Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

να σου πω ολη την δουελια μου την κανω με ενα ρυθμιζομενο των λιγοτερο απο 10 ευρω...ct-95A γαλαζιο.
εχει μεινει ωρες στην πριζα χωρις κανενα θεμα

Καμια προταση για κανα κολλητηρι της προκοπης παιδια?
Γιαυτο τι λετε? http://www.e-shop.gr/weller-kollitiri-15w-sp15leu-p-TLS.130047

Aπο μαρκα εισαι οκ (weller=αξιοπιστια), απο watt δεν ξερω αν τα 15 σου ειναι αρκετα.
Γιατι το θες? Στο λινκ που εβαλες γραφει για ποιες χρησεις προοριζεται το συγκεκριμενο κολλητηρι. Αν εισαι οκ, τοτε αγορασε το.

Καμια προταση για κανα κολλητηρι της προκοπης παιδια?
Γιαυτο τι λετε? http://www.e-shop.gr/weller-kollitiri-15w-sp15leu-p-TLS.130047

Βασικά εξαρτάται απο την χρήση που το θές και τι κολλήσεις πρόκειται να κάνεις. Βασικα ήμουν και εγώ στην ίδια θέση πριν κάνα εξάμηνο , θα έπαιρνα το Weller SP40NEU αλλα τελικά αποφάσισα με λίγα παραπάνω να πάω σε σταθμό κόλλησης CT-936C για μεγαλύτερη ευελιξία και πήρα και κάποιες μύτες (διάφορα μεγέθη) απο ebay για να είμαι ΟΚ για όλες τις χρήσεις. Για κοιταξέ το αν έχεις λίγο χώρο να το βάλεις.

Ειπα να κολλησω κανα τσιπακι 7135 ή κανα καλωδιακι λεντ φακων κτλ αλλα μου βγηκε η πιστη τοσο με ενα που ειχα παρει απο τα τζαμπο οσο και με αυτο http://www.banggood.com/EU-Plug-Yf-...able-Temperature-Soldering-Iron-p-914257.html
Το πρωτο ειχε χονδρη μυτη που ειναι αβολο και εσπασε και η μυτη του, το δε δευτερο ενω ζεσταινεται καλα δεν μπορει να κρατησει καλαι πανω του με τιποτα ενω επισης δεν μπορει να ξεκολλησει ουτε ενα κομματακι ηδη κολλημενου καλαι.
Τι λετε?

Θα συμφωνήσω και εγώ. Μην αποκλείεις πάντως και τον σταθμό που σου ανέφερα, σου δίνει μεγάλη ευελιξία στο θέμα των μυτών αλλά και της ισχύος.

Ειπα να κολλησω κανα τσιπακι 7135 ή κανα καλωδιακι λεντ φακων κτλ αλλα μου βγηκε η πιστη τοσο με ενα που ειχα παρει απο τα τζαμπο οσο και με αυτο http://www.banggood.com/EU-Plug-Yf-...able-Temperature-Soldering-Iron-p-914257.html
Το πρωτο ειχε χονδρη μυτη που ειναι αβολο και εσπασε και η μυτη του, το δε δευτερο ενω ζεσταινεται καλα δεν μπορει να κρατησει καλαι πανω του με τιποτα ενω επισης δεν μπορει να ξεκολλησει ουτε ενα κομματακι ηδη κολλημενου καλαι.
Τι λετε?

Η δουλεια με τσιπακια 7135 θελει πολυ λεπτη μυτη. βασικα κανεις δουλεια SMD στο χερι και θελει συζητηση η ισχυς. Δεν θελει πολυ χαμηλη γιαιτ ετσι αυξανει ο χρονος που ζεσταινεις το υλικο, και η ζεστη δεν περιοριζεται μονο στην επιφανεια, και δεν θελει πολυ δυνατη γιατι δεν το προλαβαινεις.

