Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ αντίστοιχα είμαι BoschMan και φυσικά έχω το Bosch ...

Τώρα Makita Vs Bosch Vs Dremel είμαι υπέρ του Bosch Professional και έχει σαφώς και καλύτερα/ανθεκτικότερα εξαρτήματα από τα άλλα δυο.

Το Bosch έχει SDS system για γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων, το Makita απ' ότι βλέπω δεν έχει ..

Last edited:

Εγώ αντίστοιχα είμαι BoschMan και φυσικά έχω το Bosch ...

Τώρα Makita Vs Bosch Vs Dremel είμαι υπέρ του Bosch Professional και έχει σαφώς και καλύτερα/ανθεκτικότερα εξαρτήματα από τα άλλα δυο.

To Makita παίρνει τα εξαρτήματα του Bosch? Είναι πιο έυκολο να βρεθούν Bosch από οτι Makita στην Ελλαδα.

To Makita παίρνει τα εξαρτήματα του Bosch? Είναι πιο έυκολο να βρεθούν Bosch από οτι Makita στην Ελλαδα.

Χωρίς να είμαι 100% νομίζω ότι τα εξαρτήματα είναι συμβατά μεταξύ τους απ' ότι βλέπω στο Link που παρέθεσες από το www.kentrovidas.gr

Tο www.kentrovidas.gr π.χ. έχει Bosch εξαρτήματα αλλά υπάρχουν πάρα πολλές μάρκες που είναι συμβατές με το Bosch System.

Θα μάθω και για αυτό άμεσα. Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον με βλέπω για Makita.

Θενκσ!

Θα μάθω και για αυτό άμεσα. Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον με βλέπω για Makita.

Θενκσ!

Τα εξαρτήματα Bosch OIS™ Standard μπένουν σε αρκετά εργαλεία μεσο adaptor που η Bosch παρέχει με την αγορά το ανάποδο δεν γίνεται.

Αλλά η Makita έχει υιοθετήσει το Bosch OIS™ Standard σε καινούργια μοντέλα όπως το LXMT025 παρακάτω :

Makita-LXMT025-lg.jpg

Πέρασα σήμερα από το Lidl Ασπροπυργου. 18βολτα είχε 34 τεμ. όλα εκεί. Δεν τα τίμησαν. Προσωπικά δεν ενδιαφερόμουν. Και είχε μείνει μία βάση. Ε, λέω εμένα περίμενε και ναι την πήρα, "έτσι για να υπάρχει την δύσκολη στιγμή". Πήρα τα σκαρπέλα και την κόλλα και ησύχασα... Και εις άλλα με υγεία...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Χωρίς να είμαι 100% νομίζω ότι τα εξαρτήματα είναι συμβατά μεταξύ τους....

Ναί, είναι... Έχω χρησιμοποιήσει και Bosch και Parkside και μάλιστα χωρίς αντάπτορα.

Πέρασα σήμερα από το Lidl Ασπροπυργου. 18βολτα είχε 34 τεμ. όλα εκεί. Δεν τα τίμησαν. Προσωπικά δεν ενδιαφερόμουν. Και είχε μείνει μία βάση. Ε, λέω εμένα περίμενε και ναι την πήρα, "έτσι για να υπάρχει την δύσκολη στιγμή". Πήρα τα σκαρπέλα και την κόλλα και ησύχασα... Και εις άλλα με υγεία...

Μιας που λές για την κόλλα την δοκίμασα και κάνει ωραία δουλίτσα.. καλύπτει και κενά ατέλειες αποτελεσματικα..
Λέω να δώ για το tape που έχει διπλής όψης .

