Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

230 γραμμαρια μακαρονια μαγειρεψα σημερα!

Μετα απο παρατηρηση και ζυγισμα στην ηλεκτρονικη ζυγαρια, αναλογα την πεινα, βραζω πλεον ακριβως αυτο που θα με χορτασει. Kαι μετα μια coca cola για δροσια :))

230 γραμμαρια μακαρονια μαγειρεψα σημερα!

Μετα απο παρατηρηση και ζυγισμα στην ηλεκτρονικη ζυγαρια, αναλογα την πεινα, βραζω πλεον ακριβως αυτο που θα με χορτασει. Kαι μετα μια coca cola για δροσια :))

Light? :p

Μπράβο Κυριάκο-Ηλία-Ιωάννη που αναφέρατε αυτήν τήν λεπτομέρεια γιά τίς ειδικές βίδες η τήν μικρή ροδέλα,δέν τό ήξερα καί δέν τό αναφέρει πουθενά στό manual στό κίτ της wolfcraft.

Oσο περναει ο καιρος τοσο μου φαινεται οτι αυτο το γκατζετακι ειναι απαραιτητο και κανει τη ζωη ευκολοτερη για παρα πολλες εργασιες.
Ελαχιστο σε ογκο, χωραει παντου, αδιαβροχο, μαγνητικο, με φωτιζομενη οθονη και αλλα καλα. Υπαρχουν αρκετα ειδη απο ~30 ευρω και πανω.

vel-box-waterproof-with-magnetic-base-%5B2%5D-65-p.jpg

http://www.amazon.de/dp/B0090XPRJW/?tag=halme-21

Απο σωστο καλιμπραρισμα σε ολα τα κοπτικα, μετρηση γωνιων, τσεκαρισμα για εντελως επιπεδες επιφανεις, μεχρι ρυθμιση σωστης γωνιας για τροχισμα σκαρπελων.

Επειδή το έχω το κιτ της wolfcraft πέρα από την ροδέλα η νοβοπανόβιδα μπορεί να σου ανοίξει και το ξύλο στο οποίο βιδώνει όχι μόνο αυτό που περνάει από μέσα.

Στην αμερική που έχουν τρέλλα με αυτό το μαραφέτι έχουν και ειδικές βίδες με πιο μεγάλο βήμα στο σπείρωμα πιο λεπτό κορμό κτλ εδώ δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι οπότε θέλει λίγη προσοχή που θα πας να κάνει τέτοια σύνδεση. Παρόλα αυτά καλό είναι να υπάρχει σαν εργαλείο αφού είναι πολύ γρήγορο για μία μέτρια σύνδεση.

Δυστυχως το παρηγγειλα προσφατα...κριμα, να μειωναμε και τα μεταφορικα.

Αφου δε μιλας...

Εγω προχθες ενα ηθελα και παραγγειλα 3 καθως ολο και καποιος θα ηθελε.
Μολις το εγραψα σε 60 δευτερα εφυγαν.

n_olympios έχουν πατούρα για να μην ανοίγει το ξύλο στην φωλιά που πατάνε έχουν ένα κόψιμο στην άκρη για να ανοίγουν πιο εύκολα το ξύλο εκεί που βιδώνουν και έχουν και άλλο βήμα. Νοβοπανοβιδα που βάζουμε όλοι εδώ δεν είναι.

Αφου δε μιλας...

To ειχα αναρτησει πριν λιγο καιρο οταν το ζαχαρωνα, αλλα δεν ειδα ανταποκριση και δεν το παρηγγειλα τοτε ουτε και γω.
Προχθες ομως μου ηρθε η επιφοιτηση οταν αλφαδιαζα το τριβειο με την βαση του.

Καποια προιοντα δεν μπορεις να παραγγειλεις καμποσα με το σκεπτικο οτι ολο και καποιος θα θελει ενα. Αυτο το μαραφετι ξεπερνα τα 50 ευρω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είπα και εγώ...

