Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φιλε μου το ειδα, αλλα δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω τωρα 100 + μεταφορικα, μετρητα. Το συγκεκριμενο bosch το εβλεπα στα 140 μηνες πριν και το σκεφτομουν. Ηταν η πρωτη μου επιλογη για δισκοπριονο.Τωρα.... Αν εβγαζε το Lidl θα επερνα του Lidl. Τωρα θα παω στο praktiker θα το βαλω σε δυο δοσεις και δεν θα μου φανει το maktec ή οποιοδηποτε αλλο.

ΟΚ, σεβαστό.
Απλά το ανέφερα (οπως κι ο Γιάννης που με πρόλαβε) για την περίπτωση που δεν το είχες δεί.

http://www.karcher.gr/gr/Online_sho...narrfisi/skope_pollapln_efarmogn/13482700.htm
Πολλα υποσχομενη, εχειν δυνατοτητες παρομοιες με τις μεγαλες της εταιριας και της gaz της bosch. Αλλα και τη μιση τιμη. Νομιζω δηλαδη μαλλον πρεπει να ειναι αυτο που ψαχνω. Το χρωμα δεν μου αρεσει...

Θελω ενα οικονομικο δισκοπριονο που θα μπει κατω απο τον παγκο οποτε οσο πιο μεγαλο βαθος κοπης εχει τοσο καλυτερο για τους ποντους που θα χασω απο το παχος του παγκου.
Ειδα απο κοντα στο praktiker το Maktec-MT582. Εχετε καποια αποψη; Αυτο το by makita εχει νοημα; Δεν νομιζω να ειναι καποιο makita σε φτηνη εκδοση παντως.. Απο δισκους μπορω να βρω ευκολα; Αλλου το λενε 185mm και αλλου 190mm . Τι ισχυει;
Κοιτα στις αγγελιες το δισκοπριονο που δινει ο Βαγγος και μην κοιταξεις αλλου!Η ευκαιρια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οκ,τωρα ειδα τα αλλα σου ποστ!

Παιδιά λέω να αρχίσω να αγοράζω εργαλεία της bosch, τα μπλε που είναι και η αδυναμία μου, και συγκεκριμένα την 10.8Vολτη σειρά επειδή φίλος είπε θα μου δώσει ταχυφορτηστη και 2 μπαταρίες 10.8 με 50 ! Λέω να το GDR για αρχή! Καμία πρόταση; Το eshop το έχει 99 , καλά είναι ή από έξω είναι πιο οικονομικο;

Για GDR έλεγα και αργότερα για το GSB! Στο Amazon λίγο με μπερδεύουν τα μεταφορικά. . Θα το κοιτάξω! Thanks!

Παιδιά λέω να αρχίσω να αγοράζω εργαλεία της bosch, τα μπλε που είναι και η αδυναμία μου, και συγκεκριμένα την 10.8Vολτη σειρά επειδή φίλος είπε θα μου δώσει ταχυφορτηστη και 2 μπαταρίες 10.8 με 50οŸ‚! Λέω να το GDR για αρχή! Καμία πρόταση; Το eshop το έχει 99οŸ‚, καλά είναι ή από έξω είναι πιο οικονομικο;

Ποιον ταχυφορτιστή, AL1115CV ή AL1130CV ?

Ποιες μπαταρίες, 1.3Ah, 1.5Ah, 2.0Ah ?

Συμφέρει να τα πάρεις από έξω, Amazon.de ή Ebay.de.

Ο ταχυφορτηστη είναι ο AL1130CV έχει διαφορά με τον άλλο που λες; Οι μπαταρίες μου είπε ότι είναι 2.5Ah! Καλά τις δινει με 50 ; 4-5 μήνες μου είπε ότι τις έχει. .

http://www.karcher.gr/gr/Online_sho...narrfisi/skope_pollapln_efarmogn/13482700.htm
Πολλα υποσχομενη, εχειν δυνατοτητες παρομοιες με τις μεγαλες της εταιριας και της gaz της bosch. Αλλα και τη μιση τιμη. Νομιζω δηλαδη μαλλον πρεπει να ειναι αυτο που ψαχνω. Το χρωμα δεν μου αρεσει...

http://www.e-shop.gr/ilektriki-skoypa-nilfisk-aero-26-21-pc-eu-tc-107406606-p-HAP.435951

Τωρα γιατι μπαινω σε διλληματα.
Η nilfisk δεν εχει φιλτρο κασετα και ρυθμιστη στροφων αλλα εχει μια τιμη, λογικη.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ο ταχυφορτηστη είναι ο AL1130CV έχει διαφορά με τον άλλο που λες; Οι μπαταρίες μου είπε ότι είναι 2.5Ah! Καλά τις δινει με 50 ; 4-5 μήνες μου είπε ότι τις έχει. .

