Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εδω ειναι το ρυθμιζομενο κλειδι που ειδαμε τις προαλλες στο banggood. Θα αντικαταστησει τα κλειδακια σε μια μικρη εργαλειοθηκη που εχω.

Kανει για παξιμαδια κλπ, απο 7μμ εως 19μμ. Απλα γυρνας τη βιδα στο κεντρο και ενας ατσαλινος αξονας προσαρμοζεται στο μεγεθος του παξιμαδιου.
Oπως αναμενεται, η εφαρμογη στο παξιμαδι δεν ειναι τελεια αλλα η δουλεια γινεται μια χαρα σε ολα τα μεγεθη απο 7-19μμ. Πολυ πρακτικο 'ολα σε 1' εργαλειακι.

Και εγώ χθες το παρέλαβα. Μια χαρά είναι, το δοκίμασα με αρκετά παξιμάδια και no problem... κάνει την δουλειά του άνετα. Μόνο που δεν είναι 300gr όπως λέει η banggood αλλά 307 ... ψεύτες !! :Banane0:

DSCN3058_zps3083f0e2.jpg

χαχα, ωραια παρατηρηση για το βαρος!!
Και οι διαστασεις, εκτος του μηκους, ειναι αλλα αντ'αλλων!

Χαρη, η ζυγαρια σου πρεπει να χανει, εγω το βρισκω 308,2 γραμμαρια :flipout:

τέλειο για ποδήλατο που δεν πρέπει να κουβαλάς βάρος.

Πέρα από την ακαταλληλοτητα του για το λόγο που ανέφερε ο Κυριάκος, είναι και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μεγάλο και βαρύ για να το κουβαλάς στο ποδήλατο. Τα εξειδικευμενα ποδηλατικά πολυεργαλεία (Lezyne, Crank brothers, topeak, pedros κλπ) ζυγίζουν από 70-170 γρ με ασύγκριτα περισσότερες δυνατότητες.

Φορητο δισκοπριονο μπαταριας με δυνατο τροχο 40μμ...

10561738864_cda66c0b97_b.jpg

...για τους μερακληδες των gadgets :)))

Μιχάλη θα σου απαντήσω στην Αθήνα για την δική μου άποψη για το φορητό Δισκοπριονο.

Σιφη και εμένα σε έξοδα με έβαλαν!!!! Δεν το ήθελα να το αγοράσω αλήθεια σας λεω....

Απο 19μαιου lidl...

Πλήρης απουσία εργαλείων απο το φυλλάδιο...πηξαμε στα μαγειρέματα και στο trekking...
http://youtu.be/syMhJMmGEIc

Για να μας απαλύνει τον πόνο... :)

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μερικες σελιδες πισω ενας φιλος λεει για το προβληματικο φαλτσοπριονο, σημερα που εκανα την πρωτη χρηση του για να φτιαξω τραπεζι για εξω απο παλετες τα ειδα ολα... Μετανοιωσα για την αγορα του αλλα δεν το παω πισω γιατι με πιεζη ο χρονος να τελειωσω λογο οτι το καλοκαιρι θα εχω επισκεπτες εδω.

1 προβλημα ειναι οτι δεν εκτιμησαν σωστα την θεση του σφυκτηρα και στης 45 μοιρες βρισκει πανω του η ασφαλεια που κλειδωνει το προφυλακτηρα στον δισκο.
2 προβλημα ειναι οτι δεν κοβει σωστα οταν κανω καθετα κοψιματα δηλ δεν φτανει μεχρι την γωνια του ξυλου να το κοψει ολο

Για ολα εκανα πατεντα εβγαλα των σφυκτηρα και κρατω το ξυλο με αλλο σφυκτηρα απο την γωνια
Για το αλλο απλα ευθυγραμιζω το ξυλο λιγο ποιο εξω απο των τοιχο του για να μπορω να το κοψω ολο.

Εγώ ήμουν αυτός δυστυχώς.
Εγώ λόγο του Νο 2 προβλήματος που έχεις το πήγα πίσω.
Και καλά που αγόρασα δεύτερο καπάκι για να διαπιστώσω το πρόβλημά του πρώτου. Έλα όμως που στο δεύτερο δεν δούλευε το λέιζερ και έπρεπε να του κάνω εγχείρηση μεταμόσχευσης.
Τέλος καλό όλα καλά.
Τώρα για το πρώτο που αναφέρεις μέσα στην εβδομάδα θα το δοκιμάσω.

Τελικά το φαλτσοπροιονο δεν ήταν σοφή αγορά...κρίμα γιατί φθηνό ΔΕΝ το λες...

