Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλοδουλέυτο Μιχαλη.

Τελικα μετα απο σκεψη και γνωριζοντας πως θα το αγορασεις μια φορα σκεφτομαι να παω για κατι τετοιο.
https://www.youtube.com/watch?v=7QtPXAHiVWk

Καλοδουλέυτο Μιχαλη.

Τελικα μετα απο σκεψη και γνωριζοντας πως θα το αγορασεις μια φορα σκεφτομαι να παω για κατι τετοιο.
https://www.youtube.com/watch?v=7QtPXAHiVWk

Ώραιο! Μ' αρέσει που σου δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει και έχοντας το ρούτερ στον πάγκο. Ξέρουμε τιμή;

Νασο εχει γυρω στα 80 ευρω.
Πετυχα ενα στο ebay το οποιο ηταν καινουργιο απλα απο την συσκευασια ελειπε το dvd με τις οδηγιες και ετσι το πηρα στα 62 ευρω.
Πιστευω αξιζει τα χρηματα του σε σχεση με την απλη χτενα που θελει ευθυγραμμισεις κλπ κλπ.

Νασο εχει γυρω στα 80 ευρω.
Πετυχα ενα στο ebay το οποιο ηταν καινουργιο απλα απο την συσκευασια ελειπε το dvd με τις οδηγιες και ετσι το πηρα στα 62 ευρω.
Πιστευω αξιζει τα χρηματα του σε σχεση με την απλη χτενα που θελει ευθυγραμμισεις κλπ κλπ.

Ωραίος! Αναμένουμε εντυπώσεις. Φαίνεται πολύ καλή λύση πάντως!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δηλαδή Κυριάκο εσύ καθάρισες; Έχεις ήδη παραγγείλει δηλαδή;
Ρωτάω γιατί στο παραπάνω post λές πως το σκέφτεσαι κι εγω πρίμενα μήπως και γίνει καμιά ομαδική. Αν δεν πρόκειται να γίνει να κοιτάξω κι εγώ να βρώ κάτι άλλο.
Βέβαια πιστεύω οτι γνωρίζουμε - εγώ τουλάχιστον - πολύ λίγα πράγματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Δηλαδή πρέπει να ξέρεις χιλιοστά να ξερεις μήκος φρέζας να ξέρεις αν χρειάζεται αντάπτορας και ποιό συνδυασμό αντάπτορα/φρέζας/χτένας κι ένα σωρό άλλα πράγματα που θα προκύψουν στην πορεία.
Αν κάποιος έχει λίγο περισσότερη εμπειρία θα ήταν καλό να μας πεί 2-3 πραγματάκια.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βέβαια πιστεύω οτι γνωρίζουμε - εγώ τουλάχιστον - πολύ λίγα πράγματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Δηλαδή πρέπει να ξέρεις χιλιοστά να ξερεις μήκος φρέζας να ξέρεις αν χρειάζεται αντάπτορας και ποιό συνδυασμό αντάπτορα/φρέζας/χτένας κι ένα σωρό άλλα πράγματα που θα προκύψουν στην πορεία.
Αν κάποιος έχει λίγο περισσότερη εμπειρία θα ήταν καλό να μας πεί 2-3 πραγματάκια.

Πρόκειται για το Ez Pro II της General Tools.
Χτένα περιλαμβάνεται καθώς και κοπτικό 1/2 ίντσας (αν και τα reviews στο amazon αναφέρουν ότι δεν είναι και πολύ ποιοτικό - μικρό το κακό φυσικά). Οδηγό για το ρούτερ (bushing) δεν βλέπω κάπου, αλλά και στα reviews δεν αναφέρεται ως έλλειψη.

Άλλο ένα βίντεο με τη χρήση του

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπαμπη το προχωρησα καθως βρηκα ενα κομματι του EZ-Pro σε προσφορα με μειωμενη τιμη καθως δεν ειχε μαζι το DVD με τις πληροφοριες αλλα δε το θεωρησα σημαντικο.

Στην συσκευασια περιλαμβανει οτι χρειαζεται για να κανεις full και half ακομη χελιδονοουρες και εχει ακομη και το κοπτικο σε 12 χιλιοστα που ταιριαζει στα B&D μας!

Σου βαζω και ενα λινκ που θα το βρεις στο ebay που το εχει σε πολυ καλη τιμη επισης.
http://www.ebay.co.uk/itm/General-T...1042480815?pt=Power_Tools&hash=item51bbc32aaf

Last edited:

Οι διαφορές της πρώτης έκδοσης (860) από τη 2η (861)

The 861 is the improved model. 3 main differences:

1. Flat blade screws for depth guide have been replaced with hex head screws.
2. The clamping wing screws have been joined with a bar...to provide more secure clamping of the workpiece.
3. A round knob handle has been added to each end...to improve functionality when using with a router table.

