Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Που θα βρουμε μερικα τετοια ποιοτικα?

Δεν ξέρω. Εγώ έχω αγοράσει μερικά της wolfcraft από το leroy merlin. Την δουλειά μου την έκανα, καλά μου φάνηκαν. Έχει σε 3-4 διαστάσεις το λερόυ.

Μάλλον έτσι είναι Γιάννη.
Όταν θα σκισουν την πρώτη και θα ανοίξουν άλλη θα το θυμηθουν.
Συγκεκριμένη συμβουλή έδωσα όχι γενική.
Και πάλι οποίος θέλει ακολουθεί.

Αν δειτε μεσα το κιτ της wolfcraft για pocket holes εχει φρεζατες βίδες,και στο video της wolfcraft φρεζατες χρησιμοποιη ο μαστορας,χωρις ροδελες φυσικα.

https://www.youtube.com/watch?v=CriiVFt6bzw

Σαφως και το εχω χρησιμοποιηση,αν δεν το ειχα θα ημουν βλαξ να εκφερω γνωμη.

Το ιδιο κανω και εγω λοιπον και συμβουλευω οποιον θελει να με ακουσει.
Οι φρεζατες βιδες ειδικα αυτες που ειναι ολο το μηκος τους με σπειρωμα δλδ αυτες που θα χρησιμοποιησει καποιος οταν τελειωσουν οι 30 βιδες που εχει μεσα το κιτ, αν τις καργαρεις θα σκισουν την τρυπα και θα παει τρυπα και πολυ πιθανον και το ξυλο αχρηστο.

Επειδη λοιπον εγω τεινω να τις σφιγγω αρκετα οταν χρησιμοποιω φτρεζατες βιδες βαζω μια ροδελιτσα διαμετρου οση και η τρυπα.

Απο οτι διαβασα το ιδιο κανει κι ο Ηλιας και ο Ιωαννης.

Αισθανεσαι να σε υποχρεωνω να πραξεις το ιδιο?

Καλά βρε σεις, ένα λαθάκι έκανα, πέσατε όλοι να με φάτε... :flipout::flipout::flipout:

Δεν κατάλαβα από την ανάρτηση του Κυριάκου ότι αναφερόσαστε για βίδες μέσα σε λοξές τρύπες. Το κατάλαβα σαν γενική οδηγία, και είπα να τον "πειράξω" λιγάκι τον Κυριάκο, ότι τάχα δεν έχει φραζάκια. Που φαντάζομαι φυσικά ότι θα έχει κάμποσα ήδη...

Κυριακο στην μελαμινη μπορει να ισχυει αυτο που λες και δεν θελει καργαρισμα,αλλα σε μασιφ ξυλο δεν υπαρχει προβλημα κατα την γνωμη μου,σου εχει τυχει να σου ανοιξει μασιφ ξυλο χωρις ροδελα ; ,αλλα με λογικη ροπη στο κατσαβιδι

Κυριάκο αν καταλαβαίνω καλά, βαζεις ροδέλα στη φρεζατη βίδα για να τη σταματήσει και να μη "χωθεί" τελείως μέσα στο ξύλο? Έτσι δεν εξέχει το κεφάλι της βίδας πάνω απ' την επιφάνεια του ξύλου?

Οι φρεζατες βιδες λειτουργούν σαν σφηνες και ειναι πιο εύκολο να σκισει το ξύλο .
Επίσης αποδεδειγμένα οι περισσότερες pocket holes γίνονται παράλληλα με τα νερα του ξύλου (πιο εύκολο να "ανοίξει" το ξύλο και κατα την διάρκεια της ζωής του) . Μην ξεχνάτε ότι το ξύλο ειναι ενας ζωντανός οργανισμός..
Γενικα να αποφεύγετε αυτού του τύπου τις ενώσεις , ειναι οι πιο αδύναμες . Κανεις σοβαρός μάστορας δεν τις χρησιμοποιεί , ξεκίνησε σαν ευκολία-μόδα και σιγα σιγα όλοι οι YouTubeρς που το έκαναν μόδα το καταργούν σαν εφαρμογη .

Ωραια συμβουλη!γιατι και εμενα τελειωσαν οι βιδες του κιτ και χρησιμοποιω φρεζατες.

Και εγώ γι αυτό δεν το έχω πάρει ακόμα το κιτ Ηλία :flipout::flipout: Είχα μια διαίσθηση ότι θα καταργηθεί. :chinscratch:
Και σαν λύση τι προτείνουν τώρα τα Youtuboμαστόρια Ηλία ??

Και εγώ γι αυτό δεν το έχω πάρει ακόμα το κιτ Ηλία :flipout::flipout: Είχα μια διαίσθηση ότι θα καταργηθεί. :chinscratch:
Και σαν λύση τι προτείνουν τώρα τα Youtuboμαστόρια Ηλία ??

Χαχαχαχαχα Νικόλα !

Γυρίζουν στα παραδοσιακά απλα . :-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Hλεκτροκόλληση ξύλου... -bye-

Αχαχαχαχα κοντα επεσες Μπαμπηηηηη !

Ξερει τι λεει ο Μπαμπης, μη γελατε. Ειναι πολυ μπροστα απ'ολους μας :))

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.