Aυτος ο φορτιστης ειναι ταχυφορτιστης της μισης ωρας. Ο αλλος ειναι κανονικος.
50 ευρω για τις δυο μπαταριες των 2.5αω και τον ταχυφορτιστη ειναι καλη τιμη, αν οι μπαταριες ειναι οντως λιγων μηνων.

Τα Felisatti είναι πολύ καλά , παλιά εταιρεία . Το μικρό mactek 651 το έχω εγώ για προτρυπήματα κυρίως . Δεν παίζει , να είναι και πολύ μεγαλύτερο (αν είναι ) , ίσως βαρύτερο από το mactek , αλλά το αυτόματο τσόκ σε αυτή την κατηγορία , δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα , λόγω της μικρής ισχύος του μηχανήματος . Εδώ και στα μεγάλα δράπανα το αυτόματο μπορεί να σου βγάλει πολύ πιο εύκολα πρόβλημα ,(έκκεντρο , χαλαρά κρατήματα , λύσιμο , φθορά κλπ ) πόσο μάλλον στα μικρά . Προσωπικά το κλασσικό τσόκ το προτιμώ πολύ περισσότερο , αλλά έλα που δεν το βρίσκεις έύκολα πλέον.
Δηλαδη να προτιμησω με το κλασσικο τσοκ το Bosch bosch-pro-gsb-13-re-600watt απο αυτο με το αυτοματο τσοκ;

Τα Felisatti είναι πολύ καλά , παλιά εταιρεία . Το μικρό mactek 651 το έχω εγώ για προτρυπήματα κυρίως . Δεν παίζει , να είναι και πολύ μεγαλύτερο (αν είναι ) , ίσως βαρύτερο από το mactek , αλλά το αυτόματο τσόκ σε αυτή την κατηγορία , δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα , λόγω της μικρής ισχύος του μηχανήματος . Εδώ και στα μεγάλα δράπανα το αυτόματο μπορεί να σου βγάλει πολύ πιο εύκολα πρόβλημα ,(έκκεντρο , χαλαρά κρατήματα , λύσιμο , φθορά κλπ ) πόσο μάλλον στα μικρά . Προσωπικά το κλασσικό τσόκ το προτιμώ πολύ περισσότερο , αλλά έλα που δεν το βρίσκεις έύκολα πλέον.

Βάγγο, καλά τα λες ρε φίλε αλλά κοίτα να δείς τι γίνεται τώρα?
Το Maktec μάλλον είναι πιό ελαφρύ.
Το Felisatti έχει αυτόματο τσοκ που γιά συχνές αλλαγές bit επιβάλεται.
Το Maktec πάει μέχρι 4500 στροφές.
Το Felisatti είναι πιό πολλά Watt.
Και κάτι που δεν είμαι σίγουρος : Το Felisatti έχει σκανδάλη γκάζι ενώ το Maktec όχι?....η λογική λέει ότι δεν μπορεί να μην έχει τέτοια δυνατότητα το Maktec αλλά δεν το βλέπω και πουθενά.

Ως εκ τούτων, δεν έχω αποφασίσει ακόμα!

Σε Τι αλλαγες μπιτ αναφερεσαι ωρε; Δραπανο ειν τουτο, οχι κατσαβιδι! Ποςο λοιπον συχνα να χρειαζεται τοσο συχνες αλλαγες τρυπανιων...

Συνάδελφε με το όνομα που παραπέμπει στη πατρίδα μου σε χαιρετώ!
Ξεκινάς με 2άρι και τελειώνεις με 10άρι....πίστεψε με συχνή κατάσταση σε δουλειές εντός σπιτιού!

Καποιος εδω μεσα ειχε αγορασει το δραπανο με ταχυτσοκ της bosch, το GSB RE 13 . Θελω μια κρισιμη πληροφορια που θα κρινει αν θα ερθει ενα δωρακι απο Γερμανια :p Τι διαμετρο εχει το σημειο που μπαινει η λαβη και το βαζεις και σε επιτραπεζια καθετη βαση;

Καποιος εδω μεσα ειχε αγορασει το δραπανο με ταχυτσοκ της bosch, το GSB RE 13 . Θελω μια κρισιμη πληροφορια που θα κρινει αν θα ερθει ενα δωρακι απο Γερμανια :p Τι διαμετρο εχει το σημειο που μπαινει η λαβη και το βαζεις και σε επιτραπεζια καθετη βαση;

Εγώ το πήρα από Γερμανία με ταχυτσόκ.
Χωράει στην βάση κανονικά όπως όλα πλέον τα δράπανα της αγοράς.
Πάρτο από τον Lefeld. Μου κόστισε 90 ευρώ και ήρθε με τα μπλε τρυπάνια που κάνουν για πολλά υλικά.