Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ξεκινηση εδω και μερες την κατασκευη μιας ξυλινης εξωπορτας (απο ανακυκλωμενο ξυλο) στο σπιτι στο χωριο, το εργο εχει σταματησει γιατι δεν μπορω να βρω τετοια βιδα, εχω παρει ολα τα χρωματοπωλεια αλλα κανενας δεν εχει αυτο των τυπο βιδας, ξερετε που μπορω να βρω.

Ειμαι επαρχια αλλα δεν εχω προβλημα να φτασω και στην αθηνα για αυτες της βιδες.

Εγω της λεω βιδες απο συνηθεια, αν εχουν αλλο ονομα πειτε μου να ξερω.

Αφου ειδα τα μηνυματα σας και ρωτησα στην δουλεια για το που μπορω να βρω εδω περα τετοιες βιδες, μου δωσαν της σωστες πληροφοριες και βρηκα...

Εδω και φωτο στο τελος της κατασκευης, τωρα περναω στο ποιο δυσκολο κομματι της δουλειας γιατι εχω να κανω με αρκετα εμποδια αλλα και τοιχο που ειναι σαπιος.

Αρχικα θα πρεπει να κανω της κατω πετρες του τοιχο να ειναι ευθυς για να μπορει το δοκαρι να εφαρμοσει σωστα χωρις κενα (σκεφτομαι με των τροχο), και τελος ο τσιμεντοτοιχος που ειναι πολλων ετων να του βαλω 2 λαμαρινες μπρος πισω για να εχω ποιο σωστη σταθεροτητα, γιατι ειναι ποιο πολυ κατασκευασμενος με αμμο παρα τσιμεντο. Εσεις τι λετε;

υγ: την πορτα την βλεπετε αναποδα, την εβγαλα ετσι γιατι δεν ηθελα να στραβωσω το πλεγμα.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γύρισα και εγώ από τα εξωτερικά και είπα να περάσω από το παζάρι...
Τι χαμός ήταν αυτός...πεταμένα πράγματα στο πάτωμα κόσμος χαμός...να τσακώνονται χαμός...λες και είχε γίνει πόλεμος ήταν...
Φυσικά και δεν βρήκα τίποτα...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αφου ειδα τα μηνυματα σας και ρωτησα στην δουλεια για το που μπορω να βρω εδω περα τετοιες βιδες, μου δωσαν της σωστες πληροφοριες και βρηκα...

Εδω και φωτο στο τελος της κατασκευης, τωρα περναω στο ποιο δυσκολο κομματι της δουλειας γιατι εχω να κανω με αρκετα εμποδια αλλα και τοιχο που ειναι σαπιος.

Αρχικα θα πρεπει να κανω της κατω πετρες του τοιχο να ειναι ευθυς για να μπορει το δοκαρι να εφαρμοσει σωστα χωρις κενα (σκεφτομαι με των τροχο), και τελος ο τσιμεντοτοιχος που ειναι πολλων ετων να του βαλω 2 λαμαρινες μπρος πισω για να εχω ποιο σωστη σταθεροτητα, γιατι ειναι ποιο πολυ κατασκευασμενος με αμμο παρα τσιμεντο. Εσεις τι λετε;

υγ: την πορτα την βλεπετε αναποδα, την εβγαλα ετσι γιατι δεν ηθελα να στραβωσω το πλεγμα.

Ωραια κατασκευη η πορτα μπραβο!
Τι διαστασεις εχει?
Σκεψου την ιδεα να βαλεις ενα κομματι πλεξιγκλας στο κατω μερος ωστε να κοψεις την εισοδο στον χωρο σκονης και φυλων απο τον αερα!

Επισης βα´λε καμια φωτο απο τον τοιχο να τον δουμε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραια κατασκευη η πορτα μπραβο!
Τι διαστασεις εχει?
Σκεψου την ιδεα να βαλεις ενα κομματι πλεξιγκλας στο κατω μερος ωστε να κοψεις την εισοδο στον χωρο σκονης και φυλων απο τον αερα!