Αυτα τις UHU τα φέρνει ανα περιόδους ή είναι η πρώτη φορά που τα έφερε;

Οσον αφορά τα δραπανοκατσάβιδα μπορεί να τα τίμησαν και να εβαλαν κι άλλα..Στο ασπρόπυργο υπήρχε καμία κασετίνα με bit;

επίσης καλό είναι οτι σχετίζεται με τα εργαλεία του lidl να το γράφουμε στο θέμα "εργαλεία Lidl" για να έχουμε συγκεντρωτική εικόνα.
Οπότε καλό θα ηταν να μετακινηθούν τα μηνύματα.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γιωργο για τα μαρμαρα πριν αρχισης να τριβεις με γωνιακο τροχο κ.λ.π δοκιμασε το καθαριστικο D - 21 της duristick απομακρυνει λεκεδες απο γλαστρες ,ρυπους,σκουριες,καπνια,λαδια και πολλα αλλα.

Καλησπέρα!
Είδα παραπάνω ότι θα κάνετε τρίψιμο σε μάρμαρα. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω γυαλόχαρτα της Bosch.Είναι ειδικά για τέτοια υλικά και έχουν μεγαλύτερη μακροζωία από τα κλασικά που είναι για ξύλα.
http://www.bosch-pt.com/gr/el/accoc...τρα-τριβεία-best-for-stone-o-125-mm-8-τρύπες/

Οσον αφορά τα δραπανοκατσάβιδα μπορεί να τα τίμησαν και να εβαλαν κι άλλα..Στο ασπρόπυργο υπήρχε καμία κασετίνα με bit;

Ναι είχε αρκετες

Καλησπέρα!

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς από εσάς άλλα υλικά για το γέμισμα των πόρων του ξύλου κατά την διαδικασία της εφαρμογής βερνικιού γομαλάκας εκτός της ελαφρόπετρας?
Το ρωτάω αυτό για να ξέρω αν οτιδήποτε άλλο είναι συμβατό και ανθεκτικό στο χρόνο όπως η ελαφρόπετρα.Το καλοκαίρι του 2013 είχα κάνει μερικά πειράματα με κονιορτοποιημένα ορυκτά σε διαφόρους τύπους και αποχρώσεις.
Από ότι διαπίστωσα ήταν εφικτή η πλήρωση των πόρων του ξύλου και άφηναν και μια καταπληκτική χρωματική αντίθεση.
Δυστυχώς δεν κράτησα τα δείγματα που έφτιαξα για να δω αν αλλοιωθεί το βερνίκι η τα χρώματα.

Σε περίπτωση που η ερώτηση είναι σε λάθος κατηγορία παρακαλώ τους διαχειριστές να την μεταφέρουν.

Γιωργο για τα μαρμαρα πριν αρχισης να τριβεις με γωνιακο τροχο κ.λ.π δοκιμασε το καθαριστικο D - 21 της duristick απομακρυνει λεκεδες απο γλαστρες ,ρυπους,σκουριες,καπνια,λαδια και πολλα αλλα.

Όταν έρθει η ώρα θα το ψάξω καλύτερα...σίγουρα ένα καθαριστικό είναι πολύ πιο εύκολο στην εφαρμογή, ενώ πρέπει να δω αν όντως απαιτείται έκκεντρος τροχός χαμηλών στροφών (όπως πχ έναν που μπορείς να χρησιμοποιησεις για γυάλισμα αυτοκινήτου) αντί για το γωνιακό τροχό που έχω (του lidl με τη ρύθμιση στροφών)...

Το νημα με τα πολυεργαλεια γιατι εκλεισε;

Σίφη από το κινητό μου φαίνεται μια χαρά. Όταν βρεθώ σε σταθερό υπολογιστή θα το κοιτάξω καλύτερα...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερα σε ολους...δεν ξερω αν θα ρωτησω σωστα εδω αλλα δυσκολευομαι να βρω ενα φορουμ για να παρω σωστες πληροφοριες...Θελω να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο...συγκεκριμενα το http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2775 ...ειναι καλη επιλογη? υπαρχει κατι σε αυτα τα λεφτα αξιολογο? Ευχαριστω..

Προσωπικα εργαλείο με μπαταρίες ni-cd δεν θα αγόραζα...

Προσωπικα εργαλείο με μπαταρίες ni-cd δεν θα αγόραζα...

Μπορεις να με βοηθησεις και στο γιατι οχι? Η επισης να προτεινεις κατι ενναλακτικο?θα βοηθουσε πολυ....