Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φαινεται καλο μηχανημα για ασυρματο.. βεβαια 150 δεν ειναι VFM .. πως μετρανε την ισχυ σ'αυτα..?

Φαινεται καλο μηχανημα για ασυρματο.. βεβαια 150οŸ‚ δεν ειναι VFM .. πως μετρανε την ισχυ σ'αυτα..?

Ενέργεια κρούσης σε Joule (J)

Ωρα να συμπληρωσω την εξαιρετικη σειρα 10βολτων πρασινων εργαλειων της bosch, power4all. Μια μπαταρια για ολα.

2483953_CATEGORY_STAGE_IMAGE_434_321.jpg

Σειρα λοιπον εχει το bosch uneo, ενα ικανοποιητικα ισχυρο, παναλαφρο 1.1 κιλα και ελαχιστο σε μεγεθος πνευματικο κρουστικο δραπανο με sds.

Ικανοποιητικά ισχυρό θα ήταν άμα είχε ενέργεια κρούσης 1 Joule αλλά είναι μόλις 0,5 Joule.

Το GSB 10,8-2-LI Professional υπερκαλύπτει τις δυνατότητές του σε διάτρηση και είναι καλύτερο και σαν εργαλείο πολλαπλής χρήσης στα ίδια χρήματα με μπαταρίες 2,0Ah αντί 1,5Ah, μικρότερο μέγεθος, μικρότερο βάρος, επαγγελματικές προδιαγραφές κλπ ότι έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα post.

Εάν χρειάζεσαι διάτρηση σε μπετό πάνω από 8 mm διάμετρο πάρε καλύτερα ένα ηλεκτρικό.

Εάν δεν υπάρχει ρεύμα τότε τρύπα πρώτα με 6-8 mm τρυπάνι και μετά με 8-10 mm ανάλογα.

Φαινεται καλο μηχανημα για ασυρματο.. βεβαια 150 δεν ειναι VFM .. πως μετρανε την ισχυ σ'αυτα..?

Στο λινκ που εβαλα υπαρχουν 3 επιλογες. Η πρωτη δειχνει το εργαλειο στα 120 ευρω + μεταφορικα.
Δεν ειναι φτηνο, αλλα σε αυτο το μεγεθος και βαρος, πιστολετο δεν βρισκεις. Τρυπαει μπετον για πλακα, πολυ ευκολοτερα απο τα αντιστοιχα κρουστικα.

Το αγορασα πρωτον διοτι εχω αρκετα εργαλεια απο την υπολοιπη σειρα των 10βολτων και δευτερον, εδω που ειμαι δεν εχω τα εργαλεια μου και χρειαζομουν ενα εργαλειο μπαταριας που να αντικαθιστα ολα μου τα δραπανοκατσαβιδα.
Το Uneo μπορει να αντικαταστησει τα παντα. Επειδη βεβαια δουλευει με sds, υπαρχει ενας περιορισμος στα bits. Aλλα και αυτα που εχει η συσκευασια ειναι τα βασικα και αρκετα για τις περισσοτερες περιπτωσεις. Υπαρχει και ανταπτορας στην αναγκη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ικανοποιητικά ισχυρό θα ήταν άμα είχε ενέργεια κρούσης 1 Joule αλλά είναι μόλις 0,5 Joule.

Το GSB 10,8-2-LI Professional υπερκαλύπτει τις δυνατότητές του σε διάτρηση και είναι καλύτερο και σαν εργαλείο πολλαπλής χρήσης στα ίδια χρήματα με μπαταρίες 2,0Ah αντί 1,5Ah, μικρότερο μέγεθος, μικρότερο βάρος, επαγγελματικές προδιαγραφές κλπ ότι έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα post.

Εάν χρειάζεσαι διάτρηση σε μπετό πάνω από 8 mm διάμετρο πάρε καλύτερα ένα ηλεκτρικό.

