Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eρχεται σιγα σιγα... Το μικροτερο δεκαβολτο επαγγελματικο (και brushless) εργαλειο της Bosch!!

New Bosch 12V Max Cordless Brushless Angle Grinder -μινι γωνιακος τροχος!

Bosch-12V-Max-Angle-Grinder.jpg

Mαξιμουμ βαθος κοπης 16μμ.

Aπο Φλεβαρη στο amazon.de και το υπολογιζω κοντα στα 200 ευρουδακια solo..ελπιζω με τα μεταφορικα :))

Μπρρρ πολύ ακριβός για την ώρα αλλά εγώ περίμενα κανονικό μίνι γωνιακό....

H αληθεια ειναι οτι φαινεται περισσοτερο για 'cutter' παρα για 'grinder'.

Oπως και να'χει το θεμα, ειναι απιθανο εργαλειο/gadget!!

H αληθεια ειναι οτι φαινεται περισσοτερο για 'cutter' παρα για 'grinder'.

Oπως και να'χει το θεμα, ειναι απιθανο εργαλειο/gadget!!

Καλά εσύ θα το πάρεις έτσι κι άλλιώς οπότε τι να λέμε τώρα!!! :)

Με αρχική προτεινόμενη τιμή 239 +ΦΠΑ με 2x2.5Ah μπαταρίες, το καλό που του θέλω να έχει αρκετά πιο κάτω από 200 ως solo. Όχι ότι θα το πάρω (θυμίστε μου ότι το έγραψα όταν γίνει διαθέσιμο και μου πέφτουν τα σάλια), αλλά λογικά γύρω στα 140-150 νομίζω ότι είναι καλύτερα.

Με αρχική προτεινόμενη τιμή 239 +ΦΠΑ με 2x2.5Ah μπαταρίες, το καλό που του θέλω να έχει αρκετά πιο κάτω από 200 ως solo. Όχι ότι θα το πάρω (θυμίστε μου ότι το έγραψα όταν γίνει διαθέσιμο και μου πέφτουν τα σάλια), αλλά λογικά γύρω στα 140-150 νομίζω ότι είναι καλύτερα.

Αν κάνει όπως λές γύρω στα 280 με ΦΠΑ τότε η τιμή δυστυχώς κάπου στα 200 σόλο θα παίξει...
Θα είμαι εδώ όμως για να σε αποτρέψω από την αγορά του Νίκο!

Καλά εσύ θα το πάρεις έτσι κι άλλιώς οπότε τι να λέμε τώρα!!! :)

Ετσι!!
Εδω πηρα το μπλε σκουπακι, τους φακους, το ραδιοφωνο και δεν ξερω τι αλλο. Αυτο το αστερακι δεν θα παρω? Να ολοκληρωσουμε και την 10βολτη συλλογη βεβαια :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eχω την εντυπωση οτι στην αρχη θα πηγαινει πακετο με τις μπαταριες....και οχι solo.

Νομιζω οτι ετσι εγινε και με το brushless GDR.

Πατριώτη άσε κάτω το τροχακι και πιάσε το μπουφανακι γιατί σε βλέπω παγακι....
Εδώ κάνει ψοφο το πρωί τώρα, φαντάσου στην Ρουμανία....
Έτσι θα συμπληρώσεις την συλλογή σωστά.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πατριώτη άσε κάτω το τροχακι και πιάσε το μπουφανακι γιατί σε βλέπω παγακι....
Εδώ κάνει ψοφο το πρωί τώρα, φαντάσου στην Ρουμανία....
Έτσι θα συμπληρώσεις την συλλογή σωστά.

+1 :flipout: :flipout: :flipout:

Χάθηκε να είχε και έναν οδηγό όπως το DSM 20 της dremel;

Πολυ σωστος ο παραλληλισμος με το DSM20 της Dremel, καθως τα δυο εργαλεια παιρνουν σχεδον ιδια τροχακια των ~8εκατοστων.

