχω κανει παλαιοτερα) και με ενα stop στο τρυπανι στα 2εκατοστα, με πολλες τρυπες μεχρι να φτασεις εκει που θες.

odigos_tripaniou.jpg

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα...

Ο Βrowser το έπιασε αμέσως :2thumb22sup: βάση για ρεσώ θέλω να φτιάξω, μιας και κλάδεψα την συκιά και μου ήρθε η ιδέα!
Το τύπου forstner το είχα δει αλλά παραείναι ακριβό για τέτοια δουλειά...Θα ξεκινήσω με την πρόταση του Χιώτη,στοπ δηλαδή στο τρυπάνι και αν δεν τα καταφέρω θα προχωρήσω με σκαρπέλο και υπομονή...

Όσο για το τριβείο έλεγα μήπως έχετε να μου συστήσετε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα, μιας που θα ανέβω αύριο να εριχνα κ μια ματιά προς κέντρο...αν θεωρείται διαφήμιση παρακαλώ pm me!

Θα ελεγα να παρεις τηλεφωνο εναν αντιπροσωπο της Μακιτα. Θα σε κατευθυνουν καλυτερα.

Για το αλλο, αμα τελειωσεις, βαλε καμμια φωτο :)

Kαλως ηρθες στο φορουμ!

Λιγο νωρις δεν την κλαδεψες ?:chinscratch:

Καλως ηρθες :ernaehrung004:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα...

Ο Βrowser το έπιασε αμέσως :2thumb22sup: βάση για ρεσώ θέλω να φτιάξω, μιας και κλάδεψα την συκιά και μου ήρθε η ιδέα!
Το τύπου forstner το είχα δει αλλά παραείναι ακριβό για τέτοια δουλειά...Θα ξεκινήσω με την πρόταση του Χιώτη,στοπ δηλαδή στο τρυπάνι και αν δεν τα καταφέρω θα προχωρήσω με σκαρπέλο και υπομονή...

Όσο για το τριβείο έλεγα μήπως έχετε να μου συστήσετε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα, μιας που θα ανέβω αύριο να εριχνα κ μια ματιά προς κέντρο...αν θεωρείται διαφήμιση παρακαλώ pm me!

Το Bosch στα 40mm έχει γύρω στα 6 ευρώ

http://toolspro.gr/page/default.asp?id=64&la=1&prID=993#.UvugvcJWH14

37447.jpg