Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

χεχε Ηλια, με 3 μπαταριουλες και εναν ταχυφορτιστη μπορεις να δουλευεις ολη μερα (κυριολεκτικα)!

Για το κοστος δεν εχω σοβαρο αντιλογο παρα μονο οτι ειναι μια απο τις σημαντικες παραμετρους οταν κανεις επιλογη καποιου εργαλειου μαζι με το βαρος, φορητοτητα, μεγεθος, ισχυς, εργονομια,γουστου κλπ.

Καλα Μιχαλη με 20 μπαταρίες είμαι καλυμμένος για δισκοπριονο , φαλτσοπριονο , δραπανο , βιδωλογο , πλάνη ...χαχαχα..

Το να εκτοξευσεις το κόστος για "ερασιτεχνικά" εργαλεία στο κόστος "επαγγελματικών" και βάλε για να κανεις μια ερασιτεχνική ή DIY εργασία δεν με βρίσκει και τόσο υποστηρικτή . Μάλλον το αντίθετο , οσο το δυνατον "ερασιτεχνικό" κόστος σε αξιόπιστα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη) για "επαγγελματικό" αποτέλεσμα .

Καλα Μιχαλη με 20 μπαταρίες είμαι καλυμμένος για δισκοπριονο , φαλτσοπριονο , δραπανο , βιδωλογο , πλάνη ...χαχαχα..

Το να εκτοξευσεις το κόστος για "ερασιτεχνικά" εργαλεία στο κόστος "επαγγελματικών" και βάλε για να κανεις μια ερασιτεχνική ή DIY εργασία δεν με βρίσκει και τόσο υποστηρικτή . Μάλλον το αντίθετο , οσο το δυνατον "ερασιτεχνικό" κόστος σε αξιόπιστα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη) για "επαγγελματικό" αποτέλεσμα .

Συμφωνουμε απολυτα οτι διαφωνουμε πληρως :ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Thanks Mike!Πως ονομαζεται αραγε το συγκεκριμμενο εργαλειο στην Αγγλικη;

http://www.amazon.co.uk/Einhell-Bis...=1451414108&sr=8-3&keywords=Einhell+BT-BJ+900 :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

για το τρίτο στα 169mm θα αντιπρότεινα αυτό https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8102#texnika , η ακόμη και το μικρότερό του mactek.

Δηλαδή αντί του GSR 10,8-2-LI Professional να πάρεις MAKITA - DP2010 με

• Ικανότητα οπής ξύλο 15mm : Μικρότερο του GSR, 19mm
• Ικανότητα οπής Mέταλλο 6.5mm, Μικρότερο του GSR, 10
• Ονoμαστική Ισχύς 370W
• Ταχύτητα χωρίς φορτίο 0-4200 rpm, Περισσότερες στροφές αλλά μικρότερη ροπή
• Τσοκ 6.5mm : Μικρότερο του GSR, 10mm
• Βάρος 1.0kg : σχεδόν ίδιο βάρος, 0,95Kg
Κόστος 68 ευρώ : Φτηνότερο από το GSR με μια μπαταρία και φορτιστή, 90 ευρώ

Επιπλέον

Χωρίς Βαθμίδες ροπής στρέψης για βίδωμα
Χωρίς ταχυτσόκ
Μεγαλύτερες διαστάσεις

Πέραν της ελευθερίας των κινήσεων λόγο έλλειψης καλωδίου είναι δύσκολο να βρεις αντίστοιχο ρεύματος που να υπερτερεί σε πολλαπλά σημεία και όχι μόνο στην τιμή όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

αν θυμάμαι καλά , η ερώτηση ήταν ως προς το μέγεθος , και όχι ως προς τα specs

το παρακατω βρεθηκε σε σημερινη ανασκαφη :smile:
ειμαι σιγουρος οτι επροκειτο για εργαλειο... αλλα τι εργαλειο?? μπορει να αναγνωρισει καποιος τι ειναι?
απο το μοντελο που γραφει το γοογλαρα και βγαζει (powder Actuated Piston Drive Nail Gun) αλλα παλι δε καταλαβαινω τι ειναι

2015_12_29_21_10_13.jpg

2015_12_29_21_09_49.jpg

2015_12_29_21_10_46.jpg

Μεγαλε χτυπησες φλεβα ιστοριας. Με ενα τετοιο καρφωνε π σιδερας τα καγκελα μας πριν 30+ χρονια. Καρφωτικο σφυριου ειναι για καρφια μπετου.

Θυμαμαι τα κουτακια που ειχαν κατι καρφια μεσα και αυτα της φωτογραφιας μαλλον πυριτιδα.

αν θυμάμαι καλά , η ερώτηση ήταν ως προς το μέγεθος , και όχι ως προς τα specs

Οι διαστάσεις του Makita είναι 209mm x 175mm έναντι 178mm x 169 mm του Bosch ...

Φτάνει φτάνει.
Ειδικά για τα 7,5.

Παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
Κυριακο τελικα με ενα φαλτσοπριονο που κοβει 5 χ 11 cm ,σιγουρα θα μπορω να κοψω δοκαρακι 7,5 χ 7,5 αν το γυρισω απλα απο την αλλη μερια ? η θα πρεπει να κανω την πατεντα του diresta ? (και ποια ειναι αυτη η πατεντα να δω υπαρχει καποιο βιντεο ?)

ειμαι σιγουρος οτι επροκειτο για εργαλειο... αλλα τι εργαλειο?? μπορει να αναγνωρισει καποιος τι ειναι?
απο το μοντελο που γραφει το γοογλαρα και βγαζει (powder Actuated Piston Drive Nail Gun) αλλα παλι δε καταλαβαινω τι ειναι

2015_12_29_21_10_13.jpg

2015_12_29_21_09_49.jpg

2015_12_29_21_10_46.jpg
Είναι πράγματι καρφωτικο, και δουλεύει με πυρίτιδα. (πρόσεξε τα καψούλια, είναι αρκετά ισχυρά). Η hilti νομίζω ότι βγάζει και σήμερα τέτοιο εργαλείο.

Κυριακο τελικα με ενα φαλτσοπριονο που κοβει 5 χ 11 cm ,σιγουρα θα μπορω να κοψω δοκαρακι 7,5 χ 7,5 αν το γυρισω απλα απο την αλλη μερια ? η θα πρεπει να κανω την πατεντα του diresta ? (και ποια ειναι αυτη η πατεντα να δω υπαρχει καποιο βιντεο ?)
φυσικά και μπορείς, κόβεις από την μία μεριά μέχρι τα 5 εκ που κόβει, το γυρνάς το κάτω πάνω και κόβεις (με προσοχή) τα υπόλοιπα 2,5 εκ που είναι άκοπα, θέλει προσοχή να πετύχεις ακριβώς το ίδιο σημείο κοπής.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Υπαρχουν 2 τυποι. Προτιμησε αυτον με το μοιρογνωμονιο στο πλαι,
http://www.skroutz.gr/c/1032/frezes.html?keyphrase=φρεζοκαβιλιερα&from=autocomplete

Σε ευχαριστω Παναγιωτη.Εχει δουλεψει κανενας απο εσας τετοιο πραγμα κυριοι;

2015_12_29_21_10_13.jpg

2015_12_29_21_09_49.jpg

2015_12_29_21_10_46.jpg

Πω πω τι μου θυμισες τωρα..Το 78 που χτιζαμε το σπιτι μας οντας 6 χρονων,θυμαμαι που ετρεχα να κρυφτω απο το φοβο μου τη μερα που τοποθετουσαν τη μεγαλη σιδηροπορτα της αυτης με δαυτο..Να το προσεχεις σαν τα ματια σου,κυριολεκτικα και μεταφορικα..Να εισαι καλα για τις αναμνησεις που μου εφερες..

Σε ευχαριστω Παναγιωτη.Εχει δουλεψει κανενας απο εσας τετοιο πραγμα κυριοι;

Την έχει και την δουλεύει ένας φίλος μου και είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της. Το πλαϊνό με τις μοίρες βοηθάει σε ενώσεις υπό γωνία.

Πω πω τι μου θυμισες τωρα..Το 78 που χτιζαμε το σπιτι μας οντας 6 χρονων,θυμαμαι που ετρεχα να κρυφτω απο το φοβο μου τη μερα που τοποθετουσαν τη μεγαλη σιδηροπορτα της αυτης με δαυτο..Να το προσεχεις σαν τα ματια σου,κυριολεκτικα και μεταφορικα..Να εισαι καλα για τις αναμνησεις που μου εφερες..

Και εμένα μου ζωντάνεψε αναμνήσεις. Έχω δουλέψει το Hilti όταν μεταφέρθηκε το εργοστάσιο που δούλευα και επρέπε να στηρίξουμε τα dexion στο μπετό το 1973.

Σάκη ναι μπορείς φίλε.
Θα μαρκαρεις γύρω γύρω το ξύλο και θα το κόψεις σε δύο κινήσεις με την βοήθεια το laser.
Για να αποφύγεις το τριπλό μαρκάρισμα μπορείς να το κόψεις σε τρεις κινήσεις εύκολα μόνο με μαρκάρισμα μιας πλευράς και την βοήθεια του οδηγού Lazer.
Δεν έχω και κανένα τόσο χοντρό κομμάτι να σου δείξω με βιντεακι.

Καλημερα!!!! Δε φανταζομουνα οτι ενα εργαλειο θα ζωντανευε ποτε αναμνησεις ...
Αν ειναι ετσι να ανεβασω το βραδυ και τα υπολοιπα λοιπον γτ απο αρχαια καλα πηγαμε..
Τιποτα χρησιμο μονο δε βρηκαμε :)