Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αριστερά είναι 1) η σγρόμπια (νομίζω 10), 2) το έμβολο (νούμερο 50), 3) η βάση στην οποία υπάρχει χαραγμένη η θέση του μπουντουζιού (φαίνεται στη φωτο) και 4) σακουλάκι με τα 50 ορειχάλκινα μπουντούζια (αρσενικά και θηλυκά).

Η επιτυχία της μπουντουζιέρας είναι ότι ο κατασκευαστής έχει δημιουργήσει σωστές καμπύλες στον τόρνο (δεν φαίνονται στη φωτο) ώστε χτυπώντας το έμβολο με το σφυρί εκτονώνεται γλυκά το αρσενικό, για να γυρίσει και να κουμπώσει πάνω στο θηλυκό και να πιάσουν και τα δύο γερά το υλικό.

Δεν θυμάμαι αν έχει επωνυμία το μαγαζί και, φυσικά, δεν είναι απ' αυτά που έχουν την πολυτέλεια του site. Πάντως, πρέπει να είναι στη Μιαούλη 19. Υπάρχουν αρκετά με παρόμοια είδη και μπουντουζιέρες. Κατέληξα σ' αυτόν γιατί είχα βρει στο δίκτυο τον κατασκευαστή κάπου στην Κηφισιά, ο οποίος δεν πουλάει λιανική αλλά υπέδειξε αυτόν στον οποίο δίνει τις κατασκευές του.

Σε ευχαριστώ. Μία τελευταία ερώτηση: η σγρομπια είναι πιο μικρόυ μεγέθους (διάμετρος) από τα μπουντούζια?

Σε ποιον πηγες φιλε? μαλον στον Καρανασο... εκει μεσα στην Μιαουλη εχει καμποσους με τετοια τσιτσιμπλικια....Νομιζω εχει ερθει η ωρα για νεο νημα με εξευδικευμενα εργαλεια.. χμμμ..Amsen η σγρομπια πρεπει να ναι εστω ενα χιλιοστο μικροτερο μεγεθος αν εχεις μαλακο υλικο οπως μουσαμας, ωστε το μπουντουζι να μπαινει σχετικα σφιχτουτσικα, και με το σωστο σεταρισμα να μην κανει ΚΙΧ... αν εχεις πχ χοντρο δερμα βακετα εκει θες ακριβως ιδια τρυπα γιατι δε ανοιγει ευκολα.. κυκλοφορουν σετακια σγρομπιες πολυ φθηνες , διαφορων μεγεθων.. ειχα απαρει ενα τετοιο σετακι 10-12ευρω αν θυμαμαικαλα..το χω λυωσει και αντεχουν μια χαρα..

1 χιλιοστό μόνο? Φαντάζομαι ότι είναι συγκεκριμένα τα μαγέθη για σγρομπιες και μπουντούνια. Αρα χρησιμοποιούμε (για μαλακά υλικά, οπως το πανι της τέντας) ένα νουμερο μικρότερη σγρομπία από ότι θα είναι το μπουντούζι ή έτσι και αλλιώς είθισται η σγρομπία να είναι λίγο μικρότερη από το αντίστοιχο μέγεθος μπουντουζίου?

Ναι, όπως λέει και ο Σήφης, η σγρόμπια είναι λίγο πιο στενή από τη διάμετρο του μπουντουζιού για να μπαίνει σφιχτά το μπουντούζι και όταν το χτυπήσεις να δέσει καλά στο υλικό.
Στα έτοιμα τα μπουντούζια μπαίνουν μηχανικά γιαυτό και βλέπεις τέλεια εφαρμογή ενώ στα χειροποίητα βλέπεις και μερικά με σχισμένα χείλη επειδή χτύπησε λίγο στραβά το έμβολο.

Για οποιον ενδιαφερεται η wolfcraft εχει βγαλει αρκετα φρεζομπιτακια για κολωνατο δραπανο που εχουν ενδιαφερον.
Εχω παραγγειλει καποια απο amazon.de για να δω αν κανουν δουλεια.

3235000-freza-canelare-pentru-lemndiametru-taiere-o-5-mm-wolfcraft.jpg

rainure-coupe-wolfcraft-3235000-tige--8-mm.jpg

Καλησπέρα μαστόρια!

Έχουμε και λέμε!

