Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

O,τι χρειαζεται για τα περισσοτερα κοινα βιδωματα και τρυπηματα σε καλη ποιοτητα και τιμη (11-12 ευρω) απο την σειρα Bosch X-Line.

Bosch Χ- Line 34 - Με bits (για ξυλο,τοιχο/πετρα,μεταλλο) τρυπανιου κατσαβιδιου και καρυδακια. Τα πιο συχνα μεγεθη, για ολα τα δραπανοκατσαβιδα.

set-de-herramientas-marca-bosch-x34-34-piezas-nuevo_MLV-F-3155595403_092012.jpg

Υπαρχουν και αλλες σειρες. Αυτη ειναι η βασικη και η φτηνοτερη.

Χιωτης μια καλη σειρά για τοίχο ξύλο και σίδερο χωρίς μπίτς έχεις να προτείνεις...χωρίς να δώσω μια περιουσία...
Επίσης τοίχου με sds plus για το 18αρι κρουστικά της lidl...
Ευχαριστώ

Εδω εχει μαζεμενα οτι θες. http://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=1137
Και σετ και μεμονωμενα bits και SDS για το κρουστικο σου. Εχω δει οτι και το eshop.gr εχει συχνα καλες ευκαιριες σε εξαρτηματα.
Oι τιμες ειναι πολυ καλες. Μην ξεχνας οτι τα πολυ φτηνα τρυπανια και bits γενικοτερα, ΔΕΝ αντεχουν σε μετριο ζορι και πανω -πεταμενα λεφτα.

Καλυτερα να αρχισεις με ενα γενικο σετ, οπως του parkside η το παραπανω bosch και μετα αναλογα τι bits χρησιμοποιεις περισσοτερο, μπορεις να αγοραζεις στοχευμενα και ποιοτικα.
Eγω εχω παρατηρησει οτι το 95% των μαστορεματων το βγαζω με 3-4 μεγεθη bits, ειτε σε ξυλο ειτε σε τοιχο ειτε σε μεταλλο. Απο αυτα τα bits, αγοραζω μεμονωμενα την καλυτερη ποιοτητα που μπορω.

Την επομενη βδομαδα θα κανω ενα τεστακι με τα συνηθισμενα τρυπανια bosch και τα αντιστοιχα bits της parkside που βγαινουν κατα καιρους σε σετακια.

Καλημερες!

Το λαστιχο κηπου του Lidl το εχω εδω και μια δεκαετια και ποττιζω στο εξοχικο και ειναι απιστευτα ποιοτικο για τα χρηματα του!
Απειρες φορες το εχω αφησει αμαζευτο στον κηπο να το βλεπει ο ηλιθος και δεν εχει παθει τιποτε!
Ειναι απο τα πρωτα που ειχαν φερει τα κιτρινα!!!

Επισης τα γυαλοχαρτα ειναι εξαιρετικα!
Εχουν διαβαμισεις κοκκωσης στο ιδιο πακετο οποτε αγοραστε 3-4 να εχετε αρκετα απο καθε κοκκωση,

Ορεστη τσιμπα το αυτο που προτεινει ο Ορεστιος!!!
http://www.plus4u.gr/showitem.php?Cat=120&ID=120083659&onlinepromo=OFFER0214&banner=0214120_michelin

Δε θα βρεις αλλο σε αυτη την τιμη και στα 130 μπαρ!!!

Ευχαριστω Χιωτης...
απο οτι ειδα το κεντρο βιδας εξελισετε...και ισως το επισκεπτομαι πιο συχνα...
προσφατα εκανε μια ανανεωση πιο κοντα στα προτυπα Leroy κτλ εργαλειομγαζων δλδ εχει ραφια με εργαλεια...και ειναι πιο φιλικο στο να πας και να δεις πραγματα...πριν πας να τα ψωνησεις...

Αυριο Lidl θα παρω λιγα πραγματα και φθηνα...
κανα 2 σετακια γυαλοχαρτα, τη συλλογη με τα μπιτς και την καστανια, το τριβειο χειρος, και τα μολυβια...

