Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ποιος φακος τραβαει τοσα πολλα αμπερ που χρειαζεται αλλαγη καλωδιων σε ενα πολυμετρο που μετρα ενταση DC εως 20Α?!
Φίλε Μιχάλη κάπου εδώ μέσα το είχε πάρει το μάτι μου γι αυτό ρωτάω. Μάλλον δεν κατάλαβα καλά φαίνεται Σορρυ

Για καλο και για κακο, ας κανουμε μια ερωτηση στο νημα με τους φακους, ποτε δεν ξερεις..:))

Υπαρχουν μπαταριες λιθιου που ειναι χαρακτηρισμενες με 20Α discharge rate http://budgetlightforum.com/node/34736

H μπλέ επαγγελματική σειρά υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μη έναντι της πράσινης ερασιτεχνικής και λόγο προσφορών και ζήτησης είναι σε πολλά εργαλεία και πιο φτηνή σε σχέση με την πράσινη (π.χ. τα μπλέ 10,8ολτα από Amazon.de).

Πριν αγοράσεις ένα εργαλείο καλό είναι να διαβάζεις τα χαρακτηριστικά του (ροπή, ικανότητα διάτρησης κλπ) να δεις εάν καλύπτουν τις τωρινές ή/και τις μελλοντικές σου ανάγκες και μετά να κάνεις έρευνα εύρεσης καλύτερης τιμής, δηλαδή επιλέγουμε εργαλείο βάση χαρακτηριστικών.

Απο χτες εχω πονοκεφαλιασει να διαβαζω . Νομιζω βρηκα ενα δικο σου post που αναλυει τις διαφορες GSR, GDR, GSB της bosch. Μιας και η πρωτη σιγουρη αγορα θα ειναι δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. Για σεγα και δισκο μπορει να στραφω και σε ρευματος. Σιγουρα δεν θελω μονο για βιδες και σιγουρα θελω να εχει τσοκ για να παιρνει κανονικα τρυπανια μιας και η δουλεια θα ειναι πιο πολυ για τρύπημα ξυλου. Καλη η κρουστικη δυνατοτητα, αλλα δεν ειναι προτεραιοτητα. Υποθετω οτι αυτο που θελω ειναι καποιο GSR , αλλα με μπερδευει οτι εχει δυο. Ενα GSR κι ενα GSR V-EC , που εχουν διαφορετικη ροπη, αλλα το V-EC λεει οτι τρυπαει μεγαλυτερη διαμετρο σε ξυλο.

το V-EC είναι brushless , δηλαδή χωρίς καρβουνάκια , καλύτερη απόδοση , λιγότερη υπερθέρμανση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Από τα παραπάνω που αναφέρεις το GSB είναι το κρουστικό δράπανο, τα άλλα δύο είναι απλά χωρίς κρούση . Καλύτερα όμως να σου απαντήσουν τα παιδιά που έχουν Bosch , μιας και προσωπικά δουλεύω μόνο dewalt.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα 20Α με καλύπτουν για την χρήση που το θέλω οπότε είναι οκ.

Τώρα για χρήματα στην παρούσα περίπτωση δεν θα ήθελα να χαλάσω πολλά οπότε κάτι κοντά στα 20 με 30 θα ήταν μια χαρά.

Για να μετρήσω τα Α που καταναλώνει ο φακός είδα ότι προτείνεται να αλλάξουμε τα καλώδια του πολύμετρου με άλλα πιο κοντά και χοντρά, πια είναι κατάλληλα γι αυτό;

τα 10A σε καλυπτουν..εκτος και αν σε μερικα χρονια θα τα φαμε και αυτα...τωρα παιζουμε στα 5 αμπερ ανετα.

για αυτο που λεει ο Χιωτης με τα καλωδια, δεν ξερω...ΛΟΓΙΚΑ αν ειναι καλο το πολυμετρο θα πρεπει να το εχουν προβλεψει και αυτο.
Αγορασε το πολυμετρο και δες το θεμα των καλωδιων μετα.
Τα φτιαχνεις και μονος σου με μπανανες και καλωδιο των 2-3 χιλιοστων.
ή αγοαραζεις νεα μετα...
αυτο που ειναι βολικο ειναι να παρεις καλωδια που παιρνουν βιδωτο κροκοδειλακι...μου τα πουλησαν χωρις να το ξερω και ΣΩΘΗΚΑ!

Αν σκεφτεσαι η αγοα να σε καλυψει σε βαθος χρονου που θα κανεις πιο συνθετες μετρησεις, σκεψου για 3ο δεκαδικο ακριβειας οπωσδηποτε, και συνδεση με υπολογιστη

τα 10A σε καλυπτουν..εκτος και αν σε μερικα χρονια θα τα φαμε και αυτα...τωρα παιζουμε στα 5 αμπερ ανετα.

