Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ξεκινηση εδω και μερες την κατασκευη μιας ξυλινης εξωπορτας (απο ανακυκλωμενο ξυλο) στο σπιτι στο χωριο, το εργο εχει σταματησει γιατι δεν μπορω να βρω τετοια βιδα, εχω παρει ολα τα χρωματοπωλεια αλλα κανενας δεν εχει αυτο των τυπο βιδας, ξερετε που μπορω να βρω.

Ειμαι επαρχια αλλα δεν εχω προβλημα να φτασω και στην αθηνα για αυτες της βιδες.

Εγω της λεω βιδες απο συνηθεια, αν εχουν αλλο ονομα πειτε μου να ξερω.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θες να μου πεις τις ακριβεις διαστασεις του σπειρωματος και της βιδας να δω μηπως εχω? Ποσες θελεις?
Δεν ξερω πως λεγονται.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα σου απαντησω αυριο, την εχω στην αποθηκη και εξω ριχνει καρεκλες απο βροχη. Ειναι και οτι ψηλο βαριεμαι να πεταχτω. :-)

12 ψαχνω, αν δεν βρω εχετε να προτεινεται καποιες αλλες που να μην χαλανε αισθητικα την εμφανιση.

Μαλλον κατι τετοιο ψαχνεις. Κασονοβιδες λεγονται.
1381156607-b-603.jpg

Έχω πετύχει και εγώ κάποιες τέτοιες βίδες...αλήθεια πως τις κρατάς να τις βιδώσεις; Είναι μήπως λίγο τραχιά η κάτω επιφάνεια του κεφαλιού, μέχρι εκεί βιδώνεις με το χέρι και μετά καθώς αναπτύσσεται τριβή μπορείς να σφίξεις;
Πάντως παξιμάδι ασφαλείας με αυτές δεν μπορείς να βάλεις με τίποτα μάλλον...

Μεταξύ μας, τον xalasis715 τον ξέρετε?????????????

Αν όχι, δείτε εδώ....

http://www.youtube.com/user/Xalasis715/videos

Προσωπικά έχω πάθει πλάκα... ο άνθρωπος είναι ΜΑΣΤΟΡΑΣ.

1546369_708916839132262_1033517350_n.jpg

Τρεχάτε χωριανοί !!!!!!!!! :flipout::flipout:

Και όποιος αντέξει την ουρά που θα έχει με παίρνει τηλ !!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

....πέρα από τα λίγα του σπιτιού αυτό τον καιρό ασχολούμαι και με την αναπαλαίωση μιας φλορετας

Σπύρο καλώς ήρθες και καλή διαμονη.
Αφού ασχολείσαι και με την αναπαλάιωση της φλορέτας θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το θέμα εδω
Πιστέυω οτι θα σου αρέσει πολύ και ίσως πάρεις και κάποιες χρήσιμες ιδέες και πληροφορίες.

@IOANNISTSA Ευχαριστώ, θα κοιτάξω κ αυτή την λύση!

Λιγο νωρις δεν την κλαδεψες ?:chinscratch:

Καλως ηρθες :ernaehrung004:

Ευχαριστώ!
Βασικά δίκιο έχεις αλλά είχε γίνει θηρίο και έκλεινε ένα διάδρομο στην αυλή...ε ήθελα να δοκιμάσω και το καινούργιο αλυσοπρίονο οπότε καταλαβαίνεις!

Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις αλλά και εγώ τις έχω ακούσει ως καρόβιδες ή και κασονόβιδες.
Συνήθως κάτω από το μπομπε κεφάλι έχουν εξάγωνη "πατούρα" για να πιάνεις με γερμανικό.

Μεταξύ μας, τον xalasis715 τον ξέρετε?????????????

Απλά απίστευτος...από τα related του youtube τον πέτυχα τυχαία και κόλλησα άσχημα...
Είναι από την Σίφνο αν δεν κάνω λάθος και λόγω έλλειψης μαστόρων στο νησί φτιάχνει από ξυλόφουρνο μέχρι δικά του κοπτικά για τον τόρνο!!!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σπύρο καλώς ήρθες και καλή διαμονη.
Αφού ασχολείσαι και με την αναπαλάιωση της φλορέτας θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το θέμα εδω
Πιστέυω οτι θα σου αρέσει πολύ και ίσως πάρεις και κάποιες χρήσιμες ιδέες και πληροφορίες.

Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και την πρόταση...
Δεν πίστευα οτι θα βρω τέτοιο θέμα εδώ και πραγματικά εκπλήσσομαι...διαμάντι το φορουμ!

Καλώς ήρθες και από εμένα Σπύρο.
Η Συκιά είναι από τα πιο μαλακά ξύλα και το τρυπάνι σου δε θα έχει πρόβλημα. Ακόμη και με φτερό θα κάνεις δουλίτσα!!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Είχε ακόμα τη 18άρα κατσαβιδιέρα; Θέλω εγώ μία!

Σημερα ειδα το ποστ σου. Θα ριξω μια ματια, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει ακομα. Εχω την εντυπωση οτι σαββατο απογευμα τα μαζευαν.

Eχω ενα μικρο, 1χΑΑ Fenix. Παντα μαζι μου στην εργαλειοθηκη :))
12433197373_4620bb10cf.jpg

Χιωτη σου εχει βγει καλος αυτος ο Fenix; Ρωταω γιατι εχω διαβασει παραπονα οτι σπαει η πλαστικη βαση που τον κραταει στον ιμαντα;

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ξεκινηση εδω και μερες την κατασκευη μιας ξυλινης εξωπορτας (απο ανακυκλωμενο ξυλο) στο σπιτι στο χωριο, το εργο εχει σταματησει γιατι δεν μπορω να βρω τετοια βιδα, εχω παρει ολα τα χρωματοπωλεια αλλα κανενας δεν εχει αυτο των τυπο βιδας, ξερετε που μπορω να βρω.

Ειμαι επαρχια αλλα δεν εχω προβλημα να φτασω και στην αθηνα για αυτες της βιδες.

Εγω τις ξερω καροβιδες, αλλα αυτες κατω απο το κεφαλι εχουν τετραγωνο προφιλ για να φρακαρει και να σφιγκει. Εναλλακτικες ειναι οι αλενοβιδες με φλατ κεφαλι - οχι φρεζατες- αλλα με ελαφρως "πομπε" οπως ειναι αυτο στη φωτο σου.
Κοιτα στα "βιομηχανικα" μηπως τις βρεις. Σε χρωματοπωλεια ειναι λιγο δυσκολο πιστευω.

Κατι θα συμπληρωσω και για το restoring moto αλλα μολις κοπηκε το ρευμα και σκουζει το ups. Οποτε αργοτερα............

Last edited:

Άντε να πάμε στο bazaar το απόγευμα μήπως έχουν τίποτα ποτηροτρύπανα κοψοχρονιά...δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο αυτή την εποχή...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω πετύχει και εγώ κάποιες τέτοιες βίδες...αλήθεια πως τις κρατάς να τις βιδώσεις; Είναι μήπως λίγο τραχιά η κάτω επιφάνεια του κεφαλιού, μέχρι εκεί βιδώνεις με το χέρι και μετά καθώς αναπτύσσεται τριβή μπορείς να σφίξεις;
Πάντως παξιμάδι ασφαλείας με αυτές δεν μπορείς να βάλεις με τίποτα μάλλον...

Συνήθως έχουν από την κάτω μεριά του κεφαλιού τετράγωνο που σφηνώνει μέσα στην τρύπα και την κρατάει στη θέση της.

Καλησπερα σε ολους.

Τέτοιες βίδες βρίσκεις συνήθως και σε καταστήματα που πουλάνε εξοπλισμό κουζίνας και εξαρτήματα επίπλων σαν αυτό

τί άλλο υπάρχει;
Από τα εργαλεία που είχε στο φυλλάδιο του bazaar μόνο αυτό με ενδιέφερε, σίγουρα πάντως θα έχει και πολύ πράμα που δεν υπάρχει στα φυλλάδια.

Ο γνωστός μου πήγε από τις 9 και ήδη γινόταν πανικός στα ταμία...

Υπαρχει σημερα και αυτος ο διαμαντοακονιστης μαχαιριων, τσεκουριων, σκαρπελων κλπ. που εχει 4 επιπεδα κοκκωσης για ακονισμα.
Με 8 ευρουδακια. Αυτα τα ακονιστηρια ξεκινανε συνηθως απο την διπλασια και τριπλασια τιμη και πανω.

93135_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=5620