Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έτσι είναι Σιφη.
Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ και πρότεινα κλαδευτικο αλυσσοπριονακι.
Αυτονομία, ευχρηστία παραγωγικοτητα.

Έτσι είναι Σιφη.
Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ και πρότεινα κλαδευτικο αλυσσοπριονακι.
Αυτονομία, ευχρηστία παραγωγικοτητα.

yep... εκτος πια και αν μεσα στο χωραφι εχει 3 δεντρα ολα κι ολλα...
ρε φιλαρακι πες μου κατι αλλο.. στα μαστιχοδεντρα, τι λιπασμα βαζετε (αν βαζετε) και ποτε χαρακονονται?.. θελω να κανω ενα πειραμα σε κατι σχοινους που χω στο χωραφι.. χε χε

Φιλτατοι, μην ξεχνατε το βασικο κριτηριο ενιοτε, δεν ειναι πιο ειναι το "καλυτερο" εργαλειο για μια δουλεια, αλλα πιο ειναι το "βολικοτερο" εργαλειο -γενικοτερα- για αυτον που θα το χρησιμοποιησει.

Σηφη, τα μαστιχοδεντρα χαραζονται κατακαλοκαιρο. Για λιπασμα δεν εχω ακουσει κατι ιδιαιτερο. Σχετικα πειραματα εχουν γινει σε ολο τον κοσμο, αλλα..μαστιχα ειναι μονο μια!!:)))

Έχει κανείς να προτείνει κάποιο καλό και δοκιμασμένο flux για κολλήσεις με το κολλητήρι; Σκοπός είναι να απλώνει το καλάι και να πιάνει εύκολα. Το ξέρω ότι χρειάζεται καλό κολλητήρι, σωστή θερμοκρασία , καθαρή μύτη κτλ , αλλά ζητάω κάτι που θα κάνει τη δουλειά ευκολότερη. Αν έχετε να προτείνεται κάτι από ebay , fasttech, dealextreme κτλ ακόμα καλύτερα .

Μιχαλη Κινα ειναι κατα παραγγελια της εδρευουσας στην Γερμανια Kraussman.

Σιφη λιπαινονται και αυτα με αμωνια και αζωτουχα λιπασματα αλλα την αναλογια θα την μαθω αυριο και θα σου πω.

Αυτη την εποχη καθαριζονται απο κατω "ξυνωνται" που λεμε εμεις στα νοτιοχωρα και χωματιζονται τελη του αλλου μηνα με ασπροχωμα αφου "φρπκαληθουν" δλδ σκουπιστουν επιμελως.

Το κεντημα γινεται απο αρχες Ιουνιου μεχρι τελη Αυγουστου σταδιακα απο την βαση μεχρι και εξω εξω 20 ποντους απο τα φυλλα!

Δε θελω να σε απογοητευσω φιλε αλλα να φανταστεις δεν κανουν τπτ σχοινοι που βρισκονται 1000 μ μακρυα απο την ευλογημενη ζωνη των μαστιχοχωριων.

Μπριζωθηκα με τους σχοινους γιατι χτες που τον κλαδεψα πρωτη φορα μετα απο χροοονια, ειχε εντονη μυρωδια μαστιχας... Και λεω, λες;
Εχει και η Σαμος περιεργα χωματα...

Ειναι παντως κατι φοβερο.. Ποιος ξερει τι ουσιες στο χωμα ειναι αυτες που προκαλουν αυτο το φαινομενο... Θα μου πεις, κατι σχετικα παρομοιο ειναι το σαμιωτικο μοσχατο..

Εγω εχω αυτο http://www.banggood.com/Wholesale-1...e-Flux-Grease-SMT-BGA-IC-RMA-223-p-35758.html

Παντως εγω στις μικροκολλησεις καλωδιων πλακετων κλπ, δεν χρησιμοποιω flux, αλλα σκετο καλαι που ο πυρηνας του εχει μεσα flux.
Σαν αυτο που εχει 2% flux μεσα: http://www.banggood.com/63-Or-37-45...oldering-Welding-Iron-Wire-Reel-p-911893.html

Μιχαλη Κινα ειναι κατα παραγγελια της εδρευουσας στην Γερμανια Kraussman.

Bρε Κυριακο δεν βρηκα κανενα λινκ με "Krausmann" Γερμανιας -εστω και αν κατασκευαζονται Κινα- για τα συγκεκριμενα εργαλεια. Το θυμαμαι απ'οταν τα ειχα πρωτοπαρει και δεν ειχα δει τιποτα σχετικο.

H Ελληνικη αντιπροσωπεια γραφει μονο 'περι μεγαλης εταιρειας εργαλειων...' χωρις να αναφερει εδρα ουτε χωρα κατασκευης. Κατι που κανουν συχνα Κινεζικες εταιριες. Αν ηταν Γερμανικα, θα το γραφανε 100%. Οπως πχ. η Einhell.

Eχεις κανα λινκ?

