Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με αυτο το θεμα τι εγινε?γιατι με ενδιαφερει.εχουμε καποιο τροπο να το παραγγειλουμε?

Εμεινε στο "ραφι". Αν θυμαμαι ο IOANNISTA ειχε επικοινωνησει με την wolfcraft για τιμες και μεταφορικα. Παντως ηταν μονο η πλακα. Δεν πρεπει να ειχε σε αυτη την τιμη τις βιδες απο κατω που πιανουν το εργαλειο. Παντως και εγω μετακομιζω και θα φτιαξω τραπεζι εργαλειων και θα με γλυτωνε απο κοπο.

Ειχε χαμηλή τιμη απλα υπήρχε και υπαρχει ακομα απορεία για το τι περιελάμβανε στην τιμη...
Όπως και να εχει και εμένα θα με βόλευε...

Παιδες τα τρυπανια φτερου, 'selfcut speed' της bosch, ειναι απιστευτα.

Τα συγκρινα με αλλα 2 σετ που εχω -διαλεξα τα 12αρια- και η διαφορα στον χρονο διατρησης ηταν οντως 10 φορες γρηγοροτερος που λεει και η bosch (x10).
Tα 12αρια τρυπανια φτερου απο τα αλλα 2 σετ που εχω, δεν θυμαμαι τι μαρκα ηταν γιατι τα εχω χυμα. Νομιζω οτι το ενα ειναι κινεζικο και το αλλο topex.

H τρυπα με το 12αρι τρυπανι της bosch εγινε στο σανιδακι που βλεπετε, κυριολεκτικα σε χρονο μηδεν! Στα υπολοιπα τρυπανια δεν προσπαθησα καν να τελειωσω το τρυπημα γιατι η διαφορα ηταν ηδη εμφανης.

22398360943_5d315d77c1_b.jpg

Και η προεκταση που εχουν ειναι μεγαλο+.τα εχω χρησιμοποιησει λιγο μεχρι στιγμης αλλα εναι πολυ καλα,

Μιχάλη σέ ευχαριστούμε γιά τήν ενημέρωση,θέλω νά κάνω μερικές ερωτήσεις στά τρυπάνια φτερού γιατί δέν έχω χρησιμοποιήση ποτέ.

1) Στό GSB Bosch π.χ βλέπω ότι γράφει διάμετρος τρυπήματος ξύλου μέχρι 19 mm αυτό σημαίνει ότι τρυπάνι φτερού πάνω από 19 mm δέν μπορεί νά ανοίξει τρύπα ? . Εχω το δραπανοκατσάβιδο 12 volt blackndeker μέ μόλις 11 Nm ροπή καί γράφει μέγιστη διάμετρο γιά ξύλο 25 mm

2) α)Τομέας Aσφαλούς χρήσης. Μπορούμε με το δραπανοκατσάβιδο στό ένα χέρι,καί νά κρατάμε τό κομάτι ξύλου μέ τό αλλο ? η μόλις μπεί μέσα τό πλατύ κομμάτι του φτερού θα μας γυρίσει ολο το ξύλο σβούρα ? καί καλο θα ειναι παντα μέ τρυπάνι φτερού να χρησιμοποιούμε σφιγκτήρες ?
β) Τό ίδιο ισχύει μέ το δράπανο ρεύματος πάνω σέ βάση εκεί υπάρχει μια μικρη μέγγενη,αλλα άν τό κομμάτι ξύλου είναι μεγαλύτερο,μπορούμε νά κατεβάζουμε το δράπανο μέ το ενα χερι και με το αλλο να κρατάμε τό ξύλο η καί εκεί μόλις μπει το πλατύ κομμάτι τού φτερού θά μάς έρθει σβούρα τό ξύλο μέ κίνδυνο νά μάς χτυπήση και θέλει σφιγκτήρες ? Βέβαια οι δυνάμεις ενος τρυπανιού φτερού 12 mm μέ ενός 32 mm είναι μεγαλύτερες στό μεγάλο μέγεθος (εδώ χρειάζομαι λίγο ανάλυση).

