Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ με το δραπανοκλατσαβιδο!

6609372_4_b.jpg

Από τον tzatools έχω πάρει ένα ροκάνι και μια πλάνη χειρός. Καλές τιμές, γρήγορη εξυπηρέτηση. Έμεινα ευχαριστημένος..

Για σύνδεση με καβίλιες τα παρακάτω είναι εντάξει για αρχή;

1) καβιλιες φυσικά 8x40 ή καλύτερα 6χ30 για το πάχος του ξύλου παλέτας;
2) Οδηγός για καβίλιες wolfcraft στα 13.50 ευρώ ο πλαστικός.
3) Στοπ τρυπανιού. Βασικό όπως το σκέφτομαι
4) ξυλόκολα; βάζω ερωτηματικό σε αυτο. Φαντάζομαι οτι βάζουμε ξυλόκολα στις συνδέσεις.
5) κάτι άλλο;

Για σύνδεση με καβίλιες τα παρακάτω είναι εντάξει για αρχή;

1) καβιλιες φυσικά 8x40 ή καλύτερα 6χ30 για το πάχος του ξύλου παλέτας;
2) Οδηγός για καβίλιες wolfcraft στα 13.50 ευρώ ο πλαστικός.
3) Στοπ τρυπανιού. Βασικό όπως το σκέφτομαι
4) ξυλόκολα; βάζω ερωτηματικό σε αυτο. Φαντάζομαι οτι βάζουμε ξυλόκολα στις συνδέσεις.
5) κάτι άλλο;

Να βάλεις κολλα . Οσο αφορά το πάχος καβιλιας που θα χρησιμοποιήσεις ειναι ανάλογο με το πάχος των σανίδων της παλετας , δεν ειναι το ίδιο σε όλες .

Παλέτες με ποντικοφάρμακο !!!!
Παράληψη μου χεχε :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να βάλεις κολλα . Οσο αφορά το πάχος καβιλιας που θα χρησιμοποιήσεις ειναι ανάλογο με το πάχος των σανίδων της παλετας , δεν ειναι το ίδιο σε όλες .

Ωραία άρα είμαι πλήρης με τα παραπάνω.κολλα εχω μια της Bison για ξύλο.

14 χιλιοστά πάχος ταβλας περίπου αν τρύπησω για 8 άρα καβιλια μην την ανοίξει. γι αυτό έλεγα μήπως η 6 άρα ειναι καλύτερη.

Παράληψη μου χεχε :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

14 χιλιοστά πάχος ταβλας περίπου αν τρύπησω για 8 άρα καβιλια μην την ανοίξει. γι αυτό έλεγα μήπως η 6 άρα ειναι καλύτερη.

Δεν ξέρω τι φτιαχνεις αλλα 6αρα ειναι καλύτερα . Βέβαια ειναι κοντές οι 6αρες .

Φίλε profchaos
Η wolfcraft γιά πάχος 12-14 mm ξύλου προτείνη καβίλια 6 mm,καί γιά 15-18 mm προτείνη καβίλια 8 mm

kavili10.jpg

Last edited:
To κομματι των power tools της ΑΕG νομιζω οτι ανηκει πλεον στο group που εχει τα Milwaukee, Ryobi, etc. και οχι στην ΑΤLAS COPCO.

Παντως εχω ακομα τρυπανακια atlas copco που ειχε φερει ο πατερας μου πριν καμμια 30 χρονια απο τα βαπορια!!! Φανταστικο μεταλλο, απο τα ελαχιστα <1.5μμ τρυπανια που δεν σπανε ευκολα.

Ηθελα νά ρωτήσω καί εγώ μέ τήν σειρά μου.
Οι δίσκοι κοπής ξύλου γιά δισκοπρίονα έχουν αριθμό δοντιών συνηθως 12-20 καί βλέπω καί 40 δόντια.

Το ερώτημα μου ειναι όσα περισσότερα δόντια τόσο πιό καθαρότερη κοπή στό ξύλο ,η απλά πιό γρήγορη καί εύκολη κοπή ?