Επισης βα´λε καμια φωτο απο τον τοιχο να τον δουμε!

162 X 82 ειναι η διαστασης, αλλα μαζι με το πλεγμα βγαινει στο 1 μετρο αντι 82.
Πλεξιγκλας δεν βαζω οχι λογο κοστους αλλα δεν βλεπω των λογο, οσο για τα φυλα που λες η την σκονη σε αυλη ειμαι πεφτουν που και που απο τα δεντρα μικρο το κακο.
Το πλεγμα μπηκε χαμηλα για να μην εχουν προσβαση η σκυλοι και τα προβατα ειδικα τα τελευταια μου εχουν κανει την αυλη μαντρι...

Εδω και η φωτο με των τοιχο και τα προβληματα που αντιμετωπιζω.

Σε αυτη την φωτο το πλανο ειναι απο πανω απο των τοιχο, διακρινεται η εξοχη της πετρας.

Και εδω ο τοιχος, μην το βλεπετε ετσι με ενα κουταλι αν αρχισεις να το ξυνεις φευγει ολο το τσιμεντο.

υγ: το οτι αντεξε με των προσφατο σεισμο στην κεφαλλονια ειναι θαυμα!!!

Last edited:

Τι απιστευτο εργαλειακι αυτο το παλινδρομικο πολυεργαλειο!!!!!!!!!!

Σε ελαχιστο χρονο ετοιμαστηκαν οι φωλιες για να κανω χωνευτους 3 μεντεσεδες!!!!!!!!!!

DSC_0288.jpg

Ειναι πολυ χρησιμο πραγματικα. Μπορεις να κανεις δουλεια ακριβειας στο αψε σβησε.
Εγω θελω παλι να κοψω μια μικρη λωριδα λιγων χιλιοστων απο ξυλινο πατωμα που εχει φουσκωσει και φοβαμαι να μην σπασει το εφαπτομενο μαρμαρο απο την πιεση.

Ειναι πολυ χρησιμο πραγματικα. Μπορεις να κανεις δουλεια ακριβειας στο αψε σβησε.
Εγω θελω παλι να κοψω μια μικρη λωριδα λιγων χιλιοστων απο ξυλινο πατωμα που εχει φουσκωσει και φοβαμαι να μην σπασει το εφαπτομενο μαρμαρο απο την πιεση.

Λογικα εκει που εφαπτεται με το μαρμαρο με το ξυλο πρεπει να εχει κατι σαν φελο...αν τον αφαιρεσεις τοτε δεν θα εχεις προβλημα...εγω το δοκιμασα στα καυσοξυλα να δω κατα ποσο μπορει να κοψει με σχετικη ακριβεια... και τα πηγε μια χαρα τοσο σε ελια οσο και σε πευκο...:violent-smiley-030:

Για ποιό παλινδρομικό εργαλείο μιλάτε?

Ειναι το μοναδικο εργαλειο με το οποιο δεν βλαστημας το τριψιμο πατζουριων/ρολων (τα κλασσικα παλια ξυλινα)

