Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η DEWALT αρέσκεται στο να κάνει παραπλανητικά video με τα εργαλεία της.Το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.Εγώ δεν το κρύβω είμαι fan της BOSCH.
Υπάρχει ακόμα ένα video για περισσότερς πληροφορίες (ο αγώνας δεν γίνεται με γεμάτες μπαταρίες).
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Στο θέμα της σύγκρισης
1.Στο video δεν τονίζει πουθενά οτι ο ανταγωνιστής χρησιμοποιεί 5ah μπαταρία.
2.Συγκρίνει το DCD990P2 των 80nm http://www.dewalt.co.uk/powertools/productdetails/catno/DCD990P2/info/specifications/ με το GSR 18 V-EC των 50nm http://www.bosch-professional.com/gr/el/gsr-18-v-ec-35958-ocs-p/

1. Στο βιντεο ομως αναφερει οτι ' ..the DeWalt battery has outperformed the rival..'
Oταν λενε 'rival' στην συγκεκριμενη περιπτωση εννοουν την αντιστοιχη μπαταρια του ανταγωνιστη, οχι το αντιστοιχο εργαλειο. Και rival δεν μπορει να ειναι μια μπαταρια των 4Αh, πρεπει να ειναι η αντιστοιχη των 5Ah του ανταγωνιστη.

2. Σχετικα με τα εργαλεια που λες, ο διαγωνισμος δεν συγκρινει ποιο αυτοκινητο τρεχει πιο γρηγορα, ωστε να παιζει ρολο η ισχυς του εργαλειου, αλλα πιο αυτοκινητο θα διαρκεσει περισσοτερο.
Tα ισχυροτερα εργαλεια αλλωστε καταναλωνουν κατα βαση και περισσοτερο battery juice..

Κατα τα αλλα και γω φιλος της bosch ειμαι περισσοτερο, αλλα αμα δω κανενα καλυτερο εργαλειο αλλης μαρκας δεν εχω κανενα θεμα να το επιλεξω :))

To μονο που παρατηρησα ειναι οτι ο οδηγος της αλλης μαρκας φαινοταν αισθητα πιο βαρυς παρ'ολο που τους εδειξε ταχα μου να ζυγιζονται..
Ε, αυτο απο μονο του μπορει να κανει την διαφορα στην διαρκεια των μπαταριων!!

1. Στο βιντεο ομως αναφερει οτι ' ..the DeWalt battery has outperformed the rival..'
Oταν λενε 'rival' στην συγκεκριμενη περιπτωση εννοουν την αντιστοιχη μπαταρια του ανταγωνιστη, οχι το αντιστοιχο εργαλειο. Και rival δεν μπορει να ειναι μια μπαταρια των 4Αh, πρεπει να ειναι η αντιστοιχη των 5Ah του ανταγωνιστη.

2. Σχετικα με τα εργαλεια που λες, ο διαγωνισμος δεν συγκρινει ποιο αυτοκινητο τρεχει πιο γρηγορα, ωστε να παιζει ρολο η ισχυς του εργαλειου, αλλα πιο αυτοκινητο θα διαρκεσει περισσοτερο.
Tα ισχυροτερα εργαλεια αλλωστε καταναλωνουν κατα βαση και περισσοτερο battery juice..

Κατα τα αλλα και γω φιλος της bosch ειμαι περισσοτερο, αλλα αμα δω κανενα καλυτερο εργαλειο αλλης μαρκας δεν εχω κανενα θεμα να το επιλεξω :))

To μονο που παρατηρησα ειναι οτι ο οδηγος της αλλης μαρκας φαινοταν αισθητα πιο βαρυς παρ'ολο που τους εδειξε ταχα μου να ζυγιζονται..
Ε, αυτο απο μονο του μπορει να κανει την διαφορα στην διαρκεια των μπαταριων!!

1.Μπορουν να δοθουν πολλες ερμηνειες σε αυτη τη φραση.Στο επομενο video λεει δειχνοντας τη μπαταρια DEWALT οτι το ιδιαιτερο με αυτες τις μπαταριες ειναι οτι εχουν χωρητικοτητα 5Ah.

2.Γιατι δεν εβαζαν αυτο http://www.dewalt.co.uk/powertools/productdetails/catno/DCD790P2/info/specifications/ που ειναι το αντιστοιχο του ανταγωνιστη?Η ισχυς παιζει ρολο!!!Αυτο φενεται και απο την ταχυτηα των οχηματων.Αυτο με το bosch ειναι στο οριο της δυναμης του και οταν ενα εργαλειο μπαταριας το ζοριζεις καταναλωνη πολλα περισσοτερα αμπερ.Αμα ειχαν παραπλησια ταχυτητα τοτε θα μπορουσαμε να μιλαμε για το ποιο θα διαρκεσει περισσοτερο.

Οταν λεω fan μιλαμε για τρελο κολλημα :))) Αυτο δεν σημαινει πως πιστευω οτι τα bosch ειναι καλητερα τον ανταγωνιστων.

Οσον αφορα το βαρος προσθετουν extra στο οχημα της DEWALT.

Κύριοι, έχω την εντύπωση πως διυλίζετε τον κώνωπα άνευ λόγου και ουσίας. Αυτά τα δήθεν "ενημερωτικά" βιντεάκια αποτελούν προϊόν τελεμάρκετινγκ. Αμερικανιά - με την κακή έννοια! :violent-smiley-030:

Απλα σχολιαζουμε και ανταλλασουμε αποψεις σε αυτο που βλεπουμε.
Δεν περιμενω απο μια διαφημιση (ιδιως τετοιου ειδους) να μου αποδειξει οτι το προιον της ειναι καλητερο απο ενος ανταγωνιστη.

1.Μπορουν να δοθουν πολλες ερμηνειες σε αυτη τη φραση.Στο επομενο video λεει δειχνοντας τη μπαταρια DEWALT οτι το ιδιαιτερο με αυτες τις μπαταριες ειναι οτι εχουν χωρητικοτητα 5Ah.

.

Δυστυχως δεν μπορει να δοθει καμμια αλλη ερμηνεια για τη λεξη "rival" στη συγκεκριμενη φραση και για το συγκεκριμενο προιον.

Για του λογου το αληθες βρηκα τι λεει η ιδια η διαφημιστικη που ανελαβε τον διαγωνισμο

The Challenge was designed to provide an innovative and alternative approach to illustrating the runtime benefits of the DEWALT 5Ah battery as it was pitted against a leading competitor’s 5Ah battery in a battle to build, and power, a go-kart using just one battery.
http://www.mccannbirmingham.co.uk/dewalt/

Επι τη ευκαιρια, διαβασα στο πιο πανω λινκ οτι ο διαγωνισμος διοργανωθηκε μεσα απο το facebook και επιλεχθηκαν 2 dealers εργαλειων. Ο ενας θα εκπροσωπουσε την DeWalt και ο αλλος τον ανταγωνιστη. Αρα δεν ειναι και τοσο μουφα το πραμα.
Αναφορικα με τα εργαλεια, αν ο ανταγωνιστης δεν διαθετει ισαξιο εργαλειο με την DeWalt -περαν της μπαταριας- τοτε προβλημα του. Tην αλλη φορα να ειναι ετοιμος με πιο ισχυρο προιον ωστε να νικησει το ραλλυ :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κύριοι, έχω την εντύπωση πως διυλίζετε τον κώνωπα άνευ λόγου και ουσίας. Αυτά τα δήθεν "ενημερωτικά" βιντεάκια αποτελούν προϊόν τελεμάρκετινγκ. Αμερικανιά - με την κακή έννοια! :violent-smiley-030:

χαχα, ακομα και η διυλιση του κωνωπος εχει την πλακα της καμμια φορα!

Και ποια είναι η άλλη εταιρεία που έλαβε μέρος στον αγώνα ?

Και ποια είναι η άλλη εταιρεία που έλαβε μέρος στον αγώνα ?

Σε καποια φαση στο πρωτο βιντεο που ανεβασα δειχνει φευγαλεα ενα δραπανοκατσαβιδο βαμμενο μαυρο και μου φανηκε οτι ηταν καποιο απο τη σειρα Bosch 18v V- ειτε το Bosch 18v VE των 80Νm.

To νηματακι μας με τα εργαλεια βλεπω οτι εχει φτασει αισιως τα 6,000 posts και εχει ξεπερασει τα 500,000 views!!

Σαν να μου φαινεται οτι πρεπει να το γιορτασουμε με καμμια μαζωξη η/και καμμια κληρωση εργαλειων :))

Ωραία ιδέα...!!!

Bosch 18volt 6.0Ah Battery

χμ...ακομα δεν κυκλοφορησαν καλα καλα οι μπαταριες των 18v και 5Ah και η Bosch ερχεται και βγαζει με 6Αh!!

Aναμενεται -ως μποναμας- με τον καινουριο χρονο. ETA January 2015. Price tag: 185 ευρουδακια only.

Bosch-18V-6Ah-Battery-Pack.jpg

http://toolstradestoys.com.au/bosch-6-0ah-battery/

Bosch. Blue Crew tough tests!!

H εκδικηση της Bosch για το video της DeWalt. 10 videos που δειχνουν οτι η μπλε σειρα της Bosch ειναι αθανατη! Εχει πλακα!!

