Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μαλλον το μπιελα πρεπει να προερχεται αυτουσιο απο την ιδια την ζημια που ειναι απο τις πλεον σοβαρες σε εναν κινητηρα εσωτερικης καυσης.
Βαρεσε μπιελα που λεμε.

Εμενα το αγαπημενο μου ειναι το FUBAR.

μην ξεχναμε και τα Ελληνικα ΠΟΕ & ΠΕΕ

περαν επιτοπιας επισκευης & περαν οποιαδηποτε επισκευης

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μην ξεχναμε και τα Ελληνικα ΠΟΕ & ΠΕΕ

περαν επιτοπιας επισκευης & περαν οποιαδηποτε επισκευης

Π.Ο.Ε σημαινει Περαν Οικονομικης Επισκευης.

Μαλλον το μπιελα πρεπει να προερχεται αυτουσιο απο την ιδια την ζημια που ειναι απο τις πλεον σοβαρες σε εναν κινητηρα εσωτερικης καυσης.
Βαρεσε μπιελα που λεμε.

Εμενα το αγαπημενο μου ειναι το FUBAR.

Το "μπιελαρ" προέρχεται από το BLR > beyond-local-repair του Βρετανικού στρατού (όπως σωστά λέει ο Morfeas :smile:

Σωστα στη μπιελλα ποτε δεν λεμε βγηκε, αλλα χτηπησε. Τωρα αν τυχει να βγει εξω η μπιελλα, τοτε απλα λεμε "γεννησε ο κινητηρας".
Η μπιελλα μπορει να βγει εξω, οταν κοπει σε καποιο κυλινδρο, η μιση με το εμβολο μεινει μεσα στον κυλινδρο, και η αλλη μιση που ειναι πανω στο στροφαλο,
σκαβει και ανοιγει τρυπα σε κορμο ή καρτερ καθως οι υπολοιποι κυλινδροι δουλευουν (για οσο ακομα) και την παρασυρουν.

Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει, αλλα ειμαστε ενα "πολυ ωραιο" εκτος θεματος .......(Κυριε, κυριε, κυριε, ο enduras 1 φταιει)!!

Σωστα στη μπιελλα ποτε δεν λεμε βγηκε, αλλα χτηπησε. Τωρα αν τυχει να βγει εξω η μπιελλα, τοτε απλα λεμε "γεννησε ο κινητηρας".
Η μπιελλα μπορει να βγει εξω, οταν κοπει σε καποιο κυλινδρο, η μιση με το εμβολο μεινει μεσα στον κυλινδρο, και η αλλη μιση που ειναι πανω στο στροφαλο,
σκαβει και ανοιγει τρυπα σε κορμο ή καρτερ καθως οι υπολοιποι κυλινδροι δουλευουν (για οσο ακομα) και την παρασυρουν.

Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει, αλλα ειμαστε ενα "πολυ ωραιο" εκτος θεματος .......(Κυριε, κυριε, κυριε, ο enduras 1 φταιει)!!

Δεν πειράζει, πάντα είναι χρήσιμες οι έξτρα γνώσεις.. ;-)

Σκοπεύω να αντικαταστήσω το παλιό μου κρουστικό δράπανο B&D (20 ετίας δεν δουλεύει η κρούση) για γενική χρήση. Όμως έχω και το πνευματικό και το μπαταρίας 18V του Lidl. Το GSB 13 RE του E-Shop στα 77 & 1,6 κιλά αξίζει λέτε ή είναι πλεονασμός και να μείνω με τα άλλα;

Γνώμη μου είναι πως το πνευματικό αρκεί.

Και εγω πιστευω πως εισαι οκ εφοσον εχεις και το 18αρι του λιντλ.
Βεβαια ποτε δεν εβλαψαν τα παραπανω εργαλεια...

Σκέφτηκα την αγορά του και γιατί χρειάζομαι εργαλεία σε δύο διαφορετικά μέρη και κάθε φορά πρέπει να φροντίζω να τα βάζω στο αυτοκίνητο. Όπως λέτε, με βάση τη λογική καλύπτομαι. Επιπλέον και το παλιό στην απλή διάτρηση δουλεύει. Οπότε, άκυρο, πάμε για κάτι άλλο.Ευχαριστώ.

Ζαχαρωνω εδω και χρονια αυτο το μικρο και βολικο δισκοπριονο παγκου αλλα η τιμη του με πληγωνει :))

O λογος που το θελω ειναι γιατι οι περισσοτερες κατασκευες που φτιαχνω αποτελουνται απο ξυλο μεχρι 2-2.5 εκατοστα παχος.

753907_original.jpg

H φτηνοτερη τιμη με αρκετη διαφορα, ειναι στο amazon.de

Στο μήκος τα κόβεις? Φαλτσοπρίονο δεν σου κάνει? Σε αναζήτηση φαλτσοπρίονου είμαι εγώ και με πληγώνουν κι εμένα οι τιμές...