Ορεστη τσιμπα το αυτο που προτεινει ο Ορεστιος!!!
http://www.plus4u.gr/showitem.php?Cat=120&ID=120083659&onlinepromo=OFFER0214&banner=0214120_michelin

Δε θα βρεις αλλο σε αυτη την τιμη και στα 130 μπαρ!!!

Τα 'φαγα τα λεφτάαααα Κυριάκκκκοο!!!!! :guitarist:

Αφού το προτείνεις όμως, θα το έχω στα υπόψην, διότι κάποια στιγμή θα το χρειαστώ!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το αλφάδι λέιζερ του λιντλ,λετε να κανει δουλεια?

Μια χαρά είναι. Ό,τι πρέπει για να ευθυγραμίζεις πράματα

Και μια προταση στα 12V 25Nm απο την πολυ συμπαθητικη σε εμενα EINHEL κοκκινη σειρα που ειναι η "καλη" της στα 77,9 ευρω.

http://central-shop.eu/index.php?route=product/product&product_id=2377

TE-CD%2012%20Li-500x500.jpg

To πολύ καλό www.Axminster.co.uk έχει έκπτωση 50% στα μεταφορικά του εντός Ευρώπης, μέχρι τις 6 Απριλίου 2014. Έχω ψωνίσει από εκεί στο παρελθόν, οι τιμές δεν είναι οι φτηνότερες στην Ευρώπη αν συνυπολογίσεις και τα (κανονικού κόστους) μεταφορικά, αλλά στέλνουν άμεσα, παντού και χωρίς πρόβλημα.

Μαστορια καμια καλη τιμουλα για Μεταλικη ανεμη για λαστιχο κηπου μπας κ εχετε δει; Κατι 50-60-70αρια βλεπω και τρομαζω!
Θελω να παιρνει 50 μετρα ανετα, και αν ειναι και επιτοιχια, οχι δηλαδη τροχηλατη, ακομα καλυτερα.

To πολύ καλό www.Axminster.co.uk έχει έκπτωση 50% στα μεταφορικά του εντός Ευρώπης, μέχρι τις 6 Απριλίου 2014. Έχω ψωνίσει από εκεί στο παρελθόν, οι τιμές δεν είναι οι φτηνότερες στην Ευρώπη αν συνυπολογίσεις και τα (κανονικού κόστους) μεταφορικά, αλλά στέλνουν άμεσα, παντού και χωρίς πρόβλημα.

Kαλο ειναι να ξερουμε αξιοπιστα sites και καλα κανεις και το βαζεις. Παντως ειναι ακριβουτσικο.
Ειδα προχειρα ενα μικρο Bosch PSB κρουστικο δραπανο που παρηγγειλα απο το amazon.uk με 77 λιρες (χωρις τα μεταφορικα ~6λιρες) και αυτος το εχει 90 λιρες χωρις μεταφορικα. Ακριβως η ιδια συσκευασια.

Μαστορια καμια καλη τιμουλα για Μεταλικη ανεμη για λαστιχο κηπου μπας κ εχετε δει; Κατι 50-60-70αρια βλεπω και τρομαζω!
Θελω να παιρνει 50 μετρα ανετα, και αν ειναι και επιτοιχια, οχι δηλαδη τροχηλατη, ακομα καλυτερα.

Βαλε στο google 'μεταλλικο καρουλι για λαστιχο'. Με το 'ανεμη' ισως να μην βρεις πολλα.
http://www.bluedot-eshop.gr/gardening/content/μεταλλικό-καρούλι

Εγω παντως θα επαιρνα με καλο πλαστικο αντι μεταλλο, γυρω στα 15 ευρω.

Α πα πα. Ουτε να τις βλεπω τις πλαστικες.. Σε νταλα ηλιο σε ενα-δυο χρονια πανε στον καδο..
Μεταλο να χεις το κεφαλι σου υσηχο..