για αυτο που λεει ο Χιωτης με τα καλωδια, δεν ξερω...ΛΟΓΙΚΑ αν ειναι καλο το πολυμετρο θα πρεπει να το εχουν προβλεψει και αυτο.
Αγορασε το πολυμετρο και δες το θεμα των καλωδιων μετα.
Τα φτιαχνεις και μονος σου με μπανανες και καλωδιο των 2-3 χιλιοστων.
ή αγοαραζεις νεα μετα...
αυτο που ειναι βολικο ειναι να παρεις καλωδια που παιρνουν βιδωτο κροκοδειλακι...μου τα πουλησαν χωρις να το ξερω και ΣΩΘΗΚΑ!

Αν σκεφτεσαι η αγοα να σε καλυψει σε βαθος χρονου που θα κανεις πιο συνθετες μετρησεις, σκεψου για 3ο δεκαδικο ακριβειας οπωσδηποτε, και συνδεση με υπολογιστη

Κάποια πρόταση για τέτοιο Κώστα; Τώρα κοιτάω για τα VC97 κ' VC99 που μου πρότεινε ένας φίλος το θέμα όμως είναι ότι ενώ φαίνονται να είναι οκ και με το παραπάνω έχουν βγει σε τόσες πολλές κόπιες που δεν ξέρω εάν αξίζει ο κόπος να ασχοληθείς μαζί τους.

Για καλώδια ευνοείς κάτι τέτοιο; http://www.ebay.com/itm/191440759292?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

προτασεις δεν εχω...

τα καλωδια αυτα δεν θα τα εμπιστευουν. δεν μου φαινονται αρκετα χονδρα, και δεν ξερω ποσο καλη εφαρμογη κανουν τα βυσματα.
Το δικο μου εχει βιδωτα κροκοδειλακια στους ακροδεκτες. τα πηρα απο μαγαζι ηλεκτρονικων

Απο χτες εχω πονοκεφαλιασει να διαβαζω . Νομιζω βρηκα ενα δικο σου post που αναλυει τις διαφορες GSR, GDR, GSB της bosch. Μιας και η πρωτη σιγουρη αγορα θα ειναι δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. Για σεγα και δισκο μπορει να στραφω και σε ρευματος. Σιγουρα δεν θελω μονο για βιδες και σιγουρα θελω να εχει τσοκ για να παιρνει κανονικα τρυπανια μιας και η δουλεια θα ειναι πιο πολυ για τρύπημα ξυλου. Καλη η κρουστικη δυνατοτητα, αλλα δεν ειναι προτεραιοτητα. Υποθετω οτι αυτο που θελω ειναι καποιο GSR , αλλα με μπερδευει οτι εχει δυο. Ενα GSR κι ενα GSR V-EC , που εχουν διαφορετικη ροπη, αλλα το V-EC λεει οτι τρυπαει μεγαλυτερη διαμετρο σε ξυλο.

Η διαφορα των 2 GSR ειναι το brushless motor με τα πλεονεκτηματα που αναφερει ο Βαγγελης παραπανω.
Ναι ειναι ισχυροτερο το V-EC αλλα εχει την διπλασια τιμη. Στο αμαζον γερμανιας το ενα κανει 55 ευρω το αλλο 120. Moνο σωμα.

Δυστυχως δεν το εχω το V-EC για να πιστοποιησω ποση πραγματικα μεγαλυτερη δυνατοτητα διατρησης σε ξυλο εχει σε σχεση με το απλο.

Η διαφορα των 2 GSR ειναι το brushless motor με τα πλεονεκτηματα που αναφερει ο Βαγγελης παραπανω.
Ναι ειναι ισχυροτερο το V-EC αλλα εχει την διπλασια τιμη. Στο αμαζον γερμανιας το ενα κανει 55 ευρω το αλλο 120. Moνο σωμα.

Δυστυχως δεν το εχω το V-EC για να πιστοποιησω ποση πραγματικα μεγαλυτερη δυνατοτητα διατρησης σε ξυλο εχει σε σχεση με το απλο.

Είναι υπερτιμημένο το GSR 10,8V EC και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το GSR 18V EC έχει 89 ευρώ μόνο σώμα ...

Καιρος να παμε στα 18βολτα μπλε bosch μου φαινεται...:))

Kαλα τα Brushless αλλα για μας τους ερασιτεχνες μου φαινεται οτι θα αρχισουμε να τα αγοραζουμε οταν γινουν η νορμα της αγορας, δηλαδη οταν αρχισουν τα non-brushless να αποσυρονται. Σε 3-5 χρονια απ'οτι προβλεπω.
Οπως εγινε με τις μπαταριες καδμιου που αντικατασταθηκαν πλεον σχεδον οριστικα απο τις λιθιου.

Καιρος να παμε στα 18βολτα μπλε bosch μου φαινεται...:))

Kαλα τα Brushless αλλα για μας τους ερασιτεχνες μου φαινεται οτι θα αρχισουμε να τα αγοραζουμε οταν γινουν η νορμα της αγορας, δηλαδη οταν αρχισουν τα non-brushless να αποσυρονται. Σε 3-5 χρονια απ'οτι προβλεπω.
Οπως εγινε με τις μπαταριες καδμιου που αντικατασταθηκαν πλεον σχεδον οριστικα απο τις λιθιου.

