Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποια ειναι η καλη περιπτωση? Τα εξαρτηματα του ρουτερ που ανεκαλυψε ο Μπαμπης για να φτιαχνουμε ψωμιερες?

Σε βρίσκω λίγο πικρόχολο Μάϊκ... Μακάρι να το ανακάλυπτα εγώ το εργαλείο, δυστυχώς δεν έχω τόση φαντασία.
Και δεν είναι για ψωμιέρες, ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο για ψωμιέρες. Με το συγκεκριμένο εργαλείο, κι αν πιάνει και το χέρι σου, μπορεί πχ να φτιάξεις ένα εξαιρετικό σεκρετέρ.

Τι πικροχολος? Οταν ειδα το βιντεο πεθανα στα γελια, νομιζα οτι εκανες πλακα στον Κυριακο με την ψωμιερα :))))

Mετα βλεπω το σχολιο του Βλαση και λεω οτι και αυτος πλακα κανει!! Αλλα ειπα να τον ρωτησω για να σιγουρευτω :))

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για οργανωθείτε λίγο να κάνουμε καμιά σωστή παραγγελία...
όσο καλό κι αν είναι το εργαλείο (..ακούς Κυριάκο με τα κιτρινάκια σου; :smile:) αν δεν έχει το "σωστο" εξάρτημα είναι μισό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπαμπη ποσο δικιο εχεις!
Ποσο καιρο το λεω ομως?????????????????????????????

Ναι σωστα, αλλα το μονο trimmer που ξερω οτι εχει ρυθμιζομενες στροφες ειναι το bosch και ειναι πανακριβο. Και δεν βλεπω ιδιαιτερο λογο να εχει ρυθμιστη ενα trimmer.
Απο την αλλη γιατι να βαλεις μεγαλα bits σε trimmer. To εργαλειο δεν ειναι για ζορια διοτι δεν ειναι kαθαροαιμο ρουτερ, ειναι εργαλειο συγκεκριμενου σκοπου -trimming (κουρευτικο περιθωριων).
Εγω το θελω για ακριβως αυτο τον σκοπο και για αυλακωσεις σε μαλακο ξυλο.
Νομιζω και το makita εχει ρυθμιζομενες στροφες. Επειδη εγω θελω ενα για να κοβω τα περιθωρια απο μουσικα οργανα, δεν θα ηθελα να γυρναει το κοπτικο στις 35.000 πανω σε ξυλο 2mm. Εμενα με βλεπω για το makita χωρις εξτρα βασεις, κοντα στα 130 . Παιρνει και 8mm και 1/4 και 3/8 collet και ειναι 700watt.

Αν κατάλαβα το κουρευτικο περιθωρίων είναι για ελαφριές εργασίες με μικρά bits ενώ το ρούτερ είναι πιό μεγάλο και παίρνει μεγαλύτερα bits για πιό δύσκολες εργασίες. Σωστά;;;;

Σωστά.
Το κουρευτικο στην ουσία είναι ένα εργαλείο που κόβει ότι περισσεύει όταν τοποθετείς ένα καπάκι πχ σε ένα κουτί και θες να φέρεις το καπάκι στα μέτρα του κουτιού με μπιτ με ρουλεμάν.

Πριν λιγο καιρο, καποιος εψαχνε λαμπες ρετρο. Βρηκα ενα λινκ απο ενα αξιοπιστο κινεζικο μαγαζι με δωρεαν μεταφορικα.

http://www.banggood.com/buy/Retro-bulb.html

ST64(3).jpg

Ε ναι, ενταξει, δεν ειναι για χορταση, ειναι για εφφε. Και πολυ εντυπωσιακο μαλιστα!

Δις

Τις είχα πάρει απο ελληνικό eshop όχι πολύ ακριβότερα. Και χωρίς να το έχω μετρήσει κάτι μου λέει ότι είναι λιγότερα από 40watt που λένε.

Σωστά.
Το κουρευτικο στην ουσία είναι ένα εργαλείο που κόβει ότι περισσεύει όταν τοποθετείς ένα καπάκι πχ σε ένα κουτί και θες να φέρεις το καπάκι στα μέτρα του κουτιού με μπιτ με ρουλεμάν.

Ευχαριστώ Κυριάκο...!!!

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα προσπάθησα να "κόψω" με το ρουτερ και το δακτυλιο αντιγραφής. Διαπίστωσα ότι το τελικό οφελιμο μήκος της φρεζας που περισσεύει είναι μηδαμινό. Υπάρχουν φρεζρς ή κονδύλια 8 mm για ρουτερ αλλά με μεγαλύτερο μήκος;;

Τι μηκος εχει το δικο σου; To μακρυτερο σε 8mm που εχω δει ειναι 25mm (μια ιντσα). Οποτε μπορεις το μεγιστο να επεξεργαστεις κομματι 5cm , αν το γυρισεις και απο την αναποδη. Εχω δει να το κανουν σε σωμα ηλεκτρικης κιθαρας.

Τι μηκος εχει το δικο σου; To μακρυτερο σε 8mm που εχω δει ειναι 25mm (μια ιντσα). Οποτε μπορεις το μεγιστο να επεξεργαστεις κομματι 5cm , αν το γυρισεις και απο την αναποδη. Εχω δει να το κανουν σε σωμα ηλεκτρικης κιθαρας.
Τόσο ακριβώς. Τι χρησημευει τότε ο δαχτυλιος αντιγραφής; αφήνει μόνο 1-2 χιλιοστά. Δεν βυθίζεται περισσότερο γιατί μετά βρίσκει πάνω του το τσοκ. Μήπως σπιράλ κοπτικο θα ήταν μακρύτερο;

Ο δακτυλιος αντιγραφης ειναι για αυτο που λεει το ονομα του. Αντιγραφη. Τι παχος ξυλο θες να αντιγραψεις; Δεν μπορεις να γυρισεις το ξυλο απο την αλλη;

Ο δακτυλιος αντιγραφης ειναι για αυτο που λεει το ονομα του. Αντιγραφη. Τι παχος ξυλο θες να αντιγραψεις; Δεν μπορεις να γυρισεις το ξυλο απο την αλλη;
Το πάχος που μπορώ να κόψω είναι 2 χιλιοστά.... Αυτό δεν είναι αντιγραφή. Χάιδεμα είναι...