3) Θέμα ταχύτητας δράπανου,τό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο πού έχω έχει max 700 στροφές,θά τά καταφέρει μέ τά φτερού η θέλουν πάνω απο 1000 στροφές π.χ καί μεγαλύτερη ροπή από 11 Nm

Εγω παντως βαζω σφικτηρες γιατι μου εχει γυρισει το ξυλο.Οσο αφορα το επαναφορτιζομενο εγω εκανα 2 δοκιμες α)με black n decker 9.6v που αργησε λιγο αλλα μου φανηκε πιο ομαλο το τρυπημα και β)με ηλεκρικο κρουστικο που το εκανε για πλακα.Το ξυλο ηταν 2 cm.Eλπιζω να βοηθησα.

Τα ξυλα θελουν στερεωση. Ειδικα με αυτα τα τρυπανια της bosch που βιδωνουν και κοβουν σαν τρελα. Ειδικα το βιδωμα φερνει γρηγορα το ξυλο σε επαφη. Μονο για δοκιμη τα χρησιμοποιησα μια φορα και δεν ειχα πιασει καλα το ξυλο και το γυρισε. Στη δευτερη φορα επιασα το ξυλο καλα και πηγα να τρυπησω με το καθετο, οποτε με τις δυναμεις που ασκηθηκαν μου ξυλωσε το τσοκ απο τονκαθετο δραπανο της parkside. Εκτοτε δεν τα χρειαστηκα για να τα δουλεψω ξανα.

Θέλω να οργανώσω το εργαστήριο μου κυρίως πάνω από τον πάγκο και ψάχνω πλαστικά κουτιά τα οποία να στοιβάζονται και να ανοίγουν από μπροστά..
Έχει κάποιος υπόψη του κατάστημα με διάφορες επιλογές;

Στον πολυπαγκο που θα φτιαξω σκεφτομαι και μια πλανη χειρος αναποδα... Σε αλλο φορουμ το αποφευγουν ως το πιο επικινδυνο εργαλειο αναποδα. Εχω την εντυπωση ομως οτι η Bosch ειχε βαση που εβαζες την πλανη αναποδα, αν και δεν την βρισκω τωρα. Να το κανω ή ξεφευγει απο τα ορια της ελεγχομενης χρησης; Να δωσω 300 για μια πλανη επιτραπεζια , ειναι overkill για την χρηση που την θελω.

Eυχαριστώ Βαγγέλη καί Νεκτάριε γιά τίς απαντήσεις.

ΗAF_K
Μήπως ψάχνεις συρταριέρες ? εννοώ τό παρακάτω

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3930

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3929

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3931

http://www.e-shop.gr/ergaleia-thike...3%C1%CB%C5%C9%CF%C8%C7%CA%C5%D3&filter-7533=1

Η μήπως λές τα παρακάτω σκαφάκια ? αυτά τά αγοράζεις η σέτ η ένα-ένα ανάλογα τό πόσα χρειάζεσαι,καί τά συρταρώνεις τό ένα πάνω στό άλλο

http://www.e-shop.gr/ergaleia-thike...3%C1%CB%C5%C9%CF%C8%C7%CA%C5%D3&filter-7530=1

Πάντα στερέωμα το ξύλο στην επιφάνεια εργασίας!!! Πότε το χέρι δίπλα στο τρυπάνι.
Μιλάω εκ πείρας.
Τρυπάνι έσπασε και χάθηκε στον αντιχειρα μου ευτυχώς χωρίς να πειράζει κόκαλο.

προσωπικα αυτα τα τρυπανια ποτε δεν τα καταλαβα...ο τροπος λειτουργιας τους δεν βγαζει νοημα, Σε σχεση δυηλαδη με τα υπολοιπα ειδη για εμγαλες τρυπες στο ξυλο που λειοτουργουν πιο ομαλα γιατι εχουν προβλεψη να απομακρυνεται το κομεμνο ξυο

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν φτάσεις στα 300 δεν παίρνεις μια απλή επιτραπέζια πλάνη, παίρνεις εργαλείο
ναι αυτο ειχα κατα νου οταν ελεγα για τετοιο ποσο. Η βαση της bosch ADV 82, που την βρισκεις στο ebay 50 δεν πρεπει να υπαρχει πια. Μετα εχω δει για festool πανω απο 200 ... Απλα της Bosch κανει και για της πλανες της πρασινης σειρας, τα festool για πλανη των 600 ...
$_72.JPG

fes-rp7.jpg