Εάν δεν υπάρχει ρεύμα τότε τρύπα πρώτα με 6-8 mm τρυπάνι και μετά με 8-10 mm ανάλογα.

Γιαννη θα συμφωνησεις οτι για τα κυβικα του το Uneo (10βολτο) ειναι ικανοποιητικα ισχυρο. Τρυπες σε μπετον 8μμ αλλα ακομα και 10μμ τις εκτελει σαφως ευκολοτερα και γρηγοροτερα απο το GSB.
Αλλωστε ειναι (πνευματικο) πιστολετο και σε τετοιο μεγεθος, με μπαταρια αλλα και τιμη, δεν υπαρχει αλλο. Εχοντας ηδη το κρουστικο bosch PSB 10.8v, το πιστολετο UNEO ειναι ενα καλο συμπληρωμα της σειρας.

To bosch GSB ειναι αριστο, δεν το συζηταμε και ειναι πιο πρακτικο απο το UNEO με το συστημα SDS.

Στο λινκ που εβαλα υπαρχουν 3 επιλογες. Η πρωτη δειχνει το εργαλειο στα 120 ευρω + μεταφορικα.
Δεν ειναι φτηνο, αλλα σε αυτο το μεγεθος και βαρος, πιστολετο δεν βρισκεις. Τρυπαει μπετον για πλακα, πολυ ευκολοτερα απο τα αντιστοιχα κρουστικα.

Το αγορασα πρωτον διοτι εχω αρκετα εργαλεια απο την υπολοιπη σειρα των 10βολτων και δευτερον, εδω που ειμαι δεν εχω τα εργαλεια μου και χρειαζομουν ενα εργαλειο μπαταριας που να αντικαθιστα ολα μου τα δραπανοκατσαβιδα.
Το Uneo μπορει να αντικαταστησει τα παντα. Επειδη βεβαια δουλευει με sds, υπαρχει ενας περιορισμος στα bits. Aλλα και αυτα που εχει η συσκευασια ειναι τα βασικα και αρκετα για τις περισσοτερες περιπτωσεις. Υπαρχει και ανταπτορας στην αναγκη.

Με 120 ευρώ + μεταφορικά παίρνεις το Bosch Professional GBH 2-20 με 1,7 Joule κρουστική ισχύ.

=> Bosch Professional GBH 2-20

061125A400.jpg

Διάμετρος τρυπήματος σε μπετόν με τρυπάνια πιστολέτου 4 -€“ 20 mm
Ιδανικός τομέας χρήσης μπετόν με τρυπάνια πιστολέτου 4 -€“ 10 mm
Διάμετρος τρυπήματος σε μπετόν με ποτηροκορώνες 68 mm
Μέγιστη διάμετρος τρυπήματος σε τοιχοποιία με ποτηροκορώνες 68 mm
Μέγ. διάμετρος τρυπήματος σε χάλυβα 13 mm
Μέγ. διάμετρος τρυπήματος σε ξύλο 30 mm

με 1,7 Ιδανικός τομέας ... 4 -€“ 10 mm με 0.5 ?

Last edited:

To παρον και το μελλον ανηκει πλεον στα εργαλεια μπαταριας λιθιου :))

Παντως στα ιδια λεφτα με το UNEO 10,8 υπαρχει και το UNEO 14,8, εξισου μικρο με δυναμη 0,9j.
O λογος που δεν το αγορασα ειναι οτι η μπαταρια του ειναι ενσωματωμενη και δεν βγαινει. Φορτιζει με φορτιστη οπως τα κινητα. No good.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

με 1,7 Ιδανικός τομέας ... 4 -€“ 10 mm με 0.5 ?