χεχε, ειμουν σιγουρος οτι θα ελεγες κατι επ´αυτου :)))...:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αφου δε μιλας...

Τι παρήγγειλες εσύ; Πότε τα παρήγγειλες;

To ειχα αναρτησει πριν λιγο καιρο οταν το ζαχαρωνα, αλλα δεν ειδα ανταποκριση και δεν το παρηγγειλα τοτε ουτε και γω.
Προχθες ομως μου ηρθε η επιφοιτηση οταν αλφαδιαζα το τριβειο με την βαση του.

Καποια προιοντα δεν μπορεις να παραγγειλεις καμποσα με το σκεπτικο οτι ολο και καποιος θα θελει ενα. Αυτο το μαραφετι ξεπερνα τα 50 ευρω...

Εγώ θα αγόραζα ένα, αν ήξερα ότι είναι ακριβές. Από ακρίβεια, πως πάνε;
Να πώ και την αμαρτία μου, έχω ψηφιακό αλφάδι, και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Δεν το εμπιστεύομαι - χωρίς να το έχω μετρήσει.
Μια φορά ρύθμισα το δορυφορικό πιάτο με αυτό, επειδή δεν είχα άλλη επιλογή... :flipout:

[Μάλλον δεν μου γεμίζουν το μάτι επειδή δεν είναι μπλέ, και δεν γράφει bosch απάνω. Και δεν έχω και ιδέα πώς μπορείς να τα μετρήσεις...]

Πολυ σωστα το λες, ισως αγοραζανε και αλλοι ΑΝ ηταν σιγουροι οτι οντως ειναι ακριβες και αξιοπιστο.

Δεν ειναι κατι επωνυμο, ειναι ενα ηλεκτρονικο, no name και ακριβουτσικο gadget.

Τωρα θα το δοκιμασω και ΑΝ ειναι αξιοπιστο, θα το αναφερω.

Πώς θα το δοκιμάσεις; Είναι λίγο δύσκολη η δοκιμή, δεν είναι;

[Είμαι παθών από ένα quigo bosch στο παρελθόν, που μετέφερα σημεία, και έπαιρνα 2 διαφορετικές μετρήσεις. Το έστειλα για έλεγχο, δεν βρήκαν τίποτα, και τελικά πήγα στην bosch και τους έδειξα που χάνει. Το 2ο ήταν καλό, αλλά ταλαιπωρήθηκα με το κουτί...)

Τώρα που ο Μιχάλης ανακίνησε το θέμα μου ήρθε μιά φλασιά.
Έχουμε αυτά τα κωλο-κινητά που τα έχουμε τιγκάρει στα apps και στην ουσία δεν χρησιμοποιούμε τίποτε. Εγώ τα μισά δεν ξέρω τι κάνουν και τα άλλα μισά δεν θυμάμαι καν οτι τα έχω.
Κι όμως, θα μπορούσαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μας βγάλουν απ´ τη δύσκολη θέση.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    132 KB · Views: 189
  • image.jpg
    image.jpg
    120.5 KB · Views: 192
Πολυ σωστα το λες, ισως αγοραζανε και αλλοι ΑΝ ηταν σιγουροι οτι οντως ειναι ακριβες και αξιοπιστο.

Δεν ειναι κατι επωνυμο, ειναι ενα ηλεκτρονικο, no name και ακριβουτσικο gadget.

Τωρα θα το δοκιμασω και ΑΝ ειναι αξιοπιστο, θα το αναφερω.

H GemRed Μιχάλη αν και κινέζικη, κατασκευάζει κατα βάση ψηφιακά εργαλεία μέτρησης με μεγάλη γκάμα προϊόντων. Δεν είναι "ανώνυμη" και γενικά τα προϊόντα της (από όσο έχω διαβάσει) θεωρούνται αξιόπιστα και μάλιστα έχουν μεγάλη "πέραση" στην Μ.Βρετανία. Έρχεται και Ελλάδα... Καιρό τώρα κοζάρω αυτό το σετάκι