Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Bρε μηπως υποσυνειδητα χρησιμοποιησα λεξη που ταιριαζει? Διοτι το το εν λογω στηριγμα wolfcraft...πραγματικα ισταται, η δουλεια του ειναι να 'ισταται' και γερα μαλιστα :))

Nαι με βαρυ ξυλινο καβαλετο κανω την δουλεια μου το οποιο πρεπει να το μεταφερω σε καθε σημειο που κοβω... απο το υπογειο, στον κηπο μεχρι την ταρατσα, και ενδιαμεσα, οπου υπαρχει παγκος η μεταφερομενο παγκακι:)

Τωρα τι λεμε ομως, εχουμε παρει ενα καρο αχρηστες και ακριβες παπαριες, στα 30 ευρω που κοστιζει αυτος ο διποδος ξυλοβαστος θα κολλησουμε? :)))

Αυτό να μου πεις...

Nαι με βαρυ ξυλινο καβαλετο κανω την δουλεια μου το οποιο πρεπει να το μεταφερω σε καθε σημειο που κοβω... απο το υπογειο, στον κηπο μεχρι την ταρατσα, και ενδιαμεσα, οπου υπαρχει παγκος η μεταφερομενο παγκακι:)

Τωρα τι λεμε ομως, εχουμε παρει ενα καρο αχρηστες και ακριβες παπαριες, στα 30 ευρω που κοστιζει αυτος ο διποδος ξυλοβαστος θα κολλησουμε? :)))

Μονο ενα θα παρεις, ή ενα για καθε χωρο/εργαστηριο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Αν και το στατηρας προέρχεται (νομίζω) από το ισταμαι=στέκομαι , έχεις δίκαιο. Όμως το στατηρας χρησιμοποιείται όπως εδω ή εδω ή εδω ή εδω

Αφού πιάσαμε το θέμα, σκέφτηκα να ανατρέξω σε λεξικά και ετυμολογίες, προκειμένου να θυμηθούμε, για λίγο, την (πραγματικά πλούσια) ελληνική γλώσσα.

Ο Μπαμπινιώτης γράφει, στο Λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας:
στατήρας 1. (παλαιοτ.) μονάδα βάρους ίση με 44 οκάδες. 2. (στην αρχαιότητα) (α) μονάδα βάρους, διαφορετική από πόλη σε πόλη (β) νομισματική μονάδα, διαφορετικής αξίας από πόλη σε πόλη.
[ΕΤΥΜ αρχ. στατήρ, -ήρος (του ρ. ί-στη-μι / ί-στα-μαι βλ. λ.) + καταλ. επίθημα -τήρ (πβ. κ. κρα-τήρ). Η λ. συνδυάζεται επίσης με λατ. stator, -oris (προσωνυμία του Ορθωσίου Διός) και με σανσκρ. sthatar "οδηγός άμαξας (δηλ. αυτός που στέκεται όρθιος πάνω στην άμαξα")]

Ανατρέχοντας στην ετυμολογία του ίστημι (ενεργητική φωνή) και ίσταμαι (μέση-παθητική φωνή), διαβάζουμε:
[ΕΤΥΜ. αρχ. ίσταμαι, μέση φωνή του ίστημι θ. στη- sta -στήνω, στέκω", πβ. σανσκρ. a-stha-m "έστησα", ti-sth-ati "στέκεται", λατ. sto "στέκομαι", status "κατάσταση, καθεστώς", γαλλ. j' etais "ήμουν"(αρχ. γαλλ. ester "είμαι όρθιος", λατ. stare του ρ. sto), ..., αγγλ. stay "μένω",, stand "στέκομαι", κ.α. Ομόρρ. στά-σις (-η), στάσ-ιμος, στα-θμός, στά-μνα, στή-λη, στοά, στή-μων, στά-διο(ν), ι-στ-ός, ίσως και σταυρός, -στασία (πβ. επι-στασία), -στημα (πβ. ανά-στημα) κ.α.]

Συμπερασματικά, η λέξη σημαίνει μονάδα βάρους (παλαιότερα) και νομισματική μονάδα (στην αρχαιότητα) και από την ετυμολογία του ρήματος ίστημι/ ίσταμαι, από το οποίο προέρχεται, προκύπτουν έννοιες που περιλαμβάνουν και αυτή της (αγγλικής) λέξης "stand" που χρησιμοποιείται ευρέως στη ...νεοελληνική γλώσσα.

Mακη ειναι σκετη μαγεια η ετυμολογια των Ελληνικων λεξεων. Κριμα που δεν διδασκεται στα σχολεια. Πολυ ενδιαφερον το αποσπασμα που παρεθεσες.

Νεκταριε, ενας στατηρας (δοκιμη λεξη:) ειναι αρκετος μου φαινεται. 3.5 κιλα μεταφερονται ευκολα. Aν και σκεφτομαι να δοκιμασω να το φτιαξω μιας και ειναι εξαιρετικα απλη κατασκευη.

Ιωαννη, καταφερες να δοκιμασεις τα CYL-9? Ειναι οντως universal drills?

2607010546.jpg

Mακη ειναι σκετη μαγεια η ετυμολογια των Ελληνικων λεξεων. Κριμα που δεν διδασκεται στα σχολεια. Πολυ ενδιαφερον το αποσπασμα που παρεθεσες.

Νεκταριε, ενας στατηρας (δοκιμη λεξη:) ειναι αρκετος μου φαινεται. 3.5 κιλα μεταφερονται ευκολα. Aν και σκεφτομαι να δοκιμασω να το φτιαξω μιας και ειναι εξαιρετικα απλη κατασκευη.

2607010546.jpg

Όχι δεν θα το φτιάξεις ο ίδιος θα πας να το αγοράσεις!!!
Και μάλιστα θα πάρεις και ένα σε μένα δώρο!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παγκος μουρατος με δυο μεγγενες και συρταρι, μονο 90 ευρουδακια μαζι με τα μεταφορικα απο amazon.de. Για σσους εχουν περιορισμενο χωρο αλλα και για οσους θελουν εναν δευτερο παγκο.

werkbank_weba02_bild01_gr.jpg

http://www.amazon.de/gp/product/B00E37KRLI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A28726TGKIYHYR

Κατά την γνώμη μου (και μιλάω σαν επαγγελματίας),με το που θα βγει από το κουτί του κάτι πρέπει να κάνετε με την στήριξη,όπως είναι μοιάζει το λιγότερο επικίνδυνος.
Οκ,προορίζεται για ερασιτεχνικές δουλειές,το καταλαβαίνω αλλά η ασφάλεια μας ξεκινάει από τον σωστό πάγκο και εφ' όσον δουλεύουμε συνεχώς με εργαλεία που προκαλούν δονήσεις,κραδασμούς,κλπ. συν το ότι κάποιες δουλειές χρειάζονται ζόρι υπό παράξενες γωνίες η σωστή στήριξη είναι θεμελιώδης.

Το καλύτερο θα ήταν αφού αλφαδιαστεί να πιαστεί κάτω σταθερά (αν και το καλύτερο θα ήταν κάτι ακλόνητο,πάγκο μια φορά παίρνουμε. )

Πολυ σωστος!
Αν και ο παγκος που ζυγιζει 18 κιλα ειναι σχετικα μικρος και για ελαφριες DIY δουλειες, αναφερεται και στην περιγραφη του πωλητη νομιζω, η βελτιωση της στηριξης ειναι κατι που πρεπει να δουμε.

Ο παγκος αυτος ειναι ιδανικος ειτε για δευτερος βοηθητικος οπως ανεφερα παραπανω, ειτε για μικρους χωρους.
Αντι να παρει καποιος τους μικρους παγκους εργασιας τυπου black and decker, αγοραζει με λιγα παραπανω ευρω αυτον που ειναι σαφως ανωτερος σε ολα τα επιπεδα εκτος ισως της φορητοτητας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι δεν θα το φτιάξεις ο ίδιος θα πας να το αγοράσεις!!!
Και μάλιστα θα πάρεις και ένα σε μένα δώρο!

Καλα, το 'θα τον φτιαξω' ο ιδιος ηταν σχημα λογου γιατι δεν προβλεπεται στο επομενο 18μηνο να προβω σε ιδιαιτερες κατασκευες λογω ανωτερας βιας.
Εκτος αν νοικιασω κανα μεγαλυτερο και ισογειο διαμερισμα με κηπο και γκαραζ κοντα στη δουλεια (κατι αντιστοιχο με τον Ασπροπυργο στην Αττικη) και γινει χαμος απο παλετοκατασκευες :))

Τα έχω πολλούς μήνες τώρα, αγορασμένα από έξω γιατί εδώ δεν τα εβρισκα (το μεγάλο σετ εννοώ) και μόνο όταν τα πρωτοπήρα δοκίμασα το 6αρακι. Κάνει για τα πάντα και για πλακάκι. Αν και προσωπικά θα τα κρατήσω μόνο για δομικά υλικά και όχι για ξύλο ή μεταλλάκια (νομίζω δεν είναι και για σίδερο άλλά το είχα δοκιμάσει σε ένα κομματάκι που είχα προφίλ αλουμινίου και το έκοψε ανετα). Αν έχεις άλλα σετ νομίζω οτι είναι πλεονασμός ...αλλά ο πλεονασμός δεν έβλαψε κανέναν...μόνο η πλεονεξία :drummer:

2607010546.jpg

Σε ξύλο, μπετό, τούβλο/τοιχοποιία, αλουμίνιο και για να βιδώσω πλαστικά κολονάκια σε άσφαλτο τα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα Μιχάλη.

Κάνουν και για λεπτά μεταλλικά ελάσματα.

Στην ενεργεί Ομαδική με τρία Μέλη το σετ που παρέθεσες με τα :

[TABLE="width: 410"]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: #D9D9D9, align: right"]1 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: transparent, align: right"]2 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: #D9D9D9, align: right"]3 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: transparent, align: right"]4 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: #D9D9D9, align: right"]5 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: transparent, align: right"]6 [/TD]
[TD="width: 64, bgcolor: #D9D9D9, align: right"]7 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #538DD5, colspan: 8"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: transparent"]Διάμετρος[/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]5 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]5,5 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]6 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]6 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]7 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]8 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]10 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: transparent"]Ωφέλιμο.μήκος[/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]50 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]50 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]60 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]80 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]80 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]80 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]80 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: transparent"]Ολικό μήκος[/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]85 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]85 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]100 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]150 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]150 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent, align: right"]150 [/TD]
[TD="bgcolor: #D9D9D9, align: right"]150 [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

κοστίζει κάτω από 27 ευρώ

Ηρθαν στην κατοχη μου το einhell bt-sm 2050 καθως και ενα δισκοπριονο παγκου FERM(δανεικα και αγυριστα!!!)Επειδη οι δισκοι τους ειναι ταλαιπωρημενοι ηθελα την γνωμη μας για επιλογη δισκου και με ποσα δοντια.Σκεφτομουν http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280001616.τι λετε?Το δισκοπριονο παγκου παιρνει δισκο 220 mm.Αμα χρησιμοποιοουσα του σετ που ειναι 210 γινεται εκτος το οτι θα ειναι λιγο μικροτερος?

H συμβουλη μου ειναι να μεινεις στο μεγεθος του δισκου που απαιτει το καθε εργαλειο.
Στο εργαλειο που παιρνει μεγαλους δισκους, οι μικροτεροι δισκοι θα περιστρεφονται με περισσοτερες στροφες ανα λεπτο οποτε ειναι δυνατον να ξεπερασουν τα ορια τους.
Ο δισκος πρεπει να βρισκεται σε αρμονια με το εργαλειο για σωστο και ασφαλες αποτελεσμα. Διαφορετικα ο κατασκευαστης θα εγραφε οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλης διαμετρου δισκος.
Ιδιαιτερα στο φαλτσοπριονο, αν βαλεις μικροτερο δισκο αλλαζει και η γεωμετρια της κοπης. Τα δοντια των δισκων εχουν συγκεκριμενη γωνια κοπης. Αν βαλεις μικροτερο δισκο αλλαζει η γωνια κοπης.

Μονο καποιος που ειναι ιδιαιτερα εξοικιωμενος με αυτα τα εργαλεια, μπορει να κανει καποιες εξαιρεσεις γνωριζοντας ομως ακριβως τι και γιατι το κανει. Σε δισκοπριονο παγκου η τοποθετηση μικροτερου δισκου ειναι πιο ευπεπτη.

Για τα δοντια που λες, για φαλτσοπριονο ο πατερας μου λεει οτι τα 50-60 δοντια ειναι ιδανικα. Για δισκοπριονο παγκου, λεω οτι τα 40 δοντια ειναι μια χαρα για γενικο κοψιμο και τα 24 δοντια για γρηγορο κοψιμο/σκληρα ξυλα. Μιλαω για δισκους 250μμ.
Συνηθως τα περισσοτερα δοντια κοβουν καθαροτερα αλλα δυσκολευονται και μπορει να καψουν και το ξυλο και να ζορισουν το μοτερ. Τα λιγα δοντια το αντιθετο, κοβουν ευκολοτερα αλλα οχι τοσο καθαρα. Αρα εξαρταται απο το τι και πως θες να κοψεις.

Εγώ να διορθώσω, ότι η ταχύτητα περιστροφής είναι ανεξάρτητη της διαμέτρου του δίσκου. Αλλάζει όμως η εφαπτομενικη ταχύτητα κάτι που συνεπάγεται κ αλλαγή στην ταχύτητα κοπής. Μάλιστα όσο μεγαλώνει η διάμετρος τόσο γρηγορότερα κόβει ο δίσκος. Βέβαια τόσο περισσότερο παραπονείται κ το μοτέρ. Γενικά, ένα αδύναμο εργαλείο δέχεται κ μικρότερο δίσκο, ενώ ένα δυνατό πιο μεγάλο. Πάντως Καλό θα ήταν να μένουμε στις διαστάσεις που ορίζουν οι προδιαγραφές

Εγώ να διορθώσω, ότι η ταχύτητα περιστροφής είναι ανεξάρτητη της διαμέτρου του δίσκου. Αλλάζει όμως η εφαπτομενικη ταχύτητα κάτι που συνεπάγεται κ αλλαγή στην ταχύτητα κοπής. Μάλιστα όσο μεγαλώνει η διάμετρος τόσο γρηγορότερα κόβει ο δίσκος. Βέβαια τόσο περισσότερο παραπονείται κ το μοτέρ. Γενικά, ένα αδύναμο εργαλείο δέχεται κ μικρότερο δίσκο, ενώ ένα δυνατό πιο μεγάλο. Πάντως Καλό θα ήταν να μένουμε στις διαστάσεις που ορίζουν οι προδιαγραφές

Ακριβώς παιδιά.

Με το να χρησιμοποιούμε κάτι άλλο από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής, το χάσιμο της εγγύησης ή ο πρόωρος θάνατος του μηχανήματος είναι το λιγότερο
Φανταστείτε με 5000 στροφές να σπάσει ο δίσκος... Που θα πάνε τα θραύσματα?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Originally Posted by Χιωτης View Post
Παγκος μουρατος με δυο μεγγενες και συρταρι, μονο 90 ευρουδακια μαζι με τα μεταφορικα απο amazon.de. Για σσους εχουν περιορισμενο χωρο αλλα και για οσους θελουν εναν δευτερο παγκο.

http://www.amazon.de/gp/product/B00E...A28726TGKIYHYR

Πολυ καλο!!! Και σε καλη τιμη με τις μεγγενες που διαθετει!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πολυ καλο!!! Και σε καλη τιμη με τις μεγγενες που διαθετει!!!!!!

Ναι, και το ξυλαρακι ειναι δρυς!
Θα σε προσκαλεσω να το συναρμολογησουμε μαζι οταν το παραλαβω, και να το αξιολογησουμε παρεα :)))

Πολυ ευχαριστως!
Παραγγειλες?
Δεν επαιρνες δυο!!!

Και απο διαστασεις ειναι πολυ καλος!
Gesamtmaß (LxBxH): ca. 117 x 47,5 x 83 cm
Και αν ειναι οπως λες και απο Οξυα τοτε το να αγορασεις τα ξυλα να τον κατασκευασεις δεν θα κερδισεις σε τιμη!
Μπραβο!

Μολις ειδα βεβαια πως πωλητης ειναι ο Jago24 στον οποιο το κοστος αποστολης αυξανει για καθε αντικειμενο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μολις ειδα βεβαια πως πωλητης ειναι ο Jago24 στον οποιο το κοστος αποστολης αυξανει για καθε αντικειμενο.

Μιας και μιλάμε για Jago, έχω ένα πρόβλημα που δεν έχει πάρει απάντηση.

Προσπάθησα να ανοίξω λογαριασμό στην ιστοσελίδα τους αλλά όταν έφτασα στο πεδίο "Χώρα" παρατήρησα ότι δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα στις επιλογές του pull down menu. Τους έστειλα μήνυμα, δεν απάντησαν, ξαναέστειλα 2-3 απάντησαν στα Γερμανικά, χωρίς ουσιαστική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα "πως θα ξεπεράσω τη συμπλήρωση του πεδίου".
Η τελευταία τους απάντηση ήταν "πες μας ποιο προιόν θέλεις, για να το προωθήσουμε" !!!

Μετά απ' αυτή την (αντιεπαγγελματική) απάντηση, παράτησα το θέμα ...
Έχει καταφέρει κάποιος να ανοίξει λογαριασμό συμπληρώνοντας το συγκεκριμένο πεδίο;