Γιατι σου φαινεται παραξενο?
Αντι να κανεις 15 δευτερολεπτα να ανοιξεις μια τρυπα 8μμ με ενα πιστολετο 1.7j, σου παιρνει λιγο παραπανω χρονο να κανεις την ιδια τρυπα με ενα πιστολετο με μικροτερη ισχυ.
Η διαφορα ομως ειναι πολυ σημαντικη για εναν επαγγελματια. Για μενα δεν παιζει κανενα ρολο.

Για οσους το κρουστικο/σκαπτικο δραπανο δεν ειναι αρκετο, υπαρχει η λυση :)

Το Βοsch BRUTE, demolition hammer!

81poHqjYMNL._SL1500_.jpg

http://www.amazon.com/Bosch-BH2760VCB-120-Volt-Brute-Breaker/dp/B0046REI8I

Κυκλοφορησε προσφατα και σε turbo εκδοση..
http://www.boschtools.com/Products/Tools/Pages/BoschProductDetail.aspx?pid=BH2770VCD

Μαλλον δεν βγαινει.
Αλιως, θα το ηταν ηδη στην φωτογραφια του Χιωτη πιο πανω, μαζι με τα υπολιπα :)

Όχι, γιατί ανήκει στην επαγγελματική σειρά.

Αυτός είναι ο λόγος που λείπει από τη φωτογραφία δηλαδή. Όχι ότι η επαγγελματική σειρά δεν έχει μπαταρίες λιθίου. Doh!

Η εγω δεν εχω καταλαβει καλα η εσεις. Νομιζω οτι η ερωτηση σχετικα με μπαταριες Λιθιου ηταν χιουμοριστικη.

Του Lidl το δραπανοκατσαβιδο με την λιθιου ειναι καλυτερο απο το Brute. Ουτε στην τσεπη δεν χωραει αυτο το πραγμα.

Η εγω δεν εχω καταλαβει καλα η εσεις. Νομιζω οτι η ερωτηση σχετικα με μπαταριες Λιθιου ηταν χιουμοριστικη.

Το ξέρουμε! :firstprize:

φυσικά δεν κυκλοφορεί με μπαταρία λιθίου, έτσι δεν είναι;

αχαχα, οχι, δυστυχως λειτουργει με ρευμα, αλλιως ισως να εμπαινα στον πειρασμο :builder:

Bεβαια μπορει να μην αργησει ο καιρος να δουμε και cordless demolition hammer..

Εδω εχουν ηδη βγει βαρβατα cordless αλυσοπριονα!
Bosch-Cepnaya-pila-akkumulyatornaya-AKE-30-LI.jpg

ναι φυσικά ήταν χιούμορ, αλλά έπρεπε να βάλω κι ένα χαζουλάκι για να φαίνεται. Δεν είμαι σχετικός με τα εργαλεία, αλλά μαθαίνω...

Mιας και μιλαμε για μπαταριες λιθιου, οπως ειπαμε εχουν ηδη βγει καινουριες για δραπανοκατσαβιδα των 5Ah στο ιδιο μεγεθος με των 3Αh !!

Δειτε ενα εκπληκτικο βιντεο της DeWalt οπου τρεχουν 2 go carts που τροφοδοτουνται με μπαταριες των 5Αη. H μια μπαταρια ειναι DeWalt και η αλλη ενος ανταγωνιστη (Μακιτα νομιζω).

Εντυπωσιακη δυναμη μπαταριας!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θα το επαιζα στοιχημα οτι κατι δεν παει καλα. Μπαταρια λιθιου ιδιας τασης και ιδιας χωρητικοτητας δεν μπορει να βγαλει το διπλασιο εργο. Οταν λεει 5Αh αυτο ειναι κατι ΠΟΛΥ συγκριμενο. Εαν τα οχηματα τα κατασκευασαν με διαφορετικο τροπο τοτε ειναι λογω τριβων και οχι μπαταριας.

Δεν είναι μόνο η μπαταρία διαφορετική αλλά και το δράπανο.

