Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν θα επρεπε να επιλεξω θα επαιρνα το GBH 2-28 σαν πιο ισχυρο αλλα κυριως πιο βολικο και ευχρηστο.

Για 'σκαψιματακια' ομως εχω επιλεξει το αντιστοιχο parkside των 60 ευρω, τωρα μπορει και 50, με 3joule δυναμη. Δεν εχω παραπονο κανενα αν και σε ορισμενες εργασιες θα ηθελα ακομα περισσοτερη δυναμη κρουσης.
Εαν οι δουλειες και τα μερεμετια στον κηπο μου το απαιτησουν, θα αγορασω το μεγαλυτερο σκαπτικο της parkside των 5joule, το αντιστοιχο σε οψη με το GBH 3-28.

Δυστυχως, αν και φανατικος οπαδος των bosch, οι περιστασιακες δουλειες που κανω με σκαπτικα/κρουστικα δραπανα τετοιου βεληνεκους, δεν δικαιολογουν την τεραστια διαφορα τιμης των αντιστοιχων εργαλειων της bosch.

Αν μπορεις να περιμενεις και οι εργασιες που σκεφτεσαι να κανεις ειναι oντως περιστασιακες και γενικες, θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα parkside vs bosch.

Αν θα επρεπε να επιλεξω θα επαιρνα το GBH 2-28 σαν πιο ισχυρο αλλα κυριως πιο βολικο και ευχρηστο.

Για 'σκαψιματακια' ομως εχω επιλεξει το αντιστοιχο parkside των 60 ευρω, τωρα μπορει και 50, με 3joule δυναμη. Δεν εχω παραπονο κανενα αν και σε ορισμενες εργασιες θα ηθελα ακομα περισσοτερη δυναμη κρουσης.
Εαν οι δουλειες και τα μερεμετια στον κηπο μου το απαιτησουν, θα αγορασω το μεγαλυτερο σκαπτικο της parkside των 5joule, το αντιστοιχο σε οψη με το GBH 3-28.

Δυστυχως, αν και φανατικος οπαδος των bosch, οι περιστασιακες δουλειες που κανω με σκαπτικα/κρουστικα δραπανα τετοιου βεληνεκους, δεν δικαιολογουν την τεραστια διαφορα τιμης των αντιστοιχων εργαλειων της bosch.

Αν μπορεις να περιμενεις και οι εργασιες που σκεφτεσαι να κανεις ειναι oντως περιστασιακες και γενικες, θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα parkside vs bosch.

Και εγώ την ίδια άποψη έχω. Το έχω σχεδόν 2 χρόνια και το έχω λιώσει και δεν έχει κάνει κιχ.
Σήμερα μόνο μετά από κανά 2-3 τρύπες που έκανα στον τοίχο το καλώδιο του ρεύματος δεν κάνει πλέον καλή επαφή.

Θα τους στείλω μύνημα στο service αν είναι, αν και δεν ξέρω αν καλύπτεται κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα, θέλω να μου πείτε γνώμες για το GBH 2-28 και GBH 3-28.
σε watt το ένα είναι 850 το άλλο 800
σε δύναμη το ένα είναι 3,2J και το άλλο 3,1J
σε κιλά το ένα είναι 3,1 το άλλο 3,6

Στα χαρακτηριστικά τους δηλαδή είναι πολύ κοντά.
σε λεφτά έχουν μια διαφορά γυρω στα 80ευρώ.
Ποιο θα μου προτείνατε?
Το θέλω για γενική χρήση και για σκαψιματάκια αν χρειαστεί.

Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά έχουν διαφορετικό προσανατολισμό ...

Για γενική χρήση που αναφέρεις να προτιμήσεις GBH 2-28 DFV Professional με κωδικό 0611267201 σε L-Boxx με το δύο ταχυτσοκ (απλό και SDS plus) με δώρο τρυπάνια Bosch Set Plus-5 κωδικός 2608588721

=> http://www.amazon.de/Bosch-Meißelha...UTF8&qid=1447426255&sr=1-4&keywords=gbh++2-28

Δεν εχω καταλαβει που υστερεί και που υπερέχει το κάθε ένα? Θέλω κάτι για γενική χρηση αλλα το θέλω και για σκάψιμο (ηλεκτρολογικες εγγαταστασεις).. ένας φίλος έχει ένα παρόμοιο bosch με το 2-38 και είναι ευχάριστημένος.. αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες χρησημοποιουν πνευματικά τύπου 3-38 εμφανισιακά

Τα τυπου L ή γαμα ειναι ποιο βολικα στο σκαψιμο, ισως και ποιο ιδανικα. Κατα τα αλλα ειναι οπως τα χαρακτηριστικα περιγραφουν.

Το 2-28 μάλλον ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σου. Φαίνεται πιο εύχρηστο, για παράδειγμα αν θέλεις να δουλέψεις πάνω σε σκάλα ανοίγοντας κανάλια σε τοίχο για ηλεκτρολογικά. Έχω εδώ και περίπου 15 χρονια το 2-24, το πήρα για τις ίδιες δουλειές που το θέλεις και συ. Το έχω δουλέψει και επαγγελματικά, για ένα διάστημα έκανα ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε οικοδομές, και τα πήγε μια χαρά! ( μέχρι και πλάκα έχω ανοίξει, παρα το ότι δεν είναι για τέτοια δουλειά). Σου εύχομαι καλή επιλογή!

Ξερει κανεις που μπορω να βρω το εργαλειο ενωσης γωνιων της wolfcraft αθηνα?

Χαχα όχι εντάξει, δε θα πήγαινα άμεσα έτσι κι αλλιώς.

Αν το πάρει άλλος δε φταίω όμως, να το θυμόμαστε έτσι?

Θα δουμε!πλακα πλακα εγω θα παω δευτερα αμα πληρωθώ κανονικα..γιατι το εβρισκα μονο απο συμπρτευουσα που ερχοταν ακριβα με τα μετφ και την αντικαταβολη._(επειδη ειναι μικρο ποσο)

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μόλις έβγαλε το Banggood αλουμινένια Insert plates για ρούτερς. Χρήσιμα πιστεύω για όσους έχετε/θα φτιάξετε αυτοσχέδιο πάγκο! Εδώ και εδώ!

Για το ρούτερ του Lidl λες να ταιριάζουν;

Και το insert να κοστίζει παραπάνω από το router? Γιατί να πάρει κάποιος τέτοιο, αφού με ένα κομμάτι μελαμίνης ή/και mdf/κόντρα πλακέ κάνει την ίδια δουλειά?

(λέει αυτός που έφερε τραπέζι με insert από την Αγγλία αχμμμ...)

Βασικα ειχαμε αναλυσει κι το θεμα να αγορασουμε την πλακα απο το τραπεζι της wolfcraft. Νομιζω κοστιζε 25 ;;; Και δεν ειναι μονο για router αλλα και για δισκοπριονο και για σεγα.

Παιδες για κανενα σωστο αξιοπιστο compact ανιχνευτη για σωληνες-καλωδια, τι λετε να δω; Φθηνο εργαλειο δε θα παρω αλλα ουτε θελω να δωσω ενα σωρο λεφτα..

Βασικα ειχαμε αναλυσει κι το θεμα να αγορασουμε την πλακα απο το τραπεζι της wolfcraft. Νομιζω κοστιζε 25 ;;; Και δεν ειναι μονο για router αλλα και για δισκοπριονο και για σεγα.

Με αυτο το θεμα τι εγινε?γιατι με ενδιαφερει.εχουμε καποιο τροπο να το παραγγειλουμε?