Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γερμανική ποιότητα.

Γωνιακός τροχός Bosch μπλέ έκαψε μοτέρ για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά -με πολλά εφέ, καπνούς, πέσανε ασφάλειες κτλ-. Αυτά σε συνεχή λειτουργία 2 ωρών με γυαλόχαρτο και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι. Γάντια και μάσκα της 3M δεν άφησαν τα σημάδια -μυρωδιά και θερμοκρασία- να γίνουν αντιληπτά. Την πρώτη το θεώρησε το service αστοχία υλικού.

Αντίστοιχα άλλος B&D, σκύλος μαύρος. Συνέχισε την δουλειά για άλλες δύο ώρες χωρίς καν να ζεσταθεί πάνω απ το φυσιολογικό.

Ακόμα το σκέφτομαι αν θα δώσω τα 33 ευρά για καινούργιο μοτέρ. Και να τον κάνω τι; Ανεμιστήρα;

Ψάχνω για Makita :operator:

πράγματι αυτοί οι B&D οι μαύροι είναι σκυλιά...ο δικός μου, 115αρης τον έχω τουλάχιστον 20 χρόνια, δεν τον έχω συντηρήσει ποτέ, και πέρσυ το καλοκαίρι πέρασε τα πάνδεινα κόβωντας μασιφ σίδερα/κάγκελα τουλάχιστον για 5 ώρες καθημερινά μέχρι που άναβε, τότε τον σταματούσα και συνέχιζα με κάτι κινέζινα μπλε no name,για καμιά ώρα και μετά ξανά με τον B&D μέχρι που σουρούπωνε. Τα δύο κινέζινα στην όλη διαδικασία που κράτησε 5-6 μέρες κάηκαν όπως περιγράφει ο φίλος με πολλά εφέ....

Απ ότι καταλαβαίνω (μιας κ θέλω να δουλέψω με τάβλες που θα έχουν και βάρος) είναι μονόδρομος η wolfcraft ε?

Αν τραβάει ζόρι πολύ ναί... Καταλαβαίνεις οτι άλλο το μεταλικό κι άλλο το πλαστικό.
Για να δοκιμάσεις όμως, πάρε όποτε θες τη δική κου και δες τη σε σχέση μ´ αυτή πιυ έχεις. Τη Stanley δυστυχώς την έχω στο χωριό.

Ευχαριστώ για την προσφορά, το κακό είναι ότι κι εγώ το "εργαστήριο" το φτιάχνω στην Κόρινθο και πηγαίνω μια στο τόσο ρε γμτ. Μάλλον θα την πάρω, όπως και θέλω αυτό https://www.toolstore.gr/wolfcraft-...-με-καλυμμενες-βιδες-p-6142.html#.VYHYokYRqbI και αυτό https://www.toolstore.gr/wolfcraft-3423000-μεγγενη-μεταλλικη-85mm-p-5895.html#.VYHYkkYRqbI.

Ευχαριστώ για την προσφορά, το κακό είναι ότι κι εγώ το "εργαστήριο" το φτιάχνω στην Κόρινθο και πηγαίνω μια στο τόσο ρε γμτ. Μάλλον θα την πάρω, όπως και θέλω αυτό https://www.toolstore.gr/wolfcraft-...-με-καλυμμενες-βιδες-p-6142.html#.VYHYokYRqbI και αυτό https://www.toolstore.gr/wolfcraft-3423000-μεγγενη-μεταλλικη-85mm-p-5895.html#.VYHYkkYRqbI.

Το πρώτο το έχω αλλά ακόμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να έχω άποψη.
Η μέγγενη όομως μου φαίνεται τσιμπημένη. Παρακολούθα τα Lidl κι αν δείς να πουλάνε τη βάση για δράπανο πάρτην, κοστίζει τα μισά λεφτά και έχει και τέτοια μεγγενούλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το εργαλείο κρυφών συνδέσεων είναι όλα τα λεφτά,κάποια στιγμή θα το πάρω και εγώ.Ερώτηση:Δουλεύει με απλές ξυλόβιδες;Αν τελειώσουν οι τάπες του σετ,υπάρχουν άλλες;

Νίκο δουλεύει. Αν τελειώσουν οι τάπες υπάρχουν χύμα. Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν τρυπάνια ειδικά που κόβουν ξύλινες τάπες στο μέγεθος που θέλεις κι αυτό σου λύνει τα χέρια στο είδος του ξύλου που θέλεις να χρησιμοποίησεις. Δηλαδή φτιάχνεις δικές σου τάπες απ´ το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις.

