Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα σου προτεινα το BOSCH PKS 40 το οποιο ειναι πολυ ελαφρυ, ευκολοχρηστο και εχει πολυ καλο πιασιμο απ'οσα εχω δοκιμασει.
Αυτο που πρεπει να γνωριζεις ειναι το μεγιστο βαθος κοπης που θες. Το παραπανω φτανει τα 40μμ οπως και τα περισσοτερα μικρα δισκοπριονα.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2084

Φιλε Χιωτη, κοβει και μεταλο αυτο το δισκοπριονο..?

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Από μικρές μετατροπούλες σε κολωνάτο η πιο καλή ήταν μια που έβαζε ο τύπος μέσα στο σωλήνα σφήνες από κομμάτια τεφλόν. Ούτε να φθείρεις το σωλήνα με τις βίδες ούτε τίποτα. Αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το σημείο εξόδου. Ειδικά όταν είναι τέρμα κάτω, θέλει πολύ μικρές ανοχές εκεί για να το κρατάει στη θέση του.

Όπως είπα, για απλές δουλειές χωρίς σούπερ απαιτήσεις ακρίβειας θέσης είναι υπεραρκετό το Eihnell. Ειδικά με τρυπάνια με οδηγό. Μεγάλη προσοχή και στις ταχύτητες όμως... Ναι αν βάλεις μεγάλη ταχύτητα θα κλοτσάει περισσότερο με χοντρότερα τρυπάνια.

Στην τελική για μένα ήταν θέμα ότι το χρειαζόμουν. Δεν είχα λεφτά να πάρω κάτι καλό, οπότε έπρεπε να πάρω κάτι και να μάθω να ζω με τα κουσούρια του.

Ά και πριν κάνεις οτιδήποτε, καλή στήριξη και καλό αλφάδιασμα. Για να τρυπάς κάθετα και όχι... εχμμ κάθετα?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε ευχαριστώ dimkasta θα αφιερώσω μία μέρα να πάω να τα δω όλα απο κοντά να δω και αυτο που πηρε ο orck και με λίγη τύχη ελπίζω να καταλήξω στα λιγότερα κουσούρια , για να τρυπαω κάθετα ....! :smash:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φιλε Χιωτη, κοβει και μεταλο αυτο το δισκοπριονο..?

Eχω δοκιμασει αρκετα ανορθοδοξα πραγματα σε εργαλεια αλλα αυτο πραγματι δεν το εχω δοκιμασει :))))

Για μεταλλα υπαρχουν ειδικα φαλτσοπριονα, η μαλλον, φαλτσοκοπτες μεταλλου που ειναι σταθερα και κατεβαινει η κεφαλη με τον δισκο.

Για μεταλλα ειναι οι γωνιακοι τροχοι και οι σεγες. Τι θες να κοψεις?

Εχω και γωνιακο τροχο και σπαθοσεγα.. αλλα για κοψιματα ακριβειας αυτο φαινεται καταλληλο εργαλειο.. απλα ειπα μηπως παιρνει δισκο για μεταλλο ωστε να καλυψω Ξυλο & μεταλλο σε ενα μηχανημσ .. too much ε.. ? :afro:

Καθόλου too much. Η Dewalt και φαντάζομαι και άλλες εταιρίες έχει στη γκάμα της φορητά Δισκοπριονο μετάλλου με δίσκο καρβιδιου.
Όλα εξαρτώνται από την δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Ιωάννη καλώς ήρθες και από εμένα.
Φίλε αν φτάνει το budget σου στα κίτρινα εργαλεία να τα προτιμήσεις. Ειδικά από έξω που είναι και οικονομικοτερα!

Καθόλου too much. Η Dewalt και φαντάζομαι και άλλες εταιρίες έχει στη γκάμα της φορητά Δισκοπριονο μετάλλου με δίσκο καρβιδιου.
Όλα εξαρτώνται από την δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Kυριακο ο φιλος αναφερεται για το συγκεκριμενο δισκοπριονο της bosch που ειναι συμβατικο δισκοπριονο και οχι δισκοπριονο μεταλλου.

Εκει ειναι οντως too much να βαλεις δισκο μεταλλου, οπως ακριβως ειναι too much να βαλεις δισκο ξυλου σε γωνιακο τροχο..:)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα σου προτεινα το BOSCH PKS 40 το οποιο ειναι πολυ ελαφρυ, ευκολοχρηστο και εχει πολυ καλο πιασιμο απ'οσα εχω δοκιμασει.
Αυτο που πρεπει να γνωριζεις ειναι το μεγιστο βαθος κοπης που θες. Το παραπανω φτανει τα 40μμ οπως και τα περισσοτερα μικρα δισκοπριονα.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2084

Σε ευχαριστώ για την πρόταση σου. Να σου πω την αλήθεια κοίταγα το pks55A που μου φαίνεται πιο "εργαλείο".

Λίγο πιο πάνω από το budget μου αλλά μάλλον εκεί θα πάω.

Και να ξέρετε, μόλις το πάρω το lidl θα βγάλει το ίδιο σε parkside με κανα 50ρικο... :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Αντε παρτω τοτε να παρουμε εμεις το parkside...!!!
αντε και μας εχει φαει το περιμενε...κανα 5μηνο πλεον...
:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Σε ευχαριστώ για την πρόταση σου. Να σου πω την αλήθεια κοίταγα το pks55A που μου φαίνεται πιο "εργαλείο".

Λίγο πιο πάνω από το budget μου αλλά μάλλον εκεί θα πάω.

Και να ξέρετε, μόλις το πάρω το lidl θα βγάλει το ίδιο σε parkside με κανα 50ρικο... :smash:

Nαι, ειναι πανω απο το budget που ελεγες αλλα ειναι ισχυροτερο καθως παιρνει και μεγαλυτερο δισκο που κοβει βαθος 55μμ αντι 40μμ.

Αυτο που πρεπει τοτε να σημειωσεις ειναι το βαρος του. Το μεγαλο ειναι 1.5 κιλο βαρυτερο απο το μικρο. Ειναι σημαντικη διαφορα ιδιως αν δουλευεις συνεχομενα.
Αν ομως οντως χρειαζεσαι το μεγαλυτερο βαθος κοπης, τοτε το μεγαλο ειναι μονοδρομος.

Λοιπον, απο μηχανηματα κοπης εχω γωνιακο τροχο , και σπαθοσεγα. Αρα θα προτεινατε για κοπη "ακριβειας" 2 μηχανηματα ενα για ξυλο και ενα για μεταλλο..ε..?

Πχ, εσεις τι μηχανηματα εχετε για αντιστοιχες δουλειες.. μαλλον το δισκοπριονο ξυλου ειναι απαραιτητο γιατι μεταλλο κοβεις και με το γωνιακο τροχο..

Αντε παρτω τοτε να παρουμε εμεις το parkside...!!!
αντε και μας εχει φαει το περιμενε...κανα 5μηνο πλεον...
:)

Ασωτε, εχουμε κανα νεο απο lidl..? :afro:

Λοιπον, απο μηχανηματα κοπης εχω γωνιακο τροχο , και σπαθοσεγα. Αρα θα προτεινατε για κοπη "ακριβειας" 2 μηχανηματα ενα για ξυλο και ενα για μεταλλο..ε..?

Πχ, εσεις τι μηχανηματα εχετε για αντιστοιχες δουλειες.. μαλλον το δισκοπριονο ξυλου ειναι απαραιτητο γιατι μεταλλο κοβεις και με το γωνιακο τροχο..

Aν δεν δωσεις καμμια ιδεα για το τι θες να κοψεις με ακριβεια -και σε τι περιπου παχος- ειναι δυσκολο να σου προτεινουμε πραμα.

Χαχααα επεσα σε υπερμαστορια ε..? φιλε Χιωτη δεν εχω στανταρ δουλεια που θελω να κανω τωρα περα απο τον παγκο εργασιας που γραψαμε σε αλλο θρεντ.. αλλα φτιαχνω σχεδον τα "παντα" απο ξυλοκατασκευες, μεταλλοκατασκευες, και τωρα που το σκεφτομαι μην κανω και την περιφραξη στο χωριο μονος μου..

Καλημερίζω την παρέα,
Τα τελευταία απογεύματα τα πέρασα στο γκαράζ και δούλεψα αρκετά το φαλτοπρίονο της parkside που είχε βγάλει σε προσφορά πριν κάνα μήνα στα 100EUR.
Έκοψα με ακρίβεια και απροβλημάτιστα με τον μαμίσιο δίσκο, από τάβλες ελάτης πάχους 0,8cm έως HDF (σαν το mdf αλλά μεγαλύτερης πυκνότητας) πάχους 3,5cm. Το λέιζερ βοηθάει πολύ στην κοπή, η ποιότητα κύλισης μου φάνηκε εξαιρετική και γενικά μου δίνει την εντύπωση μιας καλής κατασκευής (αλλά δεν έχω εμπειρία για να συγκρίνω με άλλα φαλτσοπρίονα). Θα ήθελα ένα soft start και να είναι και λίγο πιο αθόρυβο αλλά για τα 100EUR δεν έχω κανένα παράπονο.
Α ναι, ο δεξιός σφυκτήρας που χρησιμοποιειται για να συγκρατεί το ξύλο, έβρισκε πάνω στο μοτέρ και δεν έφτανε μέχρι το τέρμα για 0,5cm. Με μια πατέντα λύθηκε σε dt. επίσης το σακουλάκι που έχει για το πριονίδι κάτι μαζεύει αλλά μην φαντάζεστε τρομερά πράγματα. Μόνο καμια ηλεκτική σκουπα μπορεί να κάνει δουλειά.

