Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πλέον το made in των επωνύμων εργαλείων και μη , αλλα αυτο που μπορω να πω με βεβαιότητα ειναι το εξής . Έχω μια μπλε πλάνη Bosch την gho 31-82 κάπως αρχαίο μοντέλο , ελβετικό . Την συγκρινα με μια αλλη μπλε Bosch πολυ πιο "σύγχρονο" μοντέλο . Εκτός το θεμα βάρους που ψιλοχανει θεωρώ την παλιά πολυ πιο στιβαρη , ποιοτική και αποτελεσματική . Το ίδιο έχω συναντήσει και σε άλλες αντίστοιχες συγκρίσεις .
Νομίζω πλέον ότι τα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη ) έχουν γίνει πιο "αναλώσιμα" απο κατασκευής...

κοιτα υπαρχει μια αρχη στην βιομηχανικη παραγωγη. SHIT in, SHIT out.
Οταν δινεις φασον την κατασκευη ή εστω καποια εξαρτηματα, κατα τεκμηριο ο υπερεργολαβος στην Κινα θα κανει οσοσ το δυνατον πιο φθηνη δουλεια του επιτρεψεις. Και του υπερεργολαβου μπορει αν τυο την εζει κανει αυτος με την πρωτη υλη, πχ στην συνθεση του πλαστικου.
Και μετα κανεις ποιοτικο ελεγχο. Το ζητημα ειναι τι γινεται οταν η παρτιδα ειναι τοσο χαλια που περνα-δεν περνα τον ελεγχο, ή δεν τον περνα καθολου.
Τοτε ή πετάς το προιον ή αφήνεις ενα ποσοστο να περασει γιατι η χασουρα θα ειναι μεγαλη.
μην ξεχνας οτι τα κεφαλια βασιζουν το μπονους τους στον ογκο παραγωγης.

Στην βιομηχανια τροφιμων που δουλευα μια παρτιδα πρωτης υλης ηταν τετοια που ενω εβγαζε Α προιον δεν μπορουσε να διαλεχτει τοσο ωστε να βγει ΑΑ. Και επειδη ειχαμε ενα ονομα να κρατησουμε με εξαγωγες στην Αμερικη, η παρτιδα εφυγε ΟΛΗ για υποπροιον.
Μπορει να κανω λαθος αλλα δεν πιστευω να βρει χαρτογιακας προισταμενος να πεταξει την παρτιδα πχ τρυπανια μιας ολοκληρης μερας.

Αμάν με αυτές τις σκούπες ....σε 2-3 νήματα για σκούπες διαβάζω.... μήπως το γυρίσατε σε εταιρίες καθαρισμού :flipout::flipout:

Αμάν με αυτές τις σκούπες ....σε 2-3 νήματα για σκούπες διαβάζω.... μήπως το γυρίσατε σε εταιρίες καθαρισμού :flipout::flipout:

:grinning-smiley-043 Eλα ντε ειναι της μοδος,παιρνει ο ενας,μετα ζηλευει παιρνει ο επομενος,υπομονη σε καμμια 15 αρια μερες κατι αλλο θα εχουμε προσκαιρο,ποτε δεν πλητουμε σε αυτο το forum :flipout:

Να πω και εγώ το εκτός θέματος του νήματος. Πόσο μπορεί να αντέχει μια πρίζα πάνω σε σκούπα; Αν η σκούπα καταναλώνει 1500 W, και από την πρίζα αφήνει άλλα 2000 W, το σύνολο είναι στα 3500 W, που σε ρεύμα μεταφράζεται 16 Α. Και αυτό είναι συχνά το όριο της ασφάλειας για ένα ολόκληρο δωμάτιο σε μια τυπική εγκατάσταση.
Οπότε από ένα σημείο και μετά, το όλο θέμα γίνεται προβληματικό...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Που το διαβασες οτι αντεχει μονο μεχρι 1400 watt η μπριζα της σκουπας του lidl ?? 2200 watt γραφει επανω

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=44195
Δεν το πρόσεξα ότι έγραφε 2200w! Είχα κατεβάσει το manual από εδώ
http://www.lidl-service.com/cps/rde...tr=el&title=ΣΚΟΥΠΑ ΥΓΡΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ PNTS 1500 B3

Οπου γράφει για 1400w!! Τώρα πιο από τα δύο ισχύει δεν ξέρω!

