Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μπορεις απλα πρεπει να παρεις το ακρο-προσαρμογεα 3,2mm που ειναι τα εξερτηματα του dremel.
ετσι το δουλευω εγω και εχω τον φλεξιμπλ με την κασετινα με κωδικο 42755 στο λινκ που εβαλες

αυτομ τον προσαρμογεα λες; http://www.e-shop.gr/axonas-stereosis-dremel-401-multipack-26150401ja-p-TLS.070115

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

οχι. δεν ξερω την ακριβη ονομασια του δυστυχως
ειναι τα δυο εξαρτηματα που φαινονται ακριβως κατω απο τον αεροτροχο
οι κασετινες συνηθως εχουν ενα 3mm και ενα 6mm.
τα εξαρτηματα του dremel ομως ειναι 3,2mm
10881.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το GSR 10,8 Li-2, με 2 Χ μπαταριες 1,5Ah και διάφορα αξεσουαρ (μύτες, τρυπάνια) στα 132 - eshop/crazy sundays

TLS.030597.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το GSR 10,8 Li-2, με 2 Χ μπαταριες 1,5Ah και διάφορα αξεσουαρ (μύτες, τρυπάνια) στα 132οŸ‚ - eshop/crazy sundays

TLS.030597.jpg

Με 15 ευρώ επιπλέων, δηλαδή 147 ευρώ (με τα μεταφορικά για Ελλάδα) αντί 132 ευρώ παίρνεις το ίδιο Set
με μόνη διαφορά ότι έχει μπαταρίες 1x2Ah και 1x4Ah αντί 2x1.5Ah.

Αρκετά πιο συμφέρον εάν σκεφτείς ότι η μπαταρία 4Ah έχει πάνω από 52 ευρώ στο Amazon.de και στην Ελλάδα γύρω στα 100 Ευρώ !!!.

=> Amazon.de :Bosch GSR 10,8-2-LI Bohrschrauber Akku 1 x 2,0 Ah + 1 x 4,0 Ah + 39-tlg

Bosch GSR 18-2-LI_1x2Ah_1x4Ah.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το ξέρω - το σετ με αυτες μπαταριες πήρα και γω (2 & 4 Ah), στα 135 (ebay.de, τον Νοέμβριο)
Ομως υπάρχουν αρκετοι που δεν το "εχουν" με τις αγορες εξωτερικου (κάρτες, paypal, κλπ), σ' αυτούς απευθύνεται η (συγκεκριμένη) ενημέρωση...

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οποίος παραγγείλει bar clamps ας εχει στο μυαλο του και αυτο το κόλπο...

http://youtu.be/p1wNP7N_HW8

Επειδή ο τύπος λέει πολλα...συνοψίζω...
Διαφορετικά μήκη σωλήνα ενωμένα με μουφες ετσι ώστε ο κάθε σφυκτηρες με την προσθήκη/αφαίρεση κάποιου σωλήνα να εχει μεταβλητό μήκος...άρα ποιο πολλές χρήσεις με τον ίδιο σφηκτηρα...

δείτε και αυτά εδώ

http://www.aliexpress.com/item/Pipe-Clamp-Fixture-1-2-15MM-Hand-Tools-For-Woodworking-Household-Woodworking-Clips-Common-Type/2007005273.html

Μας πεθαίνουν αυτά τα μεταφορικά...ειναι βαρύ να πληρώνεις 2 + φορές την αξία του προϊόντος μόνο στα μεταφορικά...κρίμα...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Με 15 ευρώ επιπλέων, δηλαδή 147 ευρώ (με τα μεταφορικά για Ελλάδα) αντί 132 ευρώ παίρνεις το ίδιο Set
με μόνη διαφορά ότι έχει μπαταρίες 1x2Ah και 1x4Ah αντί 2x1.5Ah.
Αρκετά πιο συμφέρον εάν σκεφτείς ότι η μπαταρία 4Ah έχει πάνω από 52 ευρώ στο Amazon.de και στην Ελλάδα γύρω στα 100 Ευρώ !!!.
=> Amazon.de :Bosch GSR 10,8-2-LI Bohrschrauber Akku 1 x 2,0 Ah + 1 x 4,0 Ah + 39-tlg

Υπαρχει το ιδιο πακετο στο eshop μεχρι 31-1-2015 στα 149 χωρις ομως τα τρυπανια. Εχει γραφτει και παλιοτερα.

Γεια σας και πάλι! Για παλμικό κατσαβίδι 10,8V της bosch ποιο προτείνετε GSR ή το GDR?
Το σεγακι GSA και το GRO ποια η γνώμη σας?
Θέλω σιγά σιγά να πάρω καποια μπαταρίας και θέλω να είναι της ιδιας σειράς για τις μπαταρίες.. να πάρω δηλαδη ένα σετ σαν αυτό που προτείνετε και τα υπόλοιπα σιγα σιγά μονο το σώμα..
Επίσης εχω στο μυαλό μου να παρω κάποια στιγμή και το makita DHR202Z

Καλως τον!

Αρχικα να πουμε οτι μονο το Bosch GDR ειναι παλμικο κατσαβιδι (χρησιμοποιει δηλαδη περιστροφικο μηχανισμο κρουσης για βιδωμα -οχι για τρυπημα).
Το Βosch GSR απο την αλλη, ειναι ενα ισχυροτατο μικρο δραπανοκατσαβιδο με ροπη 30Νm με πολυ περισσοτερες χρησεις απο το παραπανω GDR που χρησιμοποιειται σχεδον αποκλειστικα για βιδωμα εχοντας ροπη μεγαλυτερη των 100Νm.
Aν ηταν να επελεγα ενα απο τα δυο παραπανω, σαφως θα προτιμουσα το χρησιμοτατο και γενικης χρησης GSR.

Aναφορικα με το σεγακι Bosch GSA θα ελεγα οτι ειναι η καλυτερη αγορα για 10βολτη σεγα μπαταριας (εξαιρω την μαρκα Milwakee που δυστυχως δεν βρισκεται ευκολα στην Ευρωπη).
Ενω εχω το πρασινο σεγακι μπαταριας της bosch GST, αναγκαστικα και αγορασα και το GSA καθως η διαφορα στην ισχυ τους ειναι σημαντικοτατη.
Συν το εξ'ισου σημαντικο γεγονος οτι πλεον στην μπλε σειρα δεκαβολτων της bosch μπορεις να χρησιμοποιεις την μπαταρια των 4Αh, η οποια ειναι απαραιτητη σε ενεργοβορα εργαλεια οπως το σεγακι και το δισκοπριονο μπαταριας.

Το 10βολτο ροταρυ πολυεργαλειο μπαταριας Bosch GRO δεν εχει αντιπαλο στην ισχυ. Ομως υπαρχουν εναλλακτικες για εναν ερασιτεχνη που περιλαμβανουν και το αντιστοιχο πολυεργαλειο της parkside.

Γενικοτερα θα ελεγα οτι ειναι πολυ σωστη η ιδεα σου να αγορασεις ενα πληρες σετ με μπαταριες/φορτιστη (πχ. bosch GSR 10v) και σιγα σιγα να χτισεις την ισχυρη και αξιοπιστη μπλε σειρα των 10βολτων της bosch.

Τωρα, για το 18βολτο κρουστικο της μακιτα (η το αντιστοιχο 18βολτο bosch) νομιζω οτι παμε ψηλα σε τιμη εργαλειων και μπαταριων και δεν ξερω ποσο χρησιμα ειναι αυτα τα πολυ ισχυρα εργαλεια για εναν ερασιτεχνη.
Αν και εχω σκεφτει αρκετες φορες να προχωρησω σε 18 βολτα εργαλεια γενικοτερα, παντοτε εχω φρεναρει την τελευταια στιγμη γιατι πρωτον κανω ολες μου τις δουλειες ΑΝΕΤΑ με τα 10βολτα και δευτερον,
εαν ποτε χρειαστω σουπερ ισχυ, εχω τα φτηνα και δυνατα εργαλεια ρευματος. Εαν χρειαστω σουπερ ισχυ, πιθανοτατα ακομα και τα 18βολτα μπορει να κολωσουν (πχ. τρυπημα διπλου τοιχου με 30+εκ. τρυπανι).

