Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ενδιαφερομαι και γω για ενα τετοικ αλφαδι, αλλα 50 δεν δινω ειδικα αν δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ακριβειας. Εχει και ολιγο φθηνοτερα στο ιμπει και το μπανγκκουτ, αλλα οπως προανεφερα ποιος μου εγγυαται την ακριβεια? παντως ολα ιδια μοιαζουν.
Ακομη ενα ενδιασμο για την αγορα του, ειναι οτι πχ για το παγκοπριονο που θα το ηθελα κυριως, ειναι μεγαλυτερο απο τη διαθεσιμη επιφανεια του δισκου που μπορει να "κολλησει".

Τώρα που ο Μιχάλης ανακίνησε το θέμα μου ήρθε μιά φλασιά.
Έχουμε αυτά τα κωλο-κινητά που τα έχουμε τιγκάρει στα apps και στην ουσία δεν χρησιμοποιούμε τίποτε. Εγώ τα μισά δεν ξέρω τι κάνουν και τα άλλα μισά δεν θυμάμαι καν οτι τα έχω.
Κι όμως, θα μπορούσαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μας βγάλουν απ´ τη δύσκολη θέση.

Μπαμπη πραγματι θα μπορουσαν να βοηθησουν, αλλα δεν ειναι το ιδιο ευχρηστα.

Μπαμπη πραγματι θα μπορουσαν να βοηθησουν, αλλα δεν ειναι το ιδιο ευχρηστα.

Ναι αλλά είναι τσάμπα και το έχεις μόνιμα στη τσέπη σου.
Πρίν μερικές μέρες που ήθελα να καλιμπράρω στο χιλιοστό το δισκοπρίονο, αν το σκεφτόμουν, θα έκανα τη δουλειά μου στο μισό και λιγότερο χρόνο και μάλλον καλύτερα απ ότι με τη γωνία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτά τα Evolusion τα κοίταζα πολύ καιρό πρίν.
Τι παραπάνω κάνει από ένα άλλο δισκοπρίονο με ίδιο δίσκο;

Δε ξέρω μπάμπη. Σίγουρα ο δίσκος παίζει ρόλο αλλά να κόβει σίδηρο και μετά καπάκι ξύλο με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχουν ρύθμιση στη ταχύτητα ή το κάτι άλλο που δε μπορώ να καταλάβω. Τα σιδηροπρίονα μετάλλου έχουν χαμηλές στροφές σε σχέση με αυτά του ξύλου για να κόψουν και αυτό φαίνεται να κάνει το σίδηρο να πονάει ακόμα και όταν το βγάλεις εκτός προδιαγραφών

https://www.youtube.com/watch?v=D08GlWKwGXs

Ναι αλλά είναι τσάμπα και το έχεις μόνιμα στη τσέπη σου.
Πρίν μερικές μέρες που ήθελα να καλιμπράρω στο χιλιοστό το δισκοπρίονο, αν το σκεφτόμουν, θα έκανα τη δουλειά μου στο μισό και λιγότερο χρόνο και μάλλον καλύτερα απ ότι με τη γωνία.

Αυτά τα Evolusion τα κοίταζα πολύ καιρό πρίν.
Τι παραπάνω κάνει από ένα άλλο δισκοπρίονο με ίδιο δίσκο;
Στο χιλιοστο, στο δεκατο του χιλιοστου ομως θα μπορουσες?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δε ξέρω μπάμπη. Σίγουρα ο δίσκος παίζει ρόλο αλλά να κόβει σίδηρο και μετά καπάκι ξύλο με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχουν ρύθμιση στη ταχύτητα ή το κάτι άλλο που δε μπορώ να καταλάβω.

Ούτε εγώ ξέρω, κι απ´ ότι φαίνεται έχει πολύ ενδιαφέρον.
Βέβαια, να σου πω και την αμαρτία μου, προτιμώ τα dedicated εργαλεία, αυτά τα multi meterial μπορεί να κάνουν πολλές διυλειές αλλά δεν ξέρω αν κάνουν κάποια πολύ καλά, μου θυμίζουν λίγο τη γοργόνα, δηλαδή ούτε για κρεβάτι ούτε για τηγάνι. :laugh:

Μπάμπη δώσε link για την εφαρμογή στο IPhone .... ελπίζω να είναι τσάμπα γιατί για τέτοια δεν δίνω λεφτά.

Μπάμπη δώσε link για την εφαρμογή στο IPhone .... ελπίζω να είναι τσάμπα γιατί για τέτοια δεν δίνω λεφτά.

Πήγαινε στο App Store και κατέβασε το Clinometer Free.

Το ειδα, καινπως χωρεσες το κινητο μεταξυ βασης και δοντιων?

Το καλιμπράρισμα του δισκοπρίονου δεν το έκανα με το τηλέφωνο επειδή δεν το είχα σκεφτεί.
Αν το σκεφτόμουν όμως μια χαρά θα γινόταννε, και χωρίς να χτρειάζεται να ακουμπάει ταυτόχρονα σε βάση και δίσκο.
Μην ξεχνάς, δεν μιλάμε για γωνία.
Μ´ αυτό πρώτα οριζοντιώνεις τέλεια τη βάση, στο 0.00" και μετά, με το τηλέφωνο πάνω στο δίσκο να εφάπτεται, ριθμίζεις κλίσεις... 90.00", 60.00", 45.00", 30.00" ετσετερά ετσετερά...

Μαραγκομαστόροι, πως σφίγγουμε αυτό το πηχάκι (στη γωνία γιά δέσιμο των πλευρών), μέχρι να στεγνώσει η κόλλα?

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    64.3 KB · Views: 286

Μαραγκομαστόροι, πως σφίγγουμε αυτό το πηχάκι (στη γωνία γιά δέσιμο των πλευρών), μέχρι να στεγνώσει η κόλλα?

avclub_001.png

Στην συγκεκριμενη περιπτωση παίρνεις ενα κομμάτι λιγο μεγαλύτερο απο το βάθος της πλευράς το βάζεις παράλληλα με την πλευρα να πατάει το πηχακι και τα σφιγγεις εξωτερικα με σφιγκτηρες .
Το ίδιο και στην αλλη .

Για την επομενη φορα να ξέρεις πρώτα το κολλας και το σφιγγεις στην μια πλευρα και μετα αφου στεγνωσει στην αλλη .

Ότι έγραψε και ο Γιάννης , το είδα κατόπιν.

Επειδή είδα ότι δεν σε βολεύει αυτη η λύση , σφιγκτηρας απο έξω και στα ίδια σημεία ανάποδος απο μέσα .