Η διαφορα ειναι οτι το Dremel DSM 20 (το πλεον αποτυχημενο εργαλειο της dremel κατα τη γνωμη μου) ειναι ενα βαρυ, μαλλον αβολο και μεγαλο γομαρι, ενω το αλλο ειναι ελαχιστο σε μεγεθος, ακρως εργονομικο οπως φαινεται και παναλαφρο.
Καποιος θα περιμενε ακριβως το αντιθετο για τους δυο τροχους τη στιγμη που ο ενας ανηκει στην φιλοσοφια των Ηοbby tools της Dremel και ο αλλος στα επαγγελματικα της Bosch!

Πάντως πολύ εργονομικό δεν φαίνεται. Νομίζω ότι είναι λίγο πλατύ πίσω από τον τροχό. Θα μπορούσε το μοτέρ να βρίσκεται στην λαβή, και όχι πίσω από τον δίσκο.
Και δεν ξέρω, ο οδηγός κοπής που έχει το dremel μου φαίνεται τρομερά χρήσιμος. (Περιμένω να έρθει Ευρώπη η βελτίωση του DSM, το ultra που ο οδηγός είναι μεταλλικός).
Με τον οδηγό φαντάζομαι βάζεις μια δοκό και κάνεις ευθεία κοπή. Χωρίς οδηγό το βλέπω δύσκολο.

Ο οδηγος κοπης ειναι χρησιμος δεν το συζηταμε. Λεω για το βαρος και μεγεθος του dremel. Οταν ενας τροχος φερει λιγοτερο απο 8 εκατοστα τροχο, περιμενεις να ειναι τυπου μινι. Ειδικα ενα εργαλειο Dremel που ειναι και Hobby line.

Για το μικρο τροχακι της bosch, oντως δεν το εχω πιασει στα χερια μου για να πω με σιγουρια. Ομως κρινω απο τα αντιστοιχα δεκαβολτα που εχω, και βεβαια με το ματι...Τοσα χρονια μου μιλανε πια τα εργαλεια :)))

Παντως μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση οτι για πρωτη φορα βλεπω σε specs εργαλειων να αναφερεται η περιμετρος της λαβης ενος εργαλειου. Αναφερει οτι ο τροχος ειναι 160 χιλιοστα.
Ισως θελει να τονισει οτι καθεται βολικα στο χερι, τονιζοντας εμμεσα την εργονομια του εργαλειου.

Bosch-12V-Max-Angle-Grinder.jpg

Specifications

19,500 RPM no-load speed
M5 spindle diameter
76 mm wheel diameter
10 mm arbor hole
160 mm grip circumference (6.3″)
Weighs 900 g (~1.98 lbs) with 2.5Ah battery

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρησιμα σφιγκτηρακια νεου τυπου απο την Rockler.

54258-01-1000.jpg
57823-05-1000.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάντως η προφύλαξη γύρω από τον δίσκο δείχνει πλαστική. Στο dremel υπήρξαν παράπονα ότι κοπή σε μέταλλο την τρυπά. Θα δείξει...

Nα και ενα αλλο μπλε δεκαβολτο που το ειχα ξεχασει. Για την ακριβεια δουλευει με ΑΑ μπαταριες, αλλα εαν εχεις τις 10βολτες bosch, μπορεις να τις χρησιμοποιησεις.

Bosch D-tect 120
Προκειται για ενα σκανερ τοιχου, αλλα διαφερει απο τα γνωστα διοτι δουλευει λεει με τεχνολογια ρανταρ.
http://www.boschtools.com/Products/Tools/Pages/BoschProductDetail.aspx?pid=d-tect 120

dtect120_1.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

spiral_cutters1-1200x800.jpg

Αυτό εδώ λέγεται spiral cutter block και είναι μαχαίρι πλάνης/ξεχοντριστήρα. Από το 2012 υπάρχει διαθέσιμο από λίγες εταιρείες, τώρα όμως έβγαλε και η Axminster δικά της μοντέλα με τέτοια τεχνολογία. Λένε ότι έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, κυρίως στο θόρυβο. Έχει κανείς εμπειρία?

http://www.youtube.com/watch?v=JZxY76Y92CQ