Αν θες δυνατο και αξιοπιστο κρουστικο μπαταριας, δες το 10βολτο bosch GSB. Noμιζω οτι ο ερασιτεχνης δεν θα χρειαστει τιποτα παρπαπανω απο αυτο.
Ακομα υπαρχει και το δυνατο 14βολτο κρουστικο SDS UNEO της πρασινης σειρας με ενσωματωμενη μπαταρια.
Εγω εχω το Βosch UNEO το δεκαβολτο, λογω μπαταριας, επειδη εχω ολη την πρασινη σειρα 10βολτων της bosch. Tρυπαει βιομηχανικο μπετον με ιδιαιτερη ανεση, πολυ καλο!

Αντε καλη επιλογη. Παντως με την 10βολτη μπλε σειρα της Bosch νομιζω οτι κανεις την καλυτερη κινηση για γερα και αξιοπιστα εργαλεια μπαταριας.

Συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανάλυση του θέματος των εργαλείων μπαταρίας.
Έλυσες πολλές απορίες δικές μου και, είμαι βέβαιος, πολλών συμφορουμιτών, που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τα θέματα αυτά.

Keep on ... sharing experiences and ... teaching ...

Πληρεστατος για ακομη μια φορα!

Να συμπληρωσω κατι ομως.
Μια γκαμα για να ειναι ολοκληρωμενη δεν γινεται να περιεχει μονο εργαλεια της μικρης κατηγοριας, βλεπε 10,8 βολτ.

Ειναι 100% βεβαιο πως θα χρειαστεις περισσοτερη δυναμη στα μαστορεματα σου και ειδικα σε αυτα που περιλαμβανουν βιδωμα σε ξυλο μεγαλητερης διαμετρου και μηκους και τρυπημα σε μπετον και αλλα σκληρα υλικα.
Εκει μονο ενα 18αρι θα τα βγαλει περα.

Εγω εχω 3 εργαλεια της σειρας 18V XRP nano lithium της Dewalt και θεωρω πως ειμαι καλα.
Ειδικα το κρουστικο της πεταει ακομη και με ποτηροκορωνα σε δομικα υλικα!
Βεβαια το δισκοπριονο θα ηθελε λιγη ισχυ ακομη παρολο που ειναι 18 Volt!!!
Σκεψου ενα δισκοπριονο στα 10,8.

Φανταζομαι συμφωνειτε.

To συγκεκριμένο Makita ειναι πνευματικο πιστολέτο (σκαπτικο) και όχι απλό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο. Αν δεν κάνω λάθος... Το χρειάζεσαι και για σκάψιμο? Αν όχι (εγώ θα έπαιρνα ΜΟΝΟ ρεύματος για σκαπτικο) τότε υπάρχουν ελαφρύτερα (όχι αναγκαία και φτηνότερα) 18V στην Makita που σου λύνουν τα χέρια. με 4Α.

Γεια σας και πάλι! Για παλμικό κατσαβίδι 10,8V της bosch ποιο προτείνετε GSR ή το GDR?
Το σεγακι GSA και το GRO ποια η γνώμη σας?
Θέλω σιγά σιγά να πάρω καποια μπαταρίας και θέλω να είναι της ιδιας σειράς για τις μπαταρίες.. να πάρω δηλαδη ένα σετ σαν αυτό που προτείνετε και τα υπόλοιπα σιγα σιγά μονο το σώμα..
Επίσης εχω στο μυαλό μου να παρω κάποια στιγμή και το makita DHR202Z

Τα Παλμικά χρησιμοποιούν την κρούση για βίδωμα/ξεβίδωμα ενώ τα Κρουστικά δραπανοκατσάβιδα χρησιμοποιούν την κρούση για τρύπημα και τα δραπανοκατσάβιδα δεν έχουν κρουστική λειτουργία.