Πάρε μια φτηνιάρικη σιδερένια ζάντα και βίδωσέ τη στον τοίχο :)

Παίδες, επειδή μ´έχει κάνει λωλό αυτό το εργαλείο, γιά έχετε το νού σας μήπως το πετύχετε πουθενά σε τιμή προσιτή!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    70.2 KB · Views: 223

Καλά μιλάμε το τριβιακι του λιντλ είναι ΜΠΙΜΠΕΛΌ!!!!!!!!!!!!!!
Έπρεπε βέβαια να έχει και ένα μεγαλύτερο μέγεθος μισού φύλλου δλδ.
Από την άλλη η ξυστρα από τα μολύβια η είναι άχρηστη η εγώ δε κάνω κάτι σωστά.

Πως σας φάνηκε η βάση για το τροχό ; Λίγο παίδεμα η συναρμολόγηση αλλά έκατσε καλά ένας dewalt που έχω. Το κεφάλι του τροχού βιδώνει καλά σε δύο σημεία αλλά η ουρά του δε φαίνεται να σφίγγει καλά με την κόντρα που έχει η βάση. Πήρα και τους διαμαντόδισκους να υπάρχουν. Αν κατάλαβα καλά είναι για μπετό , πέτρα κτλ ; μόνο για υγρή κοπή ;

Πως σας φάνηκε η βάση για το τροχό ; Λίγο παίδεμα η συναρμολόγηση αλλά έκατσε καλά ένας dewalt που έχω. Το κεφάλι του τροχού βιδώνει καλά σε δύο σημεία αλλά η ουρά του δε φαίνεται να σφίγγει καλά με την κόντρα που έχει η βάση. Πήρα και τους διαμαντόδισκους να υπάρχουν. Αν κατάλαβα καλά είναι για μπετό , πέτρα κτλ ; μόνο για υγρή κοπή ;

Ακριβως επειδη δεν ειμουν σιγουρος για την εφαρμογη των τροχων πανω στη βαση, αναγκαστικα (λεμε τωρα..:) να παρω και τον γωνιακο τροχο του lidl που ειμαι σιγουρος οτι θα κανει καλυτερη εφαρμογη.
Δεν τον συναρμολογησει ακομα αρα δεν μπορω να σου πω αν μπορουμε να κανουμε καμμια πατεντα για σταθεροποιηση. Αυτα τα πραματα θελουν προσοχη και εννοω την αριστη σταθεροτητα του τροχου στη βαση.

Για τους διαμαντοδισκους διαβασε το κουτακι, το καθε ειδος διαμαντοδισκου που περιεχει η συσκευασια εχει την δικη του βελτιστη εφαρμογη.

Παίδες, επειδή μ´έχει κάνει λωλό αυτό το εργαλείο, γιά έχετε το νού σας μήπως το πετύχετε πουθενά σε τιμή προσιτή!

Μike, ισως ξερεις οτι κανω συλλογη ..dremel αλλα το συγκεκριμενο εργαλειακι ειναι το μοναδικο που ΔΕΝ εχω αγορασει. Και οχι απο οικονομια..:))

Παροτι το συγκεκριμενο max saw ειναι απο την μια ωραιο 'γκατζετ', ειναι απο την αλλη αρκετα μεγαλο για γωνιακο τροχο που παιρνει δισκο μολις 8 εκατοστων! Πολυ μεγαλο θα ελεγα.
Περα απο αυτο, το μεγιστο βαθος κοπης ειναι σκαρτα 2 εκατοστα. Αν νομιζεις οτι θα σε βολεψει και το θελεις για συγκεκριμενη δουλεια, τοτε ενταξει.

Να γνωριζεις ομως οτι τα ανταλλακτικα δισκακια ειναι πανακριβα. Αν θυμαμαι καλα, την καλυτερη τιμη την ειχα βρει στο Amazon.uk (με αγγλικη πριζα αλλα παιρνεις ανταπτορα).

Αν θες μικρο τροχακι παρε του lidl -αν βγαζει 115mm.
Σημερα ειχε τον μεγαλο με 125mm o oποιος παρεμπιπτοντως ειναι αψογος, με ρυθμιστη στροφων για ολες τις εργασιες ακομα και στιλβωμα. 25 ευρω..