Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να σαι καλά φίλε Μιχάλη,καί πάλι ευχαριστώ,κάτι πένσες καί πλαγιοκόφτες πού κοίταζα tactix έγραφαν china,εγώ νομίζω ότι η tactix είναι ένα σκαλί κάτω από τά Stanley.
Ψάχνω καί σέ ξένα site νά δώ άν τό βάρος τού πάγκου τής skil είναι όντως 8,5 κιλά,αλλα δέν έχω βρεί κάτι μέχρι στιγμής,ούτε στήν ιστοσελίδα της η skil δέν τόν έχει.

Εχω την εντυπωση οτι και ο skil ειναι γυρω στα 6 κιλα σαν τους αλλους. Εχουν παρομοιες διαστασεις και τα 2.5 κιλα ειναι σημαντικη διαφορα.
Αν εισαι κοντα στο κεντρο βιδας, κανε μια επισκεψη. Αν οντως ειναι ετσι, ισως αξιζει να αγορασεις αυτον.

Σχετικά κοντά είμαι Μιχάλη,θά περάσω από εκεί νά ρωτήσω τίς λεπτομέρειες,γιατί άν όντως είναι 2,5 κιλά παραπάνω είναι αβαντάζ,βέβαια από φωτός ο skil καί ο tactix είναι ίδιοι εμφανισιακά.

Κατι μου λεει οτι και ο skil θα ειναι στα 6 κιλα, ιδιο βαρους με τους αλλους δηλαδη. Αν ειναι ετσι, πες στον Παναγιωτη να το διορθωσει :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eνα πολυ χρησιμο εργαλειο για κοπη κορμων.

Παγκος και ειδικες δαγκανες για την συγκρατηση του κορμου (οι δαγκανες πωλουνται και ξεχωριστα και πιανουν στους μικρους παγκους εργασιας)

http://www.ebay.co.uk/itm/290884291209

fmwmsml.jpg

wmj1.jpg
bench%20jaws%20log%20clamp2.jpg

Σημερα εκανα μια δουλεια με βαση δραπανου μκαι δραπανο, που δεν θα το ελεγα ποιοτικο και στιβαρο. Η ευκολια και η ταχυτητα χρησης δεν συγκρινετε με το απλα να κραταμε το τρυπανι καθετα.
Ετσι, δεν μπορω να φανταστω ποσο καλυτερο μπορει να ειναι ενα καθετο δραπανο.
Οποτε απορω πως τονκαθυστερησα...ισως γιατι περιμενω κατι απο lidl...να περιμενω λετε ή εχετε να μου προτεινετε κατι σχετικα καλο αλλα σε ερασιτεχνικη τιμη?

Συγνώμη από τον φίλο ...δεν το πρόσεξα ...με τράβηξε η δική σου φωτό .... άλλωστε το θεώρησα εντελώς φυσικό από εσένα έχεις ειδικότητα στα "κουφά" :flipout::flipout:

Καλό μεν αλλά κάθε φορά θα πρέπει να φοράς και ωτοασπίδες γιατί ο δίδυμος τροχός κάνει αρκετό θόρυβο και επιπλέον ανάλογα τον θόρυβο ίσως να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τις ώρες κοινής ησυχίας εκτός και αν εργαστήριο έχει ηχομόνωση ή μένεις σε μονοκατοικία ... ... ...

Αυτά κάνεις ...και θα βάλεις τον Νεκτάριο σε δουλειές πάλι !!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για τις δαγκάνες λέω

Μπα τις ειδα τις δαγκανες, δε κου γεμισαν το ματι.

Προηγουνται τα bench dogs κ η ολοκληρωση τους στο παγκο. Μετα μερικα συρταρια ακομη και στο τελος κατιβσε δισκοπριονο παγκου.
Χdiy δισκοπριονο παγκου που το φοβαμαι αρκετα, ισως ποιο πολυ κ απο τη χρηση του μεγαλου τροχου.
Ειδωμεν...

Καλό μεν αλλά κάθε φορά θα πρέπει να φοράς και ωτοασπίδες γιατί ο δίδυμος τροχός κάνει αρκετό θόρυβο και επιπλέον ανάλογα τον θόρυβο ίσως να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τις ώρες κοινής ησυχίας εκτός και αν εργαστήριο έχει ηχομόνωση ή μένεις σε μονοκατοικία ... ... ...

Επειδή το έχω δεί από κοντά είναι μικρό αλλά δεν το έχω δει σε λειτουργία (Πράκτικερ - Ν. Ιωνία). Μην σε παραπλανεί ο δίδυμος τροχός, φαντάσου το μισό όγκο από ένα δίδυμο τροχό της κατηγορίας των 250W. Όπως και να έχει είναι ένα εργαλείο που εξαιτίας των χαρακτηριστικών του το παίρνεις για την ευκολία που προσφέρει και όχι για το κάτι παραπάνω.

Ναι αλλα λειτουργει σωστα; Ποσες στροφες πιανει; Τα εργαλεια τα μικρακια θελουν στροφες πανωαπο 10.000 για να λειτουργησουν σωστα...

enduras1 Χιωτης Eleeinos μάλλον δεν ανέβηκε ποτέ η απάντηση μου (δικό μου λάθος με κάποιο refresh τις σελίδας :P )

ευχαριστώ για τις απάντησής σας σχετικά με την αγορά τριβείου κάτι σελίδες πίσω , έπιασα το νόημα και θα δω να προβώ σε αγορά :)

Αντιγράφω από το manual του προιόντος τα χαρακτηριστικά:

Τάση δικτύου: .............................. 230 V ~ 50 Hz
Απορροφούμενη ισχύς: ........................... 120 W
Λειτουργία ρελαντί n0: .....................0-9900 min-1
Δίσκος λείανσης: .................................. 75 mm
Δίσκος στίλβωσης: ................................ 75 mm
Πάχος δίσκου: .......................................... 20 mm
Οπή δίκων: ............................................ 10 mm
Μεγ. περιμετρική ταχύτητα: .....................40 m/s
Κατηγορία προστασίας ................................ ΙΙ/
Βάρος: .......................................................2,2 kg
Θόρυβος και δονήσεις
Οι τιμές θορύβων και δονήσεων διαπιστώθηκαν
σύμφωνα με το πρότυπο EN 61029.
Στάθμη ηχητικής πίεσης LpA .............. 75,8 dB(A)
Αβεβαιότητα KpA ..........................................3 dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος LWA .............. 88,7 dB(A)
Αβεβαιότητα KWA ..........................................3 dB