Το εργαλείο κρυφών συνδέσεων είναι όλα τα λεφτά,κάποια στιγμή θα το πάρω και εγώ.Ερώτηση:Δουλεύει με απλές ξυλόβιδες;Αν τελειώσουν οι τάπες του σετ,υπάρχουν άλλες;

Ναι υπαρχουν ταπες, κατα την γνωμη μου ομως δεν αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις μετα να καλυψεις την τρυπα. Συνηθως οταν κανεις τετοιες συνδεσεις το κανεις στην πισω μερια που δεν θα φαινονται. Σε καθε περιπτωση θα φαινεται πολυ διαφορετικο.

Μπαμπη μπορεις να μου δειξεις αυτα τα τρυπανια που λες; Υποψιαζομαι οτι μιλας για αλλες ταπες.

Παναγιώτη να είσαι καλά.Εγω τωρα έχω βάλει στο μάτι ένα παρόμοιο εργαλειάκι για καβίλιες,που πουλά ο κουμπάρος μου.Είναι Γερμανικό,μεταλικό,θα πάω να δω λεπτομέρειες νατο βρω και θα το ανεβάσω εδω..Φαίνεται ποιοτικότατο.

Ναι υπαρχουν ταπες, κατα την γνωμη μου ομως δεν αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις μετα να καλυψεις την τρυπα. Συνηθως οταν κανεις τετοιες συνδεσεις το κανεις στην πισω μερια που δεν θα φαινονται. Σε καθε περιπτωση θα φαινεται πολυ διαφορετικο.

Μπαμπη μπορεις να μου δειξεις αυτα τα τρυπανια που λες; Υποψιαζομαι οτι μιλας για αλλες ταπες.

Νομίζω ότι βγάζει και το lidl ανά καιρους

Εννοώ το τρυπάνι για τις ταπες

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάτι τέτοιο λέω... Στο τέλος τις ξυρίζεις εκεί που θες... Και όντως έχει φέρει το Lidl , τα δικά μου απο εκεί τα πήρα.

rompotrypano.jpg

Κι εδώ οι επόμενες αγορές....

Ειδικά τρυπάνια για τετράγωνες τρύπες (2 είδη). Και τα 2 θέλουν ειδικό αντάπτορα (δλδ δεν μπορούν να μπουν απευθείας στο παγκοτρύπανο).

Α. Mortising Chisel Bits
Mortising-Chisel-Bits2.jpg

B. Reuleauxe Triangle Drill Bit
square.gif

Τις είδα τις βίδες του σετ,γι'αυτό ρώτησα!Υποθέτω πως είναι περισσότερο σετ επισκευής παρά κατασκευής..

Οχι Νίκο , ειναι ενας τρόπος δεσιματος και αυτός .
Για όλες τις ενώσεις υπάρχουν διάφοροι τρόποι , ενας απο αυτούς ειναι και αυτός αλλα όχι και ο καλύτερος . Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που ειναι μονόδρομος σε ευκολία ή στην περίπτωση που έχεις ξεχάσει να υπολογισεις κάτι πχ.

Ναι τώρα φάνηκαν σωστά. Και έχεις δίκιο, αυτές είναι οι πλέον κατάλληλες, ενώ οι φρεζάτες θέλουν ροδέλα ή πολλή προσοχή.
Πάντως το σύστημα αυτό σώζει καταστάσεις. Και αν βάλεις και κόλλα, τότε θα γίνει μασίφ η κατασκευή.

Μπα μην το λες, η κολλα δεν κανει κατι το ιδιαιτερο οταν εμπεριεχει σοκορο, εχει πολυ αδυνατη συγκολληση. Ο καλυτερος τροπος συνδεσης ειναι οι καβιλιες (απλες και domino), μιχοραχτα και μορσα. Οι κρυφες βιδες ειναι ενας ΓΡΗΓΟΡΟΣ τροπος να κανεις διαφορα πραγματα με ικανοποιητικη αντοχη. Συμφωνω και εγω οτι οι φρεζατες ξυλοβιδες δεν ειναι το καλυτερο, εχουν την ταση να σκιζουν το ξυλο, ειδικα εαν δεν εχει ινες και ειναι βιομηχανικο (κοντρα πλακε, osb, mdf, νοβοπαν), οι επιπεδες ομως ειναι πανακριβες καθως υπαρχουν μονο απο την Kreg στην Αμερικη. Μια καπως καλυτερη τιμη που βρηκα ειναι αυτο εδω απο Αγγλια, ισως να κανουμε καμια ομαδικη απο αυτο το καταστημα. http://www.axminster.co.uk/ujk-technology-washer-head-pocket-hole-screws-trade-pack

δειτε φρεσκο τεστ ενωσεων
https://www.youtube.com/watch?v=6cAUz_eCmbw