Τα Παλμικά είναι κατάλληλα για βίδωμα/ξεβίδωμα, βίδες/μπουλόνια/στριφώνια κλπ.
Τα κρουστικά δραπανοκατσάβιδα είναι κατάλληλα για τρύπημα σε τοιχοποιία/μπετόν/πέτρα κλπ πέραν σε ξύλο/μέταλλο.
Τα δραπανοκατσάβιδα είναι κατάλληλα για τρύπημα σε ξύλο/μέταλλο.

Τα Παλμικά μπορούν να τρυπήσουν με τρυπάνια υποδοχής 1/4" εξάγωνο.
Τα Δραπανοκατσάβιδα, κρουστικά και μη, χρησιμοποιούνται και για βίδωμα/ξεβίδωμα αλλά κυρίως σε βίδες αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν Μπουλονόκλειδα για μπουλόνια/στριφώνια κλπ αλλά με περιορισμένο εύρος λειτουργίας δηλαδή πολύ μικρότερης διαμέτρου σε σχέση με τα αντίστοιχα Παλμικά.

Τα Παλμικά ονομάζονται και Μπουλονόκλειδα με κύρια λειτουργία βίδωμα/ξεβίδωμα σε στριφώνια/μπουλόνια/παξιμάδια σε μέταλλο, ξύλο κλπ

Η υποδοχή των Παλμικών είναι 1/4" εξάγωνο, 1/2" τετράγωνο κλπ ή και συνδυασμός αυτών με αποτέλεσμα να παίρνουν εξαρτήματα όπως Power bits κατσαβιδόλαμες ή και καρυδάκια.

Πλεονεκτήματα Παλμικών :

• Μεγάλη ροπή στρέψης, π.χ. τα 10,8βολτα έχουν 90Nm + έως 100Nm+ ενώ τα αντίστοιχα δραπανοκατσάβιδα έχουν μέχρι 30Nm+
• Αποτέλεσμα της παραπάνω ροπής είναι όχι μόνο βιδώμα/σφίξιμο μεγάλης διαμέτρου βιδών/μπουλονιών κλπ αλλά και μεγάλου μήκους χωρίς προτρύπημα.
• Έχουν μικρό μέγεθος κατά μήκος αφού δεν έχουν τσοκ
• Έχουν μεγάλη ταχύτητα περιστροφής, πάνω από 2500 στροφές/λεπτό με αποτέλεσμα πιο γρήγορο βίδωμα/ξεβίδωμα και λόγο ροπής πιο άνετο.
• Δεν μας γυρνάει το εργαλείο ανάποδα κατά το βίδωμα/ξεβίδωμα γιατί η ροπή εφαρμόζεται σταδιακά κατά βήματα (κρούσεις).
• Γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων διάτρησης/κατσαβιδόλαμων κλπ λόγο απουσίας τσοκ

Μειονεκτήματα Παλμικών :

• Είναι πιο ακριβά
• Λόγο απουσίας τσοκ δεν παίρνουν τα κοινά κυλινδρικά τρυπάνια/εξαρτήματα
• Τα εξαρτήματα λόγο απουσίας τσοκ «παίζουν/κουνιούνταιι» στην υποδοχή σε σχέση με τα δραπανοκατσάβιδα που το τσοκ τα κρατάει ακίνητα.
• Δεν έχουν βαθμίδες ροπής για ελεγχόμενο βίδωμα σε ξύλο αλλά στην καλύτερη περίπτωση δύο ή τρείς σκάλες/ταχύτητες.
• Θέλουν προσοχή κατά το βίδωμα/σφίξιμο ιδίως αυτά με μία ταχύτητα γιατί η μεγάλη ροπή μπορεί να σπάσει/καταστρέψει την βίδα ή και το εξάρτημα/κατσαβιδόλαμα.