Και το οχημα ειναι ακριβως ιδιο; Συγνωμη αλλα δεν πιστευω οτι με τον ανταγωνισμο που υπαρχει μια εταιρια κανει 3 γυρους και η αλλη τα διπλασια, εκτος και εαν πηραν και δοκιμασαν το χειροτερο μαρκας Praktyl για να το συγκρινουν με ενα απο τα καλυτερα DeWalt. Ειναι οπως τους κλεφτες, εαν περνεις λιγα απο το ταμειο κανεις δεν θα καταλαβει τιποτα, εαν τα παρεις ολα θα σε βρουν αμεσως. Εαν εδειχναν μια διαφορα 10-20% θα ελεγα οτι μπορει να γινει και δεν θα το εψαχνα αλλο, αλλα αυτο ειναι απαραδεκτο.

Την διαφορα που βλεπουμε στο βιντεο μπορει να την κανει και η μπαταρια και το εργαλειο.

Η ποιοτητα, η κατασκευη και η διαταξη των διαφορων στοιχειων μιας μπαταριας 18ν, καθως και τα κυκλωματα προστασιας που διαθετει, μπορει να κανουν μεγαλη διαφορα, παρ'ολο που τα ονομαστικα μεγεθη ειναι τα ιδια.
Πολλες επαναφορτιζομενες μπαταριες των 1.2ν και 2000μαω υπαρχουν στην αγορα. Γιατι οι eneloop ειναι οι καλυτερες και διαρκουν περισσοτερο?
Ξεκαθαρα θεμα ποιοτητας και προηγμενης κατασκευης. Ανταποκρινονται καλυτερα στα φορτια που ζητουν οι συσκευες.

Απο την αλλη, η κατασκευη του κινητηρα ενος εργαλειου μπορει να παιξει τεραστιο ρολο στην καταναλωση ενεργειας. Aκριβως οπως και στα αυτοκινητα. Ιδιων κυβικων αυτοκινητα με το ιδιο βαρος παρουσιαζουν διαφορετικες καταναλωσεις.

Στο βιντεο συνυπαρχουν και τα δυο (και μπαταρια και εργαλειο) καθως τα αυτοκινητακια τα οποια ειναι τα ιδια, οπως και οι οδηγοι τους που φαινεται οτι ζυγιστηκαν, κινουνται με δραπανοκατσαβιδα τα οποια γυρνουν την αλυσιδα των τροχων.
Ο συνδυασμος του εργαλειου Dewalt με την ομωνυμη μπαταρια, νικησε τον ανταγωνισμο. Η διαφορα παρ'οτι φαινεται υπερβολικη, θεωρητικα μπορει να υπαρχει.

Τωρα πιο εργαλειο μπηκε στη συγκριση, ποιος ξερει. Παντως δεν υπαρχουν πολλα που κινουνται με 5Αh μπαταριες..Και αυτα που υπαρχουν ειναι ολα επωνυμα :)

Θα το επαιζα στοιχημα οτι κατι δεν παει καλα. Μπαταρια λιθιου ιδιας τασης και ιδιας χωρητικοτητας δεν μπορει να βγαλει το διπλασιο εργο. Οταν λεει 5Αh αυτο ειναι κατι ΠΟΛΥ συγκριμενο. Εαν τα οχηματα τα κατασκευασαν με διαφορετικο τροπο τοτε ειναι λογω τριβων και οχι μπαταριας.

για διπλασιο εργο δεν ξερω αλλα πολυ περισσοτερο ναι...Σημαντικοτατη παραμετρος ειναι η αντοχη των στοιχειων στα φορτια. πχ μεσα στην κατηγορια των μπαταριων λιθιου υψηλων φορτιων εχουμε μπαταριες των 10, 20 και 30 αμπερ. Μια δεκαρα που θα αναγκαστει να δουλεψει στα 20 θα τα φτυσει γρηγορα ακομα και αν οι δυο τους εχουν την ιδια χωρητικοτητα (Ah)

Last edited: