Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Mouser εχει τα παντα, αλλα , τσουζουν και τα μεταφορικα

Ο φανος δεν εχει
Θα ρωτησω και Νταρλα

περιμενε να μαζευτούν πάνω από 60 δολλάρια και δεν θα πληρώσεις τίποτα μεταφορικά, και με DDP τα έχεις σε 3 μέρες σπίτι με fedex χωρίς φράγκο τελωνείο

Καλημερα,
Περασε κανενας απο το γνωστο Βαζαρ...???
Ειχε δισκοπροιονα?

Πέρασα κατά τις 12:00. Για δισκοπρίονα δεν ξέρω αλλά είχε δύο (2) ουρές. Η μία από 20 -25 άτομα μπροστά στην πόρτα του καταστήματος και η άλλη πάλι άλλα τόσα στα 15 μέτρα παραπέρα επί του πεζοδρομίου, ελεγχόμενη από σεκιουριτά (τον δεύτερο, ο πρώτος ήταν στην πόρτα του Lidl).

Σημειωτέον ότι η ουρά στην πόρτα του μαγαζιού ήταν ακίνητη. Άρα περιμέναν κόσμο να φύγει από μέσα για να βάλουν τους επόμενους.

Έφυγα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Καλημερα,
Περασε κανενας απο το γνωστο Βαζαρ...???
Ειχε δισκοπροιονα?

Εγινε κατι και δεν εχουμε ενημερωθει;

Τι λέτε γι'αυτό http://www.ebay.com/itm/Free-shippi...=UK_BOI_ProtectiveGear_RL&hash=item2ed152cde8 ; Πρόκειται για μαϊμού; Επίσης μια αναζήτηση στο ebay δίνει πολλά αποτελέσματα σε φίλτρα 3Μ σε χαμηλές τιμές. Άραγε μαϊμού και αυτά ή γνήσια ; Σκέφτομαι να το ρισκάρω μιας και ψάχνομαι πολύ καιρό για καλή και άνετη μάσκα αλλά οι επιλογές στα τοπικά καταστήματα είναι ελάχιστες και οι τιμές απαγορευτικές.

H 7502 ειναι η medium, αντιστοιχα η 7503 ειναι η large.
Το λεω γιατι ειναι σημαντικό για την εφαρμογή της.
Γιατι δεν την αγοράζεις απο εδω?
Η τιμή της ειναι 20Ε και μαζι με τα φιλτρα της δεν θα βγεί πανω απο 30.

Όντως. Τέτοιες φέρνει το μαγαζί με τον εξοπλισμό προστασίας στη Μεσογείων. Στο ρεύμα προς Αγ. Παρασκευή, λίγο μετά το νομισματοκοπείο

'Εχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει οτι η 7503 είναι η large. Και φυσικά η τιμή της στο ebay ανεβαίνει αρκετά. Έχεις κανά λίνκ για τα 20Ε της 7503; (δυστυχώς είμαι στην επαρχία και δεν έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ κάποιο μαγαζί). Επίσης εκείνο που με προβληματίζει είναι το μέγεθος, άραγε το medium ή το large ;

Το θεμα μεγεθος δεν ειναι ευκολο. Δεν εχω δει πουθενα να υπαρχει μεγεθολογιο κεφαλιου, δεν νομιζω καν να ειναι μονο σκετα νουμερα περιμετρου, ειναι αναλογα το σχημα του προσωπου. Ειχα την ατυχια να συμμετασχω σε μια μαζικη αγορα απο φορουμ πλαστικο-μοντελιστων μια μασκα Scott απο το καταστημα Stop στον Πειραια καπου 40ευρω, δυστηχως δεν μου ταιριαζει στο προσωπο μου. Το καταστημα φερνει μονο ενα μεγεθος και σε οποιον ταιριαξει.
Εχει γινει αγορα αυτης της μασκας της 3M απο μελος του ιδιου φορουμ και δειχνει να ειναι γνησια, εαν υπαρχει υποψια για αντιγραφο το ebay διαγραφει αμεσα τον πωλητη, οποτε αυτο ειναι μια εξασφαλιση οτι θα παραλαβεις γνησιο προιον. Δεν μπορει πωλητης με 10.000 πωλησεις να μην εχει παρει κανεις ειδηση τι συμβαινει.