Οκ, εαν θελησω να τρεχω με την βαριοπουλα σαν τρελος και να κοπαναω με μισος το δρεπανακι τοτε θα παρω Bosch. Αλλα για μια στιγμη, γιατι να θελω να το κανω αυτο;

Δεν ειναι κακη ιδεα ομως, πλακα θα ειχε να το καναμε :)

Στο βιντεο, ο ποιητης θελει να μας πει οτι αφου το bosch ηταν πολυ σκληρο για να πεθανει με τη βαριοπουλα και τα αλλα βασανιστηρια,
τοτε το εργαλειο δεν προκειται να παθει τιποτα αν πεσει απο τα 3 μετρα κατα λαθος, οταν ειμαστε πανω στη σκαλα πχ., και μας πεσει.

Σε καποια φαση στο πρωτο βιντεο που ανεβασα δειχνει φευγαλεα ενα δραπανοκατσαβιδο βαμμενο μαυρο και μου φανηκε οτι ηταν καποιο απο τη σειρα Bosch 18v V- ειτε το Bosch 18v VE των 80Νm.

To νηματακι μας με τα εργαλεια βλεπω οτι εχει φτασει αισιως τα 6,000 posts και εχει ξεπερασει τα 500,000 views!!

Σαν να μου φαινεται οτι πρεπει να το γιορτασουμε με καμμια μαζωξη η/και καμμια κληρωση εργαλειων :))

Το GSR 18 V-EC 50/31 Nm είναι στην φωτογραφία.

Το GSR 18 V-EC 50/31 Nm είναι στην φωτογραφία.

Γιαννη για δες το και σε αυτο το βιντεο, παγωσε το 33 δευτερολεπτο. Μου φαινεται περισσοτερο για το GSR VE 80Nm.

Γιαννη για δες το και σε αυτο το βιντεο, παγωσε το 33 δευτερολεπτο. Μου φαινεται περισσοτερο για το GSR VE 80Nm.

Δεν βλέπω κάτι που να παραπέμπει σε VE

Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα,

ένα αρχαίο παλμικό τριβείο που είχα από τους γονείς μου, παρέδωσε πνευμα χθες οπότε πάμε για νέο.

Εβαλα λιγο να γκογκλάρω και χάθηκα από την πληθώρα των τύπων τριβείων που υπάρχουν.
Παλμικό τριβείο
έκκεντρο τριβείο
Ταινιολειαντήρες
τριγωνικά
πολυτριβεία

Τα πολυτριβεία λογικά είναι λίγο σαν τα πολυεργαλεία, μέτρια σε όλα, καλά σε τίποτα. Γενικά δεν συμπαθώ και πολύ αυτές τις λύσεις.
Το παλμικό είναι το old time classic τριβείο.
Οι ταινιολειαντήρες καταλαβαίνω ότι προορίζονται κυρίως για το 1ο γερό χέρι τριψίματος και μπορείς να καλύψεις πιο γρήγορα περισσότερη επιφάνεια σε σχέση με το κλασικό παλμικό. Ομως για λεπτοδουλειά δεν κάνει.
Το έκκεντρο τώρα, είναι για το 2ο και 3ο χέρι το λεπτό? Να έρθει να γυαλίσει που λένε?
Τα τριγωνικά υποθέτω είναι για γωνίες, σε μπατζουρια κλπ, σωστα?

Τα έχω ψιλοκαταλάβει σωστά ή καμία σχέση?

Ας το πάμε αλλιώς:

Ασχολούμαι ερασιστεχνικά με ξυλοκασκευές. Παίζω κυρίως με καινούρια πλανισμένα ξύλα αλλά παίζει να μαζέψω καμιά σαβούρα απέξω για να την αναπαλαιώσω ή καμιά παλέτα ή κάνα δοκάρι οικοδομής για να τα κάνω Α ύλη.

Είχα το παλσμικό τριβείο το οποίο τα έπεξε όπως είπα νωρίτερα και έχω επίσης και το πολυεργαλείο της parkside με το οποίο μπορείς να τρίψεις καμία ακμή ή άλλα δυσκολοπρόσιτα σημεία αν χρειαστεί.

Σκέφτομαι να τσιμπύσω ένα έκκεντρο τριβείο καταρχήν μιας και αυτή την περίοδο φτιαχνω μια κατασκευή από καινουρια πλανισμένα ξύλα οπότε δεν χρειάζονται πολύ ξύσιμο, και κάποια στιγμή τσιμπάω ένα ταινιολειαντήρα για τα ζόρια. Πως σας ακούγεται το σκεπτικό?