Γιαννη φαλτσοπριονο με τοσα κιλα βαρος και μεγαλες διαστασεις δεν κανει για τον Μιχαλη.
Ξερει αυτος....
Χαχαχαχαχα

Γιαννη φαλτσοπριονο με τοσα κιλα βαρος και μεγαλες διαστασεις δεν κανει για τον Μιχαλη.
Ξερει αυτος....
Χαχαχαχαχα

Κατάλαβα, ντελικάτες κατασκευές, ξυλογλυπτική κλπ ε?

Kατασκευες με ξυλα παχους 15 και 20 χιλιοστων, δεν ειναι και τοσο ντελικατες!

Η βιβλιοθηκη πχ εδω που βρισκομαι εχει παχος μελαμινης 15μμ και τα ντουλαπια κουζινας 20μμ. Ραφιερες απειρες που εχω φτιαξει δεν ξεπερασαν ποτε τα 20μμ.
Το ιδιο και σκυλοσπιτα που ειχα φτιαξει για φιλους. Το ιδιο και οι περισσοτερες ιδιοκατασκευες μου.

Προσεξε ομως, θελω να αγορασω το συγκεκριμενο μικρο δισκοπριονο παγκου εχοντας ηδη ενα φτηνο κανονικο δισκοπριονο παγκου. Η μια ιντσα παχος κοπης ειναι περιοριστικη διοτι σιγουρα θα σου τυχει και κατι μεγαλο να κοψεις.

Το φαλτσοπριονο ομως που αναφερεις, προσωπικα πιστευω οτι ειναι μαλλον αχρειαστο εργαλειο για εναν ερασιτεχνη τη στιγμη που εχει μια αξιοπρεπη σεγα/δισκοπριονο χειρος και με καταλληλους οδηγους και φυσικα καλες λαμες.
Αν ομως θες το φαλτσοπριονο για επαναλαμβανομενες συγκεκριμενες κοπες, για επαναλαμβανομενες συγκεκριμενες κατασκευες που γουσταρεις να κανεις, τοτε αλλαζει λιγο το πραμα.

Αν εισαι μεταξυ φαλτσοπριονου και δισκοπριονου παγκου, σιγουρα το δευτερο ειναι μεγαλυτερης χρησιμοτητας. Το φαλτσοπριονο σαν εργαλειο δεν μου λειψει σχεδον ποτε.

Για μένα είναι απαραίτητο λόγω δουλειάς. Και επειδή θέλω και με άνω πάγκο, θα πάω μάλλον σε Ιταλό γιατί Bosch Makita κλπ ξεφεύγουν, χωρίς να δίνουν και τίποτε παραπάνω.
Το ελεύθερο δισκοπρίονο, στην ουσία είναι για να αφαιρείς από μεγάλες επιφάνειες που δεν μπορείς τις να μετακινήσεις εύκολα, άρα μετακινείς πάνω τους τον δίσκο. Παράδειγμα κόψιμο πάγκου κουζίνας. Είναι όμως άβολο για μικρότερες επιφάνειες. Μπορεί τελικά να κάνει δουλειά, αλλά κουράζει και έχει σημαντική πιθανότητα σε συνεχόμενες κοπές να χαθεί το γώνιασμα. Η σέγα δεν κάνει για τέλειες κοπές. Αυτά φυσικά για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Η ιδανική λύση για σωστή δουλειά είναι, όπως είπες, το δισκοπρίονο πάγκου. Μόνο μειονέκτημα οι μεγάλες διαστάσεις κι η δυσκολία μεταφοράς. Επίσης κάποιος που θέλει να κόβει και φάλτσα, πρέπει να κουβαλάει και φαλτσοπρίονο. Βάλε και το ελεύθερο, βάλε και τη σέγα, πήγαμε στα 4 κοπτικά, εκ των οποίων τα δύο ευμεγέθη. Γι'αυτό συνήθως οι επαγγελματίες μαραγκοί χρησιμοποιούν φαλτσοπρίονο με άνω πάγκο.
Πάντως το συγκεκριμένο που θέλεις, είναι όντως μικρό και ελαφρύ. Ενδιαφέρον.
Εγώ για κάτι τέτοιο με βλέπω, για να μείνω κάτω από το πεντακοσάρικο. http://www.femi.it/public/catalogo/allegati/2942014145017.pdf Αν και έχω αρκετή έρευνα αγοράς μπροστά μου ακόμα

Last edited:

Εγω μεχρι που αγορασα το συρομενο φαλτσοπριονο ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ τι εχανα και ταλαιπορουμουν να κανω τα βασικα χανοντας χρονο.

χαχα, εγω παλι Κυριακο ξερω ακριβως τι χανω που δεν εχω φαλτροπριονο αλλα δε με χαλαει ουτε μου λειπει καθολου!

Βεβαια, για να πω την αμαρτια μου εχω αγορασει ενα μινι φαλτσοπριονακι παγκου, ετσι για τη χαρα της φαλτσοκοπης..:))

17107044871_c389615c28_b.jpg