Τώρα ψήνομαι για το δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που έχει στα 40EUR αύριο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχω γνώσεις για να τα αξιολογήσω, αλλά την δουλειά μου θα την κάνω πιστεύω. Αυτό το οποίο θέλω να μάθω είναι τι παίζει με την μπαταρία σε περίπτωση που βγει off. Γενικά κυκλοφορούν τέτοιες μπαταρίες στο εμπόριο ή είναι ειδικευμένες για το parkside οπότε τρέχα γύρευε μετά να βρεις άλλη?

Last edited:

Χαχααα επεσα σε υπερμαστορια ε..? φιλε Χιωτη δεν εχω στανταρ δουλεια που θελω να κανω τωρα περα απο τον παγκο εργασιας που γραψαμε σε αλλο θρεντ.. αλλα φτιαχνω σχεδον τα "παντα" απο ξυλοκατασκευες, μεταλλοκατασκευες, και τωρα που το σκεφτομαι μην κανω και την περιφραξη στο χωριο μονος μου..

χαχα, δεν υπαρχουν υπερμαστορια εδω μεσα, μονο μερακληδες για μαστορεματα και εργαλεια. Αλλος με περισσοτερο, αλλος με λιγοτερο ταλεντο.
Εγω ανηκω στους δευτερους που προσπαθω να αναπληρωσω το ταλεντο με ποσοτητα εργαλειων :))

Για δουλεια σε ξυλο φιλε Δημητρη, κατα τη γνωμη μου, και ιδιαιτερα αν κανεις ξυλοκατασκευες, το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει κανεις ειναι ενα δισκοπριονο παγκου.
Το δισκοπριονο χειρος ερχεται σε δευτερη φαση και αναλογα τις κατασκευες σου. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω συχνα (εχω σαν εναλλακτικο την σπαθοσεγα και τη σεγα).

Επειτα ειναι η (καθετη) σεγα που ειναι πολυ πιο χρησιμη απο την σπαθοσεγα σε πασης φυσεως ξυλοκατασκευες. Μετα χρειαζεται ενα τριβειο και προαιρετικα ενα φαλτσοπριονο για πιο ακριβεις κοπες.
Αν εισαι μερακλης θες και ρουτερ. Φυσικα θες και ενα καλο ηλεκτρικο δραπανοκατσαβιδο με πολλα πολλα bits για ξυλο.

Σαν κερασακι στην τουρτα των εργαλειων ξυλοκατασκευων θεωρω την επιτραπεζια σεγα. Ιδιαιτερα αν μαστορευεις με ξυλα παχους εως 2-3 εκαστα. Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις βαση για σεγα οπου η σεγα μπαινει αναποδα.

Για μεταλλοκατασκευες που λες, δυστυχως δεν ασχολουμαι. Ομως εχει χρειαστει πολλες φορες να κοψω μεταλλο και λεπτο και παχυ και σωληνες.
Εκει το εργαλειο κοπης ειναι ο γωνιακος τροχος. Αν κοβω αλουμινιο ειτε λεπτο μεταλλο, η σεγα (καθετη/επιτραπεζια) με την αναλογη λαμα ειναι μια χαρα.
Yπαρχουν και ειδικα δισκοπριονα χειρος για μεταλλο καθως και φαλτσοπριονα. Δεν εχω αποψη γι'αυτα.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ενα εργαλειακι τυπου rotary dremel (πχ. dremel 4000) ειναι ιδανικος συντροφος για καθε εργασια/μαστορεμα/επισκευη/φινιρισμα μικρης εκτασης, ειτε αφορα ξυλο ειτε μεταλλο.

Αυτα!