Παντός το πιο πιθανό είναι να πάω στην karcher να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!

κοιτα υπαρχει μια αρχη στην βιομηχανικη παραγωγη. SHIT in, SHIT out.
Οταν δινεις φασον την κατασκευη ή εστω καποια εξαρτηματα, κατα τεκμηριο ο υπερεργολαβος στην Κινα θα κανει οσοσ το δυνατον πιο φθηνη δουλεια του επιτρεψεις. Και του υπερεργολαβου μπορει αν τυο την εζει κανει αυτος με την πρωτη υλη, πχ στην συνθεση του πλαστικου.
Και μετα κανεις ποιοτικο ελεγχο. Το ζητημα ειναι τι γινεται οταν η παρτιδα ειναι τοσο χαλια που περνα-δεν περνα τον ελεγχο, ή δεν τον περνα καθολου.
Τοτε ή πετάς το προιον ή αφήνεις ενα ποσοστο να περασει γιατι η χασουρα θα ειναι μεγαλη.
μην ξεχνας οτι τα κεφαλια βασιζουν το μπονους τους στον ογκο παραγωγης.

Στην βιομηχανια τροφιμων που δουλευα μια παρτιδα πρωτης υλης ηταν τετοια που ενω εβγαζε Α προιον δεν μπορουσε να διαλεχτει τοσο ωστε να βγει ΑΑ. Και επειδη ειχαμε ενα ονομα να κρατησουμε με εξαγωγες στην Αμερικη, η παρτιδα εφυγε ΟΛΗ για υποπροιον.
Μπορει να κανω λαθος αλλα δεν πιστευω να βρει χαρτογιακας προισταμενος να πεταξει την παρτιδα πχ τρυπανια μιας ολοκληρης μερας.

πάντως μη ξεχνάμε ότι και τα πανάκριβα Apple ipad & mac στην κίνα φτιάχνονται... το θέμα δεν είναι η χώρα προέλευσης αλλά ο έλεγχος ποιότητας στην παραγωγή. Αν το στείλεις απλά υπεργολαβία (outsourcing) τότε κλάφτα χαράλαμπε. Αν όμως στήσεις δικό σου εργοστάσιο με δικό σου έλεγχο παραγωγής εκεί, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επειδή η κίνα είναι τόσο τεράστια, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι αξίζει και τι όχι. Σε δικό μου ταξίδι στην κίνα είδα πως τα πράγματα που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι δεν είναι κακής ποιότητας. Γιατί αν όντως ήταν όλη τους η παραγωγή της κατηγορίας πλανόδιου, τα τραίνα τους θα εκτροχιάζονταν κάθε μέρα και τα κτίρια τους θα ανατινάζονταν :p (όχι ότι δεν έχουν αυξημένα ατυχήματα σε σχέση με τη δύση, αλλά όχι τόσα πολλά όσο θα μας προϊδέαζαν αυτά που ψωνίζουμε εδώ). Οπότε κατ'εμέ η αιτία είναι πως ζητάμε το πιο φτηνό κινέζικο και ως αποτέλεσμα παίρνουμε τη χειρότερη ποιότητα: οι κινέζοι ποτέ δε λένε όχι σε μια τιμή, αλλάζοντας φυσικά το προϊόν που προσφέρουν...