Διόρθωση στο προηγούμενο μήνυμα: bushing δε χρειάζεται γιατί το κοπτικό έχει ρουλεμάν για οδηγούς.

61MWsj8J13L._SL1500_.jpg

$_3.JPG

Last edited:

Νασο το ειδα και το δυο αλλα εκτος απο την ανωδιωση στο χρυσο χρωμα η μονη τους διαφορα ειναι η προσθηκη δων χερουλιων για την χρηση του στο ρουτερ παγκου.
Τπτ αλλο οποτε δεν ενεκρινα τα εξτρα 30 κατι ευρω που κοστιζει.

Επισης οδηγο για το ρουτερ δεν χρειαζονται αφου εχουν τα ρουλεμανατα κοπτικα.(Ετσι τουλαχιστον το σκεφτομαι)

Καλησπέρα, σκέφτομαι την αγορά ενος multicatter και είμαι ανάμεσα σε bosch και σε dewalt, εχετε άποψη σύντροφοι για κάποιο απο τα δύο;

Καλησπέρα, σκέφτομαι την αγορά ενος multicatter και είμαι ανάμεσα σε bosch και σε dewalt, εχετε άποψη σύντροφοι για κάποιο απο τα δύο;

Καλως τον.

Μπαταριας η ρευματος?
Bosch μπλε σειρα η πρασινη?

Τις αλλες μαρκες τις εχεις απορριψει η απλα προτιμας τις δυο που αναφερεις? Το εργαλειακι το θες για καποια ειδικη εργασια η γενικοτερα?

Καλως τον.

Μπαταριας η ρευματος?
Bosch μπλε σειρα η πρασινη?

Τις αλλες μαρκες τις εχεις απορριψει η απλα προτιμας τις δυο που αναφερεις? Το εργαλειακι το θες για καποια ειδικη εργασια η γενικοτερα?

Καλησπέρα Χιώτη.
Λοιπόν, μιλάω για ρεύματος, σε bosch την μπλε σειρά, δεν εχω απορρίψει άλλες μάρκες απλά ολα τα εργαλεία μου είναι από τις συγκεκριμένες εταιρίες και το θέλω για γενικές εργασίες.

Από μια άποψη καλό είναι που έχεις ομοιογένεια στα εργαλεία σου!
Τα κιτρινακια τα συμπαθώ ιδιαίτερα εγώ!!!
Όταν λες multicuter εννοείς παλινδρομικο πολυεργαλειο???

Μπάμπη ερώτηση!
Όταν Ανεβηκες στο yalco Bazaar είχε μείνει τπτ η ανανεωθεί το στοκ?

Δυστυχως δεν μπορω να δω που μπορει να υπερτερει το ενα απο το αλλο.
Ειναι δυο εξαιρετικα εργαλεια που εχουν το προνομιο να μην θελουν κλειδι για αλλαγη εξαρτηματος. Το bosch ειναι αρκετα βαρυτερο που νομιζω οτι ειναι μειονεκτημα.

Δεν εχω πιασει στα χερια μου το συγκεκριμενο dewalt και αυτο κανει πιο δυσκολη τη θεση μου να προτεινω κατι.

Ομως βλεπω οτι η διαφορα τιμης ειναι σημαντικη μεταξυ των δυο και αυτο θα με οδηγουσε στο dewalt.
Δεν μπορω να δικαιολογησω απο τα specs αυτη τη διαφορα τιμης οποτε κρινω οτι το bosch ειναι οverpriced. Θεωρω οτι η ποιοτητα κατασκευης του dewalt ειναι η γνωστη δεδομενη.

Το θεμα των αναλωσιμων ειναι κρισιμο και πρεπει να σιγουρεψεις αν το dewalt παιρνει τα συνηθισμενα εξαρτηματα που κυκλοφορουν στην αγορα. Νομιζω πως ναι. Το bosch τα παιρνει χωρις ανταπτορα.
Το αλλο ειναι οτι πρεπει να αγορασεις μια εργαλειοθηκη για να χωρανε ολα τα εξαρτηματα και προσαρτηματα. Βλεπω οτι στην ακριβη εκδοση του dewalt με τα extra bits, εχει και μια αξιοπροσεκτη θηκη.

Για τα δικα μου εχω μια μικρες εργαλειοθηκες 13-14" οπου χωρανε ανετα ολα τα εξαρτηματα και αναλωσιμα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπάμπη ερώτηση!
Όταν Ανεβηκες στο yalco Bazaar είχε μείνει τπτ η ανανεωθεί το στοκ?

