Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εκτός και εάν πας σε ένα τόρνο και σου μειώσει το 6,35 σε 6 χιλιοστά...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο....

Σονγκλες ΑΥΡΙΟ θα πάω να ρωτήσω για χιτωνιο από 8 χιλιοστά σε 1/4 της ίντσες πρέπει να είναι αρκετά φθηνο

Πρεπει να εχω κάπου ήδη ένα. Κάποια στιγμή άλλαξα ρούτερ και πήρα χιτωνιο από μισή ίντσα σε τέταρτο και κάπου το πεταξα

Αν εχεις ρουτερ μισής ίντσας (12,7mm) και ειναι collet απο μισή ίντσα σε 1/4 , δεν θα ταιριαζει σε parkside που το μέγιστο ειναι 8mm.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με 20 αγοράζεις όλη τη κασετίνα της Bosch των 6 mm.
Ναι αλλα δεν εχει bit με το ρουλεμάν απο πανω. Η Bosch εχει ενα τέτοιο bit στα επαγγελματικά της και κανει πανω απο 50 μονο του...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι αλλα δεν εχει bit με το ρουλεμάν απο πανω. Η Bosch εχει ενα τέτοιο bit στα επαγγελματικά της και κανει πανω απο 50 μονο του...

Δεν είχα πρισέξει οτι το ρουλεμάν είναι απο πάνω. Τι θα φτιάξεις μ´ αυτό;

Αυτό λέω. Θα σου έστελνα το δικό μου αλλά αλλαξα ρουτερ και πήρα άλλο χιτωνιο για μισή ίντσα και έχασα κάπου Αυτό που είχα για το παλιό που ήταν 8

Γενικά αυτά με το ρουλεμάν πάνω χρησιοποιουνται με πατρόν (template). Και συνήθως η για όργανα η για επισκευές

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν είχα πρισέξει οτι το ρουλεμάν είναι απο πάνω. Τι θα φτιάξεις μ´ αυτό;
οταν φτιάχνεις το μπράτσο ενός οργάνου , για να κανω τη ζωή μου πιο εύκολη, σε επιτραπέζιο ρουτερ με τέτοιο bit και την ταστιέρα στις σωστές διαστάσεις , τριμαρεις το ξύλο του μπρατσου πρόσωπο με την ταστιέρα . Στο επιτραπέζιο ρουτερ το ρουλεμάν θα ειναι στην κατω πλευρά ακουμπώντας την ταστιέρα και το bit θα τρώει απο πανω το ξύλο του μπρατσου που περισσεύει . Ανάποδα δεν γίνεται γιατι το καραουλο ( κεφαλι του μπρατσου με τα κλειδιά ) ειναι υπό γωνία απο την άλλη πλευρά.

Αυτό λέω. Θα σου έστελνα το δικό μου αλλά αλλαξα ρουτερ και πήρα άλλο χιτωνιο για μισή ίντσα και έχασα κάπου Αυτό που είχα για το παλιό που ήταν 8

Γενικά αυτά με το ρουλεμάν πάνω χρησιοποιουνται με πατρόν (template). Και συνήθως η για όργανα η για επισκευές
Μπηκα στο luthier που ειχαμε κανει μια τετοια συζητηση και εκει χρησιμοποιουσε ενας κατασκευαστης ( ο BOULIS13 ) αυτο το bosch collet με το parkside.
http://www.amazon.de/Bosch-Zubeh%C3%B6r-2608570048-Spannzange-Spannmutter/dp/B001416GLQ
H μονη διαφορα ειναι οτι ειναι 1mm πιο μακρυ, χωρις να επιρρεαζει κατι γιατι το parkside εχει "αερα" πισω απο το collet με το ελατηριο.
Δεν το βρισκω κατω απο 18

Eνα χρησιμο εργαλειο μπαταριας για τον κηπο και οχι μονο.

Πτυσσομενο αλυσοπριονακι Ryobi ΟΝΕ+ 18v Pole Pruner. Kλαδευει μεχρι και τα 4 μετρα απο το εδαφος.

large_b27b9379-dc37-442d-acc2-3e44f73ff6d9.jpg

http://www.amazon.de/gp/product/B00...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Και εγώ θα ήθελα ένα τέτοιο αλλά θα προτιμούσα ρεύματος. Το keo της Bosch αξίζει; Πόσο παχύ κλαδί κόβει; Πόσο κρατά η μπαταρία;

Σωστός ο toasted,αυτού τού τύπου εργαλεία είναι καλύτερα μέ ρεύμα γιατί καταναλώνουν ισχύ
Εχω σέ ηλεκτρικό καί μπορώ νά πώ ότι κόβει εύκολα κορμό 20 cm,ειδικά για κλάδεμα που ειναι η δουλεια του,κάνει την δουλειά απόλαυση.Απο το έδαφος κόβεις μεχρι και τα 4 μετρα.

Και εγώ θα ήθελα ένα τέτοιο αλλά θα προτιμούσα ρεύματος. Το keo της Bosch αξίζει; Πόσο παχύ κλαδί κόβει; Πόσο κρατά η μπαταρία;

Το ΚΕΟ κοβει μεχρι 8 εκατοστα κορμο. Η μπαταρια του διαρκει για συνεχη κοπη 8εκ. κορμων για περιπου 14-15 λεπτα.
Για κοπη μικροτερων κλαδιων η διαρκεια της μπαταριας (που δεν ζοριζεται και τοσο) μπορει να διαρκεσει μεχρι 20 λεπτα συνεχους κοπης.

Συγκρινομενο με την δεκαβολτη μπλε σεγα της Bosch, το KEO κανει πιο καλη κοπη λογω του της μεγαλυτερης παλινδρομισης του εμβολου.
Η σεγα bosch εχει μεγαλυτερη δυναμη ομως (ροπη). Αλλη βεβαια η χρηση του ενος εργαλειου (αποκλειστικα κηπου) και αλλη του αλλου (για τα παντα).

Για μενα αξιζει, αν και θα προτιμουσα η μπαταρια του ΚΕΟ να βγαινει και να φορτιζεται καθως δουλευεις με μια δευτερη. Με ενσωματωμενη μπαταρια εχεις περιορισμους.

Σωστός ο toasted,αυτού τού τύπου εργαλεία είναι καλύτερα μέ ρεύμα γιατί καταναλώνουν ισχύ
Εχω σέ ηλεκτρικό καί μπορώ νά πώ ότι κόβει εύκολα κορμό 20 cm,ειδικά για κλάδεμα που ειναι η δουλεια του,κάνει την δουλειά απόλαυση.Απο το έδαφος κόβεις μεχρι και τα 4 μετρα.

To αλυσοπριονο μπαταριας της gardena που εχω (18ν) τεμαχισε σε μικρα κομματια μια ολοκληρη βερυκοκια, με μια φορτιση, εχω βαλει και φωτο καπου.
Μια χαρα δεν ειναι? :))

Αυτο θα το ηθελα.

Αμα κανεις στροφη στα Ryobi ONE+ θα σου δινω να παιζεις με το φαλτσοπριονο μπαταριας οποτε το χρειαζεσαι :))

Αυτό ακριβώς με φρενάρει από την αγορά. Η περιορισμένη αυτονομία. Τώρα βλέπω κ το b&d alligator.