Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για router είναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως και μ´ένα απλό δράπανο αλλά πάντα σε πάγκο.
Χρειάζεται και ειδική κατασκευή βέβαια γιατί χωρίς αυτή όσο καλό μέτρημα κι αν κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι μάπα. Εκτός αν είσαι παλιός μάστορας, όπως λέει κι ο Κυριάκος, που μ´ ένα σκεπάρνι ένα πριόνι κι ένα μυστρί έφτιαχναν ολόκληρο σπίτι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό και αν είναι για μερακλήδες :HTEHETH63:

View attachment 123404

Αυτά είναι βαθιές μπαλιές... Εδώ δεν θα τα εκτιμήσουν, επικρατεί κιτρινισμός.... :drool:

Μπαμπη απο μπαταριες lxt πως πας?

Έχω 3 των 4 Ah.

Makita-18V-LXT-Free-Battery-Promo-May-June-2013.jpg

Last edited:
Χαχαχαχα!

Να δεις την Παρασκευη τι θα επικρατησει.....

Αυτο τι ειναι για να βαζει πριτσινια στον Τιτανικο?

Αντιθετως είναι για να κόβει τον Τιτανικό :Banane0:

https://www.youtube.com/watch?v=Wpm2BaMNJxI

Δεν ειναι για ρούτερ βρε ούτε για απλά δράπανα ειναι. Κοντύλι ειναι για φρεζοδράπανα, cnc ή όπως λένε οι Αγγλοι Milling machine. Ακόμα και τη διάμετρο του στελέχους να δεις που φτάνει τα 15mm σε βγάζει εκτός στο θέμα τσοκ του ρουτερ που σε αυτά που έχουμε παίζουμε συνήθως στα 8mm.
Αν μπει στο ρούτερ θα κόψει ξύλο ναι απλά η δουλειά του είναι το μέταλλο. Για τα ξύλα βγάζουν φρέζες για χελιδονοουρές αντίστοιχες.

Ειναι κάτι σα τα τρυπάνια κοβαλτίου. Τρυπάνε μέταλλο τρυπάνε και ξύλο, αλλά η κύρια δουλειά είναι το πρώτο. ;)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχω 3 των 4 Ah.

Ψέματα, καμία δεν έχω... Τώρα τις κοιλταξα αλλά δεν γράφουν LXT επάνω. Μπορεί και να μην είναι;

Makita-18V-LXT-Free-Battery-Promo-May-June-2013.jpg
Η μπαταρια δεν γραφει νομιζω, τα εργαλειο ομως γραφουν lxt. Στα 18v εχει 3-4 και 5 ah.
Λοιπον ελληνα reviewer, η μπαταρια η 4αρα μπαινει σε ολα τα εργΛεια σου? βασικα ειναι ολα star? γιατι εχω εργαλεια non star και απο οτι διαβαζω στο διαδικτυο δεν μπορω να χρησιμοποιησω αλλη μπαταρια παρα μονο αυτες των 3ah.

pc screenshot

...μια και το ελφερε η κουβέντα...

Έχω σκεφτεί έναν τρόπο, χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για χελιδονοουρές, αλλά με διαφορετικό bit (ίσιο), για κατασκευή και μόρσων. Δεν ξέρω αν θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα αλλά θα το δοκιμάσω.

(Εντάξει, βάζω που και που καμια φωτογραφία να χαρεί ο Κυριάκος, τι να κάνω, του έχω αδυναμία). :D

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    231.3 KB · Views: 155

Δεν ειναι για ρούτερ βρε ούτε για απλά δράπανα ειναι. Κοντύλι ειναι για φρεζοδράπανα, cnc ή όπως λένε οι Αγγλοι Milling machine. Ακόμα και τη διάμετρο του στελέχους να δεις που φτάνει τα 15mm σε βγάζει εκτός στο θέμα τσοκ του ρουτερ που σε αυτά που έχουμε παίζουμε συνήθως στα 8mm.
Αν μπει στο ρούτερ θα κόψει ξύλο ναι απλά η δουλειά του είναι το μέταλλο. Για τα ξύλα βγάζουν φρέζες για χελιδονοουρές αντίστοιχες.

Ειναι κάτι σα τα τρυπάνια κοβαλτίου. Τρυπάνε μέταλλο τρυπάνε και ξύλο, αλλά η κύρια δουλειά είναι το πρώτο. ;)

Σε διαβάζω δυο μέρες τώρα και οφείλω να ομολογήσω πως οι γνώσεις σου είναι πραγματικά εντυπωσιακές για γυναίκα..... Για να ακριβολογώ έχω μείνει έκπληκτος και ομολογώ πως δεν έχω ξανασυναντήσει περίπτωση όμοια με την δική σου και πίστεψέ με έχω δει πολλά στην "σύντομη" ζωή μου. Στο παραπάνω μήνυμα σου όμως κάνεις κάποιο λάθος το οποίο δεν το περίμενα από εσένα: Ποτέ κοβαλτίου τρυπάνι σε ξύλο. ΠΟΤΕ. ΟΚ μπορεί να κάνεις την δουλεία σου, όμως τελειώνοντας την να ξέρεις πως το τρυπάνι δε θα είναι ξανα το ίδιο γιατί το στίφη το ξύλο... (κρίμα δεν είναι; άσε που κοστίζουν και ακριβά...)

