Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ισως αν το δουλεψει σε καπως μαλακο ξυλο να ειναι οκ. Οπως πευκο.

Για μένα η ποιότητα του ξύλου ειναι δευτερεύον θέμα Μηχαλιό , για τέτοιες διαστάσεις ότι μα ότι και να προσπαθήσει ο οποιοσδηποτε να "δέσει" απλα δεν θα "δέσει" . Τέτοιου μεγέθους καρφιά-προκες ειναι για μια πρόχειρη κατασκευη , εκει πας σε βιδα , πολυ καλύτερο δέσιμο . Κανεις δεν χρησιμοποιει τέτοια μεγέθη εκτός απο τους καλουπατζήδες και κάποιους ελάχιστους που φτιάχνουν σκεπές .

Μέχρι 3.5 - 4 πόντους χρειάζομαι.. αλλά καλύτερα στα τεχνικά να καρφωνει μέχρι 5 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Φιλε αν οντως σου χρειαζεται πχ 40mm, κοιτα να καρφωνει λιγο ποιο χοντρο καρφακι και οχι το κλασικο βελονακι του 1mm... Πριν κανα χρονο πηρα ενα με σκοπο να καρφωνει 50mm βελονακι μονο κ μονο για να με βοηθα σε συναρμολογησεις.. Ε αχρηστο ειναι.. Το λεπτο βελονακι δε κανει τιποτα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ασε που καρφωτικο για 50mm συγκριτικα με καρφωτικο 25mm ειναι καραγκουμουτσα...

Εμενα μου εχει κολλησει η πλανη μπαταριας.
Θα μου γλυτωνε αρκετη δουλεια απο το καλλωπισμα των σανιδων που χρησιμοποιω σαν πρωτη υλη, και οχι μονο.

Κατεληξα λοιπον στην φτηνοτερη λυση, Ryobi 18v planer :)

cpl1801mhg_feature_image.jpg

Αξιζει τη φασασρια ομως ρε Μιχαλη? για τα μικρα κομματια που δουλευεις?

Αλλα τι λεω, επενδυσεις κανουμε. Δεν σκεφτομαστε τετοια!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αξιζει τη φασασρια ομως ρε Μιχαλη? για τα μικρα κομματια που δουλευεις?

Αλλα τι λεω, επενδυσεις κανουμε. Δεν σκεφτομαστε τετοια!

Aξιζει για τα μικρα κομματια. Η συγκεκριμενη εχει πλατος μονο 5εκ. Επισης ειναι μπαταριας, πραγμα που μου αρεσει ιδιαιτερα.

Για αλλες δουλειες μεγαλυτερες εχω και μια bosch πρασινη, ξεχασα να το αναφερω.. :)

Παιδια θελω να ρωτησω κατι που ενω ειναι απλο δεν το καταλαβαινω
Τα σταθερα φαλτσοπριονα γραφουν επανω π.χ κοπη στις 90 μοιρες 5 χ 11 cm ,μεχρι εδω ωραια καταλαβαινω και διωρθωστε με αν ειμαι λαθος οτι κοβει ξυλο μηκους 11 cm και πλατους 5 cm ,το θεμα που δεν καταλαβαινω ειναι δεν κοβει π.χ καδρονι 7,5 cm x 7,5 cm ? γιατι με το φτωχο μου το μυαλο λεω γιατι να μην το κοβει στο μηκος ειμαστε και λιγοτερο απο τα 11 στο πλατος ειναι 2,5 cm πιο πλατυ ,αλλα το υψος μας ενδιαφερει που νομιζω οτι θα το κοψει.
Θα σας παρακαλεσω να μου λυσετε αυτην την απορια,οποιος γνωριζει

Σακη, τα 5εκ. ειναι το μαξιμουμ υψους κοπης του συγκεκριμενου φαλτσοπριονου που λεει οτι κοβει 11χ5.
11εκ. ειναι το μεγιστο πλατος(φαρδος) της σανιδας (οχι μηκος-για να ακριβολογουμε) και 5 ειναι το μεγιστο υψος(παχος).
Σωστα το λες οτι ειναι το υψος του τεμαχιου αυτο που μας ενδιαφερει (μαζι με το πλατος βεβαια) και αυτο το υψος ειναι τα 5εκ.

Αν δεν σε καλυψα, πες.

ΕDIT
Το κομματι 7.5χ7.5 που λες, δεν το κοβει .

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδια θελω να ρωτησω κατι που ενω ειναι απλο δεν το καταλαβαινω
Τα σταθερα φαλτσοπριονα γραφουν επανω π.χ κοπη στις 90 μοιρες 5 χ 11 cm ,μεχρι εδω ωραια καταλαβαινω και διωρθωστε με αν ειμαι λαθος οτι κοβει ξυλο μηκους 11 cm και πλατους 5 cm ,το θεμα που δεν καταλαβαινω ειναι δεν κοβει π.χ καδρονι 7,5 cm x 7,5 cm ? γιατι με το φτωχο μου το μυαλο λεω γιατι να μην το κοβει στο μηκος ειμαστε και λιγοτερο απο τα 11 στο πλατος ειναι 2,5 cm πιο πλατυ ,αλλα το υψος μας ενδιαφερει που νομιζω οτι θα το κοψει.
Θα σας παρακαλεσω να μου λυσετε αυτην την απορια,οποιος γνωριζει
Εάν κατάλαβα καλά αυτό που ρωτάς, ή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ τέλος πάντων, στις 90 μοίρες κόβει 5χ11 δηλαδή 5 εκ πάχος (ύψος) και 11 εκ πλάτος ( η στενή διάσταση του ξύλου), το μήκος δεν μας ενδιαφέρει στις κοπές αυτές (μπορεί να είναι όσο θέλεις).
οπότε το 7.5χ7.5 σημαίνει 7.5 εκ πάχος και 7.5 πλάτος, οπότε λείπουν 2.5 εκ από το πάχος (βάθος / ύψος) που κόβει το φαλτσοπρίονο.