kospap
Supreme Member
- 31 July 2009
- 8,624
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πλέον το made in των επωνύμων εργαλείων και μη , αλλα αυτο που μπορω να πω με βεβαιότητα ειναι το εξής . Έχω μια μπλε πλάνη Bosch την gho 31-82 κάπως αρχαίο μοντέλο , ελβετικό . Την συγκρινα με μια αλλη μπλε Bosch πολυ πιο "σύγχρονο" μοντέλο . Εκτός το θεμα βάρους που ψιλοχανει θεωρώ την παλιά πολυ πιο στιβαρη , ποιοτική και αποτελεσματική . Το ίδιο έχω συναντήσει και σε άλλες αντίστοιχες συγκρίσεις .
Νομίζω πλέον ότι τα εργαλεια (επαγγελματικά ή μη ) έχουν γίνει πιο "αναλώσιμα" απο κατασκευής...
κοιτα υπαρχει μια αρχη στην βιομηχανικη παραγωγη. SHIT in, SHIT out.
Οταν δινεις φασον την κατασκευη ή εστω καποια εξαρτηματα, κατα τεκμηριο ο υπερεργολαβος στην Κινα θα κανει οσοσ το δυνατον πιο φθηνη δουλεια του επιτρεψεις. Και του υπερεργολαβου μπορει αν τυο την εζει κανει αυτος με την πρωτη υλη, πχ στην συνθεση του πλαστικου.
Και μετα κανεις ποιοτικο ελεγχο. Το ζητημα ειναι τι γινεται οταν η παρτιδα ειναι τοσο χαλια που περνα-δεν περνα τον ελεγχο, ή δεν τον περνα καθολου.
Τοτε ή πετάς το προιον ή αφήνεις ενα ποσοστο να περασει γιατι η χασουρα θα ειναι μεγαλη.
μην ξεχνας οτι τα κεφαλια βασιζουν το μπονους τους στον ογκο παραγωγης.
Στην βιομηχανια τροφιμων που δουλευα μια παρτιδα πρωτης υλης ηταν τετοια που ενω εβγαζε Α προιον δεν μπορουσε να διαλεχτει τοσο ωστε να βγει ΑΑ. Και επειδη ειχαμε ενα ονομα να κρατησουμε με εξαγωγες στην Αμερικη, η παρτιδα εφυγε ΟΛΗ για υποπροιον.
Μπορει να κανω λαθος αλλα δεν πιστευω να βρει χαρτογιακας προισταμενος να πεταξει την παρτιδα πχ τρυπανια μιας ολοκληρης μερας.