Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βαλε και WD40 πριν επιχειρησεις να ξεβιδωσεις, αν μπορει να εισχωρησει το υγρο εστω και λιγο, για να λασκαρει καπως το σπειρωμα.

Εδω η διαδικασια με τρυπανι και κολαουζο...προσφατα εμαθα οτι λεγεται ετσι στα Ελληνικα :))

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ι-αλλα?p=1056931858&viewfull=1#post1056931858

Edit
Tωρα ειδα το ποστ παραπανω.
Οκ, αν το dremel βοηθα θα εισαι πολυ τυχερος, γλυτωνεις πολλα..

Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου υπάρχει ο χώρος να χωρέσει και να χαράξει ο τροχός του Dremel που ευτυχώς έχω.

Μένει να το δοκιμάσω.

Αν χρειαστεί η διαδικασία που περιγράφεις εκτός των εξαρτημάτων που θα πρέπει να αγοράσω (μικρό κόστος πάντως) υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να παει κάτι στραβά και δεν έχω περιθώριο για μεγαλύτερη ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Η δοκιμή θα μας πείσει.

edt: μια παλιά φωτογραφία με την περιοχή του προβλήματος

Attachments

• IMG_0278.jpg
    IMG_0278.jpg
    189.7 KB · Views: 199
Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Tι είναι αυτό; Πομόνα;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Tι είναι αυτό; Πομόνα;

Ναι !!!

40 χρόνια εργαλείο ! Αθάνατο. Με 10 άλογα μοτέρ.

Να το φτύσω μην το ματιάσω γιατί δεν είναι καιρός για έξοδα που στην περίπτωση αυτή θα είναι μεγάλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι !!!

40 χρόνια εργαλείο ! Αθάνατο. Με 10 άλογα μοτέρ.

Να το φτύσω μην το ματιάσω γιατί δεν είναι καιρός για έξοδα που στην περίπτωση αυτή θα είναι μεγάλα.

Άσε... Ξέρω πολύ καλά πόσο κοστίζουν αυτές οι δουλειές... Υπομονή και καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Ω ρε πραμα που σαλευει!

Προφανως χανει η αντλια και χρειαζεται να ξεβιδωθουν οι βιδες για αλλαγη σαλαμαστρας.
Δυσκολη η προσβαση στην περιοχη. Ελπιζω να μην ειναι πολυ σφηνωμενο το σπειρωμα απο τα χρονια.
Σιγουρα χρειαζεται καποιο διαλυτικο στη σπασμενη βιδα. Ισως ακομα και θερμανση σπειρωματος πασου να βοηθουσε να χαλαρωσει το συστημα.
Σε τετοιες διαμετρους σπειρωματων βοηθα πολυ το σφυροκατσαβιδο (αν γινει αυλακι στο σπειρωμα) αλλα μαλλον δεν εχεις χωρο. Γι αυτο ελεγες για γωνιακο τσοκ (και εργαλειο με μπολικη ροπη 100Ν+)

Οταν με το καλο τελειωσεις, θα βρεις ακρη ειμαι σιγουρος, πες μας τι εγινε! Αντε και καλη τυχη.

Ω ρε πραμα που σαλευει!

Προφανως χανει η αντλια και χρειαζεται να ξεβιδωθουν οι βιδες για αλλαγη σαλαμαστρας.
Δυσκολη η προσβαση στην περιοχη. Ελπιζω να μην ειναι πολυ σφηνωμενο το σπειρωμα απο τα χρονια.
Σιγουρα χρειαζεται καποιο διαλυτικο στη σπασμενη βιδα. Ισως ακομα και θερμανση σπειρωματος πασου να βοηθουσε να χαλαρωσει το συστημα.
Σε τετοιες διαμετρους σπειρωματων βοηθα πολυ το σφυροκατσαβιδο (αν γινει αυλακι στο σπειρωμα) αλλα μαλλον δεν εχεις χωρο. Γι αυτο ελεγες για γωνιακο τσοκ (και εργαλειο με μπολικη ροπη 100Ν+)

Οταν με το καλο τελειωσεις, θα βρεις ακρη ειμαι σιγουρος, πες μας τι εγινε! Αντε και καλη τυχη.

Περίπου έτσι έγινε.

Θέλοντας να αλλάξω σαλαμάστρα, επειδή έχανε νερό, με το που δοκιμάζω να χαλαρώσω το ένα παξιμάδι το σπείρωμα κόπηκε για πλάκα.