Δύσκολο να πω αν είχε ανανεωθεί το στοκ, δεν ξέρω τι υπήρχε πριν, πρώτη φορά ανέβηκα. Απ´ότι μπορώ να υποθέσω όμως μάλλον δεν το έχουν ανανεώσει.
Πολύ λίγα πράγματα, είχαν μείνει κυρίως τα ακριβά κομμάτια, και τα περισσότερα με ανοιγμένες συσκευασίες και ρημαγμένες. Είδικά στα τρυπάνια μπαταρίας της BOSCH δεν είχαν αφήσει ούτε μιά μπαταρία. Αν πάει κάποιος να διαλέξει χρειάζεται πολύ προσοχή, μην πάρει τη συσκευασία και φύγει νομίζοντας οτι υπάρχουν όλα μέσα, μιλάμε για κανονικό πλιάτσικο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το bosch ειναι αρκετα βαρυτερο που νομιζω οτι ειναι μειονεκτημα.

Μιχάλη για ποιά ακριβώς μηχανήματα λέτε γιατί εγώ βλέπω το Dewalt πιο βαρύ απ´το BOSCH. Μιλάω γι´αυτό κι αυτό.

andrive αν θες να πας σ´αυτή τη κατηγορία τιμής δές κι αυτό. Εγώ το έχω πάρει στη full συσκευασία (αυτή) αλλά αν ξανααγόραζα σήμερα θα έπερνα το τελείως απλό και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα έδινα σε ποιοτικά εξαρτήματα, ανάλογα με τη δουλειά που θέλω να κάνω, γιατί τελικά αυτά θα κάνουν τη δουλειά. Ευτυχώς υπάρχουν άπειρες επιλογές, στην Ελλάδα κυρίως εξαρτήματα της BOSCH αλλά στο internet γίνεται χαμός.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιχάλη για ποιά ακριβώς μηχανήματα λέτε γιατί εγώ βλέπω το Dewalt πιο βαρύ απ´το BOSCH. Μιλάω γι´αυτό κι αυτό.

andrive αν θες να πας σ´αυτή τη κατηγορία τιμής δές κι αυτό. Εγώ το έχω πάρει στη full συσκευασία (αυτή) αλλά αν ξανααγόραζα σήμερα θα έπερνα το τελείως απλό και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα έδινα σε ποιοτικά εξαρτήματα, ανάλογα με τη δουλειά που θέλω να κάνω, γιατί τελικά αυτά θα κάνουν τη δουλειά. Ευτυχώς υπάρχουν άπειρες επιλογές, στην Ελλάδα κυρίως εξαρτήματα της BOSCH αλλά στο internet γίνεται χαμός.

Καλημέρα Μπάμπη,
το makita χρησιμοποιεί εξαρτήματα της Bosch;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Καλημέρα Μπάμπη,
το makita χρησιμοποιεί εξαρτήματα της Bosch;

Ναί. Αλλά μην σ´ανησυχεί αυτό, ακόμα κι αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο που δεν ταιριάζει υπάρχει αντάπτορας. Εγώ έχω αρκετά της Bosch, ακόμα και Fein.

Καλημερα Μπαμπη,
Συγκρινα ιδιας ισχυος εργαλεια και επελεξα το bosch GOP των 300w που ειναι 1.7 κιλα και οχι το Βosch των 250 watt που οντως ειναι λιγο ελαφρυτερο.

Η μεγαλη διαφορα των 2 παραπανω εργαλειων απο το Makita ειναι η αλλαγη εξαρτηματων χωρις κλειδι.
Αν με ρωτησεις, ειναι τεραστια ευκολια να μην χρειαζεσαι κλειδι. Προσωπικα, αν βγει το dremel μπαταριας, που εχω, χωρις κλειδι θα το παρω..αυριο!

Να πω στον φιλο που ψαχνει για τετοιο εργαλειο να δει εναλλακτικα και το Dremel ρευματος που ειναι 270w και δεν χρειαζεται κλειδι.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6788

Επισης να τονισω οτι επειδη εχω καμποσα τετοια πολυεργαλεια (ρευματος/μπαταριας) εχω διαπιστωσει οτι στο 100% (εκατο!) των περιπτωσεων χρησιμοποιω αυτα με την μπαταρια.

μιας και πιάσαμε συζήτηση για τα πολυεργαλεία, να ρωτήσω και γω τη γνώμη σας για το αν αξίζει να πάρει κανείς τόσο ακριβό (είδα ένα σετ 350). φυσικά δε μιλάω για επαγγελματική χρήση. και ναι σίγουρα η ποιότητα κατασκευής θα είναι πολύ καλή. αλλά σε αυτό που μετράει, στο κόψιμο, η διαφορά πόσο μεγάλη μπορεί να είναι με ένα φτηνό εργαλείο; (βάζοντας τις ίδιες λάμες. αλήθεια, οι διαφορές τιμής στις λάμες κατά πόσο δικαιολογούνται;) άλλη ερώτηση, οι διαφορές στα watt σε αυτά τα εργαλεία στην πράξη φαίνονται; θέλω να πω στα δράπανα είναι αρκετά μεγάλες 500vs1000watt. εδώ είναι όλα κάπου 200-300...