Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Το σκεφτηκα για την επιστροφη αλλα επειδη εχω γνωσης στα ηλεκτρονικα και ηλεκτρολογικα λεω να το ανοιξω και να δω τι εχει, ξερω οτι χανω την εγγυηση του αλλα απο την αλλη μενω Αρτα και θα παρει μερες η αντικατασταση του και εχω την πιεση χρονου να τελειωσω με της βασικες κατασκευες.

Πηρα και εγω σημερα μερικα εργαλεια που ηθελα, μεσα σε αυτα και η σπαθοσεγα, για τα χοντρα ξυλα απο παλετες που θελω να κοψω μια χαρα κανει την δουλεια της.

Αφου εχεις γνωση ηλεκτρικων, εαν την ανοιξεις, δες μηπως βραχυκυκλωνει το κουμπακι ασφαλειας με την σκανδαλη.
Εγω ειχα ακριβως αυτο το προβλημα σε ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο και αναγκάστικα να καταργησω το κουμπι ασφαλειας (την λαβη που σηκωνεις για να ενεργοποιησεις το αλυσοπριονο).

Καλοριζικη η σπαθοσεγα!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πνευματικό κρουστικό στα 60 ευρώ, ειναι μια χαρά.
Με το καλεμάκι του, το βελονάκι του, για να αποφύγουμε το σφυροκάλεμο με τα χέρια.
Επίσης τρύπες σε μπετά, ξετρυπήματα με αρίδα, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμε ενα απλό δράπανο.
Προσωπικά αυτού του είδους τα εργαλεία τα εκτιμούσα ιδιαίτερα ( είχα πολλά χρόνια σε οικοδομές, υδραυλικός) γιατί ειναι πολυχρηστικά και ειδικά σε χέρια ερασιτέχνη για μια ζωή.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ποτε βγαινει αυτο ?

Tην αλλη βδομαδα βγαινουν ολα τα εικονιζομενα παραπανω.

Μερσι :a0210:

Να δουμε αν αυτη την φορα καταφερω να βρω τιποτε... (το πνευματικο θελω...)

Να δουμε αν αυτη την φορα καταφερω (τον πνευματικο θελω...)

Μπά... Στην περίπτωσή σου δύσκολα κι αυτός θα καταφέρει κάτι... :p

iosif.gif

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Aν δεν κανω λαθος αυτα τα SDS του φυλλαδιου ειναι τρυπανια μπετου/τοιχοποιιας. Το συστημα SDS ειναι κυριως για πετρα και δευτερευοντως για ξυλο/μεταλλο.
Αν θες SDS για ξυλο/μεταλλο βλεπεις αλλου.

Σαν κοστος αξιζει το σετακι, εστω και μονο για τρυπημα σε μπετο/τοιχοποιια εστω και αν δεν χρησιμοποιησεις τα καλεμια.

Εχεις δίκιο αλλα...

Καλό ειναι για ευκολία στα προτζεκτακια να χρησιμοποιώ σαν τρυπάνι το κρουστικο και σαν κατσαβιδιερα το άλλο...σχεδόν πάντα όταν θέλω καλό βίωμα κάνω μια μικρή τρύπα οδηγό...και για αυτό τα πήρα και τα δυο...σπάνια βιδώνω με την μια εκτός και αν το ξύλο ειναι τόσο μαλακό που αρπάζει η βίδα με την μια

Δεν θα ήθελα να αλλάζω απο τρυπάνι σε μπιτ κτλ κτλ...για αυτό έλεγα να πάρω ξύλου και μεταλλου

Αυτα τα SDS του lidl oμως δεν ειναι ουτε ξυλου ουτε μεταλλου.
Και δυσκολα θα τα βρεις, υπαρχουν ομως. Καλυτερα να χρησιμοποιησεις τον ανταπτορα για κανονικα τρυπανια ξυλου.

Τα τρυπανια με το συστημα SDS -οπως ειπα παραπανω- εχουν δημιουργηθει και ειναι κυριως -μην πω αποκλειστικα- για χρηση σε πετρα/μπετον.

Οντως ειναι πληρως λειτουργικη. Και σε τιμη σουπερ..39 ευρουδακια. Νομιζω οτι εγω την ειχα παρει 49 ευρω πριν καποια χρονια.
Καλυμμα εννοεις το μπροστινο μισο μερος του σωματος? Γιατι δεν θυμαμαι καμμια σπαθοσεγα με μεταλλικο καλυμμα. Παλαιοτερα εβγαζε η Μακιτα νομιζω. Μεταλλικο ομως ειναι το ποδαρακι μπροστα.

Ποιο δραπανο εννοεις? Το σκαπτικο? Το σκαπτικο ειναι δοκιμασμενο και αριστο.

Ναι, πλαστικό κάλυμμα εννοώ το μπροστινό μέρος της σέγας το οποίο δεν είναι καλά «κουμπωμένο» στο υπόλοιπο σώμα της. Είμαι και λίγο ψείρας. Μιας και έχεις το σκαπτικό δράπανο, πως είναι στο χέρι; βαρύ; Δηλαδή αν είσαι πάνω σε μια σκάλα μπορείς να το δουλέψεις στην ανάγκη με το ένα χέρι; Φυσικά μιλάω για διάτρηση. Τώρα έχω ένα http://toolcenter.gr/el/products/16...m_source=bestprice.gr&utm_rnd=1398183792.9827 , για διάτρηση όμως δε βολεύει λόγω βάρους, γι´αυτό και ψάχνω κάτι πιο ελαφρύ.

Εχεις δίκιο αλλα...

Καλό ειναι για ευκολία στα προτζεκτακια να χρησιμοποιώ σαν τρυπάνι το κρουστικο και σαν κατσαβιδιερα το άλλο...σχεδόν πάντα όταν θέλω καλό βίωμα κάνω μια μικρή τρύπα οδηγό...και για αυτό τα πήρα και τα δυο...σπάνια βιδώνω με την μια εκτός και αν το ξύλο ειναι τόσο μαλακό που αρπάζει η βίδα με την μια

Δεν θα ήθελα να αλλάζω απο τρυπάνι σε μπιτ κτλ κτλ...για αυτό έλεγα να πάρω ξύλου και μεταλλου

Για τρύπημα σε ξύλο ή μέταλλο δεν χρειάζεσαι κρούση τύπου SDS ή απλή αλλά μόνο περιστροφή.

Το SDS φτιάχτηκε κύριος για τρύπημα με κρούση ή καλέμισμα σε μπετό ή /και πέτρα γι´αυτό και το στέλεχος του τρυπανιού φέρει τις αντίστοιχες ραβδώσεις που έχει εσωτερικά και το SDS τσοκ που του επιτρέπει παλινδρόμηση και περιστροφή ταυτόχρονα χωρίς τον κίνδυνο να λασκάρει το τρυπάνι από το τσοκ.

Παρόλα αυτά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και χωρίς κρούση αλλά το μέγεθος του συνήθως το κάνει δύσχρηστο.

Τα μη SDS εργαλεία είναι τα :

• Δράπανα με κυρία λειτουργία το τρύπημα
  • Δραπανοκατσάβιδα με κυρία λειτουργία το τρύπημα και βίδωμα/ξεβίδωμα
  • Κρουστικά Δράπανα με κυρία λειτουργία το τρύπημα με ή χωρίς κρούση
  • Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα με κυρία λειτουργία το τρύπημα με ή χωρίς κρούση και βίδωμα/ξεβίδωμα
  • Περιστροφικά Κατσαβίδια με κυρία λειτουργία βίδωμα/ξεβίδωμα και με δυνατότητα τρυπήματος
  • Περιστροφικά Παλμικά Κατσαβίδια ή/και μπουλονόκλειδα με κυρία λειτουργία βίδωμα/ξεβίδωμα με κρούση και με δυνατότητα τρυπήματος

Τα Δραπανόκατσάβιδα και τα Κατσαβίδια έχουν επιπλέον, σε σχέση με τα Δράπανα και τα Παλμικά, μηχανισμό ελέγχου ροπής κατά το βίδωμα/ ξεβίδωμα.

Τα Παλμικά Κατσαβίδια έχουν μηχανισμό κρούσης στην φορά που βιδώνουν/ξεβιδώνουν. Τα Παλμικά δεν έχουν μηχανισμό ελέγχου ροπής.

Καταλαβαίνω την διάφορα...αλλα
έχω ήδη ενα κρουστικο το οποίο ειναι sds plus και άρα θα πρέπει να κάνω το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση με αυτό...να βγάλει τα λεφτά του δλδ...
Για αυτό και λέω να πάω σε sds plus λύση για ξυλο και σίδηρο...και εννοείτε ότι όταν τρυπάω ξυλο/σίδηρο ΔΕΝ θα το έχω στην κρούση...

Δεν θα ήθελα να πάω να πάρω άλλο έστω και αν με ένα 20ρικο περνεις ηλεκτρικό δραπανοκρουστικο πλεον...

Δισκοπριονο παγκου ηθελα αλλα μου αρεσει και το φαλτοπριονο. Εχει το καλο οτι παει μπρος-πισω για να κοβει μεγαλυτερα κομματια. Δεν υπαρχει περιπτωση να στεισω ρατζο απο εξω αλλα θα ενδιαφερθω.
Μοιαζει να ειναι το Einhell BT-SM 2131 της Einhell, http://www.bestprice.gr/item/2152518546/einhell-bt-sm-2131.html

Οπως εγραψα σε αλλο θεμα εχω βρει σε συμπαθητικη τιμη ξυλεια (πευκη η ελατη, δεν μπορω να τα ξεχωρισω ευκολα) 45x95x300 με τιμη 8,80 , τα κομματια ειναι αρκετα καθαρα για την δουλεια που το θελω. Που μπορω να βρω στην Αθηνα (νοτια προαστια) 45x125x300 η 45x145x300; Εννοειται σε συμπαθητικη τιμη και να μπορω να επιλεξω κομματια, οπως μπορω να κανω στο Leroy.

Last edited:

Μαζι με το καλεμι η ενα μεγαλο τρυπανι ειναι 3.5 κιλα. Δεν ειναι τοσο βαρυ αλλα ειναι μακρυ και δυσκολα θα κανεις διατρηση με το ενα χερι και πανω σε σκαλα!

Στο χερι ειναι καλο αν χρησιμοποιεις την λαβη μπροστα. Δες ποσο βαρυ ειναι το δικο σου αλλα λαβε υπ´οψη το σχημα του parkside που θα σε δυσκολεψει για χρηση με το ενα χερι.

Καταλαβαίνω την διάφορα...αλλα
έχω ήδη ενα κρουστικο το οποίο ειναι sds plus και άρα θα πρέπει να κάνω το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση με αυτό...να βγάλει τα λεφτά του δλδ...
Για αυτό και λέω να πάω σε sds plus λύση για ξυλο και σίδηρο...και εννοείτε ότι όταν τρυπάω ξυλο/σίδηρο ΔΕΝ θα το έχω στην κρούση...

Δεν θα ήθελα να πάω να πάρω άλλο έστω και αν με ένα 20ρικο περνεις ηλεκτρικό δραπανοκρουστικο πλεον...

Αν κατάλαβα καλά έχεις το παρακάτω :

Parkside PABH 18 LI A1
Parkside-PABH-18-LI-A1-2-Gang-Akku-Bohrhammer-Lidl.jpg

Ποιο άλλο έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις για δεύτερο ?

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω αυτό...και την 18αρα κατσαβιδιερα πάλι της lidl...

Το κρουστικο το θέλω ως κρουστικο και τρυπάνι...
Και την κατσαβιδιερα για βιδωμα μόνο όταν ειναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν και τα δυο παράλληλα...

Last edited:

Δεν ξερω τι ποιοτητα ειναι το σετ 5 SDS τρυπανιων των 60 εκατοστων που βγαζει το Lidl, αλλα η τιμη τους ειναι χωμα στα 14 ευρω!!!

Μινι μεγγενη

Βρηκα παρα πολυ χρησιμη και πρακτικη, για μικροεργασιες, αυτη τη μικρη μεγγενη.

Το σωμα της ειναι εξ'ολοκληρου φτιαγμενο απο αλουμινιο και μονο τα σπειρωματα ειναι σιδερενια. Τιποτα πλαστικο επανω της.
Ζυγιζει 160 γραμμαρια, πιανει σε επιφανεια παχους μαξιμουμ 2 εκατοστων και οι δαγκανες ανοιγουν στα 3.5 εκατοστα μαξ.

13970094712_33a92e593d_c.jpg

Απο fasttech, ~4.5ευρω.
http://www.fasttech.com/products/0/10003503/1258903-8006-bench-clamp-swivel-aluminum-vise

Δισκοπριονο παγκου ηθελα αλλα μου αρεσει και το φαλτοπριονο. Εχει το καλο οτι παει μπρος-πισω για να κοβει μεγαλυτερα κομματια. Δεν υπαρχει περιπτωση να στεισω ρατζο απο εξω αλλα θα ενδιαφερθω.
Μοιαζει να ειναι το Einhell BT-SM 2131 της Einhell, http://www.bestprice.gr/item/2152518546/einhell-bt-sm-2131.html

Οπως εγραψα σε αλλο θεμα εχω βρει σε συμπαθητικη τιμη ξυλεια (πευκη η ελατη, δεν μπορω να τα ξεχωρισω ευκολα) 45x95x300 με τιμη 8,80 , τα κομματια ειναι αρκετα καθαρα για την δουλεια που το θελω. Που μπορω να βρω στην Αθηνα (νοτια προαστια) 45x125x300 η 45x145x300; Εννοειται σε συμπαθητικη τιμη και να μπορω να επιλεξω κομματια, οπως μπορω να κανω στο Leroy.
Και εγώ το έχω βάλει στόχο το φαλτσοπριονο αυτό και ας έχω φτιάξει ολόκληρο πάγκο δισκοπριονου. Πιστεύω πως για φαλτσοκοπες είναι ότι καλύτερο.
Επίσης το Leroy έχει ακριβώς αυτές τις τιμές! Το μόνο κακό είναι πως δεν έχει πολλές επιλογές σε επιφάνεια ελάτης.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις(και εσενα asotosios !)Ηαληθεια ειναι οτι δεν τα βιαζομαι οποτε θα εχω και τον νου μου για αυτα που μου προτεινεται,:a0210:,