Ερώτηση αυτά τα ¨στοπ¨ που ενοχλούν και αν κατάλαβα καλά δεν σε αφήνουν να φτάσεις εώς το μηδέν το κόψιμο...δεν μπορούν να φαγωθουν με μια λίμα ώστε να μην ενοχλούν...
Ή να παρεμβάλεις μεταξύ ξύλου που θέλεις να κόβεις και μεταλλικής πλάτης φαλτοπροιονου πχ ενα πιχακι 3-4χιλιοστα σαν μόνιμη πλάτη ώστε να σου σπρώξει το κομμάτι πιο μπροστά και να ειναι πιο σταθερό κατα την κοπή...
το λέω μιας και δεν θέλεις να το γυρίσεις πίσω...ώστε να μπορείς να κανείς σωστά και ασφαλέστερα την δουλειά σου...

Να φαγωθούν δύσκολο καθώς είναι περιμετρικά των ράβδων πάνω στις οποίες ολισθαινει το πριόνι.
Το μόνο είναι η τοποθέτηση ενός μόνιμου πήχη αλουμινίου πχ παχους ενός εκ. Ευτυχώς έχει μεγάλο πλάτος κοπης οπότε δε θα έχει μεγάλη απώλεια.

Επειδη εκανα σημερα καποιες δοκιμες εχω να σημειωσω οτι οντως την πρωτη κοπη μου αφησε ενα κοματακι περιπου 4-5 χιλιοστα ακοπο. Στις επομενες κοπες δεν υπηρχε κανενα ακοπο κομματι, αλλα εσπρωχνα μεχρι τερμα μπροστα το πριονι. Ετσι οπως το βλεπω εγω ο μηχανισμος τερματιζει πανω στο λαστιχο και οχι στα κουζινετα τα οποιο στο δικο μου οντως προεξεχουν λιγο.
Επισης στην κοπη 45° προς τα δεξια βρηκε πανω στο σφικτηρακι που ειναι δεξια, επισης μου βρηκε η πλαστικη προστασια του δισκου.

Με τον μαμα δισκο 24 δοντιων σε mdf 16χιλ οι κοπες ειναι πραγματικα καθαρες.
Πολυ σκονη ρε παιδια, με 4 κοπες εχει γινει αγνωριστο και το εργαλειο και το εργαστηριο-μπαλκονι :)

Last edited:

Ναι το κάνει και το δικό μου αυτό. Και το είχα αγοράσει πρίν κανένα χρόνο. Τελικά έβαλα ένα κομμάτι MDF πάχους 1cm στον τοίχο και όλα καλά. επίσης έβαλα ένα κομμάτι mdf στο πάτωμα γιατί χειρίζομαι μικρά κομμάτια συνήθως, και εξαιτίας της πλαστικής εγκοπής δεν μπορούσα να τα κρατήσω ευθυγραμισμένα για κάθετη κοπή.

Για πείτε τώρα καμιά ιδέα. Θέλω να κόψω τέλεια κεντραρισμένα δισκάκια σε ξύλο, πάχους περίπου 35mm και διάμετρο ~70mm. Καμιά ιδέα φτηνή? Δοκίμασα με ποτηροτρύπανο, αλλά το eihnell το κολωνάτο μου είναι μαντάρα από τζόγο και τα κόβει έκκεντρα. Ίσως κανένα μικρό ξυλότορνο? Ή καμιά βάση για δράπανο που να το μετατρέπει σε μίνι τορνάκι?

Καλησπέρα στα μαστόρια!

Εκ των υστέρων και αφού μου έγιναν τα χέρια τούμπανο αυτό το ΣΚ λέω να ρωτήσω και όλο και κάποιος θα ξέρει από εδώ...
Τοποθέτησα αυτόματο πότισμα στον κήπο στο χωριό και ενώ το φανταζόμουν δύσκολο σαν εγχείρημα, τελικά ήταν σχετικά εύκολο...πολλές ώρες μεν αλλά χωρίς πολλή κούραση...

Το μόνο δύσκολο και κουραστικό ήταν το βίδωμα και σφίξιμο των πλαστικών συνδέσμων/ταφ/κτλ με τα χέρια...και σκέφτομαι άμα μου έγιναν έτσι τα χέρια με ένα κήπο 80τμ όταν βάζουν σε χωράφια πολλών στρεμμάτων τι γίνεται δηλαδή? Ναι μεν δεν έχουν πολλές διακλαδώσεις και γωνίες όπως ένας κήπος αλλά δεν νομίζω να μην υπάρχει κάποιο εργαλείο γι'αυτή την δουλειά...

Γνωρίζει κάποιος λοιπόν αν υπάρχει κάποιο ειδικό κλειδί για τέτοιες περιπτώσεις?

EDIT: έχει δουλέψει κάποιος τις σκύλες που βάζει το lidl? Λένε τίποτα ή στο πρώτο ζόρι πάνε στον κάδο?