Εκδοχή πρώτη
1x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&product_id=6348
+
1x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=8_11&product_id=6344
+
2x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=8_16&product_id=6346

Εκδοχή δεύτερη
http://www.buytools.gr/bosch-gsr-18-2-li-gws-18-v-li-gds-18-v-li.html
ή
http://www.buytools.gr/bosch-gsr-18-2-li-gws-18-v-li-gdr-18-v-li.html

Συνοψίζοντας. Ενδιαφέρομαι μόνο γιά τροχό μπαταρίας. Στην δεύτερη εκδοχή ωστόσο, παρ´όλο που δεν ξέρω τιμές, θα κρατήσω τον τροχό με τις δύο μπαταρίες και θα πουλήσω τα υπόλοιπα με μία μπαταρία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται γιά να τα πάρει, μπορούμε από τώρα να συννενοηθούμε γιά να γίνει deal. Οι τιμές που θα δοθούν, νομίζω θα είναι πολύ καλές, δεδομένου ότι το σετ αυτό πάνω κάτω κάνει γύρω στα 480 .

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια μέγγενη δοκιμασμένη; Έχω βρει αυτή τη Kanca αλλά είναι λίγο ακριβούτσικη. Απαραίτητη προυπόθεση να είναι ατσάλινη σφυρήλατη και πάνω από 125 mm πλάτος σιαγώνων. Με ενδιαφέρουν και μεταχειρισμένες αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση.

Επίσης ψάχνω για δίδυμο τροχό. Είχα ένα αγνώστου προέλευσης 150 W ο οποίος φρέναρε με το παραμικρό. Ψάχνω για πάνω από 300 W. Κοίταγα αυτόν αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά. Και δω με ενδιαφέρει να είναι πραγματικός τροχός και όχι πλαστικός ψεύτικος, ας είναι και μεταχειρισμένος.

Σε τετοια ποιοτητα μεγγενης που κοιτας, η τιμη ειναι λογικη, ρωτα τον να σου κανει καμμια 30αρια ευρω εκπτωση. Αλλιως βλεπεις κατι σε unimac/stanley βαρεως τυπου.

Διδυμος τροχος σε μεταχειρισμενο, ξεχασε το, δεν ξερεις τι ζορι μπορει ναεχει τραβηξει το moter , ας εχει και πολλα watt.
Δυστυχως σε αυτα τα εργαλεια δεν δινουν την ροπη στρεψης η οποια ειναι το πλεον σημαντικο κριτηριο οταν επιλεγεις τετοια εργαλεια.

Εγω εχω εναν σουηδικο τροχο 20ετιας και βαλε 150w ο οποιος εχει κολωσει ελαχιστες φορες. Αλλο να παρεις no name 200w και αλλο να παρεις 200w Metabo πχ.
Θα σου προτεινα,εφ'οσον θελεις ισχυ να παρεις εναν 400αρη einhell γυρω στο 50αρικο.

Καλησπέρα μαστόρια!

Έχουμε και λέμε!

Εκδοχή πρώτη
1x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&product_id=6348
+
1x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=8_11&product_id=6344
+
2x
http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=8_16&product_id=6346

Εκδοχή δεύτερη
http://www.buytools.gr/bosch-gsr-18-2-li-gws-18-v-li-gds-18-v-li.html
ή
http://www.buytools.gr/bosch-gsr-18-2-li-gws-18-v-li-gdr-18-v-li.html

Συνοψίζοντας. Ενδιαφέρομαι μόνο γιά τροχό μπαταρίας. Στην δεύτερη εκδοχή ωστόσο, παρ´όλο που δεν ξέρω τιμές, θα κρατήσω τον τροχό με τις δύο μπαταρίες και θα πουλήσω τα υπόλοιπα με μία μπαταρία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται γιά να τα πάρει, μπορούμε από τώρα να συννενοηθούμε γιά να γίνει deal. Οι τιμές που θα δοθούν, νομίζω θα είναι πολύ καλές, δεδομένου ότι το σετ αυτό πάνω κάτω κάνει γύρω στα 480οŸ‚.

Κακή επιλογή του σετ της Bosch μια που οι μπαταρίες είναι 2,6Ah και 1,3Ah και έχουν καταργηθεί συν του ότι η προσφορά (Promo) της Bosch χρονολογείται κάπου στο 2010 στην καλύτερη περίπτωση το 2011 με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μπαταρίες που έχουν μείνει στο "ράφι" για πάνω από 4-5 χρόνια.

Οι νεότερες μπαταρίες εδώ και δυο χρόνια από τον Ιανουάριο του 2013 όπου εφοδιάζονται τα Set είναι οι 4Ah CollPack, Κυκλοφόρησαν και σε 3Ah αλλά σπάνια βρίσκεις πλέον και για μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας κυκλοφορούν CollPack στα 5Ah και 6Ah.

