Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γενικότερα εγω κανω πάντα μια μικρότερη ( 2-3 νούμερα) και μετά την τρύπα που θέλω...βοηθάει το εργαλείο...αλλα κυρίως η τρύπα ανοίγει σωστα και δεν ξεχειλωνει...ετσι τα ουπα πιάνουν σωστότερα...

Γενικότερα εγω κανω πάντα μια μικρότερη ( 2-3 νούμερα) και μετά την τρύπα που θέλω...βοηθάει το εργαλείο...αλλα κυρίως η τρύπα ανοίγει σωστα και δεν ξεχειλωνει...ετσι τα ουπα πιάνουν σωστότερα...
Ναι, πολύ σωστά, γι αυτό είπα και πιο πριν οτι έστω ξεκινώντας με μικρότερη πιστεύω πως θα την κανει το 10βολτο την εξάρα.

Ειδικά σε ξύλο ειναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να κάνεις μικρότερη.

Αύριο θα τρυπήσω και θα σας πω πόσο εύκολα έγινε.

Για να πω την αληθεια, επειδη βαριεμαι τις περισσοτερες φορες, χρησιμοποιω μικροτερο τρυπανακι μονο αμα τα βρω δυσκολα με το μεγαλο.

Εξαρες θα κάνεις όσες θέλεις! Αρκεί να μην υπερεβαλαν στο τσιμέντο οι μάστορες. Χεχεχεχε
Απλά το τρυπανακι κοβαλτιου είναι για μέταλλα. Ένα διαμαντοτρυπανακι θα χρειαστείς.
Εγώ με το GSR 10,8 έβαλα σιτες με μηχανισμό σε 8 παράθυρα στο εξοχικό σε μπετόν με εφταρες τρύπες.
Δε κολωσε πουθενά.

Συμφωνώ και εγώ δημιουργία μικρότερης τρύπας αλλά σε μέταλλο καθώς στο ξύλο πολλές φορές μπορεί να είναι καταστροφική ανάλογα τις διάμετρους.
Σε μέταλλο και μπετόν πολλές φορές επιβάλλεται.

Το GSR 10,8 ειναι 30Νm ενω το 10,8 της Parkside ειναι 20Νm, ειναι τεραστια η διαφορα στην δυναμη.

Απο 30 Ιούνιου εργαλεία γιοκ...
Μόνο πετσέτες και σαγιονάρες...τα Καστοριά πανε διακοπές... :)

Όπου Καστοριά = μαστόρια :)

Οσοι εχουν δραπανοκατσαβιδα χωρις κρουση η BOSCH εχει βγαλει Multi Construction τα τα οποια τρυπανε ξυλο, μεταλο,τοιχο. Εχουν πολυ καλο αποτελεσμα. Εγω απο τοτε που τα δοκιμασα μονο αυτα δουλευω. Τρυπαω μεταλικο κουτι πανω σε μπετο με το ιδιο τρυπανι. Η τιμη για ενα 6μμ ειναι περιπου 3 ευρω.

Μια ερώτηση γιατι με τρώει η τσέπη μου...

Αυτο το ηλεκτρικό καρφώτικο που εχει αύριο στο lidl το εχει κάποιος αξίζει τομ κόπο για γρήγορες σταθεροποίησεις κτλ κτλ κατα τη διάρκεια πρότζεκτ...??? καρφώσει ή ειναι για κορνίζες μόνο...???

Για κορνιζες και ηπια δουλεια η lidl βγαζει ενα αλλο καρφωτικο. Αυτο ειναι το κανονικο που ρυθμιζεις και την δυναμη.
Το εχω χρησιμοποιησει, οπως εχω αναφερει, και ειναι μια χαρα. Αξιζει τον κοπο.

Οσοι εχουν δραπανοκατσαβιδα χωρις κρουση η BOSCH εχει βγαλει Multi Construction τα τα οποια τρυπανε ξυλο, μεταλο,τοιχο. Εχουν πολυ καλο αποτελεσμα. Εγω απο τοτε που τα δοκιμασα μονο αυτα δουλευω. Τρυπαω μεταλικο κουτι πανω σε μπετο με το ιδιο τρυπανι. Η τιμη για ενα 6μμ ειναι περιπου 3 ευρω.

Αυτά εννοούσα γράφοντας προηγουμένως λανθασμένα εκ παραδρομής κοβαλτίου τα οποία όπως σωστά με διόρθωσαν ειναι για μέταλλο. Τα ασημομπλέ για όλα τα υλικά.

Εν τέλει και για την ιστορία, μπράβο του το 10βολτο ! Μπράβο του όμως !

Κοβαλτίου υπάρχουν και για ξύλο και για τοίχο (Για τοίχο γιατί είναι εύθραυστα και για πιο μαλακά υλικά, αλλιώς έχουμε τα βολφραμίου).