Εγω για τους φακους εχω αυτο που σου ειπα για γενικη χρηση, και ενα Αntex 40αρι με μερικες εξτρα λεπτες μυτες για δουλεια σε πλακετες

Bosch FlexiClick 5-in-1 System

GSR 18 V-EC FC2 Professional
GSR 14.4 V-EC FC2 Professional

gsr-18-v-ec-fc2.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

GDR 10,8 V-EC Professional
GDS 10,8 V-EC Professional

GDR_GDS_10.8_EC.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι λετε?

αυτο σημαίνει ότι έχει χαλάσει η επικάλυψη της μύτης που είναι συνήθως με κάδμιο. 1η επιλογή την αλλάζεις, 2η την ξύνεις με ξυράφι να φύγει τελείως, την περνάς σολντερίνη και τη ζεσταίνεις για να φύγουν οι ακαθαρσίες και ΑΜΕΣΩΣ την περνάς καλάι να φτιάξεις νέα επικάλυψη. Φυσικά δε θα κρατήσει όσο μια καινούρια αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου.

αν θέλεις να παίξεις με SMD, πρέπει να κάνεις αρκετή εξάσκηση πρώτα για να μη καταστρέψεις εξαρτήματα και να κάνεις μερικά κολπάκια, του στυλ στερέωση πρώτα εξαρτημάτων με σελοτειπ στην πλακέτα για να μην κουνιούνται κλπ

ΤΑ ΠΗΓΑ ΠΙΣΩ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οταν πηγα να κοψω μια κορνιζα με το φαρδυ οβαλ κοπτικο αρχισε και γυριζε εκκεντρα σε σημειο που φοβηθηκα να μη κοπει και εκσφενδονιστει πουθενα!!!!

ΚΑΜΙΑ μα καμια σχεση με τα RYOBI.

ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ποια γύρισες πίσω, τα κοπτικα του ρουτερ από eshop;

http://www.amazon.com/ROUTER-BIT-SE...iewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending

Τι λετε?

Σημαντικό κομμάτι της χρήσης των κολλητηριών είναι το καθάρισμα της μύτης. Το ξυραφάκι είναι περίεργο. Μπορεί να το καταστρέψεις. Πάρε ένα σφουγγαράκι από κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά, ρίξε λίγο νερό πάνω του, και καθάρισε καλά τη μύτη ζεσταμένη. Στη συνέχεια, βούτα τη μυτούλα ίσα ίσα σε σολντερίνη να καθαρίσει τελείως, και πέρνα ένα στρώμα καθαρό καλάι, και καθάρισε το παραπανίσιο στο σφουγγάρι. Η μυτούλα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή και γυαλιστερή.
Αυτό θα πρέπει να το έχεις σαν μέρος της ρουτίνας σε κάθε κόλληση. Μόνο η σολντερίνη δεν είναι υποχρεωτική, αρκεί να έχεις καλάι με resin core.

αυτο σημαίνει ότι έχει χαλάσει η επικάλυψη της μύτης που είναι συνήθως με κάδμιο. 1η επιλογή την αλλάζεις, 2η την ξύνεις με ξυράφι να φύγει τελείως, την περνάς σολντερίνη και τη ζεσταίνεις για να φύγουν οι ακαθαρσίες και ΑΜΕΣΩΣ την περνάς καλάι να φτιάξεις νέα επικάλυψη. Φυσικά δε θα κρατήσει όσο μια καινούρια αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου.