Η μπαταρια δεν γραφει νομιζω....
Λοιπον ελληνα reviewer, η μπαταρια η 4αρα μπαινει σε ολα τα εργΛεια σου? βασικα ειναι ολα star? γιατι εχω εργαλεια non star και απο οτι διαβαζω στο διαδικτυο δεν μπορω να χρησιμοποιησω αλλη μπαταρια παρα μονο αυτες των 3ah.

Τα εργαλεία το γράφουν, νόμιζα οτι εννοούσες να το γράφει και πάνω στη μπαταρία.

Οι δικές μου είναι όλες με αστέρι.
Πιο παλια όμως είχα το BHP453 με μπαταρία 3 Ah χωρίς αστέρι, ούτε το εργαλείο είχε αστέρι. Και ούτε κίτρινο σημάδι είχαν.
Η μπαταρία αυτή ταίριαζε στα Lxt εργαλεία και το εργαλείο δούλευε κι αυτό με τις μπαταρίες με το αστέρι.
Με λίγα λόγια, υπήρχε συμβατότητα και εργαλείων και μπαταριών.

Του Κυριάκου ή του ρούτερ;

Του router βέβαια... :flipout:

Δηλαδη αν καταλαβα καλα εβαλες μπαταρια αστερατη σε εργαλειο μή αστερατο?
Και μπηκε κανονικα καθως καινδουλεψε καλα?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε διαβάζω δυο μέρες τώρα και οφείλω να ομολογήσω πως οι γνώσεις σου είναι πραγματικά εντυπωσιακές για γυναίκα..... Για να ακριβολογώ έχω μείνει έκπληκτος και ομολογώ πως δεν έχω ξανασυναντήσει περίπτωση όμοια με την δική σου και πίστεψέ με έχω δει πολλά στην "σύντομη" ζωή μου. Στο παραπάνω μήνυμα σου όμως κάνεις κάποιο λάθος το οποίο δεν το περίμενα από εσένα: Ποτέ κοβαλτίου τρυπάνι σε ξύλο. ΠΟΤΕ. ΟΚ μπορεί να κάνεις την δουλεία σου, όμως τελειώνοντας την να ξέρεις πως το τρυπάνι δε θα είναι ξανα το ίδιο γιατί το στίφη το ξύλο... (κρίμα δεν είναι; άσε που κοστίζουν και ακριβά...)

Εχεις ένα δίκιο αλλά ξέχασες ότι έδωσα παράδειγμα. Αλλά μιας και το είπες ας το σχολιάσω. ;)

Η αλήθεια είναι ότι στα τρυπάνια μετάλλου η γωνια ελευθερίας της κοπτικής ακμής είναι μικρή, γιατί πρέπει να υπάρχει υλικό πίσω από αυτή για να υποστηρίξει τη κοπτικη επιφάνεια. Αυτή λοιπόν η μικρή γωνία ελευθερίας όταν πας να κόψεις ξύλο το οποίο είναι πιο μαλακό υλικό, τρίβεται απο το ξύλο που έχει τη τάση να επανέρχεται σαν υλικό σε αντίθεση με το μέταλλο που διατηρεί τις διαστάσεις του. Άρα αυξάνει τη θερμοκρασία του.
Συνεπώς είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις τρυπάνι ξύλου (γι αυτό παράγονται εξάλλου) τα οποία έχουν μεγαλύτερη γωνία ελευθερίας. Όμως αν θες να κάνεις 10 τρύπες σε μελαμίνη, όπου θα χρειαστείς τον αθέρα του τρυπανιού προτίμησε το κοβάλτιο και όχι το ξυλοτρύπανο.

ΥΓ Από ότι ξέρω υπάρχουν και τρυπάνια ξύλου που παντρεύουν τις ιδιότητες του απλού ξυλοτρύπανου αλλά έχουν μεγάλη σκληρότητα κρατώντας τον αθέρα τους. Θα πρέπει να το ψάξω πάλι στους σελιδοδείκτες μου που κάπου έχω αποθηκεύσει την εταιρία.

Συμφωνω με την καρμεν,χρονια και χρονια ΜΟΝΟ κοβαλτιου χρησιμοποιω σε ξυλο,και ανοιγουν μια χαρα μετα στο μεταλλο,ασε που τα τρυπανια ξυλου ειναι μουφα,με τα κοβαλτιου ανοιγει η τρυπα στο ξύλο σε χρονο dt,τα τρυπανια ξύλου τα βγαλανε μονο για την μυτη για κεντραρισμα και για να γινεται τζιρος.

Δεν υπάρχει καμία επαφή στα τρυπανια ξύλου με τα τρυπανια μετάλλου , τόσο στην δομή τους οσο και στον τροπο λειτουργείας τους (μιλάμε για ταυτόσημης ποιότητας και των 2 ειδών τρυπανιων) .

ΥΓ : καλώς ορισες Αγάπη .