Last edited:

Αυτο το εργαλειο μου δινει την αισθηση οτι κυκλοφορησε για κοπες σε γυψοσανιδες. Πρακτικα εκτος απο το τριβειο που δειχνει ενδιαφερον δεν μπορω να σκεφτω που θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω, ισως για την δευτερη μπαταρια, εαν ταιριαζει στο δραπανοκατσαβιδο του περασμενου Σαββατου.
Πειτε μου πρακτικα τι εργασιες κανατε εσεις στο σπιτι σας με αυτο το εργαλειο;

Εγω εχω χρησιμοποιησει παρα πολυ την σπατουλα. Εχω αγορασει εξτρα σπατουλες (μαλακες, σκληρες, διαφορων σχηματων).
Επισης εχει πριονακια διαφορων μεγεθων και σχηματων που μπορεις να τα χρησιμοποιησεις εκει που δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις σεγα η παρομοια εργαλεια. Αναλογα το πριονακι κοβει ανετα και λεπτα μεταλλα, χαλκοσωληνες κλπ.

Εχω αναφερει παλαιοτετρα οτι εχω κοψει λωριδα λιγων χιλιοστων απο ξυλινο πατωμα που ειχε φουσκωσει και πιεσε την ποδια, το μαρμαρο της βεραντας. Ιδανικο εργαλειο γι αυτη τη δουλεια.
Και φυσικα λειτουργει σαν τριβειο για μικροεργασιες, λογω του μικρου πελματος. Για τριβειο νομιζω οτι ειναι μοναδικο επειδη μπορει να παρει ειδικα εξαρτηματα που τριβουν δυσκολα σημεια (γρυλιες σε ξυλινα παντζουρια κλπ).

Σωστα, αυτα κανουν τη δουλεια σε τοιχοποιια και μπετο ευκολοτερη (λογω σχηματος κεφαλης) με νορμαλ δραπανα απο οτι τα bits με την μεγαλη κεφαλη που χρειαζονται ενιοτε και κρουση.
Ομως για ξυλο και ισως για μεταλλο δεν ειναι αποτελεσματικα και γρηγορα οσο τα κοινα bits που ειναι ειδικα για ξυλο και μεταλλο αντιστοιχα. Το καλο βεβαια με αυτα τα bosch ειναι οτι διαρκουν. Καλη ποιοτητα.

Eβγαλε απο σημερα προσφορα το eshop ενα μικρο παγκο εργασιας σε πολυ καλη τιμη 19.95.

Ειναι παρα πολυ χρησιμος ιδιαιτερα σαν μεγγενη με τα 4 πλαστικα παπουτσακια που εχει. Μεταφερεται πανευκολα και ειναι αρκετα σταθερο.
Εχω 2-3 παρομοιους παγκους διαφορων διαστασεων. Tον tactix τον χρησιμοποιω αποκλειστικα για να στερεωνω την βαση της (αναποδης) σεγας και την βαση ρουτερ της dremel.

TLS.150066.jpg

http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasia...s-rythmypsoys-100kg-330001-p-TLS.150066&sid=1

Μιχαλη,
σκεφτόμουν να πάρω της black and decker wm536 πιστεύεις οτι το 40αρι διάφορα με τους απλούς που εχει περίπου, αξίζει...
Είπα να τον προτίμηση μιας και ειναι πιο στιβαρος και πιο βαρύς εχει και το σκαλοπάτι που αυξάνει την σταθερότητα...
Τον εχεις αξίζει...???

Σωστα, αυτα κανουν τη δουλεια σε τοιχοποιια και μπετο ευκολοτερη (λογω σχηματος κεφαλης) με νορμαλ δραπανα απο οτι τα bits με την μεγαλη κεφαλη που χρειαζονται ενιοτε και κρουση.
Ομως για ξυλο και ισως για μεταλλο δεν ειναι αποτελεσματικα και γρηγορα οσο τα κοινα bits που ειναι ειδικα για ξυλο και μεταλλο αντιστοιχα. Το καλο βεβαια με αυτα τα bosch ειναι οτι διαρκουν. Καλη ποιοτητα.

Σωστα! Αποκλειστικα για μεταλλο ή ξυλο δεν ειναι οτι καλυτερο. Αλλα για τρυπιμα ενος ή και των δυο υλικων πανω σε τοιχο ταυτοχρονα ειναι μονοδρομος. Σε τοιχο χωρις κρουση εχουν καλυτερη διατρηση.

Μιχαλη,
σκεφτόμουν να πάρω της black and decker wm536 πιστεύεις οτι το 40αρι διάφορα με τους απλούς που εχει περίπου, αξίζει...
Είπα να τον προτίμηση μιας και ειναι πιο στιβαρος και πιο βαρύς εχει και το σκαλοπάτι που αυξάνει την σταθερότητα...
Τον εχεις αξίζει...???

Oχι, ειλικρινα δεν πιστευω οτι δεν αξιζει την διαφορα. Τον 536 τον εχω δει και τον εχω απορριψει. Ουτε καλυτερη ποιοτητα ειναι ουτε μου φανηκε και ιδιαιτερα σταθεροτερος.
Αν ηθελα κατι καλυτερο θα πηγαινα στην σειρα 8χχ που ειναι μεγαλυτερη και διαθετει και κατακορυφη συγκρατηση, αλλα πρωτον δεν μου χρειαζεται και δευτερον δεν σκοπευω να βαζω πανω, η να του εξασκω δυναμη 250 κιλων..!!

Ο tactix που εχω (ο οποιος ειναι ιδιος με τον μικρο workmate της black and decker), δεν με εχει ταλαιπωρησει πουθενα. Οπου χρειαζομουν σταθεροτητα, την ειχα.