αν θέλεις να παίξεις με SMD, πρέπει να κάνεις αρκετή εξάσκηση πρώτα για να μη καταστρέψεις εξαρτήματα και να κάνεις μερικά κολπάκια, του στυλ στερέωση πρώτα εξαρτημάτων με σελοτειπ στην πλακέτα για να μην κουνιούνται κλπ
Σημαντικό κομμάτι της χρήσης των κολλητηριών είναι το καθάρισμα της μύτης. Το ξυραφάκι είναι περίεργο. Μπορεί να το καταστρέψεις. Πάρε ένα σφουγγαράκι από κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά, ρίξε λίγο νερό πάνω του, και καθάρισε καλά τη μύτη ζεσταμένη. Στη συνέχεια, βούτα τη μυτούλα ίσα ίσα σε σολντερίνη να καθαρίσει τελείως, και πέρνα ένα στρώμα καθαρό καλάι, και καθάρισε το παραπανίσιο στο σφουγγάρι. Η μυτούλα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή και γυαλιστερή.
Αυτό θα πρέπει να το έχεις σαν μέρος της ρουτίνας σε κάθε κόλληση. Μόνο η σολντερίνη δεν είναι υποχρεωτική, αρκεί να έχεις καλάι με resin core.
Με το τζαμποκολλητηρι δεν ειχα καποιο προβλημα και καθαριζα την μυτη με γυαλοχαρτο κρυο παντα μεχρι που εσπασε απο θερμοκρασιες...μαλλον λαθος. Το αλλο κολλητηρι ομως εξαρχης ηταν ΓΤΠΚ..:smash:
δεν κραταγε καθολου καλαι επανω του..
Για τα τσιπακια με βοηθα ενα λεδερμαν με ψιλη μυτη για την αρχικη στερεωση αλλα αν δεν βοηθα το κολλητηρι πανε ολα στραφει..
Σας ευχαριστω για τις ενδιαφερουσες πληροφοριες!!

Καλησπερα στην παρεα σας. Πρωτη φορα που γραφω εδω σ'αυτο το θεμα. Γενικα με τα εργαλεια δεν το κατεχω και πολυ το θεμα.
Τελος παντων , εψαχνα τις τελευταιες μερες για καποιο επαναφορτιζομενο κατσαβιδι γενικης χρησης το οποιο προοριζεται για δωρο. Κοιταξα στα black & decker και βρηκα αυτο εδω:
http://www.blackanddecker.gr/powertools/productdetails/catno/ASD14K/
Ωραιο , designατο , με μπαταρια λιθιου και ενδειξη σταθμης της μπαταριας , αρκετα βολικο το τελευταιο πιστευω.
Το εψαξα στο ιντερνετ αλλα στην Ελλαδα δεν το βρισκω για αγορα. Ουτε γενικα σε Ευρωπαικες χωρες. Μονο σε ενα site στην Τσεχια το βρηκα και εκανε 140 δολλαρια , πλην ομως δεν το εψαξα παραπανω για αγορα απο εκει. Ακριβουτσικο , αλλα μου αρεσε γενικα.
Το ερωτημα ειναι γιατι γενικα δεν υπαρχει το συγκεκριμενο στην Ευρωπη για αγορα? Γνωριζει κανεις κατι?

Στο Link που δινεις αν βαλεις για αγορα βγαζει αντιπροσωπους. Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο;

Εψαξα σε πολλες πολεις εδω απο τα αποτελεσματα που δινει. Εβρισκα τα αντιστοιχα sites των αντιπροσωπων αλλα ως προιον δεν το ειχε κανενας. Ουτε το e-shop παραδειγμα.
Καποια στιγμη μπορει να παρω τηλεφωνο σε καποιο καταστημα να ρωτησω,απλα ειπα να ρωτησω κ εδω πρωτα μηπως ξερει καποιος απο εσας τι παιζει.

Ψάχνω για pipe clamps αλλά για 3/4 inch όπως αυτό αλλά δεν έχω βρει, καμιά ιδέα παιδιά?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ψάχνω για pipe clamps αλλά για 3/4 inch όπως αυτό αλλά δεν έχω βρει, καμιά ιδέα παιδιά?

Αν φτιαξεις σαξωνια με καμπυλη για 3/4" και τα προσαρμοσεις σε κανονικη μεγγενη???

pipe clamps ποια ειναι η χρησιμοτητα τους...???
Ειναι κατι τετοιο...???
13f7236s3.jpg

Οχι οχι, ειναι για να μαγκωνουν σωληνες.

Αλλα αυτο που εβαλες που το βρηκες?
Ειναι πολυχρησιμοι αυτοι οι σφικτηρες!!!