Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eχει δει κανεις εδω στην Ελλαδα αυτο το μετρο που σου βρισκει ακριβως την μεση αποσταση απο αυτο που μετρας?

CenterPointTape.jpg

http://www.ustape.com/catalog/center-finding-tapes/

Αν καταλαβαίνω καλα ειναι ενα μετρο με κανικη κλίμακα 1:1 στην πάνω πλευρά και 1:2 στην κάτω πλευρά...
Που τα βρίσκεις βρε Μιχαλιω αυτά τα τρέλα...δεν μπορω να καταλάβω...

Πολυ καλα καταλαβες Eυγενιε. Η πανω κλιμακα ειναι 1:1 και η κατω 1:2. Δεν παιζει κανενα ρολο αν η κλιμακα 1:1 ειναι σε εκατοστα, σε γυαρδες η οτιδηποτε αλλο.

Αρα δεν πειραζει Παναγιωτη που η πανω μερια ειναι σε ιντσες, αφου αν θες να βρεις την μεση, σε ενδιαφερει μονο η κατω ενδειξη που απλα πρεπει να ειναι ιδια με την πανω ενδειξη.

Ειναι οντως πανεξυπνη ιδεα και οντως με βλεπω να το παραγγελω απο Αμερικη.
Nα παρω μια κανονικη και να κανω τα σημαδια μονος μου, δεν τολμω να το σκεφτω...Εχω κανει προσπαθεια παλαιοτερα για κατι παρομοιο και απλα δεν γινεται. Η μαλλον γινεται αλλα ειναι αηδια :)

Σημερα εκανα μια δουλεια με βαση δραπανου μκαι δραπανο, που δεν θα το ελεγα ποιοτικο και στιβαρο. Η ευκολια και η ταχυτητα χρησης δεν συγκρινετε με το απλα να κραταμε το τρυπανι καθετα.
Ετσι, δεν μπορω να φανταστω ποσο καλυτερο μπορει να ειναι ενα καθετο δραπανο.
Οποτε απορω πως τονκαθυστερησα...ισως γιατι περιμενω κατι απο lidl...να περιμενω λετε ή εχετε να μου προτεινετε κατι σχετικα καλο αλλα σε ερασιτεχνικη τιμη?

Νεκτάριε καλημέρα, περιμένω και γω από Lidl το κολωνάτο δράπανο όποτε το φέρει!
Αν υπήρχε όμως κάτι αξιόπιστο σε βάση για δράπανο και κόστος μαξ τα 60 (όσο κάνει και του Lidl δηλαδή), θα ήθελα να το ξέρω!

Επειδη εχω παιξει αρκετα με βασεις δραπανοκατσαβιδων, ειμαι της αποψης οτι ακομα και το 'χειροτερο' κολωνατο ειναι (παρα) πολυ ανωτερο/αποτελεσματικοτερο απο ενα δραπανο σε οποιαδηποτε βαση.

Για τον Νεκταριο: Το κολωνατο του lidl δεν μπορει να συγκριθει σε τιμη με καποιο αλλο ερασιτεχνικο, το οποιο στην καλυτερη περιπτωση θα το βρεις ~50% ακριβοτερο.

Καμια πρόταση για πνευματικό δράπανο έως 100 - 110 ;
Έχω να περάσω 6 φωτιστικά στο σπίτι και προχθές με το απλό κρουστικό τα βρήκα σκούρα.
Υπάρχει κάτι που να τρυπάει την πλάκα σαν βούτυρο με αυτά τα χρήματα;

Δινω χρονο στο lidl να φερει του παγκου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω να περάσω 6 φωτιστικά στο σπίτι και προχθές με το απλό κρουστικό τα βρήκα σκούρα.

http://www.skroutz.gr/s/274906/Skil-1034AE.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.skroutz.gr/s/2755906/Maktec-MT870.html

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ποιο απλο κρουστικο εννοεις?
Πριν να προβεις σε αγορα, δες τι διαμετρο τρυπανακι χρησιμοποιεις και αγορασε μεμονωμενα ενα για μπετον/πετρα. bosch/dewalt/επωνυμο. Ισως κανει την διαφορα που θες.

Αυτό έχω.
Σκέφτηκα κι εγώ την αγορά μεμονωμένου τρυπανιού αλλά θέλω να υπάρχει και ένα πνευματικό καθώς μου χρειάζεται συχνά πυκνά και δεν μου αρέσει να δανείζομαι.

Μου κανει μεγαλη, μην πω τεραστια, εντυπωση που το makita των 650watt δυσκολευται για τρυπημα 8μμ σε μπετον. Ειμαι σιγουρος οτι φταιει το bit.

Απο κει και περα πρεπει να πας σε πιστολετο με sds συστημα. Καθαροαιμο συστημα για μπετον και συναφη.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5125#texnika

Υπαρχει και το αντιστοιχο skil καμμια 30αρια ευρω πιο φτηνο. Ισως να το προτιμησεις αν εχεις να κανεις με περιστασιακες χρησεις.

Σίγουρα φταίει το τρυπάνι και όχι το δράπανο. Με ένα πνευματικό sds πάντως σίγουρα θα είναι ευκολότερο.

Το κουρευτικό περιθωρίων μπορεί να τοποθετηθεί ανάποδα σε πάγκο όπως ο Ρούτερ ?

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Θα προβώ αρχικά σε αγορά μεμονωμένου bit και αν δεν τα καταφέρει μάλλον θα παω για το πράσινο bosch που έδειξε ο Χιώτης.