Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για τέτοιου είδους δουλειές θες ένα φλόγιστρο που να δέχεται μύτη σαν αυτές που έχουν τα κολλητήρια για να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια.
Και με σκέτη φλόγα μπορείς να κάνεις την κόλληση αλλά θέλει προσοχή και δεν κάνει για λεπτά καλώδια.
Το μικρο φλόγιστρο εννοείτε ότι έχει και πολύ μικρότερη φλόγα από τα καμινέτα με φιάλες και κατά συνέπεια πιο μεγάλη ακρίβεια.

Σε αντιστοιχη περιπτωση σχεδιασα μια πολυπλοκη θερμομονωτικη θωρακιση. Πολυπλοκοι μαθηματικοι τυποι θερμοδυναμικης επεξεργαστηκα και τελικα... εβαλα ενα κομματι αλουμινοχαρτο, πισω απο το αλουμινοχαρτο ενα κομματι χαρτονι.:) :)
Πετυχε.

Σε αντιστοιχη περιπτωση σχεδιασα μια πολυπλοκη θερμομονωτικη θωρακιση. Πολυπλοκοι μαθηματικοι τυποι θερμοδυναμικης επεξεργαστηκα και τελικα... εβαλα ενα κομματι αλουμινοχαρτο, πισω απο το αλουμινοχαρτο ενα κομματι χαρτονι.:) :)
Πετυχε.

Χαχα.. Αυτό θα πει ελληνική πατέντα..

Dremel ή proxxon mfb? το πρωτο βλεπω ερχεται με αξεσουαρ, ενω στο δευτερο δεν υοαρχει καποια αναφορα σχετικα, οπου ειδα.
Επισης για το dremmel διαβασα αρνητικα σχολια σχετικα με την αντοχη του. Αναλογιζομενος και καποιες αλλες ποιοτικες ατασθαλιες της φιρμας να προχωρησω αντιθετα?

Dremel ή proxxon mfb? το πρωτο βλεπω ερχεται με αξεσουαρ, ενω στο δευτερο δεν υοαρχει καποια αναφορα σχετικα, οπου ειδα.
Επισης για το dremmel διαβασα αρνητικα σχολια σχετικα με την αντοχη του. Αναλογιζομενος και καποιες αλλες ποιοτικες ατασθαλιες της φιρμας να προχωρησω αντιθετα?

Αν θες για κολλήσεις ηλεκτρονικών ή και για πυρογραφια, πήγαινε στο dremel versa tip. Είναι άψογο και βολικό για να μην έχεις καλώδια. Αν θες για ανοιχτή φλόγα δεν λέει και πολλά. Έχω κάνει δουλειά αλλά δεν... Το mfb το περιμένω απο μέρα σε μέρα και το θέλω για ανοιχτή φλόγα σε ψιλοδουλειες. Δεν έρχεται με εξαρτήματα όπως το dremel versa flame. Αλλά βάση των χαρακτηριστικών τους (manual), το mfb ανεβάζει μεγαλυτερη θερμοκρασία από το versa flame. Δεν ξέρω όμως πόσο θα σε βολέψει σε μικροκολλησεις.

Εχει δουλεψει κανεις την πριονοκορδελα Einhel? Βλεπω οτι η τιμη της στην Ελλαδα εχει πεσει κατω απο 110 ευρω!!! Φτηνοτερα και απο amazon.de που την εχει 119+μεταφορικα.

Einhell-TH-SB-200-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CE%B1-250W-4308015.jpg

http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...-sb-200-ηλεκτρική-πριονοκορδέλα-250w-4308015/

Απο την αλλη βλεπω την Proxxon (με τα ιδια περιπου χαρακτηριστικα και το ιδιο υψος κοπης των 80μμ) η οποια ειναι εξαιρετικα αθορυβη, μικροτερη, ποιοτικοτερη και μολις 7 κιλα!! Αλλα, υπερδιπλασια τιμη....

27172.jpg

http://www.proxxon.com/en/micromot/27172.php?list
http://www.amazon.de/Proxxon-27172-..._sbs_60_8?ie=UTF8&refRID=0VMAB6S4CZ83KMSPJG5J

Και μιση σε ποιοτητα. Την εχω δει απο κοντα στο praktiker την Einhel. Μοιαζει με παιχνιδι. Τζογους παντου. Κακης ποιοτητας λαμαρινα. Δεν θα τα εδινα τα 125 που την ειχε.

Και μιση σε ποιοτητα. Την εχω δει απο κοντα στο praktiker την Einhel. Μοιαζει με παιχνιδι. Τζογους παντου. Κακης ποιοτητας λαμαρινα. Δεν θα τα εδινα τα 125 που την ειχε.

Γιατι φίλε (διπλό)συμφορουμίτη εισαι επιεικής? η einhell είναι 10 φορες χειροτερη και θα άξιζε μονο αν ειχε 20-25 ευρω..
Την έχω δουλέψει κιόλας και είναι για να κόβεις μόν μπάλσα...επίσης έχω δουλέψει και boston και metabo...καλή η boston αριστη η metabo...για οποιον εχει χώρο και υποδομή...πλέον βρισκεις τριφασικες σχεδον στα λέφτα της metabo

Ωραια η proxxon, ασυζητητι. Τη καλυτερη επιλογη εκανες.

χαχαχα, ναι οντως μολις την παρηγγειλα, πως με καταλαβες παλι ... :grinning-smiley-043

Θεμα χρονου ηταν αλλα οταν ειδα τα αρνητικα σχολια των συναδελφων για την Einhel, μπηκα σαν ανεμος στο amazon.de και την εκανα δικη μου :))

χαχαχα, ναι οντως μολις την παρηγγειλα, πως με καταλαβες παλι ... :grinning-smiley-043

Θεμα χρονου ηταν αλλα οταν ειδα τα αρνητικα σχολια των συναδελφων για την Einhel, μπηκα σαν ανεμος στο amazon.de και την εκανα δικη μου :))

Είσαι μεγάλο παλιόπαιδο!
Παίζεις με τον πόνο μας!!!

Πως αλλαζουν οι καιροι, εχεις δικιο.
Ομως στις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ εχει μειωθει πλεον σε τεραστιο βαθμο το ποσοστο των ξενων (expatriates) λογω κοστους. Ακομα και στις τραπεζες βλεπεις ελαχιστους ξενους.
Mιλαμε για τις αντιστοιχες Ρουμανικες/Βουλγαρικες/Ουκρανικες εταιρειες ξενων συμφεροντων.

Last edited:
Πιστόλι σιλικόνης από bosch με μπαταρία, ποιο προτείνετε; Ή ρεύματος καλύτερα;
Το θέλω για μικρο-επεμβάσεις σπάνια. Για παράδειγμα,να κολλήσω το ξύλο μιας συρόμενης πόρτας που έβαλα το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο από την μια μεριά ξεκόλλησε.
Μεταξύ "ξύλου" και αλουμινένιας ράγας βλέπω κάτι ελάχιστο, που μου θυμίζει σιλικόνη.
(Και πλήρωσα και την πόρτα 500 ευρώ...)

To μικρο bosch μπαταριας ειναι απαιχτο, ιδιως για μικροεπεμβασεις που λες. Ακομα και μετα απο πολλους μηνες απραξιας η μπαταρια του θα ειναι φορτισμενη και ετοιμη για δουλεια.
Υπαρχει και το αντιστοιχο μικρο bosch ρευματος με πιο μακρυ ρυγχος.

Για την πορτα που λες, δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να λυσεις το προβλημα με σιλικονη. Δεν βαζεις καμμια φωτο να δουμε τι ακριβως παιζει?