Αν φτασουν τα πραγματα να μην παιζεινρολο η χωρα στην οποια κατασκευαστηκαν τα προιοντα θα συμφωνησω οτι δεν εχει σημασια αν ειναι στη Κινα ή τη Γερμανια. Γιατι δεν παιζει ρολο μονο οινπροδιαγραφες αλλα και ο δειγματολειπτικος ελεγχος αλλα και η διαθεση του υπαλληλου να δουλεψει σωστα.
Ενα παραδειγμα θα παω. Πριν 15-20 χρονια φυγαν βιοτεχνιες απο τη περιοχη και πηγαν βουλγαρια. Τα ιδια μηχανηματα, οι ιδιοι επιστατες τα ιδια αφεντικα διαφορετικοι εργατες. Την ποιοτητα των ελληνικων προιοντων δεν μπορεσαν να τη φτασουν.
Οι μακιτα στο εργοστασιο που φτιαχνει τα μακτεκ, μαλαισια νομιζω εχει προσθεσει ακομη ενα σταδιο ποιοτικου ελεγχου, ενα περισσοτερο απο τα προιοντα μακιτα που φτιαχνει στην ιαπωνια. Για το λογο αυτο να μειωσει κιαλλο την οποια πιθανοτητα να φυγουν προιοντα που δεν περνανε το τσεκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου δοθηκε η εντολη απο το ανωτερο κλιμακιο τεχνικων οικιακων εργων για ερευνα αγορας οικιακου ατμοκαθαριστη.
Να περιμενω τον του lidl ή να κοιταξω αλλου?

Η γωνία της Wolfcraft που πήρα με την ομαδική από toolshouse χωρίς καμία καταπόνηση, 2-3 φορές την χρησιμοποίησα, έγινε όπως την βλέπετε στην φώτο, σαν να ξεφλούδισε. Έστειλα email στην Wolfcraft. Περιμένω απάντηση.
IMG_20160104_112439.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η γωνία της Wolfcraft που πήρα με την ομαδική από toolshouse χωρίς καμία καταπόνηση, 2-3 φορές την χρησιμοποίησα, έγινε όπως την βλέπετε στην φώτο, σαν να ξεφλούδισε. Έστειλα email στην Wolfcraft. Περιμένω απάντηση.
View attachment 123057
Απαράδεκτο για μια τόσο ακριβή γωνία...
Αλλά γιατί στην wolfcraft και όχι στο toolhouse από όπου και το αγόρασες...??? Θα έχει κάποια πολιτική εγγύησης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απαράδεκτο για μια τόσο ακριβή γωνία...
Αλλά γιατί στην wolfcraft και όχι στο toolhouse από όπου και το αγόρασες...??? Θα έχει κάποια πολιτική εγγύησης

Η εγγύηση πρέπει να είναι της Wolfcraft. Αν μπορεί ο Κυριάκος ας ρωτήσει.

Παναγιώτη από ότι διακρίνω έφυγε τό χρώμα τελείως μέ τά γράμματα,όπως σού είπε ο Ευγένιος καλύτερα πρώτα νά επικοινωνήσεις μέ τό toolshouse,πώς έγινε αυτό έτσι στό απλό ακούμπισμα της γωνίας στό ξύλο,έφυγε τό χρώμα ?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παναγιώτη από ότι διακρίνω έφυγε τό χρώμα τελείως μέ τά γράμματα,όπως σού είπε ο Ευγένιος καλύτερα πρώτα νά επικοινωνήσεις μέ τό toolshouse,πώς έγινε αυτό έτσι στό απλό ακούμπισμα της γωνίας στό ξύλο,έφυγε τό χρώμα ?

Ούτε που το κατάλαβα Δημήτρη. Πήγα χτες να την πάρω, από το καρφί και το είδα.
Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Η εγγύηση πρέπει να είναι της Wolfcraft. Αν μπορεί ο Κυριάκος ας ρωτήσει.
Άσχετως από το ποιος έχει την εγγύηση εγώ περιμένω από τον πωλητή να κάνει τις οποίες ενεργείες με την μαμά εταιρία...
για αυτό αγοράζεις από κάποιο μαγαζί και όχι απευθείας απο την wolfcraft...!!!
Γνώμη μου...

