Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για τον φίλο που θέλει να βάλει ποτηροτρύπανα ξύλου στο 10,8v θα του πρότεινα να κάνει την εργασία με κάποιο δράπανο ρεύματος. Θα καταπονήσει πολύ το εργαλείο. Εκτός αν μιλάμε για επιφάνεια με μικρό πάχος.

Για τον φίλο που θέλει να βάλει ποτηροτρύπανα ξύλου στο 10,8v θα του πρότεινα να κάνει την εργασία με κάποιο δράπανο ρεύματος. Θα καταπονήσει πολύ το εργαλείο. Εκτός αν μιλάμε για επιφάνεια με μικρό πάχος.

ακριβως... το ψιλο σκιζεις το εργαλειο... εκτος αν ειναι οπως ειπε ο Γιαννης για μικρο παχος, η για μικρη διαμετρο τρυπας πχ 2-3cm και για εντελως περιστασιακη χρηση..

Για περιστασιακη χρηση το θελω σε πλαστικο ή λαμαρινα. Διαμετρο μεχρι 29mm-32mm. Μεχρι στιγμης το εφτιαχνα οταν χρειαζοταν με 18v αλλα δεν θελω να κουβαλαω τα μεγαλα. Επειδη το 10,8 ειναι ποιο ευελικτο και διαθεσιμο, για τη σπανια περιπτωση πουβθα το χρειαστω να εχω τον ανταπτορα/τσοκ που να μπαινεινστο 10mm τσοκ.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι αλλά σχεδόν όλα τα προϊόντα που έχει είναι σε πολύ χαμηλές τιμές.
Έκανα λάθος 12 είναι τα μεταφορικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
:-)

Για να καταλάβεις παρακολουθούσα αυτό το σετ της Makita το οποίο έληξε στα 201 . Υπάρχουν άλλες δυο δημοπρασίες του ίδιου σετ που τώρα είναι στα 131 και 155 . Τα μεταφορικά είναι 17 , εκτός αν ξεπεράσεις τα 5 κιλά, σύμφωνα με το site της DHL.

Πλάκα πλάκα 218 για brushless motor είναι πολύ καλά!!

Για να καταλάβεις παρακολουθούσα αυτό το σετ της Makita το οποίο έληξε στα 201 . Υπάρχουν άλλες δυο δημοπρασίες του ίδιου σετ που τώρα είναι στα 131 και 155 . Τα μεταφορικά είναι 17 , εκτός αν ξεπεράσεις τα 5 κιλά, σύμφωνα με το site της DHL.

Πλάκα πλάκα 218 για brushless motor είναι πολύ καλά!!

:a0210:

Τα παρακάτω ποτηροτρύπανα είναι πολύ καλά και κάνουν και για κρουστικά κατσαβίδια.

http://www.e-shop.gr/analosima-exar...C1%CB%C5%C9%D9%CD&filter-4567=1&filter-5039=1

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

:a0210:

Τα παρακάτω ποτηροτρύπανα είναι πολύ καλά και κάνουν και για κρουστικά κατσαβίδια.

http://www.e-shop.gr/analosima-exar...C1%CB%C5%C9%D9%CD&filter-4567=1&filter-5039=1

Εχω καταλαβει οτι το impact αφορα παλμικο κατσαβιδι, ενω το hammer αφορα κρουστικο.
Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι θα κανει καποιος τρυπα ΣΕ ΞΥΛΟ με κρουστικο εχοντας την κρουση ενεργη.

Εχω καταλαβει οτι το impact αφορα παλμικο κατσαβιδι, ενω το hammer αφορα κρουστικο.
Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι θα κανει καποιος τρυπα ΣΕ ΞΥΛΟ με κρουστικο εχοντας την κρουση ενεργη.

Ετσι ειναι οπως τα λες.

Απλα ο tsif, οταν λεει 'κρουστικο κατσαβιδι' εννοει impact driver/παλμικο κατσαβιδι.
Ο ορος κρουστικο κατσαβιδι ειναι σωστος κατα την αποψη μου διοτι υπαρχει κρουση και στο παλμικο με την διαφορα οτι η κρουση δεν ειναι παραλληλη με τον αξονα (κρουστικο δραπανο) αλλα καθετη στον αξονα (κρουστικο/παλμικο κατσαβιδι)

Εκανα σημερα μια ωραιοτατη παραγκελεια sds τρυπανιων,... Μολις παραλαβω θα σας τα δειξω!! :-)

Sds κλασικο φιλε... 6-8-10 mm κοντα μακρυα..και ενα 12αρι 60cm.. Kaι κατι ρεστα... ;-)

Παιδια ξέρει κανεις τι κανει το παρακατω εργαλείο. Λέγεται ζγρομπια. Το ανακάλυψα στην αναζήτησή μου για "μπουντουζια". Αυτά που βάζουν στους μουσαμάδες.

7096fd57558e360851cbea98ab19e8df.jpg

Η σγρόμπια είναι ένα εργαλείο με το οποίο κάνουμε τρύπες σε διάφορα μαλακά υλικά.
Τοποθετούμε την σγρόμπια πάνω στο υλικό που θέλουμε να τρυπήσουμε και με ένα σφυρί την χτυπάμε.
Η τροχισμένη κεφαλή που έχει αφαιρεί ένα κυλινδρικό κομμάτι από το υλικό που έχουμε και αφήνει στην επιφάνεια του μια τρύπα.

Η σγρόμπια είναι ένα εργαλείο με το οποίο κάνουμε τρύπες σε διάφορα μαλακά υλικά.
Τοποθετούμε την σγρόμπια πάνω στο υλικό που θέλουμε να τρυπήσουμε και με ένα σφυρί την χτυπάμε.
Η τροχισμένη κεφαλή που έχει αφαιρεί ένα κυλινδρικό κομμάτι από το υλικό που έχουμε και αφήνει στην επιφάνεια του μια τρύπα.

Να προσθεσω, απλα απο κατω καλα ειναι να μην εχει κατι μεταλικο γιατι θα χαλασει το κοπτικο... Πχ σκληρο ξυλο κανει ταμαμ. Απο την αλλη αν βαλεις κατι πολυ μαλακο πχ ενα κομματι λαστιχο, δε θα τρυπαει κ θα θελει κοπανημα πολυ με αποτελεσμα παλι να ρημαξεις την σγρομπια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδια ξέρει κανεις τι κανει το παρακατω εργαλείο. Λέγεται ζγρομπια. Το ανακάλυψα στην αναζήτησή μου για "μπουντουζια". Αυτά που βάζουν στους μουσαμάδες.

Ασχολούμαι και εγώ τον τελευταίο καιρό με το μεγάλο πλαστικό μουσαμά (6Χ10) 190 γραμ. που αγόρασα για το σκάφος, ο οποίος είχε μπουντούζια ανά μ., και τον χρησιμοποίησα μεν πρόχειρα για το χειμώνα αλλά, τώρα που θα τον μαζέψω, θέλω να συμπληρώσω τα μπουντούζια προσθέτοντας ένα ενδιάμεσο στα ήδη υπάρχοντα.

Είχα ήδη σγρόμπια αλλά στου Ψυρρή αγόρασα άλλη μια μαζί με ένα καλό σετ μπουντουζιέρας (ελληνικής κατασκευής) και δύο σακουλάκια μπουντούζια ορειχάλκινα γιατί αυτά που πουλάνε στο ebay (κίτρινα) είναι σιδερένια και σκουριάζουν πολύ γρήγορα.
Η μπουντουζιέρα δούλεψε πολύ καλά στα λίγα μπουντούζια που πρόσθεσα για δοκιμή.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ασχολούμαι και εγώ τον τελευταίο καιρό με το μεγάλο πλαστικό μουσαμά (6Χ10) 190 γραμ. που αγόρασα για το σκάφος, ο οποίος είχε μπουντούζια ανά μ., και τον χρησιμοποίησα μεν πρόχειρα για το χειμώνα αλλά, τώρα που θα τον μαζέψω, θέλω να συμπληρώσω τα μπουντούζια προσθέτοντας ένα ενδιάμεσο στα ήδη υπάρχοντα.

Είχα ήδη σγρόμπια αλλά στου Ψυρρή αγόρασα άλλη μια μαζί με ένα καλό σετ μπουντουζιέρας (ελληνικής κατασκευής) και δύο σακουλάκια μπουντούζια ορειχάλκινα γιατί αυτά που πουλάνε στο ebay (κίτρινα) είναι σιδερένια και σκουριάζουν πολύ γρήγορα.
Η μπουντουζιέρα δούλεψε πολύ καλά στα λίγα μπουντούζια που πρόσθεσα για δοκιμή.

Έχεις να μου δώσεις φωτό για την μπουντουζιέρα/μπουντουζια και το μέγεθος της σγρομπίας? Επίσης το κατάστημα που τα αγόρασες? Θέλω να βάλω και εγώ σε μία τέντα...

Φωτο δεν έχω άμεσα αλλά θα βγάλω και θα την ανεβάσω.

Μπουντούζια και μπουντουζιέρα πήρα από τη Μιαούλη, νομίζω στο 19 αν δεν κάνω λάθος.
Είχε φτηνιάρικη αλλά πήρα την πιο σοβαρή και βαριά κατασκευή (23 ) που αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στα λίγα που έβαλα.
Η σγρόμπια (5) ταιριάζει με την εσωτερική διάμετρο του μπουντουζιού (δεν θυμάμαι το νούμερο) και μπουντούζια πήρα τα ορειχάλκινα (είχε και φτηνότερα αλλά όχι "ανοξείδωτα") σε συσκευασία των 50 (4,50).

Φωτο δεν έχω άμεσα αλλά θα βγάλω και θα την ανεβάσω.

Μπουντούζια και μπουντουζιέρα πήρα από τη Μιαούλη, νομίζω στο 19 αν δεν κάνω λάθος.
Είχε φτηνιάρικη αλλά πήρα την πιο σοβαρή και βαριά κατασκευή (23 ) που αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στα λίγα που έβαλα.
Η σγρόμπια (5) ταιριάζει με την εσωτερική διάμετρο του μπουντουζιού (δεν θυμάμαι το νούμερο) και μπουντούζια πήρα τα ορειχάλκινα (είχε και φτηνότερα αλλά όχι "ανοξείδωτα") σε συσκευασία των 50 (4,50).

Ευχαριστώ. Αν μπορούσες να ανέβαζες φωτο θα ήταν καλό και αν γίνεται το ονομα του καταστήματος. Έχει site?

Αριστερά είναι 1) η σγρόμπια (νομίζω 10), 2) το έμβολο (νούμερο 50), 3) η βάση στην οποία υπάρχει χαραγμένη η θέση του μπουντουζιού (φαίνεται στη φωτο) και 4) σακουλάκι με τα 50 ορειχάλκινα μπουντούζια (αρσενικά και θηλυκά).

Η επιτυχία της μπουντουζιέρας είναι ότι ο κατασκευαστής έχει δημιουργήσει σωστές καμπύλες στον τόρνο (δεν φαίνονται στη φωτο) ώστε χτυπώντας το έμβολο με το σφυρί εκτονώνεται γλυκά το αρσενικό, για να γυρίσει και να κουμπώσει πάνω στο θηλυκό και να πιάσουν και τα δύο γερά το υλικό.

Δεν θυμάμαι αν έχει επωνυμία το μαγαζί και, φυσικά, δεν είναι απ' αυτά που έχουν την πολυτέλεια του site. Πάντως, πρέπει να είναι στη Μιαούλη 19. Υπάρχουν αρκετά με παρόμοια είδη και μπουντουζιέρες. Κατέληξα σ' αυτόν γιατί είχα βρει στο δίκτυο τον κατασκευαστή κάπου στην Κηφισιά, ο οποίος δεν πουλάει λιανική αλλά υπέδειξε αυτόν στον οποίο δίνει τις κατασκευές του.

Attachments

• IMG_20150423_150157_1.jpg
    IMG_20150423_150157_1.jpg
    129.8 KB · Views: 269