Ο GWS 18V-LI παίρνει δίσκους 115mm και έχει αντικατασταθεί από τον GWS 18-125 V-LI που παίρνει δίσκους 125mm.

Οι προσφορές δίνουν το φορτιστή AL1820 και όχι τον ταχυφορτιστή AL1860.

Τα GDR 18v και GDS 18v έχουν αντικατασταθεί με νεότερα μοντέλα με ή χωρίς brushless κινητήρες και παρόμοια τιμή.

Το GSR 18-2-LI ανήκει στην μεσαία κατηγορία από άποψη ροπής (45Nm) και έχει αντικατασταθεί από νεότερα μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά, δυνατότερα, μικρότερα μέγεθος, με ή χωρίς brushless κινητήρα όπως το GSR 18 V-EC ή GSR 18 V-LI που τα βρίσκεις στο Amazon.de με 70-90 ευρώ σε προσφορά.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε τετοια ποιοτητα μεγγενης που κοιτας, η τιμη ειναι λογικη, ρωτα τον να σου κανει καμμια 30αρια ευρω εκπτωση. Αλλιως βλεπεις κατι σε unimac/stanley βαρεως τυπου.

Διδυμος τροχος σε μεταχειρισμενο, ξεχασε το, δεν ξερεις τι ζορι μπορει ναεχει τραβηξει το moter , ας εχει και πολλα watt.
Δυστυχως σε αυτα τα εργαλεια δεν δινουν την ροπη στρεψης η οποια ειναι το πλεον σημαντικο κριτηριο οταν επιλεγεις τετοια εργαλεια.

Εγω εχω εναν σουηδικο τροχο 20ετιας και βαλε 150w ο οποιος εχει κολωσει ελαχιστες φορες. Αλλο να παρεις no name 200w και αλλο να παρεις 200w Metabo πχ.
Θα σου προτεινα,εφ'οσον θελεις ισχυ να παρεις εναν 400αρη einhell γυρω στο 50αρικο.

Αυτή την Einhell δεν την εμπιστεύομαι καθόλου. Βέβαια η τιμή είναι πολύ καλή και παρατήρησα ότι τον ίδιο τροχό τον δίνει το Κέντρο Βίδας σαν Skill πολύ ακριβότερα.
Για μέγγενη μάλλον θα πάω σε αυτή που πόσταρα (εκτός αν βρω καμιά ευκαιρία μεταχειρισμένη) γιατί και η Unimac όπως και η Stanley δεν μου γεμίζουν το μάτι. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτή την Einhell δεν την εμπιστεύομαι καθόλου. Βέβαια η τιμή είναι πολύ καλή και παρατήρησα ότι τον ίδιο τροχό τον δίνει το Κέντρο Βίδας σαν Skill πολύ ακριβότερα.
Για μέγγενη μάλλον θα πάω σε αυτή που πόσταρα (εκτός αν βρω καμιά ευκαιρία μεταχειρισμένη) γιατί και η Unimac όπως και η Stanley δεν μου γεμίζουν το μάτι. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Μην τη φοβάσαι. Σκέψου ότι πολλοί χρησημοποιουμε εργαλεία από λιντλ. Φυσικά δεν συγκρίνεται με επώνυμα, αλλά κ η τιμή τους διαφέρει το ίδιο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Μην τη φοβάσαι. Σκέψου ότι πολλοί χρησημοποιουμε εργαλεία από λιντλ. Φυσικά δεν συγκρίνεται με επώνυμα, αλλά κ η τιμή τους διαφέρει το ίδιο!

Νομίζω ότι η ποιότητα του Lidl είναι καλύτερη, τουλάχιστον ο τροχός που πήρα φαίνεται ποιοτικότερος από τον Einhell. Αυτό το "δε συγκρίνονται με τα επώνυμα" με προβληματίζει πάντα.... :chinscratch:

Μα ετσι ειναι παντα.
Κανεις την επιλογη σου με βαση την χρηση και τις αναγκες σου.
Για DIY περιστασιακη χρηση προτιμας τον ταπεινης κατασκευης einhell/parkside στην μιση τιμη και λιγοτερο αλλα σχεδον διπλο βαρος απο τον ποιοτικοτερο και ισχυροτερο σε ροπη στα ιδια watt, metabo πχ.