Last edited:

Γκαζοτανάλια και είσαι μια χαρά...

thumbnail_8701-250.jpg

Σκέφτηκα να έπαιρνα μαζί μου κάποιο πενσοειδές αλλά δεν ήθελα να τραυματίσω-σπάσω κανένα σύνδεσμο οπότε τα άφησα σπίτι...Χαζομάρα μου τελικά...

Έλεγα μήπως και υπήρχε κάποιο "special tool" να εμπλουτίσουμε την συλλογή :flipout:

Last edited:

Καλησπέρα στα μαστόρια!

Εκ των υστέρων και αφού μου έγιναν τα χέρια τούμπανο αυτό το ΣΚ λέω να ρωτήσω και όλο και κάποιος θα ξέρει από εδώ...
Τοποθέτησα αυτόματο πότισμα στον κήπο στο χωριό και ενώ το φανταζόμουν δύσκολο σαν εγχείρημα, τελικά ήταν σχετικά εύκολο...πολλές ώρες μεν αλλά χωρίς πολλή κούραση...

Το μόνο δύσκολο και κουραστικό ήταν το βίδωμα και σφίξιμο των πλαστικών συνδέσμων/ταφ/κτλ με τα χέρια...και σκέφτομαι άμα μου έγιναν έτσι τα χέρια με ένα κήπο 80τμ όταν βάζουν σε χωράφια πολλών στρεμμάτων τι γίνεται δηλαδή? Ναι μεν δεν έχουν πολλές διακλαδώσεις και γωνίες όπως ένας κήπος αλλά δεν νομίζω να μην υπάρχει κάποιο εργαλείο γι'αυτή την δουλειά...

Γνωρίζει κάποιος λοιπόν αν υπάρχει κάποιο ειδικό κλειδί για τέτοιες περιπτώσεις?

EDIT: έχει δουλέψει κάποιος τις σκύλες που βάζει το lidl? Λένε τίποτα ή στο πρώτο ζόρι πάνε στον κάδο?

Στις περισσότερες περιπτώσεις στα πλαστικά ρακόρ μόνο αρκετό τεφλόν και χέρια.

Βάλε γάντια χοντρά για να μην πρήζονται τα χέρια από τις γωνίες των πλαστικών.

Με αρκετό τεφλόν η δύναμη των χεριών αρκεί.

Σε μεγάλες διαμέτρους ή σε κάποιο δύσκολο σημείο βολεύουν και οι κάβουρες αλλά με προσοχή γιατί τα πλαστικά παραμορφώνονται και χαλάνε εύκολα. Δε θέλει μεγάλη δύναμη στο "πιάσιμο". Μόνο στο σφίξιμο.

Ειδικά όταν έχεις να κανείς στρέμματα με τα χέρια τελειώνεις πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.

Σκέφτηκα να έπαιρνα μαζί μου κάποιο πενσοειδές αλλά δεν ήθελα να τραυματίσω-σπάσω κανένα σύνδεσμο οπότε τα άφησα σπίτι...Χαζομάρα μου τελικά...

Έλεγα μήπως και υπήρχε κάποιο "special tool" να εμπλουτίσουμε την συλλογή :flipout:

Έχω στρώσει αρκετά μέτρα με πολλούς συνδέσμους, γωνίες και όλα τα καλά που βάζουμε στο αυτόματο πότισμα. Απλά δεν χρειάζεται πολύ σφίξιμο, στο πρώτο ζόρι το αφήνεις ως έχει γιατί τα πλαστικά έχουν πολύ καλή εφαρμογή..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

ΑFam τώρα μου τα λες ε? Και καθόμουν εγώ και έσφιγγα σαν τρελός!

Ωραίος είμαι εγώ...πρώτα κάνω την δουλειά και μετά τις ερωτήσεις! Μάθημα για το επόμενο project, πρώτα ρωτάμε μετά φτιάχνουμε...
Ανέλπιστα πάντως έγινε καλή δουλειά, χωρίς ούτε μια διαρροή από τα λάστιχα...Να εκμυστηρευτώ πάντως πως καθόμουν μετά και το χάζευα και ένιωσα μια ικανοποίηση!

Δυο ερωτήσεις ακόμη θα τις κάνω όμως...
1) Έκανα καλά που έριχνα ένα πέρασμα με τον αναπτήρα στο λάστιχο πριν το βάλω στα ρακόρ?
2) Το μηχανάκι του lidl φαίνεται αρκετά καλό αλλά ενώ σε όλο το κύκλωμα δεν χάνω σταγόνα, μου τρέχει νερό κάτω από τον ποτιστή και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι η μούφα που χάνει και γλύφει πάνω στο μηχανάκι ή αν το ίδιο το μηχανάκι χάνει από την ένωση των δύο κομματιών του...έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο?