Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γιατί ρε παιδιά αν είναι από πεύκο θα είναι πρόβλημα δηλαδή?
Εγώ όταν αγοράζω καμιά 10αριά δοκάρια πεύκου τετράμετρα τα παίρνω κάτω από 0.8 το μέτρο και μάλιστα αυτά με διαστάσεις 4x6 (cm).
Είναι δυνατόν αυτός ο πάγκος να έχει πάνω από 15 μέτρα ξύλου?
Δεν το νομίζω.

Εν πάσει περιπτώση μιας και που έκανες το αμάρτημα Μιχάλη, θα το δούμε όταν θα έρθει! :)

χαχα, παντα αρρωστος ειμαι με τα εργαλεια , απλα αυτη την περιοδο που εχω μια δουλεια της προκοπης προβαινω σε mass purchases.
Πριν λιγο καιρο ειμουν ανεργος και μεσα σε αυτο το κλιμα αβεβαιοτητας ουτε και ξερεις τι γινεται στο μελλον. Οποτε τωρα που γυριζει ο τροχος, αγοραζουμε για να εχουμε τους δυσκολους καιρους :))

To amazon λεει οτι θα τον εχω μεταξυ 30 Απριλιου και 11 Μαιου. Στην Αθηνα θα κατεβω γυρω στα μεσα Μαιου ομως.

χαχα, παντα αρρωστος ειμαι με τα εργαλεια , απλα αυτη την περιοδο που εχω μια δουλεια της προκοπης προβαινω σε mass purchases.
Πριν λιγο καιρο ειμουν ανεργος και μεσα σε αυτο το κλιμα αβεβαιοτητας ουτε και ξερεις τι γινεται στο μελλον. Οποτε τωρα που γυριζει ο τροχος, αγοραζουμε για να εχουμε τους δυσκολους καιρους :))

To amazon λεει οτι θα τον εχω μεταξυ 30 Απριλιου και 11 Μαιου. Στην Αθηνα θα κατεβω γυρω στα μεσα Μαιου ομως.

Αναμένουμε για να μας λυθούν οι απορίες λοιπόν φίλτατε!!!

Nαι, σωστα δρυς ειναι το oak.
Εκανα παραγγελια μολις και θα το εξετασουμε λεπτομερως οταν φτασει με το καλο :))

Αρρωστακι...
Κακορίζικος και καλοδουλευτος...
Πιστεύω οτι αξίζει τα Λεφτα του...
Εν αναμονή εντυπώσεων...

Παντως αναφερθηκε οτι οι πλαινες μεγγενες μπορουν να γινουν με ντιζες ευκολα. Αν βρεθει και ενα απλο σχεδιομπαγκου προσαρμοζοντας και αυτες νομιζω πως θα εχουμε 100% home made παγκο εργασιας με λιγοτερο κοστος, περισσοτερη δουλεια και χαρα,

Για δειτε τον στατηρα, αυτο το stand πως λεγεται, στα αριστερα του παγκου.
Δεν ειναι λιγες οι φορες που κοβουμε/επεξεργαζομαστε ενα μακρυ κομματι και απλα κυλαει στο κενο.

Δες χαρα ο μαστορας που δεν του φευγει το τεμαχιο.
wolfcraft-master-cut-2000-5_enl.jpg

Υπαρχει κατι στην Ελλαδα?
http://www.amazon.de/Wolfcraft-6119...30047639&sr=1-2&keywords=Rollenbock+wolfcraft
http://www.amazon.de/klappbare-Roll...TF8&qid=1430047606&sr=1-1&keywords=Rollenbock

Nαι, σωστα δρυς ειναι το oak.
Εκανα παραγγελια μολις και θα το εξετασουμε λεπτομερως οταν φτασει με το καλο :))

Χεχε.. Ωραιος ! καλοριζικος. τον ζαχαρωνω και γω αυτον τον παγκο οποτε αναμενω πληρες Review ! :D

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Στο άλλο νήμα σε ανέβασα με το "γνώθι σ' εργαλείον" και τώρα μου τα χάλασες με το "στατήρα'.

Στήριγμα είναι και όχι στατήρας (αρχαίο νόμισμα, μονάδα βάρους).

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Στο άλλο νήμα σε ανέβασα με το "γνώθι σ' εργαλείον" και τώρα μου τα χάλασες με το "στατήρα'.

Ετσι επρεπε να γινει Μακη για να απομυθοποιηθω και να καταλαβω οτι η Ελληνικη Γλωσσα δεν ειναι το δυνατο μου σημειο :))

Υποστάτης ...θα έλεγα !!!
Ή υπέρεισμα ή τέλος πάντων "Υποστήριγμα" δια την ακρίβεια της περιγραφής :flipout:

Η ελληνική γλώσσα είναι αρκετά πλούσια σε λέξεις, για να εκφράσεις αυτό που θέλεις, ανεξάρτητα από τη βάναυση κακοποίηση που της έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, πρώτα με τα greeklish (που ευτυχώς απαγορεύτηκαν στα fora) και τελευταία με τη χρησιμοποίηση λέξεων και εκφράσεων άσχετων με την πραγματική τους έννοια και σημασία.