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα παιδιά. Παρακαλώ λύστε μου μια απορία όσον αφορά το συγκεκριμένο πολυεργαλείο της parkside. Oρμώμενος από ένα βιντεάκι που έχει ανεβάσει ένας συμφορουμίτης στην συγκεκριμένη ενότητα και συγκρίνει το συγκεκριμένο εργαλείο με GOP ( 300 ή 250 δεν θυμάμαι καλά, συγχωρέστε με), και το αποτέλεσμα είναι ότι με την ίδια λάμα να κόβει σε ίδιο περίπου χρόνο το ξύλο που είχε σε δοκιμή. Αν το εργαλείο αυτό είναι τόσο καλό και σε τόσο εξωπραγματική τιμή, τότε ποιος ο λόγος να πάει κάποιος να τα ακουμπήσει για το bosch με εφταπλάσια τιμή. Αν το εργαλείο ήταν τόσο καλό θα έπρεπε εταιρείες όπως η bosch για παράδειγμα να έχει βαρέσει κανόνι εδώ και καιρό, αφού στην ουσία θα τίθετο εκτός ανταγωνισμού. Τι είναι αυτό που δεν πιάνω εγώ καλά εδώ; Γιατί στην περίπτωση που μιλάμε για αλυσίδες και γραμμές παραγωγής και εταιρίες που πουλάνε όσο θέλουν προϊόντα επί της ουσίας φασόν τότε θέλουν ......μαύρισμα από τον καταναλωτή, δηλαδή εμάς.:furious3:

Καλησπέρα παιδιά. Παρακαλώ λύστε μου μια απορία όσον αφορά το συγκεκριμένο πολυεργαλείο της parkside. Oρμώμενος από ένα βιντεάκι που έχει ανεβάσει ένας συμφορουμίτης στην συγκεκριμένη ενότητα και συγκρίνει το συγκεκριμένο εργαλείο με GOP ( 300 ή 250 δεν θυμάμαι καλά, συγχωρέστε με), και το αποτέλεσμα είναι ότι με την ίδια λάμα να κόβει σε ίδιο περίπου χρόνο το ξύλο που είχε σε δοκιμή. Αν το εργαλείο αυτό είναι τόσο καλό και σε τόσο εξωπραγματική τιμή, τότε ποιος ο λόγος να πάει κάποιος να τα ακουμπήσει για το bosch με εφταπλάσια τιμή. Αν το εργαλείο ήταν τόσο καλό θα έπρεπε εταιρείες όπως η bosch για παράδειγμα να έχει βαρέσει κανόνι εδώ και καιρό, αφού στην ουσία θα τίθετο εκτός ανταγωνισμού. Τι είναι αυτό που δεν πιάνω εγώ καλά εδώ; Γιατί στην περίπτωση που μιλάμε για αλυσίδες και γραμμές παραγωγής και εταιρίες που πουλάνε όσο θέλουν προϊόντα επί της ουσίας φασόν τότε θέλουν ......μαύρισμα από τον καταναλωτή, δηλαδή εμάς.:furious3:

Σε άμεση συνάρτηση με τα προαναφερόμενα πάρτε και αυτό εδώ:

http://http://www.car.gr/parts/view/4075618/

Καλά, ότι σε κάποιες μάρκες πληρώνει ο καταναλωτής καπέλο για το όνομα, είναι δεδομένο.

Από την άλλη, το parkside είχε 40 ευρώ, ένα αντίστοιχο της bosch το βρίσκει κανείς με 90-120 ευρώ. Τα parkside κατασκευάζονται από την einhell. Όμως, υπάρχει ΘΕΜΑ με την διαθεσιμότητα του parkside.... πολλοί που το θέλαμε, ΔΕΝ το βρήκαμε στα καταστήματα γιατί εξαντλήθηκε ΑΜΕΣΩΣ..

Ως λύση, υπάρχουν και άλλες μάρκες, που μπορεί να είναι και φτηνότερα (μιλάμε για το ίδιο εργαλείο).

Σε άμεση συνάρτηση με τα προαναφερόμενα πάρτε και αυτό εδώ:

http://http://www.car.gr/parts/view/4075618/

Σημειωτέων ότι οι καλά παρατηρήσαντες θα είδαν ότι δεν είναι BOSCH η μπλε σειρά, αλλά τύπου brand..... και εδώ τις γνώσεις ή τις εμπειρίες σας εάν έχετε.

