Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

δεν νομίζω οτι αλλάζει αυτό το εξάρτημα ανάλογα με την μάρκα...είναι ενα χιτώνιο από μισή ίντσα να μικραινει το κολετ σε 8 χιλιοστά

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημερα παιδια

Γνωριζει κανενας απο που μπορω να παρω ανταλλακτικα χαρτια για το Black and Decker mouse KA1000?
Εαν υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αγια Παρασκευη θα βολευε αφανταστα....
da33af504bb6c7f599d993058c3ce2e1.jpg

Θελω ενα πιστόλι βαφής ηλεκτρικό. Για απλή χρήση. Εχω δει καποια της B&D ειναι καλά;

L-boxx copies...

Με ολο τον σεβασμο ας μην γινουμε σαν τα Apple fan boys που βλεπουν μοναδικο το ορθωγωνιο σχεδιο με στρογγυλεμενες γωνιες και λενε οτι οι αλλοι κλεβουν τις ιδεες της.
Δεν υπαρχει παρθενογεννεση, ολα εχουν επηρεαστει λιγο η πολυ απο προηγουμενες κατασκευες. Η μηπως πριν τα L-boxx δεν υπηρχαν κουτια αποθηκευσης εργαλειων;

Μα και τα L-boxx είναι copies άλλων, απ'ότι ακούγεται. Μάλιστα υπήρξαν και αγωγές (από τη Festool αν θυμάμαι καλά, η οποία έχει τα systainers).

Πέραν αυτού, να λείπουν τα group buys κλπ. Δεν έχουμε φράγκο πια χαχαχα!

Δεν τομειπα με κακια...:BDGBDGB53: απλα δουλευω αυτα, αρκετοι εχουν επισης αυτα και τη εφαρμογη με τροχους και ανω επιφανεια την εχω δεινμονο σε lboxx, πριν μερικα χρονια. Η sortimo, fesrool, bti και ισως και ααλλη εχουν τα ιδια δυλοσοφιας κουτια εδω και χρονια. Το ποιος και ποτε τα ξεκινησε δεν γνωριζω.

appleκαι ξερο ψωμι!.....:flipout:

Τιποτα δεν εχει ειπωθει με κακια, ειναι δεδομενο αυτο.
Το βλεπω σε λιγο καιρο οι φανατικοι της Bosch μπλε σειρας να γκρινιαζουν γιατι τα δραπανοκατσαβιδα των αλλων εταιριων εχουν τον διακοπτη στο ιδιο σημειο, γιατι οι μπαταριες να μπαινουν απο κατω, γιατι να εχουν βιδωτο τσοκ. Ολα αντιγραφες απο την Bosch ειναι. :)

Φυσικα αστειευομαι, παραλληλισμος με τον παραλογισμο των fan boys.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μα και τα L-boxx είναι copies άλλων, απ'ότι ακούγεται. Μάλιστα υπήρξαν και αγωγές (από τη Festool αν θυμάμαι καλά, η οποία έχει τα systainers).

Πέραν αυτού, να λείπουν τα group buys κλπ. Δεν έχουμε φράγκο πια χαχαχα!

Η Festool έκανε αγωγή στην Bosch ?

Ερωτησούλα στους έμπειρους...
Είναι η δεύτερη φορά που έχω να κόψω μια επιφάνεια σε μικρότερα κομμάτια (η αρχική επιφάνεια είναι περίπου μισό τετραγωνικό και 1.5 cm πάχος). Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τη σέγα για να κόψω δοκάρια, σανιδάκια κλπ, σχεδόν ποτέ δεν είχα θέμα. Όσες φορές όμως έχω προσπαθήσει να κόψω σε ευθεία μισό με ένα μέτρο η κοπή είναι μεθυσμένη κάνοντας κούρμπες. Προφανώς δεν έχω πλήρως σταθερό χέρι. Τελικά το φέρνω σχετικά ίσιο με το παλμικό πολυεργαλείο κόβοντας κομματάκι κομματάκι ότι εξέχει και μετά το περνάω με το τριβείο και το αποτέλεσμα γίνεται αποδεκτό. Τα ερωτήματά μου:

1. Φταίει το χέρι μου ή έτσι και αλλιώς είναι too much να θέλω να κάνω κοπή μήκους ενός μέτρου με σέγα και θα έπρεπε να έχω δισκοπρίονο;
2. Σε επιφάνειες από νοβοπαν ή MDF μπορώ να περάσω την πλάγια όψη με πλάνη αντί να κάθομαι με το τριβείο ή υπάρχει θέμα γιατί δεν είναι ουσιαστικά συμπαγές ξύλο;

Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ερωτησούλα στους έμπειρους...
Είναι η δεύτερη φορά που έχω να κόψω μια επιφάνεια σε μικρότερα κομμάτια (η αρχική επιφάνεια είναι περίπου μισό τετραγωνικό και 1.5 cm πάχος). Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τη σέγα για να κόψω δοκάρια, σανιδάκια κλπ, σχεδόν ποτέ δεν είχα θέμα. Όσες φορές όμως έχω προσπαθήσει να κόψω σε ευθεία μισό με ένα μέτρο η κοπή είναι μεθυσμένη κάνοντας κούρμπες. Προφανώς δεν έχω πλήρως σταθερό χέρι. Τελικά το φέρνω σχετικά ίσιο με το παλμικό πολυεργαλείο κόβοντας κομματάκι κομματάκι ότι εξέχει και μετά το περνάω με το τριβείο και το αποτέλεσμα γίνεται αποδεκτό. Τα ερωτήματά μου:

1. Φταίει το χέρι μου ή έτσι και αλλιώς είναι too much να θέλω να κάνω κοπή μήκους ενός μέτρου με σέγα και θα έπρεπε να έχω δισκοπρίονο;
2. Σε επιφάνειες από νοβοπαν ή MDF μπορώ να περάσω την πλάγια όψη με πλάνη αντί να κάθομαι με το τριβείο ή υπάρχει θέμα γιατί δεν είναι ουσιαστικά συμπαγές ξύλο;

Ευχαριστώ!

Πάρε ένα δισκοπρίονο ρε Ζορζ.

Αυτο.

ακρως απαραίτητο το δισκοπρίονο για μεγάλες κοπές.. με σέγα γίνονται οι μικρότερες σε μήκος κοπές.

Το χερι σου δεν εχει τιποτα, μια χαρα ειναι. Κανεις δεν μπορει να κανει ευθειες κοπες, οποιος τολμησει να το πει αστον να κοψει κατι και μετα βαλε μεταλλικο χαρακα. Γιαυτο υπαρχουν οι οδηγοι (jig) και τα δισκοπριονα.