Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

αμα πας στην φθηνη , δεν κανεις και εναν κυκλωνικο καδο? Καποιος εχει ηδη δειξει την κατασκευη εδω

Η κυκλωνικη πατεντα ειναι κυριως για τα χοντρα ωστε να μην αδειαζεις τη σακουλα / καδο απο τη σκουπα. Βολευει πολυ σε ξυλουργικες εργασιες σε σταθερη θεση.
Μια σοβαρη σκουπα με καλα φιλτρα και σακουλες ειναι απαραιτητη για εργασιες που βγαζουν ψιλη σκονη. Αν ειναι να ρουφηχθουν πριονιδια, ειναι ενταξει χωρις σακουλα. Αν εχει ομως ψιλα υποπροιοντα τοτε η σακουλα βοηθαει να κρατησει περισσοτερα, μετα να πεταχθει και το φιλτρο να ειναι σε καλη κατασταση. Ακραια και ακριβη λυση οι σκουπες με αυτοκαθαριζομενο φιλτρο.

Εντάξει παιδιά κατάλαβα γιά τίς οικιακές σκούπες άκυρον,γιά τις σκουπες στάχτης δέν μού είπατε κάνουν αυτές για ροκανίδια δισκοπριονου-πλανης και μέ τήν πούδρα απο τα τριβεία.
prof καλό τό εργαλείο,αλλά τί νά κάνω τώρα να πετάξω το δίκο μου το blackndeker CD 601 καί να πάρω bosch δέν λέει.

Η λογική που δουλεύει η σκούπα στάχτης (εχει και φίλτρο μιας και η στάχτη ειναι πολυ λεπτή) ειναι η ίδια με τα κυκλωνικα οπότε δεν βλέπω τον λογο να μην δουλεύει και για ροκανίδι...

Να πως δουλεύει η σκούπα στάχτης που λες...
http://youtu.be/SARf3OHj0yI

asotos κάτι τέτοιο χρειάζομαι,ουτε κυκλωνικες σκουπα μεσα στην σκουπα ,εδω λεμε να κανουμε την ζωη μας πιο ευκολη,αν σε καποιες κοπες,πλανισμα ,βαζουμε σκουπα μεσα στην σκουπα θα νυχτωσουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=M1TPpReCu_g

Sakisap έχεις σκεφτεί να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου σκούπα ; θα γίνει η ζωη σου ακομα πιο εύκολη...

Εγω παντως το καλοκαιρι εκοψα με το router mdf στην αυλη και οι γειτονες εβριζαν για δυο εβδομαδες για την κοκκινη σκονη στα μπαλκονια τους.... Μια σκουπιτσα θα βολευε, αλλα δεν εχει και πολυ πρακτικη υλοποιηση η υποδοχη του router του lidl. Σε εργαστηριο που θα φτιαξω παντως επιβαλλεται η σκουπα και θελω να δω μηπως κανω καμια πατεντα να τραβαει καθως δουλευω στον παγκο και οχι για καθε εργαλειο ξεχωριστα.

Εγω παντως το καλοκαιρι εκοψα με το router mdf στην αυλη και οι γειτονες εβριζαν για δυο εβδομαδες για την κοκκινη σκονη στα μπαλκονια τους....

Την επόμενη φορά σήκωσε σύννεφο, να το εισπνεύσουν για τα καλά. Από μια ποσότητα και πάνω δε θα παραπονιούνται καθόλου, έχει τόσα χημικά μέσα το MDF που θα κάνουν κεφάλι και θα περάσουν καλάααα!!! :music-smiley-005: :idea:

Πέραν της πλάκας, ισχύει, θέλει πολύ προσοχή το ρημάδι...

Αστα, διαβασα τι χημικα αναδίνουν στον αερα οι κολλες του mdf, χειροτερα απο τα πλαστικα τηλεωρασης και οθονης....το χειροτερο ειναι που τα εισπνεουμε εργαζομενοι ακομα και με μασκα....

ε , βέβαια , στα ελληνικά το mdf αποδίδεται σαν "μοριοσανίδα" , το λέει και η λέξη . Πλούσια γλώσσα η ελληνική τελικά .

Η πλουσιοτερη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παιδια αν δεν κανω τραγικο λαθος οι σκουπες σταχτης δεν ενδυκνυωνται καθως δεν εχουν δυναμη αποροφησης.
Επειδη ρουφανε σταχτη δεν εχουν δυναμη γιατι δεν την χρειαζονται.