Εγω εχω αυτο http://www.banggood.com/Wholesale-1...e-Flux-Grease-SMT-BGA-IC-RMA-223-p-35758.html

Παντως εγω στις μικροκολλησεις καλωδιων πλακετων κλπ, δεν χρησιμοποιω flux, αλλα σκετο καλαι που ο πυρηνας του εχει μεσα flux.
Σαν αυτο που εχει 2% flux μεσα: http://www.banggood.com/63-Or-37-45...oldering-Welding-Iron-Wire-Reel-p-911893.html

Το συγκεκριμένο είναι διαβρωτικό ή αγώγιμο ; Μετά θέλει καθάρισμα για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα ή το αφήνουμε;

Εχω την εντονη πεποιθηση οτι η Krausmann οπως η Bomann ειναι τυπικα κινεζικα προιοντα που σχεδιαζουν οι κινεζοι μονοι τους, ισως να ειναι απο παλια εγκατελειμενα σχεδια αλλων γνωστων εταιριων.
Τα εισαγει καποιος στην Ελλαδα και τα βαφτιζει Krausmann, Bormann, οτιδηποτε ωστε να μπερδευτει ο μεσος αγοραστης, ερασιτεχνης οτι ειναι Γερμανικα, η καταληξη -mann ειναι γερμανικη, βαζεις και στην ετικετα χρωματα που ολως τυχαιως ειναι της γερμανικης σημαιας και εχουμε το αναβαθμισμενο εργαλειο ποιοτητας. Εαν θελει να ειναι και μερακλης ο εισαγωγεας νοικιαζει και μια τρυπα σε μια επαρχιακη πολη της Γερμανιας και δινει και επισημη εδρα εκει. Ουτε αυτο κανουν.

Δειτε τον παρακατω αεροσυμπιεστη, http://www.multirama.gr/prod/mastor...mann-aerosympiestis-ladioy-25l/prod1730367pp/ και βρειτε μου εσεις την σελιδα των εταιριων αυτων στην Γερμανια η οπου αλλου ειναι.
Εστειλα ερωτηση στην Krasusmann για την εδρα της εταιριας και την σελιδα στο ιντερνετ.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κι εγώ χρησιμοποιώ το lotfett

4648318_lotfat.jpg

Με όποιο τρόπο και αν το έψαξα Kraussman σε Γερμανία δεν έχω βρει... για βοηθάτε λίγο !!!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κι εγώ χρησιμοποιώ το lotfett

4648318_lotfat.jpg

και εγω, αλλα ΠΡΩΤΑ απο ολα καλο καλαι, και μετα σολντερινη...
δεν εμπιστευομαι τα κινεζικα, δεν εχουν καλη ροη

Το συγκεκριμένο είναι διαβρωτικό ή αγώγιμο ; Μετά θέλει καθάρισμα για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα ή το αφήνουμε;

Γραφει στα specifications oτι ειναι 'no clean'. Δηλαδη δεν χρειαζεται απαραιτητως καθαρισμα.

The Solder Paste is a high viscosity no-clean flux , it can be used for PCB , SMD, reworking, it can be used for soldering and reballing of computer and phone chips.
It is the mixture of high-quality alloyed powder and resinic pasty flux , it can avoid the pale yellow residue, so you are easy to clean the board.
Soldering paste for cell phone PCB and SMD etc.
Help to repair the circuit boards and protect the electronic components.
A necessary material for repairing the mobile phone mainboard.

Μας τα εχει χαλασει το Lidl τωρα τελευταια...
ειχαμε ενημερωση καθε Κυριακη τι θα ψωνισουμε...μετα το Πασχα αλλαξε μερα... χεχεχεχεχεχεχεχε

αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ μόλις τώρα. :)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δειτε τον παρακατω αεροσυμπιεστη, http://www.multirama.gr/prod/mastor...mann-aerosympiestis-ladioy-25l/prod1730367pp/ και βρειτε μου εσεις την σελιδα των εταιριων αυτων στην Γερμανια η οπου αλλου ειναι.
Εστειλα ερωτηση στην Krasusmann για την εδρα της εταιριας και την σελιδα στο ιντερνετ.

Εμένα το αυτοκόλλητο Krausmann μου κάνει Photoshop πάνω στη generic φωτογραφία του πιεστικού...δεν έχει καθόλου καμπυλότητα στις πλαϊνές πλευρές του...πράγμα που ενισχύει τους προηγούμενους συλλογισμούς.

Παιδια ισως επεσα και εγω θυμα της ιστοριας αυτης.

Οταν πριν 2 χρονια αγορασα τον αλοιφαδορο μου υπηρχε .de σαιτ και στο σαιτ το ελληνικο εγραφε ακριβως οτι προκειται για εργαλεια σχεδιασμενα στην Γερμανια και υλοποιημενα στην Κινα.

Θα κοιταξω να δω το ταμπελακι του και θα σας πω!

Με καποια αγορα σας απο τα Leroy παιρνετε κουπονακι -10% για αγορες 3-4/5!
Για εχετε το υποψην σας συναδελφοι εργαλειομανεις!