Τα 10.8v Bosch Professional έχουν μικρές διαστάσεις και βάρος

Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο, GSB 10,8-2-LI Professional
  • Μέγιστη Ροπή 30Nm
  • Μέγιστη Διάμετρος Βιδών 7mm, Ξύλο 19 mm, Χάλυβας 10 mm, Τοιχοποιία 10mm
  • Βάρος με μπαταρία 1 kg

Δραπανοκατσάβιδο, GSR 10,8-2-LI Professional
  • Μέγιστη Ροπή 30Nm
  • Μέγιστη Διάμετρος Βιδών 7mm, Ξύλο 19 mm, Χάλυβας 10 mm
  • Βάρος με μπαταρία 0,95 kg

Κατσαβίδι, GSR 10,8-LI Professional
  • Μέγιστη Ροπή 30Nm
  • Μέγιστη Διάμετρος Βιδών 7mm, Ξύλο 19 mm, Χάλυβας 10 mm
  • Βάρος με μπαταρία 0,8 kg

Παλμικό Κατσαβίδι, GDR 10,8-LI Professional, 105Nm, Διάμετρος βιδών M4–M12, Βάρος με μπαταρία 1,0 kg
  • Μέγιστη Ροπή 105Nm
  • Διάμετρος βιδών M4–M12
  • Βάρος με μπαταρία 1 kg

GSB 10,8-2-LI Professional...................................GSR 10,8-2-LI Professional

gsb10-8-2-liprofessional-104036.jpg
gsr10-8-2-liprofessional-114897.jpg

GSR 10,8-LI Professional......................................GDR 10,8-LI Professional

gsr10-8-liprofessional-114898.jpg
gdr10-8-liprofessional-114903.jpg

Όλες οι σειρές, 10,8V/14,4V/18v/36v Μοιράζονται αντίστοιχα τις ίδιες μπαταρίες.

Στα 10,8v η μπαταρία 2Ah είναι η ιδανική για τα περισσότερα.

Για τα υπόλοιπα όπως

• Δισκοπρίονο GKS 10,8 V-LI Professiona Βάθος κοπής (90°) 26,5 mm, Βάρος με μπαταρία 1,4 kg
  • Σέγα GST 10,8 V-LI Professional, Βάθος κοπής σε ξύλο 70 mm, Βάθος κοπής σε αλουμίνιο 3 mm, Βάρος με μπαταρία 1,5 kg

η ιδανική μπαταρία είναι η 4Ah.

gst10-8v-liprofessional.jpggks10-8v-liprofessional.jpg

Οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές όσον αφορά τα 10,8v, ακόμα και σε μερικά 18V.

Ενδεικτικά αναφέρω :

1. Δραπανοκατσάβιδο GSR 18V-li με 67Nm solo είχε μέχρι πρότινος 75ευρώ τώρα 90 ευρώ
    Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο GSΒ 18V-li με 67Nm solo έχει τιμή 99 ευρώ
    Μπαταρία 18V4Ah 67 ευρώ
    Μπαταρία 18V1.5Ah 22 ευρώ
    Φορτιστής 18v 1820 36 ευρώ

Και όταν μιλάμε για τιμές κυρίως μιλάμε για τις τιμές των προσφορών που κυρίως υπάρχουν στο Amazon.de είτε σε μεμονωμένα εργαλεία είτε σε Set (Αγοράζουμε βέβαια μετά από έρευνα εύρεσης χαμηλότερης τιμής είτε από Ελλάδα είτε εκτός).

Αναρτήσεις, όπως αυτές της παρούσας σελίδας, αναδεικνύουν (και αποδεικνύουν) την καλώς εννοούμενη αξία ενός forum και, πολύ περισσότερο, του δικού μας AVClub.

για πειτε ρε παιδια, πως το ζηταμε αυτο εδω στην Ελλαδα?

gutter-adze-long.jpg

mueller-dechsel5b.jpg