Κατα την γνωμη μου αν καποιος θελει να επενδυσει σε ενα σωστο συστημα θα παρει με 200 ευρω αυτο στην σελιδα 18 του φυλλαδιου του Νικολαου.
http://www.nikolaoutools.gr/userfiles/files/Φθινόπωρο low 2015_ok1.pdf
Συλλέκτης σκόνης
HD12/DC12
• Ισχύς 550Watt
Ροή αέρα 1150m3
/h
• Χωρητικότητα 75lt
• Σωλήνας 2m

Παιδια αν δεν κανω τραγικο λαθος οι σκουπες σταχτης δεν ενδυκνυωνται καθως δεν εχουν δυναμη αποροφησης.
Κυριακο γιατι ΔΕΝ εχουν δυναμη...αυτη που ποσταρα ειναι ενα απλος καδος (χωρις μοτερ) με φιλτρο για να συγκρατει την λεπτη σκονη τα ροκανιδια πεφτουν στον κουβα...το ποση δυναμη αναροφησης εχεις, εχει να κανει κατα κυριο λογο με την δυναμη της σκουπας που χρησιμοποιεις...

Κατα την γνωμη μου αν καποιος θελει να επενδυσει σε ενα σωστο συστημα θα παρει με 200 ευρω αυτο στην σελιδα 18 του φυλλαδιου του Νικολαου.
http://www.nikolaoutools.gr/userfiles/files/Φθινόπωρο low 2015_ok1.pdf
Συλλέκτης σκόνης
HD12/DC12
• Ισχύς 550Watt
Ροή αέρα 1150m3
/h
• Χωρητικότητα 75lt
• Σωλήνας 2m

Κυριακο πολυ ενδιαφερον φυλλαδιο.Τα εργαλεια της Kawasaki τι λενε ρε παιδια;Μου γυαλισε το 18v δραπανο με τις 2 μπαταριες στα 99..

Κυριακο γιατι ΔΕΝ εχουν δυναμη...αυτη που ποσταρα ειναι ενα απλος καδος (χωρις μοτερ) με φιλτρο για να συγκρατει την λεπτη σκονη τα ροκανιδια πεφτουν στον κουβα...το ποση δυναμη αναροφησης εχεις, εχει να κανει κατα κυριο λογο με την δυναμη της σκουπας που χρησιμοποιεις...

Σε αυτες με μοτερ αναφερομαι εγω Ευγενιε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριακο πολυ ενδιαφερον φυλλαδιο.Τα εργαλεια της Kawasaki τι λενε ρε παιδια;Μου γυαλισε το 18v δραπανο με τις 2 μπαταριες στα 99..

Ναι Νικο ειναι ενδιαφερον, νομιζω εχει ανεβει στα φυλλαδια προσφορων στο τοπικ μας!
Τα Kawasaki τα ηλεκτρικα δεν τα γνωριζω φιλε, μονο τα εργαλεια κηπου τα οποια θεωρω πολυ καλα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φίλε sakisap αυτές που βλέπεις στο YouTube έχουν κυκλωνικο σύστημα πιο πριν . Αν πάρεις μια noname όπως λες και χωρίς σακούλα σου δίνω ελάχιστο χρόνο ζωής μέχρι να καεί.
Θέλεις μεγάλο κάδο και πιο επαγγελματική για πριονιδι-ροκανιδι . Με ενα πλανισμα ενός 4μετρου δοκαριου πχ 2-3 χιλιοστα θα εχει γεμίσει .
Μην μιλήσουμε για την "πουδρα" απο τα τριβεια , βουλωνουν τα φίλτρα απο τις συμβατικές και ειδικά noname για πλάκα..

Μια φορά χρησιμοποίησα την οικιακή και τελικά ήθελαν πλύσιμο τα φίλτρα μετά...η πούδρα βουλώνει τα πάντα...

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6743
Eχει μια διαφορα 45 ευρω αλλα εγω θα πηγαινα εκει.Το εχω δοκιμασει απο ενα φιλο μαστορα και ειναι πολυ καλο.

Τα Kawasaki του Νικολάου δεν έχουν καμία σχέση με τα γνωστά Kawasaki. Είναι matrix, δηλαδή κινέζικα σε ποιότητα αν όχι ίδια χειρότερη του Lidl σε τιμές επώνυμων εργαλείων.
Οπότε μακρυά! Αν δεις επίσης πολλά φοράνε μπαταρίες Ni cd...

Βάση τού σχεδίου πού έδειξε στό φόρουμ ο Νίκος (osatosa) έφτιαξα έναν οδηγό γιά μικρές κοπές μέχρι 70 cm μήκος,καί αργότερα θά φτιάξω ένα μεγαλύτερο.
Τό υλικό πού κατέληξα είναι κόντρα-πλακέ 9 mm

Πολύ καλό σχέδιο καί εφαρμογή,απλό καί χρήσιμο,νά σαι καλά φίλε Νίκο

basi111.jpg

basi10.jpg