Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δηλαδή μια σκάλα των 100 για χρήση 1 φορά και αν το χρόνο από άτομο 90 κιλά είναι επικίνδυνη ; θα μου στοιχίσει και 3 το χρόνο... μιλάμε για ερασιτέχνη. Γιατί το σκεπτικό με το κινητο πρέπει να το υπολογίσεις ανά μέρα χρήσης . Εμένα αυτή η σκάλα θα μου κοστίσει 12 την ημέρα χρήσης. . Δεν έχει υπάρξει μέρα που δεν χρησιμοποίησα το κινητό. Με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να δίνουμε όλοι οι ερασιτέχνες εδώ μέσα 1000 για δισκοπριονο πάγκου αντί να το φτιαχνουμε μόνοι μας γιατί θα χάσουμε δακτυλο.

Παιδιά κακώς διυλιζετε το κουνουπακι....

Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του.
Και εμένα μου φάνηκε υπερβολική η επιλογή του φίλου καθώς όλες οι σκάλες που ζαχαρωνω είναι στην κατηγορία των 100-120 ευρώ.
Αντίθετα το κινητό μου είναι εργαλείο δουλειάς δίνω περί τα 600 ευρώ.
Γούστα και προτεραιότητες είναι αυτά.

Πως πχ να πείσω εγώ τον Χιωτη να μην κοιτάει πια το βάρος των εργαλείων αλλά να βάλει προτεραιότητα την ισχύ όπως κάνω εγώ.
Γίνεται???
Όχι.

αν χαλάσει το κινητό δεν κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα

θέμα προτεραιοτητων ειναι
τελείως υποκειμενικο

στη συγκεκριμένη ειδικά περίπτωση δεν βρισκόταν καν φθηνότερη εγκεκριμενη σκάλα για τα πολλά κιλά οπότε τι το συνεχίζουμε

Συναδελφοι, η αντιπαραθεση αυτη δεν εχει τελος καθως υπαρχουν θεμιτα επιχειρηματα ενθεν και ενθεν.

Το καλο ειναι οτι υπαρχουν εναλλακτικες για καθε περιπτωση, αναγκη, βαλαντιο και γουστο.

Προφανως αυτες οι εναλλακτικες δεν μπορει να ειναι οι ιδιες. Ειναι ομως σεβαστη η προσωπικη επιλογη του καθενος η οποια καθοριζεται -λιγο εως πολυ- απο τους παραπανω παραγοντες.

Έχει κανείς εμπειρία από αυτό;

https://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/prr-250-es-3165140716611-2483964.jsp

Έτσι που το βλέπω νομίζω θα βοηθήσει για να τρίψει κανείς κάγκελα, δοκούς, κλπ.
Ναι το εχει αγορασει ο Χιωτης http://avclub.gr/forum/showthread.p...σήμερα?p=1057340497&viewfull=1#post1057340497 Δεν θυμαμαι το post που το δοκιμασε, αλλα θυμαμαι οτι εμεινε ευχαριστημενος.

Nαι, το εχω αγορασει αλλα δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω καθολου στην πραξη.
Ειναι παντως μεγαλο και στιβαρο εργαλειο, μεγαλυτερο ομως απο οτι νομιζα απο τις φωτο. Μοιαζει με γιγαντιο dremel με πολλα bits για λειανση.

Εχει ρυθμιζομενες στροφες και ολα τα λεφτα ειναι τα 7-8 διαφορετικα δισκακια λειανσης που κανουν δουλεια εκει που τα υπολοιπα τριβεια δυσκολευονται η δεν μπορουν.
Το γεγονος οτι ειναι περιστροφικο (σαν ταινειολειαντηρας περιπου) το καθιστα ιδιαιτερα αποτελεσματικο στην αφαιρεση υλικου.

Η μονη μου ανησυχια ειναι τα αναλωσιμα, δεν θυμαμαι τιμες, ιδιως αν καποιος εχει να κανει καθαρισει μεγαλες επιφανειες.
Φανταζομαι ομως οτι η ποιοτητα τους, ιδιως των φτερωτων δισκων, θα ειναι αναλογη ειτε καλυτερη των αντιστοιχων μικρων dremel που διαρκουν πολυ.

Και ποσο το εχει αυτο?
Επειδη δε το βρηκα και απο οτι βλεπω η εκδοσγη με τις 2 μπαταριες 1,3Α εχει 320 ευρω!
http://www.toolplanet.gr/prod/262/5176/BHP453RHE MAKITA ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ Li-Ion 18V 1,3Ah

Για να δωσουμε μια ασφαλη απαντηση που να καλυπρει τις αναγκες σου πρεπει να μας αναφερεις το πεδιο δρασης του.
Το θελει κρουστικο η απλο?

τώρα με 1,3 Αμπερώρια μπαταρία , πόσο μακριά θα πας , μιλάω για κρούση, είναι άλλη ιστορία . Αν , λέμε αν, χρειάζεσαι κρούση , κάτω από το 2 Ahmp μην πας , προσωπική άποψη πάντα .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το πεδίο δράσης θα είναι κυρίως οικιακή χρήση και καμιά κατασκευή μικρών επίπλων , η τιμή του είναι στα 180,00
Σίγουρα θα προτιμούσα να μου κάνατε κάποια πρόταση σε bosch μιας και τα υπόλοιπα εργαλεία που έχω είναι της ίδιας μάρκας.

Δυστυχως θυμιο για να πας σε Bosch και μπαταριες λιθιου με 2+ Αμπερωρια θελεις τουλαχιστον 300 ευρω.

Πιστευω πως θα σε καλυψει ειτε το ΜΑΚΙΤΑ ειτε το DEWALT για την χρηση που θελεις.

Προσωπικα με καλυπτει ενα 14,4 Dewalt με τις ιδιες μπαταριες σε κατασκευες επιπλων και τρυπηματα βιδωματα.
Αλλο αν υπαρχουν και δυνατωτερα εργαλεια στο ραφι....

Αναλογα τι μπαταριες bosch εχεις, παρε το 10βολτο η το 18βολτο GSR, οποιοδηποτε μοντελο, ειτε brushless ειτε χωρις.

Θα σε καλυψει απολυτα σε αυτο που θες. Η κρουση δεν ειναι απαραιτητη. Τρυπα σε μπετο, αν χρειαστει, μπορεις να κανεις και χωρις κρουση.