Παιδες ΟΛΑ εχουν να κανουν με την χρηση που κανει καποιος στο εργαλειο.. Καποιος που σκιζει το εργαλειο καθε μερα Το μπλε bosch η καποιο αλλο επωνυμο καλοφτιαγμενο θα του αντεξει πολυ ποιο πολυ απο ενα φθηνο παρομοιο.. εγω πχ που καθε μερα ολη μερα χρισημοποιω το 10.8v λιθιου της bosch, μου χει βγαλει μεχρι τωρα 3 χρονια ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ.. εχω πεταξει ηδη 3 φτηνα (valex-budget-black and decker) επαναφορτιζομενα τα οποια στον χρονο αρχιζαν να εχουν τζογους κτλ κτλ...

Επομενως, καποιος που θελει ενα πολυεργαλειο για περιστασιακη χρηση (σα και εμενα δηλαδη), το Parkside η καποιο φθηνο αλλο, ειναι τελειο. ειναι πεταμενα λεφτα να παρει καποιος το μπλε bosch...

Σωστα.

Γιατι με την ιδια λογικη η Mercedes Benz (~Βosch μπλε/Μακιτα/ κλπ) θα επρεπε να ειχε εκλειψει συγκρινομενη με πχ. την Hyundai Μοtors (~parkside) η την Mitsubishi Motors (~Bosch πρασινη σειρα).
Ολες αυτες οι εταιρειες ομως ζουν και βασιλευουν και παραγουν αξιοπιστα μηχανηματα στοχευοντας διαφορετικα group πελατων.

Καθε εργαλειο λοιπον εχει το δικο του σκοπο και το δικο του μεριδιο αγορας αναλογα με τις αναγκες και απαιτησεις του πελατη. Για ολους τους αξιοπιστους και συνεπεις παραγωγους, υπαρχει χωρος.

Για ολους τους αξιοπιστους και συνεπεις παραγωγους, υπαρχει χωρος.
Νομιζω οτι εκει ειναι το κλειδι στην ολη υποθεση...

Καλά, ότι σε κάποιες μάρκες πληρώνει ο καταναλωτής καπέλο για το όνομα, είναι δεδομένο.

Από την άλλη, το parkside είχε 40 ευρώ, ένα αντίστοιχο της bosch το βρίσκει κανείς με 90-120 ευρώ. Τα parkside κατασκευάζονται από την einhell. Όμως, υπάρχει ΘΕΜΑ με την διαθεσιμότητα του parkside.... πολλοί που το θέλαμε, ΔΕΝ το βρήκαμε στα καταστήματα γιατί εξαντλήθηκε ΑΜΕΣΩΣ..

Ως λύση, υπάρχουν και άλλες μάρκες, που μπορεί να είναι και φτηνότερα (μιλάμε για το ίδιο εργαλείο).

Στο Praktiker π.χ. στο τμήμα εργαλείων αναφέρει με μεγάλα γράμματα ότι τα εργαλεία είναι για ερασιτεχνική χρήση, το ίδιο αναφέρουν και οι εγγυήσεις αυτών.
Με την απλή λογική ένα γρήγορο συμπέρασμα είναι ότι άλλες οι απαιτήσεις ενός επαγγελματία και άλλες ενός ερασιτέχνη όσον αφορά την αντοχή και την πολύωρη καθημερινή χρήση πέραν το όποιον επιπλέον χαρακτηριστικών/διαφορών κλπ έχουν.

Οι budget σειρές των επώνυμων, εκμεταλλεύονται τελείως ξεδιάντροπα το όνομα που έχουν πίσω τους, προσφέροντας ποιότητα που είναι χαλαρά για τ' ανάθεμα. Σε βαθμό που όταν πιάσεις ένα parkside που έχει λιγότερο από τη μισή τιμή, ρίχνεις τρελλές χριστοπαναγίες...

Δυστυχώς άλλο ένα δείγμα ότι ζούμε σε εποχή της ποσότητας και όχι της ποιότητας. Βάλε 5-6 κιλά δράπανο, απ το Bosch ρε... Τη μάρκα... τι θα πάρουμε τα φτηνιάρικα?