Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χωρίς να ξέρω πολλά από αυτά τα εργαλεία, πρέπει να έχουν σταματήσει να βγαίνουν εργαλεία με τέτοιες μπαταρίες, πάνω από 3 χρονια. Λογικά οι μπαταρίες τους δεν θα κρατήσουν όσο υπολόγισε ο κατασκευαστής.

Για λόγους αντοχής στο χρόνο, νομίζω ότι οι λιθίου είναι καλύτερες. Και πλέον οι τιμές είναι αρκετά προσιτές.

Τώρα για να προτείνω μηχάνημα, δεν... αλλά τέτοια θέματα έχουν συζητηθεί στις προηγούμενες σελίδες (ίσως αρκετά πίσω)...αλλιώς περιμένεις να μπει κανάς πιο ειδικός να πει κανά μοντέλο!

Σας ευχαριστω και τους 2...ναι θα παρακολουθω το Thread μηπως απαντησει καποιος που γνωριζει πιο πολλα...απλα θελω να κανω μια καλη αγορα ! ευχαριστω για τις απαντησεις!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπερα σε ολους...δεν ξερω αν θα ρωτησω σωστα εδω αλλα δυσκολευομαι να βρω ενα φορουμ για να παρω σωστες πληροφοριες...Θελω να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο...συγκεκριμενα το http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2775 ...ειναι καλη επιλογη? υπαρχει κατι σε αυτα τα λεφτα αξιολογο? Ευχαριστω..

Πόσα χρήματα διαθέτεις πάνω-κάτω ?

Θέλεις Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο ή απλό Δραπανοκατσάβιδο ?

Καλησπερα σε ολους...δεν ξερω αν θα ρωτησω σωστα εδω αλλα δυσκολευομαι να βρω ενα φορουμ για να παρω σωστες πληροφοριες...Θελω να αγορασω ενα δραπανοκατσαβιδο...συγκεκριμενα το http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2775 ...ειναι καλη επιλογη? υπαρχει κατι σε αυτα τα λεφτα αξιολογο? Ευχαριστω..

Καλησπερα και καλως ορισες!!

Η επιλογη που εκανες ειναι πολυ καλη. Το δραπανο ειναι ισχυροτατο και ερχεται πακετο με ολα τα bits που θα χρειαστεις.
Οι δυο μπαταριες σου λυνουν τα χερια. Πρεπει την μια να την εχεις συνεχεια πανω στο φορτιστη διοτι οι μπαταριες ΝιCd χανουν το φορτιο τους αν μεινουν λιγο καιρο αχρησιμοποιητες.
Γενικως ειμαι εναντια στις μπαταριες καδμιου, αλλα ειδικα για την Μακιτα μονο καλα λογια εχω να πω για τις μπαταριες της. Ειχα δραπανακι (απο τα πρωτα που εβγαλε) μακιτα με μπαταριες καδμιου που κρατησαν 15 χρονια!!

Να ρωτησω ομως για ποιες δουλειες το προοριζεις. Ισως να μην χρειαζεσαι τοσο μεγαλο δραπανο και με ενα καλο και ελαφρυ δεκαβολτο (bosch/makita) να κανεις τη δουλεια σου.
Για να σου προτεινω κατι εναλλακτικο, χρειαζεται να γνωριζω την βασικη χρηση που θες να κανεις.

Καλημερα Μαστορια...ελπιζω να ειστε καλα απο το βραδυνο κουνημα...

Πόσα χρήματα διαθέτεις πάνω-κάτω ?

Θέλεις Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο ή απλό Δραπανοκατσάβιδο ?

Θελω κρουστικο να ειναι...Τα λεφτα που θα διαθεσω Φιλε Χιωτη ειναι περιπου στα 200 που υπολογιζα και για το μακιτα...δε θα παω για επαγγελματικη χρηση αλλα θα θελα να ανοιγει και μια τρυπα σε ενα τοιχο πχ

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρά...με ξύπνησε 2 φορές και γύρισα πλευρό και συνέχισα τον ύπνο μου...μικρό κούνημα.

καλημέρα σε όλους ! ολα καλά αν και με ανησύχησε λίγο το δεύτερο κούνημα..

καλησπέρα παιδιά. Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο παχύμετρο (βερνιέρου είναι ΟΚ)? Δοκιμασμένο, γιατί 2 που έχω: ενα μεταλικό και ενα πλαστικό, μετράνε ότι να'ναι. Και βέβαια χωρίς να "φεύγει" σε τιμή...

Δες το παχυμετρο της tactix http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7383
Στην ιδια τιμη υπαρχει και μικρομετρο της ιδιας εταιρειας.

Θα ελεγα να προτιμησεις τα αναλογικα παχυμετρα, γιατι τα φτηνα digital (συμπεριλαμβανομενου αυτου που βγαζει το Lidl) ειναι αναλογα σε τι κομματι θα πεσεις.
Αν ομως εχεις προβλημα με την αναγνωση του αναλογικου παχυμετρου, το ψηφιακο ειναι μονοδρομος.

Δες το παχυμετρο της tactix http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7383
Στην ιδια τιμη υπαρχει και μικρομετρο της ιδιας εταιρειας.

Θα ελεγα να προτιμησεις τα αναλογικα παχυμετρα, γιατι τα φτηνα digital (συμπεριλαμβανομενου αυτου που βγαζει το Lidl) ειναι αναλογα σε τι κομματι θα πεσεις.
Αν ομως εχεις προβλημα με την αναγνωση του αναλογικου παχυμετρου, το ψηφιακο ειναι μονοδρομος.

Αναλογικό θέλω και εγώ. Μήπως κάτι καλύτερο από Tactix? Μέχρι 25-30Ε. Αν είναι δυνατόν να είναι τσεκαρισμένο/τεσταρισμένο από εσένα ή κάποιον δικό σου...

Tα Tactix μπορει να ειναι κατηγοριας budget αλλα ειναι προσεγμενα εργαλεια. Τα θεωρω ιδια κατηγορια με τα stanley.

Aυτο που πρεπει να κανεις σε καθε αναλογικο παχυμετρο ειναι να το δεις απο κοντα και να σιγουρευτεις οτι οταν ειναι κλειστο, τo 0 ειναι ακριβως ...0

Αναφορικα με το τεσταρισμα, τεσταρω μονο τα digital παχυμετρα με ενα μικρομετρο. Τα αναλογικα δεν τα τσεκαρω :)

Tα Tactix μπορει να ειναι κατηγοριας budget αλλα ειναι προσεγμενα εργαλεια. Τα θεωρω ιδια κατηγορια με τα stanley.

Aυτο που πρεπει να κανεις σε καθε αναλογικο παχυμετρο ειναι να το δεις απο κοντα και να σιγουρευτεις οτι οταν ειναι κλειστο, τo 0 ειναι ακριβως ...0

Αναφορικα με το τεσταρισμα, τεσταρω μονο τα digital παχυμετρα με ενα μικρομετρο. Τα αναλογικα δεν τα τσεκαρω :)

Δίκαιο έχεις με το τεσταρισμα. Τι να τσεκάρεις στο αναλογικο...απλώς όπως έχω παρατηρήσει (σε μέτρα/μετροταινιες) είναι θέμα διαβάθμισης. Δηλ. Τα 10 εκατοστά στο ένα ισουται με 9.9 πχ στο άλλο. Και για μεγάλες αποστάσεις ΟΚ αλλά όταν παίζεις με τα χιλιοστά... Τα δύο πάντως που έχω μετραν διαφορετικά και δεν ξέρω πιο είναι (αν είναι) το σωστό.

Θα δω και το tactix άλλωστε ο Ντετσικας είναι δίπλα μου. Απλώς δεν γνωρίζω μάρκες από παχυμετρα για να το ψάξω.

Αλήθεια ΧΙΏΤΗ από πόσα ξεκινάει ένα "αξιόπιστο" ψηφιακό?

οτιδηποτε σε mitutoyo.

Για το τεσταρισμα στα δικα σου, δες τις διαστασεις των νομισματων του ευρω, υπαρχουν στο ιντερνετ αμα ψαξεις. Ειναι καλος μπουσουλας διοτι ειναι ακριβεις οι διαστασεις τους.

Εδω το αντιστοιχο πινακακι των δολλαριακων νομισματων

20140824_ken_01.gif

Το ειχε ενας μαστορας οταν εφτιαχνα το σπιτι μου,δυνατο εργαλειο κααι αξιοπιστο(σου μεταφερω τα λογια του)

οτιδηποτε σε mitutoyo.

Για το τεσταρισμα στα δικα σου, δες τις διαστασεις των νομισματων του ευρω, υπαρχουν στο ιντερνετ αμα ψαξεις. Ειναι καλος μπουσουλας διοτι ειναι ακριβεις οι διαστασεις τους.

Εδω το αντιστοιχο πινακακι των δολλαριακων νομισματων

20140824_ken_01.gif

Θενκς. Αυτό θα κάνω.

Mitutoyo εννοείς για τα ψηφιακά ή κι για τα αναλογικά?

Ειτε ψηφιακο ειτε αναλογικο. Ριξε μια ματια να δεις τι παιζει απο τιμες.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...ps&field-keywords=mitutoyo&sprefix=mituto,aps

Εγω πολυ θα ηθελα ενα τετοιο, ιδιαιτερα ψηφιακο, αλλα ολο και καθυστερω την αγορα του γιατι ξερω οτι δεν θα βγαλει τα χρηματα του σε μενα, καθ'οτι οι δουλειες μου γινονται και με τα απλα.
Αν θελω μεγαλη ακριβεια, ενα μικρομετρο ειναι αρκετο.

Ειτε ψηφιακο ειτε αναλογικο. Ριξε μια ματια να δεις τι παιζει απο τιμες.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...ps&field-keywords=mitutoyo&sprefix=mituto,aps

Εγω πολυ θα ηθελα ενα τετοιο, ιδιαιτερα ψηφιακο, αλλα ολο και καθυστερω την αγορα του γιατι ξερω οτι δεν θα βγαλει τα χρηματα του σε μενα, καθ'οτι οι δουλειες μου γινονται και με τα απλα.
Αν θελω μεγαλη ακριβεια, ενα μικρομετρο ειναι αρκετο.

Ναι και εγώ για χαζοδουλειες το θέλω. Απλώς πλέον έχω κολλήσει και ότι ξανά(ξανά και ξανα-)γοραζω κοιτάω να το παιρνω καλό για να μην διπλό-τριπλό παίρνω.

Αλλά τώρα για παχυμετρο δεν νομίζω να ανέβω τόσο...δεν θα το αποσβεσω ποτέ.

Ευχαριστώ για τις πληροφοριες

Θελω κρουστικο να ειναι...Τα λεφτα που θα διαθεσω Φιλε Χιωτη ειναι περιπου στα 200 που υπολογιζα και για το μακιτα...δε θα παω για επαγγελματικη χρηση αλλα θα θελα να ανοιγει και μια τρυπα σε ενα τοιχο πχ

Προσωπικα με αυτα τα χρηματα και για την χρηση που το προοριζεις θα αγοραζα το μικρο πανισχυρο και παναλαφρο κρουστικο blue bosch GSB 10.8v (περιπου 175 ευρω με τα μεταφορικα και με 2 μπαταριες των 2Αh)
http://www.amazon.de/gp/product/B00...le_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A09900351O73GRCLCYABQ

Eγω εχω το αντιστοιχο μικρο κρουστικο της πρασινης σειρας το Βosch PSB 10,8v. Moυ κοστισε περιπου 120 ευρω με μια μπαταρια και μεταφορικα. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Ιδια ροπη με το παραπανω εχει (30Νμ).
http://www.amazon.de/gp/product/B00B3RKEAK/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Παντως σκεψου τα παραπανω. Να ξερεις οτι με τις ιδιες μπαταριες και φορτιστη που θα εχεις, μπορεις να αγορασεις φτηνα και αλλα χρησιμα εργαλεια της ιδιας σειρας 10βολτων (naked/χωρις μπαταρια). Ειτε απο την πρασινη ειτε την μπλε σειρα.
Οι μπαταριες των πρασινων δεκαβολτων δεν κανουν στα μπλε και το αντιστροφο.