Αν φτασουν τα πραγματα να μην παιζεινρολο η χωρα στην οποια κατασκευαστηκαν τα προιοντα θα συμφωνησω οτι δεν εχει σημασια αν ειναι στη Κινα ή τη Γερμανια. Γιατι δεν παιζει ρολο μονο οινπροδιαγραφες αλλα και ο δειγματολειπτικος ελεγχος αλλα και η διαθεση του υπαλληλου να δουλεψει σωστα.
Ενα παραδειγμα θα παω. Πριν 15-20 χρονια φυγαν βιοτεχνιες απο τη περιοχη και πηγαν βουλγαρια. Τα ιδια μηχανηματα, οι ιδιοι επιστατες τα ιδια αφεντικα διαφορετικοι εργατες. Την ποιοτητα των ελληνικων προιοντων δεν μπορεσαν να τη φτασουν.
Οι μακιτα στο εργοστασιο που φτιαχνει τα μακτεκ, μαλαισια νομιζω εχει προσθεσει ακομη ενα σταδιο ποιοτικου ελεγχου, ενα περισσοτερο απο τα προιοντα μακιτα που φτιαχνει στην ιαπωνια. Για το λογο αυτο να μειωσει κιαλλο την οποια πιθανοτητα να φυγουν προιοντα που δεν περνανε το τσεκ.

Μου δοθηκε η εντολη απο το ανωτερο κλιμακιο τεχνικων οικιακων εργων για ερευνα αγορας οικιακου ατμοκαθαριστη.

ΠΑΡΕ οτι φθηνοτερο. Ολοι ιδιοι ειναι, απλα η ποσοτητα ατμου η καταναλωση σε βαττ αλλαζει. Αδιαφορο σε σπιτι περαν των διαφημισεων. Καλυφθηκαμε με το λιντλ στα 10 μευρα προσφορας.

Φυσικά πρώτα στον πωλητή, αν και η wolcraft δε φημίζεται για την αντοχή στο χρόνο-καταπόνηση. Μάλλον για τα υπερτιμημένα προϊόντα είναι γνωστή!

Ξέρεις που να ρωτήσεις... Στείλε μνμ!

Υπάρχει ήδη ατμοκαθαριστής, ή θα αγοραστεί για πρώτη φορά;
Αν δεν υπάρχει ήδη, θα ρώταγα για ποια χρήση (και θα προσπαθούσα να σε αποτρέψω από την αγορά του μάλλον). :smile:

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Όλες οι 18v μπαταρίες κάνουν για όλα τα 18v μπλε Bosch. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μπαταρίες 10,8v, 14,4 και 36v.
Στα 18V η Bosch έχει βγάλει μπαταρίες σε διάφορες χωρητικότητες όπως 1.3ah/1.5ah/2.0ah//2.6ah /4.0ah και 5,0Ah.
Εννοείται ότι μιλάμε για τις συρόμενες 18v μπαταρίες και όχι τις προηγούμενες οι οποίες έχουν καταργηθεί.

starter-set-consisting-of-2-x-gba-18-v-50-ah-m-c-+-al-1860-cv-35491.jpg

Προσφάτως έβγαλε 18v 2ah μπαταρία και φορτιστή ΑΣΥΡΜΑΤΟ.

Bosch β€œWireless Charging System” for professionals

1-PT-20196.jpg

1-PT-20197.jpg

Kαθώς έψαχνα γιά μπαταρίες καί φορτιστή γιά τό καινούργιο μου απόκτημα GSR 1440-LI
Βλέπω ότι υπάρχει καί το GSR 14.4-LI πού η μπαταρία από κάτω έχει κόκκινο χρώμα,ταιριάζουν Φίλε Ιωάννη στό δικό μου πού από ότι γράφεις ολες οι μπαταρίες συρταρωτού τύπου μπλέ Bosch κανουν για ολα τα εργαλεία.
Η ερώτηση είναι γιατί έχουν άλλο κωδικό καί άλλο χρώμα απο κάτω ?