Σαλαμάστρα άλλαξα αλλά χωρίς το δεύτερο παξιμάδι εξακολουθεί να χάνει νερό στα όρια του ανεκτού βέβαια αλλά χάνει και θα χάνει συνέχεια περισσότερο.

Δοκίμασες διπλό παξιμάδι. Το πρώτο στην περιοχή του χαλασμένου σπειρώματος, το δεύτερο πιο πάνω σε καλό σπείρωμα να σπρώχνει το πρώτο.

Το εργαλειο της ημερας.

Ηθελα να ανοιξω σημερα μια τρυπα 10 εκατοστων σε επιφανεια ξυλου παχους 2εκ. για να τοποθετησω εξαερισμο σε αποθηκη.

Χρησιμοποιησα λοιπον ενα διαβητικο τρυπανι (μεταβλητης διαμετρου) που μπορει να ανοιξει τρυπα σε ξυλο με διαμετρο απο 3 εως ~12 εκατοστα και βαθους μεχρι ~3 εκατοστα.
Θα μπορουσα να χρησιμοποιησω και ποτηροτρυπανο αλλα το παρακατω ειχα καιρο να το χρησιμοποιησω :)

Εδω το τρυπανακι ρυθμισμενο στα 10 (5+5) εκατοστα.
13645851035_e1bd395fa0_c.jpg

Εδω το δραπανο οπλισμενο και η πρωτη τρυπα στο βαθος.
13645880483_a4a78e1f58_c.jpg

Εδω το διαβητικο τρυπανακι σε δραση (ακινητο προς στιγμη για τη φωτογραφιση:)
13646194104_709b7d5c8a_c.jpg

Στο αλλο νημα με το DIY, λεπτομερειες για το projectaki, το εναλλακτικο (καταπληκτικο) εργαλειο για ανοιγμα τρυπας σε ξυλο (Dremel Trio) και το παθημα..

Το μεταβλητο τρυπανακι υπαρχει και εδω
http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2165

Εχω ένα τέτοιο σχεδόν 30 χρόνια. Ανοιγα τις τρύπες στον πολυεστέρα της κονσόλας του φουσκωτού για την τοποθέτηση των οργάνων. Πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο, όλα σε ένα. Θέλει μόνο λίγο περισσότερη προσοχή στη χρήση του.

Οχι δεν πρέπει να ειναι 1050w...

http://www.praktiker.gr/p/segatsa-einhell-th-ap650e-37217

650w ειναι...

Επίσης εικάζω ότι θα εχει σπαθοσεγα την μεθεπόμενη εβδομάδα το Lidl...δεν ειναι σίγουρο...
αν και την Κυριακή θα ξέρουμε... ;)

Τελικά το lidl και για την μεθεπόμενη δεν εχει εργαλεία όπως σπαθοσεγα που έλεγα παραπάνω...

Εχει κάτι σπρέι για το αυτοκίνητο...μια πολύ καλη κρέμα για αφαίρεση μουτζούρες απο τα χέρια (καλη την έχω δοκιμάσει)...

Μια απορία έχω...ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ...!!!

:D

Και εγω περίμενα κάποιο δισκοπρίονο χειρός. Τελικά απο δευτερα θα παραγγείλω μάλλον ενα Black-Decker-KS1600LK
Ειμαι ανοιχτός σε κάποια καλύτερη πρόταση, περιπου σε αυτο το κοστος. Το εργαλείο ειναι για δουλειες σπιτιού-κήπου σε χωριό.

Mεγαλο δισκοπριονο!
Φανταζομαι θα εχεις τους λογους σου διοτι για 'home use' τα μισα watt και 40μμ βαθος κοπης συνηθως ειναι υπερ αρκετα. Εγω εχω χρονια ενα 600watt και σπανια εχω χρειαστει κατι ισχυροτερο.
Κατι τετοιο δηλαδη. http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2050

Το επέλεξα γιατι θα προσαρμοσθεί και σε πάγκο, οπότε μπορεί να χάσει κατι απο το βαθος κοπής εκεί. Ισως και όχι, αναλογα πως θα εφαρμοστεί εκει πάνω, δεν ξερω ακόμα.
Νομιζω ότι τα 110 τα αξιζει το συγκεκριμένο, και θα με υπερκαλύψει και σε βαθος κοπής και ισχύ. Ισως να ειναι πλεονασμός, αλλά εντάξει, δεν ειναι τεράστιο το κόστος.
Πλεονασμος ειναι το ρουτερ που μου έχει καρφωθει να πάρω, μην σου πω και ενα σταθερο δράπανο που ειναι ο καημος μου πολλά χρόνια.
Ειχα ενα δισκοπριονο, περιπου σαν το δικό σου, αλλά κάποιου του χρειάστηκε και ξεχασε να μου το επιστρέψει, αλλά και ότι το έχει πάρει!!