Πιο γρήγορα θα αποσυρθούνε είναι η δική μου πρόβλεψη.

Εγώ πάντως τσίμπησα ένα GSR 18V EC με 89 ευρώ ... :>)

Πιο γρήγορα θα αποσυρθούνε είναι η δική μου πρόβλεψη.

Εγώ πάντως τσίμπησα ένα GSR 18V EC με 89 ευρώ ... :>)

Kαλοριζικο, πραγματικα τιμη τεφαρικι στα 89 ευρω!!
Τσιμπισα και γω τον 10βολτο λαμαρινοκοφτη της Bosch. Η διαφορα τιμης του συγκεκριμενου εργαλειου στο αμαζον γερμανιας ηταν χαωδης με οποιοδηποτε αλλο μαγαζι.

Το πηρα χτες στα 229 ευρω, και σημερα το πηγε 274!!!
http://www.amazon.de/gp/product/B0035PYRVA?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Τσιμπισα και γω τον 10βολτο λαμαρινοκοφτη της Bosch. Η διαφορα τιμης του συγκεκριμενου εργαλειου στο αμαζον γερμανιας ηταν χαωδης με οποιοδηποτε αλλο μαγαζι.

http://www.amazon.de/gp/product/B0035PYRVA?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Υπάρχουν ακόμα τεμάχια με τιμή 225 αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα ...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλοδούλευτος Μιχάλη... Μεγειές...

(Μωρέ, ποιός έλεγε προχθές οτι το λυγουρεύεται αλλά δεν θα το πάρει γιατί τα λεφτά είναι πολλά και δεν κόβει πολύ συχνά λαμαρίνες.... :chinscratch::chinscratch::chinscratch:
Ένας διαχειριστής ήταν αλλά δεν μπορώ να θυνηθώ ποιός) :flipout:

πως να το αρνηθω, scripta manent...:)))

Ευχαριστω φιλε Μπαμπη, οντως τα λεφτα ηταν αρκετα αλλα για φαντασου να μου τυχει κανα προτζεκτακι με λαμαρινες και να μην εχω εργαλειο! ( :flipout: )

πως να το αρνηθω, scripta manent...:)))

Ευχαριστω φιλε Μπαμπη, οντως τα λεφτα ηταν αρκετα αλλα για φαντασου να μου τυχει κανα προτζεκτακι με λαμαρινες και να μην εχω εργαλειο! ( :flipout: )

Παρασύρεσαι Μιχάλη και αισθάνομαι τύψεις ... ... και παρασύρομαι και εγώ ... και ... ...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ελα ντε; Αυτό που το πας;
Κι εγώ σου λέω οτι θα σου τύχει, κι αν δεν σοτ τύχει θα το ανακαλύψεις... Έστω κι αν πρόκειται ν´ ανοίξεις κονσέρβα. :grinning-smiley-043
Εμένα η κυρία μου σήμερα μου έδωσε ν´ ανοίξω μια μαρμελάδα που ήταν σφιχτή και δεν μπορούσε κι εγώ, ούτε καν δοκίμασα με το χέρι, πήγα και πήρα το φιλτρόκλειδο για να το ανοίξω.
Ο καλύτερος μάστορας που έχω δει στη ζωή μου, ήμουν πιτσιρικάς, κι έκανε παπάδες κυριολεκτικά, όλα κι όλα τα εργαλεία που είχε ήταν ένα σκεπάρνι ένα ροκάνι ένα πριόνι κι ένα μολύβι στ´ αυτί.
Τι να λέμε τώρα; Αρρωστάκια είμαστε.

Ο καλύτερος μάστορας που έχω δει στη ζωή μου, ήμουν πιτσιρικάς, κι έκανε παπάδες κυριολεκτικά, όλα κι όλα τα εργαλεία που είχε ήταν ένα σκεπάρνι ένα ροκάνι ένα πριόνι κι ένα μολύβι στ´ αυτί.

Και εγώ έναν τέτοιο θυμάμαι Μπάμπη.... τα εργαλεία σε μια πάνινη σακούλα στην σχάρα ενός ποδηλάτου Bismarck !!!!

Μιχαλη δεν παιζεσαι!!!!

Απο ολη την σειρα ομωςδεν ξερω αν εχεις ενα πολυ χρησιμο γκατζετ!!!!
Μαντευεις ποιο???
Εγω το σκεφτομαι αντο βρουμε σε καλη τιμη να το παρω.

χαχαχα ολα τα εργαλεια της σειρας, χρησιμα gadgets τα βλεπω Κυριακο....ειδικα το σκουπακι, τα φακουδακια (2 φακους εχει η σειρα) και το λαμαρινοψαλιδο!!

Μου διαφευγει κατι? Mη μου πεις τη θηκη ζωνης για τα δραπανακια η τα L-Boxx/mini L-Boxx, υπαρχουν.. :))))