Μα ετσι ειναι παντα.
Κανεις την επιλογη σου με βαση την χρηση και τις αναγκες σου.
Για DIY περιστασιακη χρηση προτιμας τον ταπεινης κατασκευης einhell/parkside στην μιση τιμη και λιγοτερο αλλα σχεδον διπλο βαρος απο τον ποιοτικοτερο και ισχυροτερο σε ροπη στα ιδια watt, metabo πχ.

Επειδή η πρώτη μου επιλογή ήταν απαγοητευτική δε θέλω να τη ξαναπατήσω, αν είναι να πάω στον Einhell μήπως να κοιτάξω και τον Parkside όταν τον ξαναβγάλει; Έχει κανείς εικόνα;

Aνετα θα αγοραζα τον 200αρη parkside.
Eχω τον αντιστοιχο ταινιολειαντηρα parkside περιπου 2 χρονια τωρα και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Εσυ τι τροχιζεις και ειχες προβλημα με τον παλιο σου των 150watt που φρεναρε?

Aνετα θα αγοραζα τον 200αρη parkside.
Eχω τον αντιστοιχο ταινιολειαντηρα parkside περιπου 2 χρονια τωρα και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Εσυ τι τροχιζεις και ειχες προβλημα με τον παλιο σου των 150watt που φρεναρε?

Κυρίως τα τρυπάνια μου, σε αυτά δε φρενάρει αλλά όταν πήγα να τροχίσω ένα καλέμι βλαστήμησα! Λες να δοκιμάσω του Lidl; Θυμάσαι πόσα watt είναι;

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κυρίως τα τρυπάνια μου, σε αυτά δε φρενάρει αλλά όταν πήγα να τροχίσω ένα καλέμι βλαστήμησα! Λες να δοκιμάσω του Lidl; Θυμάσαι πόσα watt είναι;

200 watt είναι.
Εγώ έχω έναν Gude (Einhell δηλαδή) με 175 mm πέτρες και ισχύ 350 watt και είμαι άκρως ικανοποιημένος. Σκέφτομαι βέβαια να βγάλω την πέτρα με χοντρή κόκκωση και να βάλω μία τροχόβουρτσα που θα μου είναι πιο χρήσιμη.

Κακή επιλογή του σετ της Bosch μια που οι μπαταρίες είναι 2,6Ah και 1,3Ah και έχουν καταργηθεί συν του ότι η προσφορά (Promo) της Bosch χρονολογείται κάπου στο 2010 στην καλύτερη περίπτωση το 2011 με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μπαταρίες που έχουν μείνει στο "ράφι" για πάνω από 4-5 χρόνια.

Οι νεότερες μπαταρίες εδώ και δυο χρόνια από τον Ιανουάριο του 2013 όπου εφοδιάζονται τα Set είναι οι 4Ah CollPack, Κυκλοφόρησαν και σε 3Ah αλλά σπάνια βρίσκεις πλέον και για μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας κυκλοφορούν CollPack στα 5Ah και 6Ah.

Ο GWS 18V-LI παίρνει δίσκους 115mm και έχει αντικατασταθεί από τον GWS 18-125 V-LI που παίρνει δίσκους 125mm.

Οι προσφορές δίνουν το φορτιστή AL1820 και όχι τον ταχυφορτιστή AL1860.

Τα GDR 18v και GDS 18v έχουν αντικατασταθεί με νεότερα μοντέλα με ή χωρίς brushless κινητήρες και παρόμοια τιμή.

Το GSR 18-2-LI ανήκει στην μεσαία κατηγορία από άποψη ροπής (45Nm) και έχει αντικατασταθεί από νεότερα μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά, δυνατότερα, μικρότερα μέγεθος, με ή χωρίς brushless κινητήρα όπως το GSR 18 V-EC ή GSR 18 V-LI που τα βρίσκεις στο Amazon.de με 70-90 ευρώ σε προσφορά.

Με κάλυψες φίλε Γιάννη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

200 watt είναι.
Εγώ έχω έναν Gude (Einhell δηλαδή) με 175 mm πέτρες και ισχύ 350 watt και είμαι άκρως ικανοποιημένος. Σκέφτομαι βέβαια να βγάλω την πέτρα με χοντρή κόκκωση και να βάλω μία τροχόβουρτσα που θα μου είναι πιο χρήσιμη.

Τι βλάκας που είμαι! :stupido:

Τώρα είδα από αυτό που είπες ότι ο τροχός που κοίταγα στο ebay είναι ίδιος με τον Einhell!
Αξίζει δηλαδή τα 50 ;