Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα
Διαβάζω ...διαβάζω και έχω πάθει πλάκα...
Τελικά είμαστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ???
Εγώ εκτός από τα εργαλεία ρεύματος που χρησιμοποιούσα δεκαετίες τώρα διαβάζοντας εσάς αποφάσισα να μπω και εγώ στο χώρο της μπαταρίας.
Αγόρασα λοιπόν το Parkside Δραπανοκατσάβιδο PSBSA 18-Li A1 και μετά το Παλμικό PDSSA 18 A1 σύνολο 120 .
Τόσο καιρό που τα χρησιμοποιώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα εφ όσον η χρήση τους γίνεται για την εργασία που κατασκευάστηκαν.
Για ερασιτέχνη θεωρώ ότι καλύπτονται απόλυτα οι ανάγκες του με τα συγκεκριμένα εργαλεία. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αγοράσω κάποιο μπλε ή κίτρινο εργαλείο ή δεν ξέρω τι άλλο πληρώνοντας πολύ περισσότερα ??
Ιδού η απορία .... !!!!
Ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ, μόνο που έξτρα πήρα και την τριπλέτα (σπαθοσέγα, τροχό, σέγα) που αλλάζουν μπαταρίες μεταξύ τους. Για την ερασιτεχνική χρήση που τα θέλω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ειδικά το παλμικό είναι τρομερό. Το μόνο που χρειάστηκα έξτρα ήταν μια μπαταρία για το δραπανοκατσάβιδο (αξίας 20 μόνο).
Από δικιά μου κακή χρήση (το πιθανότερο επειδή βαρέθηκα να τα βλέπω εδώ και 25 χρόνια) έκαψα ένα δράπανο B&D black δουλεύοντας το με ποτυροκορώνα ανοίγοντας τρύπες σε τσιμεντόλιθους και έναν τροχό B&D black 115μμ ο οποίος δουλεύει ακόμη μεν αλλά για ελαφριά πράγματα και εφόσον του έβαλα λίγο γράσο γραφίτη για πρώτη φορά, ο οποίος έκοβε μασίφ σίδερα 10ρια για 8 ώρες με 2-3 διαλείματα όταν δεν πιανόταν πλέον από το ζέσταμα που πάθαινε.
Αγόρασα λοιπόν προχτές από τον Ντέτσικα (από εκεί είχα αγοράσει και τα προαναφερόμενα B&D), ένα δράπανο makita και ένα τροχό dewalt 125mm (επαγγελματικά σύμφωνα με τον πωλητή) τα οποία ελπίζω να είναι τόσο καλά όσο τα παλιά B&D και να με πάνε μέχρι το τέλος του βίου μου. Προτίμησα αυτά και όχι κάποιο B&D ή skill διότι η διαφορά από αυτά που πήρα ήταν τεράστια, τόσο στο ζύγισμα/πιάσιμο, στο τρόπο κατασκευής τους, στα review τους, στο φινίρισμα, στο τσόκ του κλπ.
Θα μπορούσα να είχα αγοράσει τα πιο "ερασιτεχνικά" B&D ή skill και να με κάλυπταν μέχρι να χρειαζόμουν να κάνω κάτι πιο "βαρύ" και να με κρέμαγαν, αλλά πιστεύω ότι μερικά εργαλεία είναι must να είναι επαγγελματικά.
και τελειώνοντας την πολυλογία που με έπιασε βραδιάτικα, να πω ότι τα parkside καλύπτουν ότι μπορεί να χρειαστεί ένας ερασιτέχνης μάστορας με μικροκατασκευές ή έργα μικρής κλίμακας, εάν δεν είχα οικονομικό πρόβλημα όμως θα αγόραζα και εγώ πολύ καλύτερα εργαλεία όπως τα παιδιά παραπάνω.