Καλημερίζω την παρέα,
Τα τελευταία απογεύματα τα πέρασα στο γκαράζ και δούλεψα αρκετά το φαλτοπρίονο της parkside που είχε βγάλει σε προσφορά πριν κάνα μήνα στα 100EUR.
Έκοψα με ακρίβεια και απροβλημάτιστα με τον μαμίσιο δίσκο, από τάβλες ελάτης πάχους 0,8cm έως HDF (σαν το mdf αλλά μεγαλύτερης πυκνότητας) πάχους 3,5cm. Το λέιζερ βοηθάει πολύ στην κοπή, η ποιότητα κύλισης μου φάνηκε εξαιρετική και γενικά μου δίνει την εντύπωση μιας καλής κατασκευής (αλλά δεν έχω εμπειρία για να συγκρίνω με άλλα φαλτσοπρίονα). Θα ήθελα ένα soft start και να είναι και λίγο πιο αθόρυβο αλλά για τα 100EUR δεν έχω κανένα παράπονο.
Α ναι, ο δεξιός σφυκτήρας που χρησιμοποιειται για να συγκρατεί το ξύλο, έβρισκε πάνω στο μοτέρ και δεν έφτανε μέχρι το τέρμα για 0,5cm. Με μια πατέντα λύθηκε σε dt. επίσης το σακουλάκι που έχει για το πριονίδι κάτι μαζεύει αλλά μην φαντάζεστε τρομερά πράγματα. Μόνο καμια ηλεκτική σκουπα μπορεί να κάνει δουλειά.

Τώρα ψήνομαι για το δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που έχει στα 40EUR αύριο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχω γνώσεις για να τα αξιολογήσω, αλλά την δουλειά μου θα την κάνω πιστεύω. Αυτό το οποίο θέλω να μάθω είναι τι παίζει με την μπαταρία σε περίπτωση που βγει off. Γενικά κυκλοφορούν τέτοιες μπαταρίες στο εμπόριο ή είναι ειδικευμένες για το parkside οπότε τρέχα γύρευε μετά να βρεις άλλη?

Καλως τον Κωστα!
Χρησιμες οι παρατηρησεις σου για το φαλτσοπριονο parkside. Μπραβο και για την πατεντα στο φαλτσοπριονο :)

To δραπανοκατσαβιδο το αυριανο ειναι πολυ καλο και αξιζει να το παρεις. Ειναι μικρο, ισχυρο και φτηνο.
Για τις μπαταριες θα ελεγα να μην ανησυχεις. Πιστευω οτι με ερασιτεχνικη χρηση η ουσιαστικη της ισχυ θα παραμεινει για καμμια πενταετια.
Το βλεπω απο το παλαιοτερο εργαλειο parkside μπαταριας που εχω -που ειναι πλεον 3 ετων- και δεν εχω παρατηρησει καμμια αξιολογη μειωση στην αποδοση του.

Μετα την πενταετια,και αν εχεις θεμα με την μπαταρια, αγοραζεις αλλο. Δεν πιστευω οτι αξιζει να δωσεις 25-30 ευρω για να αγορασεις καινουρια μπαταρια για ενα γερασμενο budget εργαλειο.

Από Δευτέρα διάφορα πραγματάκια στο λιδλ:

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...ww_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=291

έχει κανείς πάρει τη σκάλα; ξέρετε τι μήκος έχει; (εδώ που τα λέμε, είναι δυνατόν να μην γράφει το μήκος στις προδιαγραφές;!;!!!)

Η κάμερα μου φαίνεται κάπως ακριβή, τι λέτε;

Καλως τον Κωστα...
Καλοσηρθες στην παρεα μας...
Το μονο που θα σου πω...

ΕΜΠΛΕΞΕΣ...με τους παλαβους μαστορες εδω μεσα... :)

και ενα σχολιο για τα τελευταια φυλλαδια του LIDL...
ωραια αλλαγη στα μοντελα τα προτημω απο τον μαντραχαλο που βαζανε φωτο να χρησιμοποιει τα εργαλεια...τωρα βαζουν την κοπελιτσα... :)

Αυριο Σαββατο λοιπον παω να παρω το 10αρι κατσαβιδι

ΟΛΑ αυτα θα ειναι διαθεσιμα απο ΔΕΥΤΕΡΑ?
Βιδες, Μεγγενη και Μακρυες μητες Μπιτς...και ΙΣΩΣ μπιστολη θερμου αερα...μιας και η ανακατασκευη του μοτερ πλησιαζει και ειναι ο μονος τροπος να περασεις χρωμα σε μοτερ...(περνας και μετα καις με το πιστολι για να σταθεροποιηθει)...

Αντε γιατι καιρο ειχα να τα σκασω...και πλησιαζουν και τα γεννεθλια μου και πρεπει να μου κανω δωρο…:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Last edited: