Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δηλαδή Γιάννη η μάρκα αυτή είναι γνωστή ? γιατί την βλέπω σε πολύ λίγα καταστήματα.

Όχι δεν την ξέρω την μάρκα, απλά δεν μπορώ να πω αν είναι καλή ή κακή από ένα απλό βίντεο.
Εγώ θα πρότεινα να ρωτήσεις στο κατάστημα που το είδες, με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν κι αυτοί ένα "μερίδιο ευθύνης" αν στο προτείνουν. Αν φυσικά πρόκειται για κάποιο κατάστημα σοβαρό που τους έχεις εμπιστοσύνη.

Τρυπανακι μεντεσεδων (Forstner) στα 10 και 12μμ. Μικρο μεγεθος που δεν βρισκεται ευκολα.

http://www.banggood.com/10mm12mm-Fo...rking-Drill-Bit-Hole-Saw-Cutter-p-981040.html
SKU233664%20(4).jpg

Ωπα μαστορα. Δεν ξερω τι λενε οι κινεζοι αλλα αυτο ειναι υβριδιο μεταξυ τρυπανι φτερου και forsner. Πιο πολυ φτερου το βλεπω. Που θες τοσο μικρη διασταση;
Με ενδιαφερει εαν βρεις fortner που τρυπανε και με δραπανο χειρος σε οικονομικη τιμη, αγορασα σε μια ξυλινη κασετινα ενα υποτιθεται γερμανικο σετ και δεν παει καλα, λιμαρωντας το προσπαθω να το βελτιωσω. Μετρια πραγματα ακομη και μετα το λιμαρισμα, χαλια μεταλλα.

Last edited:
Tα τρυπανια φτερου ειναι επιπεδα (η κεφαλη), τα forstner ειναι στρογγυλα. Ισως η οπτικη γωνια σε ξεγελαει.

Δεν το χρειαζομαι τοσο μικρο απαραιτητα, θα το παρω ομως για το κολωνατο για καμμια καλλιτεχνικη κατασκευη οπου χρειαζεται καθαρη τρυπα και στην εισοδο και στην εξοδο.

Τα fortsner, αν και τα χρησιμοποιω και γω με δραπανα χειρος, ειναι καλυτερα να χρησιμοποιουνται σε κολωνατο. Δεν υπαρχει εκδοση ειδικη για δραπανα χειρος δηλαδη.

Παντως αν χρησιμοποιεις τρυπανια φτερου, αξιζει να δοκιμασεις τα bosch daredevil. Ταχυτατη διατρηση και παραδοξως καθαροτερη απο καθε αλλο τρυπανι φτερου που εχω δοκιμασει. Θελω να αγορασω ενα πληρες σετ.

daredevil.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Tα τρυπανια φτερου ειναι επιπεδα (η κεφαλη), τα forstner ειναι στρογγυλα. Ισως η οπτικη γωνια σε ξεγελαει.

Δεν το χρειαζομαι τοσο μικρο απαραιτητα, θα το παρω ομως για το κολωνατο για καμμια καλλιτεχνικη κατασκευη οπου χρειαζεται καθαρη τρυπα και στην εισοδο και στην εξοδο.

Τα fortsner, αν και τα χρησιμοποιω και γω με δραπανα χειρος, ειναι καλυτερα να χρησιμοποιουνται σε κολωνατο. Δεν υπαρχει εκδοση ειδικη για δραπανα χειρος δηλαδη.

Παντως αν χρησιμοποιεις τρυπανια φτερου, αξιζει να δοκιμασεις τα bosch daredevil. Ταχυτατη διατρηση και παραδοξως καθαροτερη απο καθε αλλο τρυπανι φτερου που εχω δοκιμασει. Θελω να αγορασω ενα πληρες σετ.

daredevil.jpg

=> http://www.amazon.de/Bosch-26085870...id=1434308269&sr=8-1&keywords=BOSCH+SPEED+CUT

Ωραιο σετακι, μαλλον το θελω.
Στις μικρες διατομες ομως γιατι να μην χρησιμοποιησω τρυπανι απλο για ξυλο?

... και δεν είναι μπαταρίας ... Μιχάλη τιμώρησέ τον ...

Μην μου βάζεις ιδέες και είνα και πανάκριβες..... :tongue:

DJV181Z-web1_600x450.jpg

Τα μπαταρίας έχουν σίγουρα το πρόβλημα της αυτονομίας αλλά έχουν την ανεξαρτησία και τη χάρη τους...
Το Σ/Κ συναρμολογούσαμε μια κουζίνα φίλου. Όλα τα Μακίτα σε παράταξη, σέγα δισκοπρίονο τριβείο τροχός δράπανα...
Με δύο μπαταρίες (18V 3Ah και 18V 4Ah) δούλευαν 3 μηχανάκια, τα δύο δράπανα και ο τροχός, επί δύο μέρες χωρίς να χρειαστεί καμία φόρτιση. Μάλιστα όταν τα τσέκαρα, πριν τα μαζέψω, άναβαν τα δύο απ´τα τρία λαμπάκια που σημαίναι οτι είχαν αρκετή ζωή ακόμα.
Θέλω να πω μ´αυτό οτι για έναν ερασιτέχνη τα μπαταρίας είναι μια χαρά, αλλά και επαγγελματίας να είσαι μιά χαρά βολεύεσαι με μια επι πλέον μπαταρία, ο φορτιστής σε 25 λεπτά φορτίζει πλήρως μια μπαταρία 3Ah.

Για τη σέγα τώρα... Ο πάγκος της κουζίνας μπορεί να μην είναι μασίφ ξύλο αλλά λόγω πάχους είναι ένα καλό τεστάκι για την ποιότητα κοψίματος των εργαλείων.
Το δισκοπρίονο ξέρετε πως κόβει, δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε... Η σέγα όμως είναι ερωτηματικό, και η συγκεκριμένη πέρασε τις εξετάσεις με άριστα... Εκτός απ´το αλουμίνιο που, με μια λάμα της Μακιτα, το έκοβα σαν βούτηρο, χρησιμοποιώντας μια λάμα Bosch 8 cm έκοψε τις τρύπες του πάγκου για τη γούρνα του νεροχύτη και τα μάτια της κουζίνας,τόσο όμορφα και τόσο ίσια που έβαζες στοίχημα οτι κόπηκαν με τροχό, και μάλιστα με λεπτότερη κοπή και λιγότερες, για να μην πώ σχεδόν καθόλου, σκλήθρες.
Πάρα πολύ δυνατό εργαλείο, ταχύτατο και "καθαρή" δουλειά, απόλυτα επαγγελματική. :worshippy:

Τελικά κατάφερα και άνοιξα το βαλιτσάκι , αλλά δυστυχώς μαχαίρι πουθενά .....
Το ερώτημα πλέον είναι μπορεί να μπει σε πάγκο της wolfcraft η πρέπει να αγοραστεί κάποιο άλλο;

Το σκέφτομαι! Εχει πολλα και μαζεμένα!
Δε ξέρω κατα ποσό ειναι καλά βέβαια τα συγκεκριμένα!

Μην περιμένεις ποιότητα Makita.
Μπορεί επειδή τα έχεις συγκεντρωμένα σε μια κασετίνα να είναι εξυπηρετικά αλλά σαν ποιότητα είναι μέτρια, για συνηθισμένες οικιακές δουλειές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά κατάφερα και άνοιξα το βαλιτσάκι , αλλά δυστυχώς μαχαίρι πουθενά .....
Το ερώτημα πλέον είναι μπορεί να μπει σε πάγκο της wolfcraft η πρέπει να αγοραστεί κάποιο άλλο;

Στο μικρό πάγκο της Wolfcraft υπάρχει τέτοιο μαχαίρι, αν και νομίζω οτι το αγοράζεις έξτρα.

Είχω πάρει κάποιες της Dewalt , κάποιες για μαλακό και κάποιες για σκληρο (μου τις είχε προτείνει ενα μαγαζι) . Οικονομικές (κάπου στα 2 ) , σε συνδιασμο με το δυνατο parkside εχω πολυ καλο γρηγορο καθαρό και ίσιο κόψιμο .
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα .

Ωραιος. θα παω αυριο να δω τι θα βρω.

Τρυπανακι μεντεσεδων (Forstner) στα 10 και 12μμ. Μικρο μεγεθος που δεν βρισκεται ευκολα.

http://www.banggood.com/10mm12mm-Fo...rking-Drill-Bit-Hole-Saw-Cutter-p-981040.html
SKU233664%20(4).jpg

Εχει πολλα τετοια το banggood.. και εχει και δωρεαν μεταφορικα ε..?

[SUB]

Δεν "χτυπάμε" καμιά ομαδική;[/SUB]

[SUB]

Υπάρχει Ομαδική Αγορά από Amazon.de που είναι ανοικτή και έχει μέχρι στιγμής τρία άτομα, δηλώστε συμμετοχή και προϊών ...

=> http://avclub.gr/forum/showthread.p...α-Μέλη?p=1057395551&viewfull=1#post1057395551

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

[SUB]

Ναι! Εγω δηλωνω απο εδω το μεγαλο σετ της bosch που εχει ο Γιαννης στο link παραπανω.

Ωραιος. θα παω αυριο να δω τι θα βρω.

Εχει πολλα τετοια το banggood.. και εχει και δωρεαν μεταφορικα ε..?

εχει πολλα, αποδεκτη ποιοτητα και δωρεαν μεταφορικα.

Προπληρωμενα/ενσωματωμενα μεταφορικα. Δωρα δεν κανει κανεις.

Προπληρωμενα/ενσωματωμενα μεταφορικα. Δωρα δεν κανει κανεις.

Απο το εναμισυ δολλαριο που ειναι η συνολικη τιμη (προιον και μεταφορικα), ποσο λες να κοστιζουν τα μεταφορικα για Ελλαδα απο Κινα?