Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φίλε Νίκο έχω αυτό καί μέ τό κατάλληλο εξάρτημα γιά γρύλλιες έκανα τήν δουλειά πολύ εύκολα πέρισυ τό καλοκαίρι πού έτριψα,καί μετά πέρασα μέ βερνίκι ένα παράθυρο μέ γρύλλιες

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εσύ άσε τις παπάτζες κι απάτα στο κρίσιμο ερώτημα:
Για φινίρισμα ποιό απ´ τα δύο θα έπαιρνες, αυτό ή αυτό;

Υπ´ ολψιν οτι, όπως σου ελχω πεί, έχω το πράσινο 200-άρι της Bosch κι αυτό το Makita.

Πουλα τα και πάρε αυτό BOSCH - GEX 125-150 AVE ... ...

Παιδια το βιντεο του Μπαμπη με εβαλε σε σκεψεις.Το καλοκαιρακι πρεπει οπωσδηποτε να ξυστουν-συντηρηθουν-βαφουν τα παλια ξυλινα πορτοπαραθυρα στο σπιτι της μανας μου,ειναι βαμμενα με λαδομπογια και τα παντζουρια ειναι με γριλιες,προβλεπεται πολυ γ@@σι.Τι εργαλειο χρειαζομαι για τριψιμο;Εννοειται και τα κασελικια..

Θεωρω ενα τέτοιου είδους εργαλείο για να δημιουργηθουν ποροι μετα άφθονο ρεμουβερ σπατουλα και πάλι με τέτοιου είδους εργαλείο...πακέτο...

http://www.skroutz.gr/s/93904/Black-Decker-KA900E.html

Φίλε Νίκο έχω αυτό καί μέ τό κατάλληλο εξάρτημα γιά γρύλλιες έκανα τήν δουλειά πολύ εύκολα πέρισυ τό καλοκαίρι πού έτριψα,καί μετά πέρασα μέ βερνίκι ένα παράθυρο μέ γρύλλιες

Ευχαριστω πολυ Δημητρη,πολυ ενδιαφερον!

Οση λιγότερη κίνηση εχει η επιφάνεια τριβής με το υλικο δίνει και καλύτερο αποτέλεσμα ..σκέψου το...
Ταινιολειαντηρας , περιστροφικο , παλμικο...
60αρι γκριπ , 120αρι γκριπ , 240αρι γκριπ...

Για τέτοιες δουλειές το καλύτερο και μακράν οικονομικότερο μέσο αλλά με ιδιαίτερα προσεκτικό χειρισμό είναι η καυστική ποτάσα.
Βάζεις μέσα σε ένα βαρέλι (φοράς γυαλιά, ρούχα και ότι άλλο προστατευτικό θες) και αφήνεις μέσα τα παντζούρια. Διαλύει όλες τις βαφές και τα βερνίκια αλλά θέλει πολύ προσοχή στον χειρισμό...

Νικο,εχω ολοσωμη στολη απο πλαστικο,αντιασφυξιογονο μασκα και ολα τα συναφη.Το ξυλο δεν το καιει;

Βασική την μέθοδο αυτή μου την σύστησε ο Θείος μου.
Μου είπε ότι μετά απο λίγη ώρα στην καυστική ποτάσα λιώνουν όλα τα βερνίκια και το ξύλο βγαίνει λαμπερό σαν να μην βάφτηκε ποτέ!!!

Παιδια το βιντεο του Μπαμπη με εβαλε σε σκεψεις.Το καλοκαιρακι πρεπει οπωσδηποτε να ξυστουν-συντηρηθουν-βαφουν τα παλια ξυλινα πορτοπαραθυρα στο σπιτι της μανας μου,ειναι βαμμενα με λαδομπογια και τα παντζουρια ειναι με γριλιες,προβλεπεται πολυ γ@@σι.Τι εργαλειο χρειαζομαι για τριψιμο;Εννοειται και τα κασελικια..

Το σκεφτομαι και εγω σε ορεγκον βερνικωμενα, αλλα μαλλον δεν θα το επιχειρησω γιατι ειναι παρα πολλα και μια φορα που ξεκινησα 2 παντζουρια 1,40 χ 1,30 περιπου, εκανα 1 μηνα καθημερινα και ζοριστηκα πολυ, και ειμουν και 20 χρονια νεοτερος, και ειχα χρονο, και ο οριζοντας εδειχνε πεντακαθαρος, και το εκανα σε ξυλουργειο φιλου.
Απο την αλλη ποναει η καρδια μου να τα βλεπω μαυρισμενα.

Καλημέρα στην παρέα.
Σκέφτομαι να πάρω αυτό:
71WlD73jsaL._SL1417_.jpg

Ερώτηση κρίσεως: Το έχει δουλέψει κανείς με μελαμίνη?

Να το παρεις Δημητρη.
Προσωπικα με ελατη και πευκο μου εχει λυσει τα χερια.
Νομιζω καποιος το εχει δουλεψει και με μελαμινη.
Και ενα κολπακι για φρεζατες βιδες για να μην σου σκιζει το ξυλο ειναι να της βαλεις μια μικρη ροδελιτσα ωστε να την κανεις φλατ.