Τόσο πλούσια που μπορείς τις περισσότερες φορές ανάμεσα από δύο τρεις λέξεις με το ίδιο γενικό νόημα να διαλέξεις αυτή που αποδίδει ακριβώς αυτό που θέλεις να πεις κάθε φορά.

Δεν ειναι λιγες οι φορες που κοβουμε/επεξεργαζομαστε ενα μακρυ κομματι και απλα κυλαει στο κενο.

Δες χαρα ο μαστορας που δεν του φευγει το τεμαχιο.
wolfcraft-master-cut-2000-5_enl.jpg

Υπαρχει κατι στην Ελλαδα?
http://www.amazon.de/Wolfcraft-6119...30047639&sr=1-2&keywords=Rollenbock+wolfcraft
http://www.amazon.de/klappbare-Roll...TF8&qid=1430047606&sr=1-1&keywords=Rollenbock

Μιχάλη και με ένα ξύλινο καβαλέτο στο ύψος του πάγκου δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου?

Τι λες αμαρτωλέ !!!!
Εδώ μιλάμε για μικρο μετρική ρύθμιση του ύψους με ρολ μπαρ επάνω να τσουλάει ...και και...
Πάρτρο Μιχάλη και μην ακούς τίποτα :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όταν δεν το χρησιμοποιείς ...όλο και κάτι θα κρεμάσεις

Ρε σεις κάποιος σφικτηρας χαμηλού προφίλ υπάρχει? Έχω αγανακτήσει με το δισκοπριονο όταν θελω να κόψω κομμάτια με οδηγό, και βρίσκει το σώμα του κινητήρα στο σφικτηρα. 21 πόντοι βγαίνει από το σημείο κοπής, στη φαρδιά πλευρα. επίσης δεν καταφέρνω να κόψω στενά ξύλα, όπως καδρόνια πχ χωρίς να μου ξεφύγει. Τι να κάνω, να πάρω και φαλτσοπριονο? Αμ, το άλλο, κατά μήκος κοπές σε στενά τεμάχια ξύλου πως τις κάνετε? Μόνο ξ σεγα είναι ξηγιέται, αλλά το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί πάντα. Εκτός από παγκοπριονο δεν υπάρχει κάποιο άλλο τιπ?

Τι λες αμαρτωλέ !!!!
Εδώ μιλάμε για μικρο μετρική ρύθμιση του ύψους με ρολ μπαρ επάνω να τσουλάει ...και και...
Πάρτρο Μιχάλη και μην ακούς τίποτα :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όταν δεν το χρησιμοποιείς ...όλο και κάτι θα κρεμάσεις

Καλά λες! Ας το πάρει και αυτό τι το συζητάμε!!! :p

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ρε σεις κάποιος σφικτηρας χαμηλού προφίλ υπάρχει? Έχω αγανακτήσει με το δισκοπριονο όταν θελω να κόψω κομμάτια με οδηγό, και βρίσκει το σώμα του κινητήρα στο σφικτηρα. 21 πόντοι βγαίνει από το σημείο κοπής, στη φαρδιά πλευρα. επίσης δεν καταφέρνω να κόψω στενά ξύλα, όπως καδρόνια πχ χωρίς να μου ξεφύγει. Τι να κάνω, να πάρω και φαλτσοπριονο? Αμ, το άλλο, κατά μήκος κοπές σε στενά τεμάχια ξύλου πως τις κάνετε? Μόνο ξ σεγα είναι ξηγιέται, αλλά το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί πάντα. Εκτός από παγκοπριονο δεν υπάρχει κάποιο άλλο τιπ?

https://www.youtube.com/watch?v=oiSz7kPwFY0

https://www.youtube.com/watch?v=XkrOv0sFv04

Μιχάλη και με ένα ξύλινο καβαλέτο στο ύψος του πάγκου δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου?

Nαι με βαρυ ξυλινο καβαλετο κανω την δουλεια μου το οποιο πρεπει να το μεταφερω σε καθε σημειο που κοβω... απο το υπογειο, στον κηπο μεχρι την ταρατσα, και ενδιαμεσα, οπου υπαρχει παγκος η μεταφερομενο παγκακι:)

Τωρα τι λεμε ομως, εχουμε παρει ενα καρο αχρηστες και ακριβες παπαριες, στα 30 ευρω που κοστιζει αυτος ο διποδος ξυλοβαστος θα κολλησουμε? :)))

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν και το στατηρας προέρχεται (νομίζω) από το ισταμαι=στέκομαι , έχεις δίκαιο. Όμως το στατηρας χρησιμοποιείται όπως εδω ή εδω ή εδω ή εδω