Εγώ δεν μπορώ να διάθεση τόσα...άρα θα πρέπει να περιμένω...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το επέλεξα γιατι θα προσαρμοσθεί και σε πάγκο, οπότε μπορεί να χάσει κατι απο το βαθος κοπής εκεί. Ισως και όχι, αναλογα πως θα εφαρμοστεί εκει πάνω, δεν ξερω ακόμα.
Νομιζω ότι τα 110 τα αξιζει το συγκεκριμένο, και θα με υπερκαλύψει και σε βαθος κοπής και ισχύ. Ισως να ειναι πλεονασμός, αλλά εντάξει, δεν ειναι τεράστιο το κόστος.
Πλεονασμος ειναι το ρουτερ που μου έχει καρφωθει να πάρω, μην σου πω και ενα σταθερο δράπανο που ειναι ο καημος μου πολλά χρόνια.
Ειχα ενα δισκοπριονο, περιπου σαν το δικό σου, αλλά κάποιου του χρειάστηκε και ξεχασε να μου το επιστρέψει, αλλά και ότι το έχει πάρει!!

Τιποτα δεν ειναι πλεονασμος αμα σε ευχαριστει.
Ειδικα οταν προκειται για το χομπυ σου και ειδικοτερα για εργαλεια που καπως καπου καποτε σιγουρα θα χρησιμοποιηθουν.

Για το δισκοπριονο, αν ειναι να στερεωθει σε παγκο που ηδη υπαρχει, το καταλαβαινω.
Αν δεν εχεις δημιουργησει την βαση (την τρυπα) στον παγκο ομως, σκεψου για δισκοπριονο παγκου.
Το λεω διοτι αν και εχω πολλους παγκους στο υπογειο, ποτε δεν σκεφτηκα να προσαρμοσω δισκοπριονο σε καποιον απο αυτους.
Η επιλογη εγινε καθαρα λογους ασφαλειας. Το δισκοπριονο μαζι με το αλυσοπριονο ειναι τα πλεον 'δυσκολα' power tools.
Προτιμω δισκοπριονο παγκου πανω στον παγκο ας μου δημιουργει καποιες δυσκολιες που και που, παρα να εχω το νου μου στην σταθεροτητα της συνδεσμολογιας της βασης απο κατω.

Για το κολωνατο δραπανο που λες, και γω ζαχαρωνω ενα καλο, το bosch, αλλα βολευομαι λογω 'τιμης' και με ενα ανατολικογερμανικο που εχω καμμια 15αρια χρονια :))
8640l.jpg

Nutsis να το παρεις το κοριτσι γιατι ειναι καλο εργαλειο.
Και στα εργαλεια να παρεις το μεγαλυτερων δυνατοτητων που μπορεις να αγορασεις με τα χρηματα που διαθετεις.

Παντως δοξα στον Υψιστο μια χαρα με τον δικο μου παγκο και το δισκοπριονακι!

Kαλημερα Κυριακο!
Νομιζω οτι καθε power tool (ειτε με μικρες ειτε με μεγαλες δυνατοτητες) εχει τον σκοπο του και την δικη του χρηση.
Οπως και καθε ερασιτεχνης εχει τις δικες του αναγκες και απαιτησεις απο ενα power tool.

Oποτε οι δυνατοτητες του καθε power tool καλο ειναι να παντρευονται με τις απαιτησεις και αναγκες του χρηστη. Δεν ειναι θεμα χρηματων.
Το να αγορασω ενα πιο ογκωδες δισκοπριονο πχ. με βαθος κοπης 6+ εκ. οταν ξερω οτι οι πραγματικες αναγκες μου ειναι για μεχρι 4 εκ. βαθος κοπης, ειναι καπως υπερβολικο.

Αν εννοεις ομως να αγορασεις ενα καλυτερο, δυνατοτερο και πιο αξιοπιστο δισκοπριονο της ιδιας κατηγοριας (πχ. παλι με μεγ. βαθος κοπης 4εκ.), τοτε ειμαι απολυτα συμφωνος.

Ναι αυτο εννοω!

Αλλα στην περιπτωση που ο φιλος Νουτσις θελει να το αξιοποιησει και για παγκο θα χρειαστει και βαθος κοπης.