Δεν θέλω να κάνω το εξυπνο αλλα όλες οι συγκεκριμένες μάσκες της 3Μ τουλάχιστον στην Ευρώπη ερχονται σε χαρτινο κουτακι.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κι εγώ έκανα αυτή την παραγγελία αλλά τώρα, μετά την δική σας συζήτηση, βλέπω οτι η μάσκα της 3Μ είναι medium κι όχι large. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα, ελπίζω να μην έχω πρόβλημα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα !
Σε μία βόλτα σήμερα από τα Leroy στο αεροδρόμιο είδα ενα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας Dexter στα 22 . Είναι 14,4 V αν θυμάμαι καλά ( όχι λιθίου φυσικά, αλλά Ni-Cd) με 2 μπαταρίες και αρκέτα bits σε πλαστικό βαλιτσάκι και έλεγε φόρτιση σε 1 ώρα ! Κάτι τέτοιο αλλά έχω την εντύπωση οτι η συσκευασία έλεγε 21 Nm. Αξίζει για 22 ;

---

Άστο καλύτερα....

Τελικά προχώρησα στην αγορά της μάσκας, μαζί με 2 σετ φίλτρα 2091 P100 , όλα μαζί 14Ε. Μόλις παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις για ποιότητα, μέγεθος και αποτελεσματικότητα. Και ένα τελευταίο, για να ραντίζω καμιά φορά με λίγο χαλκό τις ντομάτες μου, τι φίλτρα να προτιμήσω; Να κοιτάξω κάτι σε φίλτρο οrganic vapor ή μήπως είναι υπερβολή για το σκοπό που το θέλω ;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Άστο καλύτερα....

Γιατί ; Πες αν θέλεις και δύο λόγια ! λόγω μπαταριών;

Εννοείται λόγω μπαταρίας. Προτίμησε κάποιο με λιθίου και ας είναι πιο ακριβά.

Πιστευω οτι ειναι λιγο φετιχ αυτο με τις μπαταριες, μπορει οι λιθιου να ειναι πιο ελαφρυες, χωρις προβληματα μνημης και γρηγορη φορτιση αλλα δεν ειναι η μοναδικη μπαταρια, οι NiMh και NiCd ηταν πιο ευκολες, δεν εχει σημασια ποσο τις εκφορτιζες μπορουσες παντα να τις ξαναφορτισεις.

Θα σου προτεινα να δεις το δραπανοκατσαβιδο του Lidl με τα 40ευρω που ειχε πριν απο κανα μηνα, το βλεπω σε διαφορα καταστηματα ακομη.

Έριξα μια ματιά σήμερα...είδα ότι υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες.
Η πρώτη περιλαμβάνει τα προστατευτικά γυαλιά...τα πλαστικά είναι ενισχυμένα ώστε να μην φτάσει τίποτα στα μάτια μας.
safety_glasses.jpg

Η δεύτερη περιλαμβάνει τις μάσκες, οι οποίες εκτός από προστασία από ιπτάμενα κομματάκια, κάνουν καλύτερη εφαρμογή γύρω από τα μάτια και δεν περνάει ούτε σκόνη τυπικά.
Μπορούν να είναι άμεσα αεριζόμενα, οπότε δεν προστατεύουν από ατμούς ή από υγρά, μπορούν να είναι έμμεσα αεριζόμενα, οπότε δεν επιτρέπεται η είσοδος υγρών και τέλος υπάρχουν τα μη αεριζόμενα για καταστάσεις με παρουσία χημικών.

a93685f8mcr-2220.jpg

Πάντως μια μάσκα των 3 ευρώ από το ebay είναι αρκετή για σχεδόν όλες τις ερασιτεχνικές εργασίες που κάνουμε.

Εγω επειδη με το ρουτερ τρωω πολυυυυυυ πριονιδι αγορασα αυτη και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Μεχρι και σε ραντισματα την χρησιμοποιω.

DM_DewaltGoogles.jpg

Προφανως για να φορατε αυτου του τυπου τις μασκες, ΔΕΝ φορετε γυαλια ορασης και ΔΕΝ ιδρωνετε σε βαθμο αφυδατωσης.

Εγω επειδη εχω και τα δυο κακα, και εγω παει "ουκ ολιγες" στην οφθαλμολογικη του Νοσοκομειου, για να μου βγαλουν ρινισματα και να μου ελενξουν σκισιματα, κατεληξα σε κατι τετοιο
thpicvx.php

, χωρις τι οτοασπιδες και με κοστος 10 γιουρια.

Ετσι και τη δουλεια μου κανω, αλλα και δεν θωλωνουν τα ορασεως.

Mπραβο, συντομη και ουσιαστικη περιληψη για τους διαφορους τυπους των προστατευτικων.

οι NiMh και NiCd ηταν πιο ευκολες, δεν εχει σημασια ποσο τις εκφορτιζες μπορουσες παντα να τις ξαναφορτισεις.
.

αυτο ειναι λαθος αντιληψη για τις μπαταριες λιθιου....Ισα ισα που αυτο ειναι το εμγαλο πλεονεκτημα τους